Skoči na vsebino

kvaliteta življenja  

157 članov je glasovalo

1. 1. ali ste zadovoljni z življenjem v naši državi

• da
      50
    • ne
      107

Priporočene objave

Objavljeno

Kvalitetnejši bi bil z motorjem :)

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, Kmet2 pravi:

Pa sej jih maš dost :blush:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 minutami, Kmet2 pravi:

pa sj je biu ... še kavo si mi plaču, tko da sem ti pokvalitetiu žiulene :P

rt te mam :blush: 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Life is meant to be lived, not sold to the highest bidder.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
On 5/19/2016 at 10:27 PM, KARMEN1 said:

Jaz sem zadovoljna prav z vsem.

Še bolj bi bila, če bi lahko za enako plačo delala 6 ur na dan, namesto 8, ampak dobro, tudi tako je kar ok.

Pri nas se dela 7,5 ur, ne 8. Tako, da si že bliže cilju :)

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 2 urami, nazo13 pravi:

Nisi razumel.

Recimo, da sedaj dobiš 1000 € neto plače. Od tega plačaš toliko in toliko dohodnine (odvisno od olajšav). Če ti delodajalec (ali država z zakonom) dvigne plačo na 2000 €, boš plačal enkrat višjo dohodnino (najmanj). Tebi pa še vedno ostane večja plača kot prej.

Vse tele jamraste privatnike in d.o.o. jevce pa bi poslal na tečaj vodenja podjetja k nam v Avstrijo ali katero drugo zahodnoevropsko državo. Ker če tam firme ne propadejo z višjim stroškom dela zaradi višjih delavskih plač, ne vidim drugega razloga za propad v SLO kot nesposobnost vodenja podjetja. Če je pa krivda kje drugje, pa delavci s tem nimajo nič, razen da so molzne krave.

vse je meni jasno... ampak, če dvignemo plače... veš kaj najprej sledi? odpustili bojo n-delavcev, delo pa razdelili med tiste, ki bi ostali v podjetjih.... Žal je temu tako, ker podjetja strmijo k čim večjemu zaslužku....

in potem se zgodi, da bo kljub višjim plačam zaposlenih, število oz znesek plačanih prispevkov enak kot sedaj, samo da bo več ljudi na socialni podpori... pa smo v minusu... je bila nekje ena študija narejena, sam ne vem točno kje, bi jo prilimal...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 16 minutami, motozajebant pravi:

vse je meni jasno... ampak, če dvignemo plače... veš kaj najprej sledi? odpustili bojo n-delavcev, delo pa razdelili med tiste, ki bi ostali v podjetjih.... Žal je temu tako, ker podjetja strmijo k čim večjemu zaslužku....

in potem se zgodi, da bo kljub višjim plačam zaposlenih, število oz znesek plačanih prispevkov enak kot sedaj, samo da bo več ljudi na socialni podpori... pa smo v minusu... je bila nekje ena študija narejena, sam ne vem točno kje, bi jo prilimal...

Ma kaj ne poveš. Podjetja strmijo k čim večjemu zaslužku. Kaj pa ti ali jaz? Nama pa je lepo, če že imava službo, a ne? Plača in prispevki za zdravstveno in pokojninsko blagajno so pa itak postranska zadeva. Pozabi. Potem raje gremo vsi na socialo, pa naj si izkoriščevalci sami delajo. Dokler se ovce pustijo stričt in dokler verjamejo, da lahko one največ izgubijo, bo stanje kot je. V resnici pa ovce nimajo skoraj nič izgubiti, lahko pa profitirajo.

Najbolj žalostno je to, da se najbolj bojijo za svoje službe takšni kot ti, ki ste doživljali letovanja direktorjev in delavcev v istem kampu ali hotelu. Sedaj pa še posode ne moreš pomivati v hotelih kjer letuje novodobna bagra, ki ima sebe za smetano družbe. In na koncu si še upajo jamrati kako bodo propadli, če povišajo delavcu mesečno plačo za 10 €.

Mah ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, nazo13 pravi:

Ma kaj ne poveš. Podjetja strmijo k čim večjemu zaslužku. Kaj pa ti ali jaz? Nama pa je lepo, če že imava službo, a ne? Plača in prispevki za zdravstveno in pokojninsko blagajno so pa itak postranska zadeva. Pozabi. Potem raje gremo vsi na socialo, pa naj si izkoriščevalci sami delajo. Dokler se ovce pustijo stričt in dokler verjamejo, da lahko one največ izgubijo, bo stanje kot je. V resnici pa ovce nimajo skoraj nič izgubiti, lahko pa profitirajo.

Najbolj žalostno je to, da se najbolj bojijo za svoje službe takšni kot ti, ki ste doživljali letovanja direktorjev in delavcev v istem kampu ali hotelu. Sedaj pa še posode ne moreš pomivati v hotelih kjer letuje novodobna bagra, ki ima sebe za smetano družbe. In na koncu si še upajo jamrati kako bodo propadli, če povišajo delavcu mesečno plačo za 10 €.

Mah ...

kaj ti špila Nazo? kdo se boji da bo službo izgubil? Na podlagi česa to sklepaš?

Misliš da jaz nisem za to, da se plače dvignejo? SEVEDA SEM!

Seveda vsak posameznik strmi k večjemu zaslužku ter posledično boljši kvaliteti življenja... ampak, a to je odvisno samo od naju? (te ne poznam, pa predvidevam da si nekje zaposlen, al imaš firmo mogoče?)... Če se delodajalec odloči, da zaradi prevelika stroška dela, odpusti določeno število delavcev, se lahko samo pod nosom obrišeš...

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

... Če se delodajalec odloči, da zaradi prevelika stroška dela, odpusti določeno število delavcev, se lahko samo pod nosom obrišeš...

Če se delavci odločijo, da se ne pustijo več nategovati in so složni, se delodajalci lahko pod nosom obrišejo.
In ravno tu je keč. V nesložnosti tistih ki v resnici proizvajajo in požrešnosti tistih, ki jim je mar samo lasten profit.

• Všeč mi je 5
Objavljeno
pred 1 minuto, I30 pravi:

Če se delavci odločijo, da se ne pustijo več nategovati in so složni, se delodajalci lahko pod nosom obrišejo.
In ravno tu je keč. V nesložnosti tistih ki v resnici proizvajajo in požrešnosti tistih, ki jim je mar samo lasten profit.

ajde da vas vidim.... grem zraven... bomo skupaj stopili!

Ma bomo moj ku*ac skupaj stopili... vsi samo preko računalnika glasni, ko pa treba kaj ukrenit, pa se poskrijejo kot pičkice...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 16 minutami, motozajebant pravi:

ajde da vas vidim.... grem zraven... bomo skupaj stopili!

Ma bomo moj ku*ac skupaj stopili... vsi samo preko računalnika glasni, ko pa treba kaj ukrenit, pa se poskrijejo kot pičkice...

Ista si pičkica.:jezik: Najprej da nas vidiš, šele potlej stopiš zraven.:mad:
E neče to tako lako! Mi bomo skp stopil pa se skril, da nas ne vidiš!:jezik:

Objavljeno
pred 1 minuto, I30 pravi:

Ista si pičkica.:jezik: Najprej da nas vidiš, šele potlej stopiš zraven.:mad:
E neče to tako lako! Mi bomo skp stopil pa se skril, da nas ne vidiš!:jezik:

narobe! Ti si začel o uporu govorit, jaz tega nikjer nisem omenil :ras:

Objavljeno
pred 2 urami, motolover pravi:

Pri nas se dela 7,5 ur, ne 8. Tako, da si že bliže cilju :)

jaz lahko 8 ur tok počas in slabo delam, da bo komej za 4 ure :P

Men je reku kolega, ko mi ga je nekaj sral na razvozih, ne morš ti mene tok slabo plačat, kot jaz lahko slabo delam....

Še dobro, da smo se ga znebili. Poanta: ni problem v 7,5 urah.

pred eno uro, motozajebant pravi:

bojazen pred dvigom plač je potuha slabim poslovnim rezultatom, nesposobnim meneđerjem in neuravnovešenemu nagrajevanju.

Smešno pa je, (ker denar je imaginaren, sam nekje ga je potrebno natisniti) več ljudi kot zaposliš, bolj kot jim dvigneš plače, več se bo pobralo na davkih, več bo mela država in lahko bo subvencinirala izgubo podjetjem, ki nimajo denarja za visoke plače. Evo krog sklenjen, vsi srečni.

Da ne omenim še dodatnega dobička: več bo imel folk, bolj bo zapravljal, pogojno bo pomagal podjetjem k boljši prodaji.

Evo matematike, več je več, manj je pa samo manj. :P

• Všeč mi je 4
Objavljeno

Če ti služba ni všeč, jo menjaš. Lahko tudi svojo lastno firmo ustanoviš. Al pa gojiš krompir, pa ga prodajaš naprej. Lahko se greš tudi punt, pa frdamane kapitaliste kolješ. Sam ne pozabit, jutri bo treba lihtak kaj pojest pa na toplem bit. Tako da čisto brez truda ne bo kaj veliko ratalo. In pol se zavrti nov krog, šefi (državni al pa v firmah) se pa malo menjajo. Eni celo napredujejo iz 'navadne raje' kam višje, pa hitro pozabijo na skrbi izpred tedna ali dveh.

Izstopit iz tega pa ponavadi pomeni zelo radikalno spremeniti življenjski stil. To pa nekak večina ne bi, raje na svojem na Kitajskem narejenem računalniku z uporabo pretežno tehnologij razvitih na Zahodu pljuvajo čez kapitalizem, globalizacijo in ZDA :P

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zato moramo po nemškem modelu uvoziti milijon Sircev, da dvignemo potrošnjo in nadomestimo majhno rodnost Slovencev. :)

Objavljeno
pred 3 minutami, motolover pravi:

Zato moramo po nemškem modelu uvoziti milijon Sircev, da dvignemo potrošnjo in nadomestimo majhno rodnost Slovencev. :)

a nismo že uvozli Migrantov? Kam so pa pobegnil?

Come bek migranti, we love ju!!!!

• Všeč mi je 3
Objavljeno
3 minutes ago, DAMI34 said:

a nismo že uvozli Migrantov? Kam so pa pobegnil?

Come bek migranti, we love ju!!!!

Je treba pojačati in nabaviti še tiste iz Somalije in podsaharske Afrike. 

Objavljeno

sam tale nabava nas zna drago koštat :P 

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 56 minutami, motozajebant pravi:

kaj ti špila Nazo? kdo se boji da bo službo izgubil? Na podlagi česa to sklepaš?

Misliš da jaz nisem za to, da se plače dvignejo? SEVEDA SEM!

Seveda vsak posameznik strmi k večjemu zaslužku ter posledično boljši kvaliteti življenja... ampak, a to je odvisno samo od naju? (te ne poznam, pa predvidevam da si nekje zaposlen, al imaš firmo mogoče?)... Če se delodajalec odloči, da zaradi prevelika stroška dela, odpusti določeno število delavcev, se lahko samo pod nosom obrišeš...

Moja sreča je odvisna samo od mene. Če me delodajalec ne plača kot vem, da si zaslužim, menjam službo. Potem pa se lahko on pod nosom obriše ali pa najde osla, ki mu bo delal za drobiž. Tako sem naredil že dvakrat. Trenutno sem s sedanjo službo zadovoljn.

Imam tudi popoldanski sp.

• Všeč mi je 5
Objavljeno

dokler mate obe roki in obe nogi in kokrtok u glau ... pa da ste vsaj kolikor toliko zdravi .. se ne pritožujte ... mate kvalitetn življenje .... štekate :ras: 

• Všeč mi je 6
Objavljeno

Kvaliteta življenja, po invalidsk upokojitvi zaradi prometne nesreče, zelooo pade ...   :blush:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Sicer sem glasoval negativno, zaradi "v naši državi", drugače pa:

Imam svoje stanovanje,:pos:

čudovito ženo,:inlove:

tri krasne otroke,:chase:

2+1 avto,:topic:

motor :bike:

in redno službo (ni javna uprava, niti javni sektor...) z uredu plačo.:010

V BISTVU...briga mene kvaliteta...

JAZ SEM SREČEN :yea2:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred eno uro, motozajebant pravi:

narobe! Ti si začel o uporu govorit, jaz tega nikjer nisem omenil :ras:

Js se tud upiram, ne sam govorim! Ti s se hotu pa sam šlepat.:mad:
Dokler ne daš vsaj za dve rundi, se bomo sami na šank upirali!:P

pred 53 minutami, jskrablin pravi:

...Izstopit iz tega pa ponavadi pomeni zelo radikalno spremeniti življenjski stil. To pa nekak večina ne bi, raje na svojem na Kitajskem narejenem računalniku z uporabo pretežno tehnologij razvitih na Zahodu pljuvajo čez kapitalizem, globalizacijo in ZDA :P

Mal ozek nabor pluvajna si navedu!

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Motoristi,

"za kvalitetno življenje ni pogoj samo denar

nekaj mora biti tudi v

zlatu

Skladih

Nepremičninah"

je rekla blondinka :ras:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 57 minutami, nazo13 pravi:

Moja sreča je odvisna samo od mene. Če me delodajalec ne plača kot vem, da si zaslužim, menjam službo. Potem pa se lahko on pod nosom obriše ali pa najde osla, ki mu bo delal za drobiž. Tako sem naredil že dvakrat. Trenutno sem s sedanjo službo zadovoljn.

Imam tudi popoldanski sp.

Midva sva zašla it teme :) Vidiš, to je fajn da si zadovoljen... jaz sem tudi, tako z delom kot s plačilom (čeprav saj veš, nihče se verjetno nebi branil malenkost več) :) 

pred 27 minutami, I30 pravi:

Js se tud upiram, ne sam govorim! Ti s se hotu pa sam šlepat.:mad:
Dokler ne daš vsaj za dve rundi, se bomo sami na šank upirali!:P

Mal ozek nabor pluvajna si navedu!

a lahk do plače počakaš? :lol1:

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!