Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Po mojih, bolj skopih izkušnjah, je pomembna dolžina dimnika, če hočeš dober vlek (mi imamo v zidanici pretanko tuljavo (po specifikacijah peči) in ker ni rentabilno menjati dimnik, smo ga povišali za slab meter in ne kadi več. Pa dimnik se ne sme ohlajati (izolacija) . Če imaš šamotno opeko, lahko peč "obzidaš" (opeke, "šamotno moko" in "stekleno vodo" ) . Jaz sem tako "popravil" "gašperček" in ko se je "zapekel" je držal več let.

lp

Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

Po mojih, bolj skopih izkušnjah, je pomembna dolžina dimnika, če hočeš dober vlek (mi imamo v zidanici pretanko tuljavo (po specifikacijah peči) in ker ni rentabilno menjati dimnik, smo ga povišali za slab meter in ne kadi več. Pa dimnik se ne sme ohlajati (izolacija) . Če imaš šamotno opeko, lahko peč "obzidaš" (opeke, "šamotno moko" in "stekleno vodo" ) . Jaz sem tako "popravil" "gašperček" in ko se je "zapekel" je držal več let.

lp

ja ja če imaš zidane peči, jaz delam neki prenosnega, fejkam ooni peči oziroma nekaj takega (pripeta slika)

Tukaj ni placa za izolacijo, je pa očitno da je dimnik kar širok napram velikosti peči, tako da zadeva deluje malce drugače kot krušne peči, je poanta met velik plamen notri, ene so tudi na plin.

Samo zdej sem že tam da bi bilo ceneje eno iz amazona za 150€ nabavit ...:dry:

pec.webp

Objavljeno
pred 11 urami, smasher pravi:

povečat dimnik...

Namesto okroglega dimnika bi lahko izdelal kar pravokotnega. Še luknje od ročaja ne bi rabil zapirati.

Objavljeno
Pravkar, XTR pravi:

Namesto okroglega dimnika bi lahko izdelal kar pravokotnega. Še luknje od ročaja ne bi rabil zapirati.

to bom, sao ročaj je neke glupe ovalne oblike 40x80, bom verjetno povečal luknjo na 50x100, prej sems e pa trudil zmanjšat luknjo na fi50 ...:headbang:

Na napakah se učimo... nekateri imamo zelo radi napake... :D  

Objavljeno

- itak če delaš sam, je na koncu tm ene 3x dražje, ampak se pa naučis pa ful enega casa zapraviš :) Drugače pa, super projekt. Mogoče je res dimnik bolj bogi.

Btw, tule so eni Slovenci s svojim projektom, tko low-high tech, se mi zdi pa zelo zanimiv koncept in lepo zdizajniran:

https://glowen.si/glowen-raptor?lang=sl

ker zdaj mas celo zimo cas za švasanje, spomladi ko bo spet sonce in projekt končan pa lahko pridemo strokovno ocenit rezultat. Dobiš 50% popusta na izdajo certifikata "MS gurmanska kvaliteta"

Objavljeno

pijem kavico ... pa za razliko od običajnega pregledovanja "necenzurirane teme" ob kavi, sedaj iščem kakšno temo, ki govori o čiščenju mopeda po končani vožnji po slanih ... "belih" cestah ... 😮

... pa žal nikjer ne najden nič 😭

ps.

... priznam pa, da znan tle gor nago babo dost hitrej najdt 🤣🤣🤣

Objavljeno

No, to je pa malo drugačen "koncept" . Očitno izraba/ekonomičnost ni prioriteta.

Potem rabiš več zraka ali pa podpihovanje, Kje je najboljše mesto za "vstop zraka" je pa bolj problematična zadeva. Verjetno nasprotno od izhoda (dimnika) . Pa pomaga, če kurišče dvigneš od tal s kakšno rešetko, da lahko gre zrak skozi in da pepel pada dol.

lp

Objavljeno
pred eno uro, nejc74 pravi:

- itak če delaš sam, je na koncu tm ene 3x dražje, ampak se pa naučis pa ful enega casa zapraviš :) Drugače pa, super projekt. Mogoče je res dimnik bolj bogi.

Btw, tule so eni Slovenci s svojim projektom, tko low-high tech, se mi zdi pa zelo zanimiv koncept in lepo zdizajniran:

https://glowen.si/glowen-raptor?lang=sl

ker zdaj mas celo zimo cas za švasanje, spomladi ko bo spet sonce in projekt končan pa lahko pridemo strokovno ocenit rezultat. Dobiš 50% popusta na izdajo certifikata "MS gurmanska kvaliteta"

Kul izdelek... če bi bi sedaj kupoval bi verjetno vzel Ne Ro 40 (tudi neka nova slovenska stvar)

jaz sem računal začetni buđet okoli 50eur, potem me je argon z 70€ na jeklenko nategnil (če bi vedel bi kupil fluxinox žico)...

To je testni izdelek imam še en zelo lep sod.. ko dodelam dizajn .... vo verjetno Kegpizza z ročno vrtljivom kamnom fi 38cm za cca 200€, samo morem najt še nekoga, da bi eno mojo kupil da si razdeliva stroške. Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm.

Bomo pa vsaj pice jedli  vsak vikend dokler ne izpopolnim dizajna :D 

Objavljeno (popravljeno)
pred 23 minutami, smasher pravi:

Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm.

Res nimate nobenega obrtnika, ki bi ti odrezal in prodal manjši kos pločevine? Jaz z veseljem ustrežem domačim "mojstrom" in odrežem kakšen tak manjši kos.

Pa ne sekiraj se za argon, se ne pokvari. Samo na atest jeklenke bodi pozoren, da ne bo potekel. Veš kdaj najbolj boli, ... ko pozabiš odprt plin pa po nekaj dneh naletiš na prazno jeklenko. :)    

Popravljeno . Popravil XTR
Objavljeno
pred 1 uro, pik1 pravi:

pijem kavico ... pa za razliko od običajnega pregledovanja "necenzurirane teme" ob kavi, sedaj iščem kakšno temo, ki govori o čiščenju mopeda po končani vožnji po slanih ... "belih" cestah ... 

Ti se kar vozi novembra, pa decembra, pa januarja, pa februarja, pa marca, u aprilu te bo pa tak enkrat dež dobil in spral sol iz mopeda.

Tako prakticiram jaz.

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
pred 1 uro, smasher pravi:

Kul izdelek... če bi bi sedaj kupoval bi verjetno vzel Ne Ro 40 (tudi neka nova slovenska stvar)

jaz sem računal začetni buđet okoli 50eur, potem me je argon z 70€ na jeklenko nategnil (če bi vedel bi kupil fluxinox žico)...

To je testni izdelek imam še en zelo lep sod.. ko dodelam dizajn .... vo verjetno Kegpizza z ročno vrtljivom kamnom fi 38cm za cca 200€, samo morem najt še nekoga, da bi eno mojo kupil da si razdeliva stroške. Na obali ni maloprodaje inoxa in bom očitno moral kupit še eno ploščo 1000x2000mm rabim pa kos cca 60x60cm.

Bomo pa vsaj pice jedli  vsak vikend dokler ne izpopolnim dizajna :D 

V Kopru imaš Dinos in Surovino. Mogoče pa tudi kaj prodajo. Vprašaj. Jaz sem včasih delal na odpadu, prodal nisem, sem pa kaj zamenjal, če mi je bil človek simpatičen. 😇😇

Objavljeno

Proti Zafukovci bi gledu, če bi se pr tazadni sliki obrnu še za 45st proti levi.

Odzad unga hriba z anteno je vukojebina.

In, če si že biu tukilele, zakaj nisi rufnu, bi šla na kufe.

Mojo telefonsko še tak maš iz modelarskih cajtov.

Objavljeno

Nad Zafukovco so se dans zjuzraj trije Pilatusi ganjal po luftu....

Objavljeno
pred eno uro, Buschi pravi:

Proti Zafukovci bi gledu, če bi se pr tazadni sliki obrnu še za 45st proti levi.

Odzad unga hriba z anteno je vukojebina.

In, če si že biu tukilele, zakaj nisi rufnu, bi šla na kufe.

Mojo telefonsko še tak maš iz modelarskih cajtov.

A mene pa ne b zraun povabla. :ras:

pred 45 minutami, Zivnorc pravi:

Nad Zafukovco so se dans zjuzraj trije Pilatusi ganjal po luftu....

Sej se večkrat. ;)

Objavljeno

Le kake barabije se tam gode?

Objavljeno
pred 1 uro, dr.looney pravi:

A mene pa ne b zraun povabla. :ras:

Sej se večkrat. ;)

..ne.

...kr trp.

🤪

...a vam konkurenco delajo...al pa nadzorujejo zračni prostor, da ni preveč zafukovčank naenkrat v luftu...

🤣🤣

Objavljeno
pred 27 minutami, Zivnorc pravi:

..ne.

...kr trp.

🤪

Ne bom. :ras:

pred 28 minutami, Zivnorc pravi:

..a vam konkurenco delajo...al pa nadzorujejo zračni prostor, da ni preveč zafukovčank naenkrat v luftu...

🤣🤣

Zračni prostor nadzorujem jaz in ker me ni bilo doma , so se pojavili.... :lol1:

• Haha 2
Objavljeno

Zganjam romantiko, solo. Kakšna kandidatka, da se mi pridruži? Aja, napačen forum. 🙄

1E47620A-015F-495A-A79C-8850EADE8956.jpeg

Objavljeno
pred 15 urami, Frenk 67 pravi:

Zganjam romantiko, solo. Kakšna kandidatka, da se mi pridruži? Aja, napačen forum. 🙄

...če prineseš pivo namesto sveč in vina...

...se ti lahko pridružim....

:lol1:

• Haha 3
Objavljeno

...utrjujem pogled v smeri Zafukovce.

Spet.

20221108_103122.thumb.jpg.2a6e5c9032dd76fcd3cae5b0e301f70c.jpg

• Haha 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 4 urami, Zivnorc pravi:

...utrjujem pogled v smeri Zafukovce.

Spet.

20221108_103122.thumb.jpg.2a6e5c9032dd76fcd3cae5b0e301f70c.jpg

.... pazi da strela ne udari vate.... :ras:😈😈😈

Objavljeno

A strela z jasnega:huh::naughty:

• Haha 2
Objavljeno
pred 16 urami, Mavti pravi:

A strela z jasnega:huh::naughty:

...nč več...

...nad Zafukovco se zgrinjajo črni oblaki...

20221109_102638.thumb.jpg.4edb7bca4c1a3701fd567b627abbed04.jpg

Objavljeno
pred eno uro, Zivnorc pravi:

...nad Zafukovco se zgrinjajo črni oblaki...

Ob 7. 11. 2022 ob 16:13, Buschi pravi:

Le kake barabije se tam gode?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!