master 007 Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Po zaostritvi političnih odnosov med Slovenijo in Hrvasko se je se okrepilo šikaniranje Slovencev (predvsem v Istri)! Ta vikend je bil kolega z druzino v Novigradu, kjer je obiskal svoje starše (ki so bili na dopustu). Zvečer so se odpravili v dokaj nobel restavracijo, kjer so hoteli nekaj pojesti in popiti. Prosili so za jedilni list in "prijazen" natakar je ostro odgovoril:" Šta je vama Slovencima jel si ne možete sami da uzmete jedilno listo?" :evil: :evil: :evil: Ko so presenečeni nad obnašanjem natakarja le vzeli meni, so želeli narociti in so v pol slovenščini in pol hrvaščini narocili! Natakar pa je brezobrazno odgovoril, da ne razume slovensko. Ker so imeli vsega dovolj je kolega rekel: "Plačamo!" (pijaco), je Ustas odgovoril "Odmah!". Kolega je bil že vidno sprovociran je in je dodal: Al zdej je pa razumel?. Ustas ga je pa kao ful grdo pogledal. Tolk o dogodku. Upam, da bodo slovenski mediji mal zacel tut to problematiko spremljat in ne samo vaške trače, al pa kako lepo je na Hrvaškem. Vsem hrvatofilom pa je ta tema za v premislek. Poznam se nekaj primerov hrvaške "prijaznosti" v zadnjih mesecih, prav tako pa verjamem da tudi vi!!! :evil: :evil: :evil: 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 hmmm....izgleda,da obstaja ta problem predvsem v istri - v srednji in juzni dalmaciji tega fenomena se nisem zasledil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vrtnica Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Zdej se pa zamislite kako se pocutijo crnci npr ko pridejo kam v restavracijo! Isti primer samo da to zdej cutimo na svoji kozi! Sam podajam svoje misljenje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Zdej se pa zamislite kako se pocutijo crnci npr ko pridejo kam v restavracijo! Isti primer samo da to zdej cutimo na svoji kozi! Sam podajam svoje misljenje Vrtnica ne tako črnogledo. Če boš kdaj v taki situaciji, se poskušaj obnašati, kot da so oni tisti "črnci". Ne smemo jim dat veselja. Saj so tako v riti, da lahko Hrvata že za malo malco lahko kupiš. Ni razloga, da bi se bedno počutili. Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vrtnica Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Zdej se pa zamislite kako se pocutijo crnci npr ko pridejo kam v restavracijo! Isti primer samo da to zdej cutimo na svoji kozi! Sam podajam svoje misljenje Vrtnica ne tako črnogledo. Če boš kdaj v taki situaciji, se poskušaj obnašati, kot da so oni tisti "črnci". Ne smemo jim dat veselja. Saj so tako v riti, da lahko Hrvata že za malo malco lahko kupiš. Ni razloga, da bi se bedno počutili. Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Kako crnogledo! Sam resnico sm povedala! Isto je ce crnc pride v restavracijo kjer jih belci ne marajo isto je zdej ko gremo v istro pa gremo v en lokal kjer hrvatje ne marajo slovence isto neke vrste "rasizem" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Kako crnogledo! Sam resnico sm povedala! Isto je ce crnc pride v restavracijo kjer jih belci ne marajo isto je zdej ko gremo v istro pa gremo v en lokal kjer hrvatje ne marajo slovence isto neke vrste "rasizem" Pa saj to se bo redno dogajalo. Pravim ti, da se ne smemo tako počutiti kot bi oni hoteli. Če užaljen in osramočen zapustiš lokal, je tako kot on hoče. Če mu rečeš, da naj mal manj govori, pa bolj dela, pa da nimaš cajta za njegovo balkan folkloro, pa naj se že zmiga pa pir prnese, politiko pa na mir pusti ali pa naj jo gre v sabor zganjat. Kot kelnar ma pa da mize briše, pa pijačo nos. Včasih se bo to dalo, vedno ne. Ko bo neznosno, pa ne bomo tja hodili, pa naj si svoje revolucije sami zganjajo. 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno September 16, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 16, 2002 ZA VRTNICO Na Hrvaskem ne gre za rasizem ampak za ustaski nacionalizem. :wink: :roll: Lahko pa na to gledamo tudi kot da smo druga rasa, boljsa. :lol: :lol: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Jok brate ... nema više toga :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Jok brate ... nema više toga :( A si ti že sredinsko črto preplaval ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Jok brate ... nema više toga :( A si ti že sredinsko črto preplaval ? :?: :?: ... nč ne štekam ampak je kul :) Mislil sem na poceni Grčijo ... letos bil dol in je vse 2x dražje kot lani :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) Jok brate ... nema više toga :( A si ti že sredinsko črto preplaval ? :?: :?: ... nč ne štekam ampak je kul :) Mislil sem na poceni Grčijo ... letos bil dol in je vse 2x dražje kot lani :evil: Jaz sem pa mislil, da si že k Hrvatarjem prestopil. :oops: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno September 16, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 16, 2002 Samo, da se dirkalno pisto naredijo v Sloveniji, pol pa se na Grobnik ne bom sel vec. Niti tolarja jim ne dam vec. Banda! :evil: :evil: p.s. A kdo kej ve kaj o morebitni gradnji dirkalisca v Sloveniji' nekaj se je govorilo, da ga bodo delali na Vranskem. :roll: :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roni Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 tko le je: tm kjer si gost, se vedeš po njihovih navadah..... če ti kej ne paše, greš preč....... preč od restavracij (McD).... u eno ribiško oštarijo, kjer ti dajo tist kr sami tud iz istga lonca zajemajo.... k ti vina sploh ne računajo, ker se jim zdi bogokletno dobro in sploh ni za prodajo..... k se zravn usedejo pa hočjo vedet, če Slovenci res tist mislmo kr oni v časopisih preberejo........ vsak ma pravico do svojega načina vedenja.... če bo še kdaj hotu kak dnar od tebe.... se bo s ponudbo in prijaznostjo ven metu.... če se boš pa kregu z njim, pa seješ veter in vsi bomo želi vihar.... (a sm misnla olujo napisat?)..... stvar izbire! VeRonika ps: že več let tednska obiskovalka Istre pa ankol me anbena restavracija ne vidi.... domorodci me pa poznajo tolk dobr, da vejo katero ribo mam najraje in kakšna malvazija mi najlepš teče....... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 VeRonika ps: že več let tednska obiskovalka Istre pa ankol me anbena restavracija ne vidi.... domorodci me pa poznajo tolk dobr, da vejo katero ribo mam najraje in kakšna malvazija mi najlepš teče....... Če greš kdaj ribe lovit, že vejo katere se morjo gor na trnk obesit. Roni blagor tebi. Jaz bi rad s tabo po Istri hodil. :wink: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 VeRonika ps: že več let tednska obiskovalka Istre pa ankol me anbena restavracija ne vidi.... domorodci me pa poznajo tolk dobr, da vejo katero ribo mam najraje in kakšna malvazija mi najlepš teče....... Hvala enako...........pa še kaj bi lahko našel na to temo :!: :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
easyrider Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 ... bo treba lastnoočno in lastnogrlno in lastnoželodčno preveriti, če vse to, kar je Roni omenila res drži ... :twisted: ... KDAJ in KJE??? :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jam Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 S takimi ljudmi se mi sploh ne da ukvarjati, ponavadi ga pogledam, si mislim svoje, polej mu pa kakšno rečem, kakšno neumestno spustim, ponavadi jezno odidejo, če pa to ne zaleže ga pa vprašaš če pozna koga ki prodaja vikendico, da bi jo kupil, mal za na morje. :twisted: :twisted: :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno September 16, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 16, 2002 S takimi ljudmi se mi sploh ne da ukvarjati, ponavadi ga pogledam, si mislim svoje, polej mu pa kakšno rečem, kakšno neumestno spustim, ponavadi jezno odidejo, če pa to ne zaleže ga pa vprašaš če pozna koga ki prodaja vikendico, da bi jo kupil, mal za na morje. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobra fora, jo bom uporabo ko jo bom lahka! :lol: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 Sicer je pa Grčija čisto poceni. Pa bomo tja hodili. Sam navadit se moramo. 8) prav maš ran. ampak grčija ni več poceni.ampak saj je vseeno so pa zato zelo prijazni, imajo čudovite plaže, čisto morje.pa raje dam mal več dnarja kot pa da trpim neprijaznost in ignorantsko obnašanje. sicer pa tisti ki imate radi jadran , pojdite v črno goro ki je pa res poceni. 8) 8) dr.looney :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motax Objavljeno September 16, 2002 Deli Objavljeno September 16, 2002 matr...pa tko dobro hrano mamo v sloveniji...pa vino..pa zlatoroga.. PA DEKLETA!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
easyrider Objavljeno September 17, 2002 Deli Objavljeno September 17, 2002 ... to je to ... kdo te/nas pa sili, da jim nosimo dol denar ... ... sicer sem jaz letos tudi bil na CRO morju, vendar razen ene izjeme nisem imel problemov ... pa še tistega natakarja sem zelo na hitro podučil, da denar ne pozna meja in da se bo moral malo bolj potruditi, da ga bo dobil od mene še kaj več ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno September 17, 2002 Deli Objavljeno September 17, 2002 niže od istre se še da, dalmatinci, v istro so pa zgleda naselili same prave hrvate!, ki pa so proti slovencem. istra me ne vidi več sploh. otoki so pa še vedno najboljši. unije pa sploh. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ak Objavljeno September 17, 2002 Deli Objavljeno September 17, 2002 Bil ta vikend Na Krku - Punat. Dober veter, dobro surfanje, hrvatice prijazne :D :oops: .... :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moped Objavljeno September 17, 2002 Deli Objavljeno September 17, 2002 O hrvaški in njenem turizmu ( razen naravnih lepot )nimam že dolgo kaj lepega za povedat. Pa ne mislim samo na šikaniranje, ampak na ponudbo in cene. Če ne šteješ stroškov prevoza, je povsod približno enako drago ali ceneje kot CRO. O razmerji cena kvaliteta pa so lahko hrvati kar tiho. In ostale evropske destinacije - daleč ?? Pa saj zato imam pa moped da ga vozim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ftp Objavljeno September 20, 2002 Deli Objavljeno September 20, 2002 Bil prejšnji teden na Pagu, v Makarski in Hvaru, povsod prijazni, hrana vredu, nikakršnih težav, še vreme super. Kakor naletiš. Tudi pri nas lahko naletiš na natakarja ki je z levo nogo vstal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se