Skoči na vsebino

Šikaniranje Slovencev na hrvaški obali!!!

master 007

Priporočene objave

[prevladovale italjanke, njim je pa masinca bolj tuja  :(

Tadej

Ma ne mi zamert, ampak ko te stalno prebiram (a mašinco uporablja ali ne) si ne morem kaj, da te ne bi vprašal.

:rolleyes:

A imaš ti fazana tud ustrezno pobritega.

Najbrž kakšen ondolo na pravem mestu bi prav pasal.

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RAN a si zihr da to hočš vedet, k ljudi k to zanima so al ženskega spola al pa mi nimajo kj za hrbtom iskat!!! :blink: :blink:

PS sej na da mam kj proti, sam ne mi bit za hrbtom! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

RAN a si zihr da to hočš vedet, k ljudi k to zanima so al ženskega spola al pa mi nimajo kj za hrbtom iskat!!! :blink: :blink:

PS sej na da mam kj proti, sam ne mi bit za hrbtom! :P

Ja dal bi se tud tako zastopit. :D :D

Če me boš kdaj videl, le glej da bo vedno an face.

Upam da mi ne boš zastiral pogleda, na kakšno dobro mrho.

:D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...se je se okrepilo šikaniranje Slovencev (predvsem v Istri)! ...

..." Šta je vama Slovencima jel si ne možete sami da uzmete jedilno listo?"....

...uf čez čefurje mam pa jest tolk za povedat , pa se bom raj probu zadržat, da me ne bojo že po petih postih banal z foruma dark2.gif

PS: def. "čefur" = stanje duha osebe neodvisno od narodnosti. Statistično je pojav pogostejši v državah južno od Kolpe, a nažalost vsepogosteje opažamo tudi njegovo širjenje v severnejše države Slovenija, Italija, Nemčija,...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...uf čez čefurje mam pa jest tolk za povedat , pa se bom raj probu zadržat, da me ne bojo že po petih postih banal z foruma dark2.gif

...enako, zato grem pa letos raj v grčijo za dva tedna, sem zračunal in me isto pride, hrvatje so dragi k ps pol pa še odnos tak da... ok bom kle nehu <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolk je najem vodnih skuterjev v Zrcah????

Sorry ne vem, ker ne hodim na Zrce, ampak dve uvali naprej na nudisticno plazo :ph34r:

Je pa danes tam svecana otvoritev nekega "mega" diskaca. Pride Oliver Dragojevic. Tako bo Calipso dobil konkurenco.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hrvatje so dragi k ps pol pa še odnos tak da... ok bom kle nehu <_<

Ampak Pag ni tako drag. Bol na Bracu je se enkrat drazji.

Ne bos verjel, ampak, ko sva vceri na stantih z Misho gledala nakit, se je prodajalka trudila govoriti slovensko. Stanje se izboljsuje, zacenjajo se zavedati, da od turizma zivijo.

Sem bil prej osem let zapored na dopustu v Grciji, pa sem nehal, ker je trajekt vsako leto drazji, tudi dol so se vedno bolj komercializirali, vse (avtocampi, vecerje, v trgovini,...) je iz leta v leto drazje.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hrvatje so dragi k ps pol pa še odnos tak da... ok bom kle nehu <_<

No vprasaj marem-a, kolk sta placala z Darjo za apartma (pri mami iz prvomajskega Paga 2002), ko sta naju prisla za vikend obiskat :P

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej, a nisi ti na morju? Daj se že spokaj s tega motosveta na plažo :D

:lol: B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol: B)

Tadeju mormo kupit en digitalni fotoaparat bo ceu motosvet s Slovaškimi golicami nafilu :D :D :D, kar se pa cene spanja tiče = 0 (beri nula za prenočitev), zelo ugodno !!
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes, ko sva sla z Misho iz plaze, sva sla se v avtokamp Strasko (pri Novalji) po njihov cenik. Ko sem videl cene za kampiranje, me je zadela kap.

Evo, jih bom napisal tule, da bvo sok manjsi, ko boste prispeli:

Za obdobje od 06.07 do 30.08. Cene so za en dan!!! So v kunah.

Oseba: 41,80

Otrok od 7 do 12 let: 26,60

Otrok pod 7 let: GRATIS

Sotor: 30,40

Avto: 38,00

Motor: 32;00

+ vsak dan 7 kun boravisne pristojbe

Mislim, da bankrotiras!!! BANDA!!!

Apartma v centru Novalje pa pride 20 evrov na noc za par. Samo problem je v tem, ker je julija in avgusta vse zasedeno :(

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ko sva prisla do apartmaja pa presenecenje. Pred hiso v kateri imava apartma stojijo: Megane cabrio, Mazda MX5, Mercedes C 230 Compressor, Mercedes SLK, vsi zagrebskih registrskih tablic.

Po balkonu pa ful enih dobrih bejbik. Vse pomanjkljivo oblecene tekajo po terasi iz apartmaja v apartma. Po prijetnem soku se pojavi pred hiso znani televizijski voditelj HTV Ivica Dzuzel (voditelk Slikom na sliko in Mediterani).

No potem pa mi mama poojasni, da se danes v Zrcah odpira se en novi klub Papaja in da Ivica vodi program, dekleta so pa manekenke. In ravno danes sem potem pekel ribo na terasi .... Res, da je bila malo zazgana, ampak je bila pa zato peka bolj socna,

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol:  B)

Ej ko bi te vedel, kaksne djevojke u ljetnim haljinama so v tejle internetni kafani :P :P :P

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol:  B)

Tadeju mormo kupit en digitalni fotoaparat bo ceu motosvet s Slovaškimi golicami nafilu :D :D :D

In to s ta VELIKIM objektivom!!!

Ciao,by Pero

PS:Tadej prebrisano tole z internet kafano prebrisano!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No evo dopusta je konec. Pa, da napisem se nekaj v tej temi. Do leta 77 pa do 89 smo vedno hodili na dopust v Pulo. Od zacetka je vse klapalo. Toda bolj, ko smo se blizali letu 90, bolj so Slovence sikanirali. Visek je bil zadnja leta, ker so se delali, da ne razumejo vec slovensko, WC so bili umazani, za slovence v trgovini ni bilo vec kruha, un na policah je bil rezerviran za »strane« inozemne goste, na avtomobilih s slovenskimi tablicami so luknjali gume, praskali lak. Visek, pa je bil to, ko je ocetu na recepciji receptorka rekla, da ga po slovensko ne razume (prejsnja leta ga pa je razumela). No potem se je oce z njo zmenil v Nemscini in Francoscini in odpeljal prikolico iz campa.

Pa smo zaceli hodit na morje v Turcijo, Grcijo, Italijo, Spanijo. Tudi, ko sva se spoznala z Misho, sva bila samo enkrat na Hrvaskem na dopustu, potem pa zaporedno v Grciji, vmes enkrat na Siciliji.

Pa sva se leta 99 odlocila, da grava po dolgem casu na Hrvasko. Pa sva ugotovila, da se Hrvatje zavedajo, da se da od turizma ziveti. No tako je Grcija odpadla, pa tudi trajekt iz Trsta je vsako leto drazji. Za ceno trajekta imava ze 10 dni placan apartma. Pa tudi studenta nisva vec in pri dopustu se poznajo tisti stirje dnevi, ki se porabijo za voznjo s trajektom.

No letos so na Pagu v juniju prevladovali Ceski, Slovaski, Poljski, Nemski in Madzarski turisti. Ampak ti tujci so se pripeljali z Volvi (tudi X90), Audiji, Mercedesi, BMW-ji.

Ko sva sla vceraj zvecer na pizzo v Moby Dicka. Sva pa spet dozivela sikaniranje. Ampak spet od Slovencev. Za dvema mizama je sedelo pet maldih fantov (smrkavcev) in tri punce. Vsi obleceni v najdrazje cunje (Armani, Versace, …), polizani, s kapicami in soncnimi ocali,.. Na glas so razpravljali kdo ima vec kesa, da ta pzzerija ni tako slaba, no ce bi bila malo boljsa, bi jo jaz kupil, je trdil eden od njih. Potem se je slisalo: kje je ta glupi kelner, ce ne bo priden, bom tud njega kupil (kelnarja so k mizi klicali vsako minuto, ta je bil pa ves prijazen do njih). Sledilo je krohotanje, pa glasno riganje, pa prdenje. Sledil je racun. Natakar, ga je prijazno prines oni pa: Setaj za onu mizu, oni ce platiti, na drugi mizi pa enaka zgodba: begaj tamo, oni ce platiti. Pa je ubogi natakar tekal sem ter tja, ostali gostje, vkljucno midva z Misho so se pa zgrazali. Ko so koncno placali, so se preseratorji vsedli v cisto novega, znizanega in do fula spedenanega Citroena C5 in cisto novega zelenega BMW-ja M3. Oba avta sta bila Ljubljanskih tablic. No se predno so se odpeljali so se potekmovali, kdo ima boljse ozvocenje. Me samo zanima, kaksno skodo so naredili ugledu Sloveskih turistov? Upam, da sva ga vsaj midva z Misho malo popravila, ko sva dala temu istemu natakarju 20 kun napitnine.

No na koncu so naju pa se mal posikanirali Hrvatje in to z drazjo trajektnino (20% v turisticni sezoni!?!) in drazjo cestnino na avtocesti do Delnic (prej 12, sedaj 14 kun; sistem pobiranja cestnine so spremenili iz odprtega na zaprti).

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej, takorekoč same šikane :)

ehhh, saj veš, da butlov, kot so oni z C5 in M3, je povsod dovolj. Jaz bi pristopil k mizi in se malce norca delal iz njih... Bi jim povedal, da tako lepo oblečenega goveda pa že dolgo nisem videl :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ehhh, saj veš, da butlov, kot so oni z C5 in M3, je povsod dovolj

Ja pol pa domacini recejo: evo opet ovih ludih preseratorskih Janeza. Pa nas vse zmecejo v isti kos.

Verjetno si je tako mislila tudi kelnarca v Rovinju in sta imela temu primerno postrezbo tudi Manuela in Fifty.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štos je verjetno tudi v tem, da v mnogih takih preseratorskih Janezih teče tudi 'rvatska krf :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kreteni so povsod, tud med Nemci in Angleži.

Iz tega sklepat na poseben tretma pri Hrvatih je nesmisel.

Za šikane je potrebno več.

Trenutno je na prvem mestu nevoščljivost za našo relativno uspešnost glede na Hrvatijo.

Ta drugo, pa je zgodba z devizami varčevalcev.

Pa še bi se kaj našlo.

Najboljši odgovor na šikane je kulturno vedenje in ignoriranje takih ljudi.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najboljši odgovor = ne dolaziti :P

Doma se na šikaniranje lahko drugače odzoveš. Se zdereš in narediš kraval 1. kategorije. V tujini pa ne veš, ali je to sestavni del domače folklore :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A v Sloveniji pa še noben nikol ni bil šikaniran s strani Slovencev????

Nkol.

Mi Slovenci nbenga ne šikaniramo.

Lahko de mal zajebavamo in nagajamo.

Pa kakšnega pretepemo.

Šikaniranje pa odpade, se ne spodobi in ni v interesu prepoznavnosti Slovenije.

<_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!