franc Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Po mojih, bolj skopih izkušnjah, je pomembna dolžina dimnika, če hočeš dober vlek (mi imamo v zidanici pretanko tuljavo (po specifikacijah peči) in ker ni rentabilno menjati dimnik, smo ga povišali za slab meter in ne kadi več. Pa dimnik se ne sme ohlajati (izolacija) . Če imaš šamotno opeko, lahko peč "obzidaš" (opeke, "šamotno moko" in "stekleno vodo" ) . Jaz sem tako "popravil" "gašperček" in ko se je "zapekel" je držal več let. lp
smasher Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred eno uro, franc pravi: Po mojih, bolj skopih izkušnjah, je pomembna dolžina dimnika, če hočeš dober vlek (mi imamo v zidanici pretanko tuljavo (po specifikacijah peči) in ker ni rentabilno menjati dimnik, smo ga povišali za slab meter in ne kadi več. Pa dimnik se ne sme ohlajati (izolacija) . Če imaš šamotno opeko, lahko peč "obzidaš" (opeke, "šamotno moko" in "stekleno vodo" ) . Jaz sem tako "popravil" "gašperček" in ko se je "zapekel" je držal več let. lp ja ja če imaš zidane peči, jaz delam neki prenosnega, fejkam ooni peči oziroma nekaj takega (pripeta slika) Tukaj ni placa za izolacijo, je pa očitno da je dimnik kar širok napram velikosti peči, tako da zadeva deluje malce drugače kot krušne peči, je poanta met velik plamen notri, ene so tudi na plin. Samo zdej sem že tam da bi bilo ceneje eno iz amazona za 150€ nabavit ...
XTR Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred 11 urami, smasher pravi: povečat dimnik... Namesto okroglega dimnika bi lahko izdelal kar pravokotnega. Še luknje od ročaja ne bi rabil zapirati.
smasher Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Pravkar, XTR pravi: Namesto okroglega dimnika bi lahko izdelal kar pravokotnega. Še luknje od ročaja ne bi rabil zapirati. to bom, sao ročaj je neke glupe ovalne oblike 40x80, bom verjetno povečal luknjo na 50x100, prej sems e pa trudil zmanjšat luknjo na fi50 ... Na napakah se učimo... nekateri imamo zelo radi napake...
nejc74 Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 - itak če delaš sam, je na koncu tm ene 3x dražje, ampak se pa naučis pa ful enega casa zapraviš Drugače pa, super projekt. Mogoče je res dimnik bolj bogi. Btw, tule so eni Slovenci s svojim projektom, tko low-high tech, se mi zdi pa zelo zanimiv koncept in lepo zdizajniran: https://glowen.si/glowen-raptor?lang=sl ker zdaj mas celo zimo cas za švasanje, spomladi ko bo spet sonce in projekt končan pa lahko pridemo strokovno ocenit rezultat. Dobiš 50% popusta na izdajo certifikata "MS gurmanska kvaliteta" smasher 1
pik1 Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pijem kavico ... pa za razliko od običajnega pregledovanja "necenzurirane teme" ob kavi, sedaj iščem kakšno temo, ki govori o čiščenju mopeda po končani vožnji po slanih ... "belih" cestah ... 😮 ... pa žal nikjer ne najden nič 😭 ps. ... priznam pa, da znan tle gor nago babo dost hitrej najdt 🤣🤣🤣 Mavti, smasher, dr.looney in 1 other 4
franc Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 No, to je pa malo drugačen "koncept" . Očitno izraba/ekonomičnost ni prioriteta. Potem rabiš več zraka ali pa podpihovanje, Kje je najboljše mesto za "vstop zraka" je pa bolj problematična zadeva. Verjetno nasprotno od izhoda (dimnika) . Pa pomaga, če kurišče dvigneš od tal s kakšno rešetko, da lahko gre zrak skozi in da pepel pada dol. lp
smasher Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred eno uro, nejc74 pravi: - itak če delaš sam, je na koncu tm ene 3x dražje, ampak se pa naučis pa ful enega casa zapraviš Drugače pa, super projekt. Mogoče je res dimnik bolj bogi. Btw, tule so eni Slovenci s svojim projektom, tko low-high tech, se mi zdi pa zelo zanimiv koncept in lepo zdizajniran: https://glowen.si/glowen-raptor?lang=sl ker zdaj mas celo zimo cas za švasanje, spomladi ko bo spet sonce in projekt končan pa lahko pridemo strokovno ocenit rezultat. Dobiš 50% popusta na izdajo certifikata "MS gurmanska kvaliteta" Kul izdelek... če bi bi sedaj kupoval bi verjetno vzel Ne Ro 40 (tudi neka nova slovenska stvar) jaz sem računal začetni buđet okoli 50eur, potem me je argon z 70€ na jeklenko nategnil (če bi vedel bi kupil fluxinox žico)... To je testni izdelek imam še en zelo lep sod.. ko dodelam dizajn .... vo verjetno Kegpizza z ročno vrtljivom kamnom fi 38cm za cca 200€, samo morem najt še nekoga, da bi eno mojo kupil da si razdeliva stroške. Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm. Bomo pa vsaj pice jedli vsak vikend dokler ne izpopolnim dizajna nejc74 1
XTR Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 (popravljeno) pred 23 minutami, smasher pravi: Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm. Res nimate nobenega obrtnika, ki bi ti odrezal in prodal manjši kos pločevine? Jaz z veseljem ustrežem domačim "mojstrom" in odrežem kakšen tak manjši kos. Pa ne sekiraj se za argon, se ne pokvari. Samo na atest jeklenke bodi pozoren, da ne bo potekel. Veš kdaj najbolj boli, ... ko pozabiš odprt plin pa po nekaj dneh naletiš na prazno jeklenko. Popravljeno November 7, 2022. Popravil XTR smasher 1
Buschi Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred 1 uro, pik1 pravi: pijem kavico ... pa za razliko od običajnega pregledovanja "necenzurirane teme" ob kavi, sedaj iščem kakšno temo, ki govori o čiščenju mopeda po končani vožnji po slanih ... "belih" cestah ... Ti se kar vozi novembra, pa decembra, pa januarja, pa februarja, pa marca, u aprilu te bo pa tak enkrat dež dobil in spral sol iz mopeda. Tako prakticiram jaz. Mavti, dr.looney in pik1 1 2
kawamoto Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred 1 uro, smasher pravi: Kul izdelek... če bi bi sedaj kupoval bi verjetno vzel Ne Ro 40 (tudi neka nova slovenska stvar) jaz sem računal začetni buđet okoli 50eur, potem me je argon z 70€ na jeklenko nategnil (če bi vedel bi kupil fluxinox žico)... To je testni izdelek imam še en zelo lep sod.. ko dodelam dizajn .... vo verjetno Kegpizza z ročno vrtljivom kamnom fi 38cm za cca 200€, samo morem najt še nekoga, da bi eno mojo kupil da si razdeliva stroške. Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm. Bomo pa vsaj pice jedli vsak vikend dokler ne izpopolnim dizajna V Kopru imaš Dinos in Surovino. Mogoče pa tudi kaj prodajo. Vprašaj. Jaz sem včasih delal na odpadu, prodal nisem, sem pa kaj zamenjal, če mi je bil človek simpatičen. 😇😇 smasher 1
Popularna objava Zivnorc Objavljeno November 7, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno November 7, 2022 ...jest pa trenutno gledam proti Zafukovici... VS800, Kaldu, Tedybear in 9 others 7 1 3 1
Buschi Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Proti Zafukovci bi gledu, če bi se pr tazadni sliki obrnu še za 45st proti levi. Odzad unga hriba z anteno je vukojebina. In, če si že biu tukilele, zakaj nisi rufnu, bi šla na kufe. Mojo telefonsko še tak maš iz modelarskih cajtov. Zivnorc in dr.looney 1 1
Zivnorc Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Nad Zafukovco so se dans zjuzraj trije Pilatusi ganjal po luftu.... dr.looney 1
dr.looney Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred eno uro, Buschi pravi: Proti Zafukovci bi gledu, če bi se pr tazadni sliki obrnu še za 45st proti levi. Odzad unga hriba z anteno je vukojebina. In, če si že biu tukilele, zakaj nisi rufnu, bi šla na kufe. Mojo telefonsko še tak maš iz modelarskih cajtov. A mene pa ne b zraun povabla. pred 45 minutami, Zivnorc pravi: Nad Zafukovco so se dans zjuzraj trije Pilatusi ganjal po luftu.... Sej se večkrat. Zivnorc 1
Buschi Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Le kake barabije se tam gode? dr.looney in Zivnorc 1 1
Zivnorc Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred 1 uro, dr.looney pravi: A mene pa ne b zraun povabla. Sej se večkrat. ..ne. ...kr trp. 🤪 ...a vam konkurenco delajo...al pa nadzorujejo zračni prostor, da ni preveč zafukovčank naenkrat v luftu... 🤣🤣 dr.looney 1
dr.looney Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 pred 27 minutami, Zivnorc pravi: ..ne. ...kr trp. 🤪 Ne bom. pred 28 minutami, Zivnorc pravi: ..a vam konkurenco delajo...al pa nadzorujejo zračni prostor, da ni preveč zafukovčank naenkrat v luftu... 🤣🤣 Zračni prostor nadzorujem jaz in ker me ni bilo doma , so se pojavili.... VS800 in Zivnorc 2
Frenk 67 Objavljeno November 7, 2022 Opozori Objavljeno November 7, 2022 Zganjam romantiko, solo. Kakšna kandidatka, da se mi pridruži? Aja, napačen forum. 🙄 GoBobi, VS800, Mavti in 5 others 2 6
Zivnorc Objavljeno November 8, 2022 Opozori Objavljeno November 8, 2022 pred 15 urami, Frenk 67 pravi: Zganjam romantiko, solo. Kakšna kandidatka, da se mi pridruži? Aja, napačen forum. 🙄 ...če prineseš pivo namesto sveč in vina... ...se ti lahko pridružim.... dr.looney, VS800 in Frenk 67 3
Zivnorc Objavljeno November 8, 2022 Opozori Objavljeno November 8, 2022 ...utrjujem pogled v smeri Zafukovce. Spet. dr.looney, VS800 in Mavti 2 1
dr.looney Objavljeno November 8, 2022 Opozori Objavljeno November 8, 2022 pred 4 urami, Zivnorc pravi: ...utrjujem pogled v smeri Zafukovce. Spet. .... pazi da strela ne udari vate.... 😈😈😈 Zivnorc 1
Mavti Objavljeno November 8, 2022 Opozori Objavljeno November 8, 2022 A strela z jasnega Zivnorc in dr.looney 2
Zivnorc Objavljeno November 9, 2022 Opozori Objavljeno November 9, 2022 pred 16 urami, Mavti pravi: A strela z jasnega ...nč več... ...nad Zafukovco se zgrinjajo črni oblaki... Mavti, dr.looney, Tedybear in 1 other 3 1
Buschi Objavljeno November 9, 2022 Opozori Objavljeno November 9, 2022 pred eno uro, Zivnorc pravi: ...nad Zafukovco se zgrinjajo črni oblaki... Ob 7. 11. 2022 ob 16:13, Buschi pravi: Le kake barabije se tam gode? Zivnorc 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se