Skoči na vsebino

Šikaniranje Slovencev na hrvaški obali!!!

master 007

Priporočene objave

Da ne bo pomote. Nisem Šovinist, al pa nacionalist. Sam smo tko mjhni, da se mormo borit za svoje korenine. ne smemo se sramovat sami sebe. Če se bomo vsakmu kuj podredil, bomo kaj kmalu cure bure. Škoda bi blo. Pa brez zamere.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne bo pomote. Nisem Šovinist, al pa nacionalist. Sam smo tko mjhni, da se mormo borit za svoje korenine. ne smemo se sramovat sami sebe. Če se bomo vsakmu kuj podredil, bomo kaj kmalu cure bure. Škoda bi blo. Pa brez zamere.

Odvisno s katere strani gledaš na nastalo situacijo. Jaz na Hrvaškem ali kjerkoli na jugu govorim srbsko ali hrvaško, pač kaj in kolkr znam, drugje v tujini pa angleško (žal drugega ne obvladam toliko, da bi aktivno uporabljal). V Sloveniji govorim slovensko in tudi od ta spodnjih pričakujem, da se bodo potrudili in saj približno po slovensko vprašali, če jih kaj zanima. Če jim pa slovensko ne gre pa se lahko pogovorimo tudi v angleščini. Sem enkrat mel tak primer s Hrvatom iz Zagreba in ko je un predlagal, da bi oba govorila hrvaško, sem mu jest rekel da pa lahko oba govoriva angleško. In s tem sva tudi zaključila svoj pogovor.

Ceqi: Bajdevej slovenščina ni svetovno znan jezik in me prav zanima kako se ti boriš za svoje korenine sredi Francije al pa Španije, ko govoriš slovensko in te "vsi razumejo". Al se za svoje korenine boriš samo južno od Slovenije? ;) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kjer je med sogovorci dobronamernost, tam je debata v katerem jeziku naj se govori brezpredmetna.

Govori se tako, da se da čim več zastopt. Največkrat se konča tako, da mi Slovenci kot poligloti tolčemo in se prilagajamo jeziku sobesednika.

Kjer zaslutim, da me kdo hoče "podjebavat" in dokazovat da je nekaj več, takrat se izbere nevtralni jezik. Pa naj se še on malo muči, ali se pa ga na hitro pozdravi, pa naj tip koga drugega zafrkava.

Približno tak princip gojim.

Apriori nimam nikoli občutka, da sem manjvreden, če poskušam kontakt vzpostavljat v jeziku sobesednika.

Če pride nekdo iz Srbije recimo iz Kuršumlije v Slovenijo in te prav ponižno in vljudno v zadregi nekaj sprašuje, ga ne moreš zatolčt ter mu izključno po slovensko odgovarja, ker tip resnično nič ne zastopi. Tko pač je. Nobeden ne bo šel v tečaj slovenščine zato, ker bo enkrat za dva dni v Slovenijo prišel.

Kdor se hoče pogovarjat ne bo kompliciral. Je pa res da Slovenci večji del "popušimo" to je davek na to ker smo majhni.

S Hrvatom se po hrvaško mučit je brez veze, ker nas čist dober zastopijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa fiftyja so pa zdej v Rovinju mal "pošikaniral".

Sva lepo spodobno se zapeljala v center , spodobno parkirala in si spodobno naročila dva kapučina in dve limonadi.

Kapučin je bil smrdljiv, limonada natočena do polovice kozarca in topla.

Potem sem pa (sitno in tečno) kelnarco spodobno prosila "če mi lahko date mal ledu v limonado,ker je mal topla " in sem dvignila kozarec, da bo ja vedela, da bi rada ledv limonado in nev kapučino, ona pa mi je zelo nespodobno rekla "šta da želim, šta? " in potem sem se pač morala potrudit in rečt " da bi, molim, malo leda v ovu stavr, jer je stvarno topla".. in potem mi je naasršeno vzela kozarec in šla "butnt" not pet kock ledu. :blink:

Pa še cena : 2x kapučino + 2x (kao)limonada = sve ukupno 40 kuna. :blink: :blink: :blink: :blink:

p.s.

Mal mi je odleglo, ko sem v torbico spravla vse ta male cukrčke od kofeta in limonad, ki jih nisva porabla. :rolleyes: :) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Manuela

en predlog

pejta s Fiftijam drugič na izlet

v A na Klopeiner See

100% ne bosta razočarana

pa tudi nič dražje ne bo

:D

geografija mi ni jaka strana, kje d fak je to ????
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Manuela

en predlog

pejta s Fiftijam drugič na izlet

v A na Klopeiner See

100% ne bosta razočarana

pa tudi nič  dražje ne bo

:D

geografija mi ni jaka strana, kje d fak je to ????

aha jezero je to, tnx :D
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest hodm na Brač (Supetar, Sutivan) pa mam lepe izkušnje...nobenga šikaniranja, dobra postrežba, prjazni kelnerji,...pa pocen pivo (KALTENBERG 0,5 l v oštariji 9 HRK in to hitro postreženo). Ceneje kot kjerkoli v SLO. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

No naju z Misho so pa na hrvaski obali sikanirali kar Slovenci.

V ponedeljek sva se odpravila na 14 dnevni dopust na Pag, z avtom (visjasilapress). In glej ga: v Crikvenici dohitiva beli sleper novogoriske registracije (firma Gratic&Co) do vrha natovorjen s keramicnimi ploscicami. Cjazil se je kot polz. V klance je drvec 8 (osem) kilometrov na uro. Ob cesti je bilo veliko prostorov, kjer bi laho debil zapeljal s ceste in spustil mimo kolono, ki je bila iz minute v minuto daljsa. Da bi naredil kaj takega, mu ni niti slucajno padlo na pamet. Tudi potem, ko so ga ostali prehitevali in mu nakazano z rokami jebali vse po spisku od A do Z. Dvema se je prehitevanje komaj izslo!!! No po skoraj 70 kilometrih (pred odcepom za Rab) sem ga lahko koncno prehitel.

Vozniku sleperja sporocam: JEBI SE!

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugace pa je v Novalji v redu. Slovencev je polno, meniji v restavracijah so pa se zmeraj samo v Nemskem, Angleskem, Italijanskem in Hrvaskem jeziku.

Djevojk u ljetnima haljinama je vec kot dovolj - prevladujejo Slovakinje!

Parkiranje za plazo se placa - Zrce=20 kun/avto.

No zdej grem pa se mal oci past.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obiskal Tadeja v Novalji, to kar pravi o Slovakinjah je preverjeno!!!! Drugače mi ja pg kar všeč, razmišljam o dopustu!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest se grem pa dons popoldne dat še mal šikanirat. Vam sporočim, kako je blo, ko pridem v nedeljo nazaj. B)

Jest se pa NE GREM šikanirat. Grem u četrtek u Grčijo ;) <_< B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oftopik: kolk pride povratna karta za motor do grčije (najbrž s trsta)?

:blink: :blink: :blink:

Povratna za motor???? :o

A tut tko se da it? :blink: :unsure: :huh:

Ja, ja, bi rekla moja nona..... do sive starosti se človk uči. B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za izračune Trst-Patras (Grčija) pojdi na www.anek.gr

Odvisno je kateri dan se šteje kot high/middle/low season.

Okvirno je za dva + motor povratna 280 eur.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pejdi na http://www.ferries.gr/

Pa boljš ti je, da spodaj motor rentaš.

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jestb kr lepo z Adrio letu, pa v Grčiji motor rentou

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene na Pagu pa se kar naprej sikanirajo kar nasi Slovenci.

V novalji so tri plaze: Zrce (samo za kopalke), potem pa se dve zraven. Una tazadnja je tudi uradna FKK plaza. Izgleda pa takole:

- prides na to plazo, na njej vse zasedeno. Tudi nekaj polivinilastih paviljonov 5x5 m iz Baumaxa, okoli lezalniki, folka pa nobenega. Potem se z Misho stlaciva nekam vmes. Potem pa okoli cetrte ure pripelje novi Audi A6, klima laufa na fula, stari parkira 15 minut, ga pokrije s petimi rjuhami,... Mulci se zapodijo pod paviljon. Potem pa mama in ata na glas razpravljata in negodujeta, kaksna guzva da je in da je folk cisto blizu njunega prostora, ki sta si ga rezervirala.... PA PIZDA VAM MATERINA, PA KAS STA VIDVA REZERVIRALA, SAJ NISMO V KINU!!!!

In to se je sedaj ze veckrat ponovilo. Sumim, da imajo paviljone kar cez noc postavljene na plazi. Upam, da jim ga bo kdo zabrisal v morje. Le kdo bo to?? Pitam se pitam?

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obiskal Tadeja v Novalji, to kar pravi o Slovakinjah je preverjeno!!!! Drugače mi ja pg kar všeč, razmišljam o dopustu!!

Danes je prisel se Pahorini preverit zadevo. Ugotovil je, da stvar drzi. Se izboljsuje se.

Samo takrat, ko gres ti na dopust (Avgust) bodo prevladovale italjanke, njim je pa masinca bolj tuja :(

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugace pa je v Novalji v redu. Slovencev je polno,

Tadej

Kolk je najem vodnih skuterjev v Zrcah????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je prisel se Pahorini preverit zadevo. Ugotovil je, da stvar drzi. Se izboljsuje se.

Samo takrat, ko gres ti na dopust (Avgust) bodo prevladovale italjanke, njim je pa masinca bolj tuja :(

Tadej

se prav da moram pustit plac u kufru še za mašinco, jah nč ne žajfa bo doma ostala :P
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!