Skoči na vsebino

Velike ENDURE

bmwslo

Priporočene objave

Vidim da ste veliki nostalgiki. Ampak svet mora naprej. V tej http://www.motociclismo.it/edisport/moto/m...rini-Granpasso-reviji so primerjali edine trenutno moderne velike endure na slikci se pa tudi vidi vrstni red (če se ne motim: BMW. KTM, Morini, Guzzi)

Ko bo pa HONDA novo Varo al Afriko nardila se bo pa ITAK nov cajt začel.

post-20301-1235204720.jpg Men je pa trenutno tale še zmeraj najbl všeč.

Vara bo pa moja ženička še nekaj let.

ups:

Popravljeno . Popravil maliP
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem mal tale post prebral glede VELIKIH endur. Totalno brez veze, kot bi pisal o tekmovanju kdo ma večji p......, pa še tu bi prišlo do zajebancije al se meri s kožico ali brez. Js sem še vedno mnenja, da ne glede kakšen motor imaš, je najbolj pomebno da uživaš ko se pelješ. Mel sem prej Pegasota, ki me je tudi vedno pripeljal iz točke A do točke B. Ampak, ker vsak čovek strmi k bolšem potem kupi nekaj bolšega. Zato mi gre pa na K, ko nekateri pravijo BMW je slab (dober), Varadero je slab (dober). Miselnost nekaterih motoristov je pa še vedno, kok hiter se pa ti čez ovinek pelješ, a drgneš s tačkami potleh, prehitel sem enga, ko ni imel za burek, itd. Kje je tukaj uživanje.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Zato mi gre pa na K, ko nekateri pravijo BMW je slab (dober), Varadero je slab (dober)...

Imaš delno prav. Uživanje je najpomembenjše in imaš prav glede te teme, ker je večinoma res eno velko sranje v njej in bore malo pametnega! Menim, da danes pač ni več slabih motorjev in je zato nepošteno uporabljati pridevnike, kot sta slab in dober, saj so odlično vsi. Razlike so pa vseeno precejšnje, tega pa se moramo zavedati in to bi bilo modro prediskutirati, če bi se seveda dalo. A šment pri nas Slovenčkih je ta, da skoraj noben še ni zamenjal 10 motorjev, da bi lahko tehtno govoril o tem in onem, primerjal po dolgem in počez... Dobili smo samo za par 10km od kolega v roke tega in onega in sedaj že vse vemo :headbang: napaka. Tudi sam sem ob 20km s kolegovim BMW R1150GS mislil, da je to najbolj grozen motor, predimenziran, da ne gre v ovinek... Ko sem ga nabavil, sem se vozil po prvih prevoženih 1000km kot norec. Ovinki z največjim veseljem, dva in 70kg zadaj še vedno največji ućitek, guma z lahkoto do roba, potovalna hitrost na avtocesti precej velika... A vseeno sem po dolgi sezoni ostal pri mnenju da ima 40kg preveč in ga tudi prodal. Tako da tudi 20km, če bi jih dobil sedaj z Varaderotom bi bili najverjetneje muka in groza in oh in sploh.

Zato prosim koga, ki je že več 10Kkm imel npr. Varo in nabavil Stoma in potem pristal na GSu (ali obratno) naj ta kaj modrega napiše, da ne bomo samo mi gonili in hvalili svoje kobile in šinfali druge! Hvala pa LP. Daj gremo uživat pebi :)

ajd

Popravljeno . Popravil suhi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem mal tale post prebral glede VELIKIH endur. Totalno brez veze, kot bi pisal o tekmovanju kdo ma večji p......, pa še tu bi prišlo do zajebancije al se meri s kožico ali brez. Js sem še vedno mnenja, da ne glede kakšen motor imaš, je najbolj pomebno da uživaš ko se pelješ. Mel sem prej Pegasota, ki me je tudi vedno pripeljal iz točke A do točke B. Ampak, ker vsak čovek strmi k bolšem potem kupi nekaj bolšega. Zato mi gre pa na K, ko nekateri pravijo BMW je slab (dober), Varadero je slab (dober). Miselnost nekaterih motoristov je pa še vedno, kok hiter se pa ti čez ovinek pelješ, a drgneš s tačkami potleh, prehitel sem enga, ko ni imel za burek, itd. Kje je tukaj uživanje.....

Popolnoma se strinjam ampak kaj ko je tako lepo kak flame warček zakurit.

Te kar pr srcu pogreje ;)

V moji moto klapci sem itaq edini z Varo pa vsi hkrati na cilj pridemo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imaš delno prav. Uživanje je najpomembenjše in imaš prav glede te teme, ker je večinoma res eno velko sranje v njej in bore malo pametnega! Menim, da danes pač ni več slabih motorjev in je zato nepošteno uporabljati pridevnike, kot sta slab in dober, saj so odlično vsi. Razlike so pa vseeno precejšnje, tega pa se moramo zavedati in to bi bilo modro prediskutirati, če bi se seveda dalo. A šment pri nas Slovenčkih je ta, da skoraj noben še ni zamenjal 10 motorjev, da bi lahko tehtno govoril o tem in onem, primerjal po dolgem in počez... Dobili smo samo za par 10km od kolega v roke tega in onega in sedaj že vse vemo :headbang: napaka. Tudi sam sem ob 20km s kolegovim BMW R1150GS mislil, da je to najbolj grozen motor, predimenziran, da ne gre v ovinek... Ko sem ga nabavil, sem se vozil po prvih prevoženih 1000km kot norec. Ovinki z največjim veseljem, dva in 70kg zadaj še vedno največji ućitek, guma z lahkoto do roba, potovalna hitrost na avtocesti precej velika... A vseeno sem po dolgi sezoni ostal pri mnenju da ima 40kg preveč in ga tudi prodal. Tako da tudi 20km, če bi jih dobil sedaj z Varaderotom bi bili najverjetneje muka in groza in oh in sploh.

Zato prosim koga, ki je že več 10Kkm imel npr. Varo in nabavil Stoma in potem pristal na GSu (ali obratno) naj ta kaj modrega napiše, da ne bomo samo mi gonili in hvalili svoje kobile in šinfali druge! Hvala pa LP. Daj gremo uživat pebi :)

ajd

Res je marsikaj :topic: ampak se ne morem otresti občutka, da bi tako počasi rad vsem solil pamet, najbolje da ostaneš na tem in tam kjer si in se ne obremenjuješ po nepotrebnem B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse se je začelo že v peskovniku z "ajmerčki in lopaticami". Potem pa so otroci odrasli v može, "ajmerčke in lopatice" prerasli si kupili motorje in zgodba se nadaljuje......

Mogoče pa še niso odrastli?

Nekateri pač morajao vedno druge prepričevat kako razmišljat, kaj imet, ....

Popravljeno . Popravil MiNa
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je marsikaj :topic: ampak se ne morem otresti občutka, da bi tako počasi rad vsem solil pamet, najbolje da ostaneš na tem in tam kjer si in se ne obremenjuješ po nepotrebnem B)

no prav pa naj tako bo. Če nisi dojel poante mojega posta škoda. Vse kar sem želel je, da bi nekdo, ki je že dodobra preizkusil več endur kaj modrega napisal. Ne vem zakaj bi komu solil pamet, ker se zavedam, da se morm še ogromn naučit in da še nism spoznal ravno veliko motorističnega sveta - delam pa močno na tem!

pa lep pozdrav - pa ne bit zamerljivi no :)

ajd

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse se je začelo že v peskovniku z "ajmerčki in lopaticami". Potem pa so otroci odrasli v može, "ajmerčke in lopatice" prerasli si kupili motorje in zgodba se nadaljuje......

Mogoče pa še niso odrastli?

Nekateri pač morajao vedno druge prepričevat kako razmišljat, kaj imet, ....

Kaj se že tuki pogovarjamo....aja o velikih endurah ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja sej velke endure so bojda za v velik peskovnik, al ne :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hop, medtem, ko se na ebayu sliniš ob tej superci, ti je (in tudi meni :cry: ) v Gradcu ušla ena 850ka za jurja in pol. Pa še ena 800 mašina je bila zraven.

Ja nimaš kej sem pozabu na 850.Za tak denar bi lahko dobil 900tko zbito

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

si siguren ? ......... mogoce se o malilh ticih ...... :krneki: :evilgrin:

but what do I know. :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A je kdo nataknu na motor MAXXISove gume MA-PD Presa Detour. Za bicikle izdelujejo odlične plašče, za večjo kubikažo od enega osla pa nimam pojma...

post-13449-1235640486.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

no ja moj osebni favorit v tem razredu je še zmer Cagiva Elefant 900 B) lažja od vseh, okretnejša, in predvsem enkratna lega na cesti,...edin po terenu jo pa taka AT 750 verjetn scat pele, no vsaj za modele E900 od 94-98 govorim k imajo USD vilce spredej, tiste 90-94 so pa bolše za teren :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če smo že glih pri tem kaj Africa Twin zmore pa še to

Tisti del po kamnih je najboj impresiven.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tisti del po kamnih je najboj impresiven.

Tisti del po kamnih je nemogoc.... vsaka mu cast....

mladen bos pokazal kaksno svojo slikco od tvoje, ce se ze kje srecamo v tem tisocletju?

:)

ps: zanimivo da prav nekaj veliko gs filmckov take sorte ni... :D

al jih pa samo jest ne najdem.... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:topic:

Najverjetneje se "določenim" pač ni treba dokazovat, oz. dokazovat to drugim ... , pa brez zamere.

Popravljeno . Popravil PURPLE
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

zadni čas bi biu da naredijo novo AT,pomoje bi se jih velik prodal saj je stara prava legenda

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ti zdi GS ful primeren za tak teren?

Sploh pa - se ti zdi AT primerna za tak teren, ko smo že pri tem?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ti zdi GS ful primeren za tak teren?

Sploh pa - se ti zdi AT primerna za tak teren, ko smo že pri tem?

Ni primerna - da pa se :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!