Skoči na vsebino

SiOL: Google NEWS


Priporočene objave

Priljubljeni svetovni spletni iskalnik Google, ki je dostopen tudi v slovenskem jeziku, je svojo ponudbo obogatil z novo spletno stranjo Google News, na kateri bodo obiskovalci lahko iskali najbolj sveže novice iz preko 4000 angleških spletnih virov novic (od ameriškega New York Timesa do nekaterih regionalnih časopisov).

Novi iskalnik, ki je dostopen preko povezave na osnovni Googlovi spletni strani, bo ažurirano objavljal vse nove novice na spletnih straneh angleških medijev, razvrščal pa jih bo po tematskih področjih (svet, gospodarstvo, zabava, šport, tehnologija, zdravje) in času objave.

Google zaradi nove storitve ne bo zaposlil nobenega dodatnega urednika, saj bo zbrane novice razvrščal po relevantnosti z isto tehnologijo, kot jo že uporablja pri iskanju spletnih strani, novičarskih skupin in slikovnega gradiva. Pri tem bodo upoštevani čas objave, število člankov z isto temo in popularnost določenega vira novic.

Kot pravijo v Googlu, bodo s ponudbo svežih novic naravno nadaljevali svoj razvoj in združili presojo številnih urednikov z vsega sveta. Zaenkrat bo nova spletna stran, ki je že v ponedeljek, na prvi dan delovanja, doživela večmilijonski obisk, povsem brezplačna in brez oglasov. O morebitnem zaslužku z novo storitvijo bo Google namreč odločal šele, ko bo ugotovil, kakšno povpraševanje Google News vzbuja.

Vir: SiOL

:arrow: http://www.siol.net/novice/default.asp?pag...902092411273540

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!