Dream_er Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Tudi sam sem že poskusil tankati na Petrolu in nato na OMW. Lahko rečem, da sem z OMW-jevim benzinom naredil kar nekaj km več kot s Petrolovim. Slišal pa sem tudi že iz zanesljivih virov, da so na Petrolu dotankali še malo vode zraven. :shock: :shock: Ah sej to verjetno ni bilo namerno. Verjetno se je samo malo zmotil. Sigurno mu ni šlo za večji zaslužek. :roll: :roll:
hard Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Za motor ne vem.Za v avto pa se mi zdi da je mal bolj živahen pri OMV.
Brrrm Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Kakor koli obračamo, pa čeprav je dobavitelj menda isti, večina zatrjuje, da se njihova železnina z Istrabenzovim gorivom v črevih bolje počuti :lol:
elbarto Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 ...ja, razen mene...ko tankam vsake 3 mesece enkrat po priložnosti na OMFu, pol pa klejem, kak mi avto žre....mogoče se mi pa samo zdi, kaj vem...
Gallus Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Bencin je na vseh bencinskih servisih enak, ker imajo istega dobavitelja. Razlika je samo v tem, koliko kateri bencinski servis proda goriva, več kot ga prodajo (dnevno) boljši je (bencin ima to gdro navado da hlapi in s tem izgublja svojo vrednost - kemiki podajte strokovno razlago !). Odvisno pa je tudi, kolikokrat čistijo podzemne rezervarje. Izogibajte se "zabačenim" bencinskim servisom, pa bo problem rešen.
hotschko Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Po šestih letih vodenja evidence porabe goriva v svojih dveh avtomobilih in motorju, sem ugotovil, da je prav vseen kurc kje tankam ... zmer je treba plačat. :D :D ... kuri pa tudi enako ...
kekec III Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Po šestih letih vodenja evidence porabe goriva v svojih dveh avtomobilih in motorju, sem ugotovil, da je prav vseen kurc kje tankam ... zmer je treba plačat. :D :D ... kuri pa tudi enako ... Hotschka za županjo ! (ma vsaj jajca !)
Sanda7 Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Oba sta draga :cry: ,naj pogruntajo na vodo sam ne Zalo ki je še dražja,na slano al pa sladko iz jezera :wink:
Thundercat Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Ma kakšne razlike so sigurnu! Že pri čiščenju goriva! Jst se spomnm sem zmeraj tanku pri Petrolu-pol pa(na TZR 125) sem filter pogleda ker me je moped zajebaval inl je bil ful umazan. Od takrat tankam na Istrabenzu in problemov ni! Sej morde ni bil to problem ma.... :D
krimi Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 mislim, da kakšne razlike ni, je pa možno, da so na določenih črpalkah problemi s kondenzom v gorivu. Sam nisem imel slabih iskušenj s tem, so pa nekateri kolegi jamrali, da jim avto cuka če tankajo na določeni bencinski črpalki. meni osebno pa so bolj všeč OMV črpalke (že zaradi barve) in tudi največkrat tankam nan njih, če je le možno.
Saint Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Če mene vprašate, je na Petrolu od vseh pump najbolj poden bencin, sicer je to samo subjektivno mnenje, vendar pa če tankam drugje, skoraj zmeraj naredim več km. Od pump je pa največji zakon Agipova pumpa (med Litijo in Ljubljano). Nikol ni gužve, bencin BP (črpalka ma hitrost 40l/min, danes preverjeno), in če tankaš nad 7.000,00 SIT dobiš še kavo, (kar je pri motorjih sicer bolj filozofskega pomena :D). lp Rudi
MARJA Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Jaz pa nisem nikoli gledal, koliko naredim z enim ali drugim bencinom. Nekaj pa vem: vsakega mi požre do konca.
sramezljiv Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Jaz pa nisem nikoli gledal, koliko naredim z enim ali drugim bencinom. Nekaj pa vem: vsakega mi požre do konca. Največja žalot je to ,prehitro izhlapi skozi izpuh :!: :?: :?:
Thundercat Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Ja glede na cene bo treba dizel motorje delat!!! :lol:
klemens Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Pumpe imajo vse pretok 50L/min oz še več tiste za kamione tudi do 150L/min Ali je meni tista minuta in se kej tako dolga ali tankam samo na takih ki imajo manjsi pretok kot 50l/min. Kje na pumpah pise kolk so hitre ? LP, klemen
udi Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Lahko bi Udija prosili za strokovno mnenje, ceprav bo tezko nepristranski ;) FLAYO Ja Flayo bom zelo nepristranski pri vaših odgovorih ker me je pa malo ujezilo kakšne bedarije se na to temo govorijo ma naj bo petrol oli pa omv
udi Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Ne verjamem v razliko pri kvaliteti bencinov. Je minimalna ali pa je sploh ni. Predvsem ni taka, da bi se odražala na št. prevoženih km. Verjamem pa v razliko pri natančnosti števcev. Če golfajo tja do 5% potem se razlika v kvaliteti skriva tu nekje. 8) Ran razlika v bencinu se pokaže pa tudi ne zmeraj pri zelo strogi analizi je pa res da imata OMV in PETROL istega dobavitelja. Predlagam pa ti da se držiš bolj svojega posla ker ti gre najbrž bolje kot tole klafedranje o netocnosti števcev itd. ker je brez veze da nekaj govoriš na pamet samo zato da si nabijaš objave !!! Naj bo petrol alo omv po zakonu morata oba enkrat letno narediti meritve števcev pod nadzorom številnih inšpektorjev naše notranje službe in republiških inšpektorjev tako da ti lahko zagotovim da ce ti na istakalnem mestu piše da si narocil 15.2 litra si tudi tocno toliko natocil !!!
poldy Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 ti lahko zagotovim da ce ti na istakalnem mestu piše da si narocil 15.2 litra si tudi tocno toliko natocil !!! Veškaj tole pa ni RES. Ker sem brav, da če točiš bencin počasi ali pa hitro je razlika!! :? Sam ne me vprašat kje sem to brav, je pa ziher res!! In kaka je razlika? Pri točenju goriva počasi je bolj točen pretok goriva s števcem, kot pri hitrem polnjenju! IN KAJ SLEDI? pobi počas tankite
udi Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Veste, odkod voda? Tankerju ali npr. šoferju cisterne pripada določen procent bencina, oz. nafte, ki ga spumpa ven. Nekateri pri tem nekoliko pretiravajo, pa potem mal skompenzirajo...... Vem pa, da je Petrol že marsikateri tanker tudi zavrnil... Tomy tudi ti ugibaš in govoriš bedarije !!! Cisterna natoci gorivo pa naj bo OMV ali PETROL v polnilnici kjer mu tocno preko števca napolnijo naroceno litražo in potem vse skupaj preracunajo na 15 stopijj celzija preverijo prisotnost vode in vzamejo vzorec za merjenje gostote. Na 15 stopinj racunajo skozi vse leto ker se poleti gorivo razteza pozimi krci in to ustvari neko povprecje skozi celo leto. Po koncanem tocenju plomba in gas!!! Voznik ima dovoljen primanklaj 0.006 procenta na natočeno litražo ravno zaradi raztezanja goriva. Na crpalki se ponovi postopek jemanja vzorcev ugotavlja prisotnost vode , gostote itd !!!
hotschko Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Naj bo petrol alo omv po zakonu morata oba enkrat letno narediti meritve števcev pod nadzorom številnih inšpektorjev naše notranje službe in republiških inšpektorjev tako da ti lahko zagotovim da ce ti na istakalnem mestu piše da si narocil 15.2 litra si tudi tocno toliko natocil !!!Udi saj si fejst dečko ampak se je že zgodilo, da sem natočil 18 litrov v moj 16.5 litrski rezervoar na motorju in sploh še ni bil prazen. Bi rekel, da so kontrole ravno zato, da se odpravi podobne napake na merilnih napravah. Torej je napaka mogoča. A ne ?
udi Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Oboji goljufajo, pri OMV sem dvakrat tankal pa je bla noter v benzinu voda, na Petrolu enkrat (zakaj le je bla noter voda? z nečim morjo nadomestit benzin). To je blo na manjših črpalkah, na večjih se mi še to ni zgodilo. Še tebi moram razložiti zadevo ker vidim da si lajik !!! Voda v bencinu kjerkoli na petrolu ali omv je skoraj nemogoce skoraj !!! to pomeni da je kontrola huda pri samem prevzemu potem ultra naprava ki je v rezervoarju ugotavlja vodo v njem potem tempereturo količino goriva itd. itd Vsi ki govorite da se voda nadomešca z gorivom oz. primankljajem ste v hudi zmoti !!! nimate pojma skozi koliko kontrol gre to in koliko je potrebnih raznih analiz predno pride gorivo do vaših jeklenih konjickov. Prej sem rekel skoraj nikoli zakaj !!!??? Ko tanker pripelje v luko koper ali Reko na Hrvaškem polnijo rezervoarje s pomocjo zelo velikih cevi ki gredo po dnu morja na katere se tanker priklopi. Po koncu to gorivo ki ostane v ceveh, litraža je ogormna, se izpraznejo tako da gorivo potisnejo naprej z morsko vodo. Pri tem je mogoče da jim malo uide tudi v skladišcne rezervoarje pa se zgodi da pripeljejo vodo do bencinskih servisov kajti morsko vodo se veliko težje odkrije kot sladko in pravijo da za ugotavljenje le te bi bilo vse skupaj zelo predrago in stem bi placevali vec tudi mi !!!
Gujo Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Še o bencinu na hrvaškem.... 1. V obmorskih mestih je težko dobiti bencin brez vode. Za Karlobag lahko zagotovo trdim, da z njegovim bencinom čolni cukajo. :evil: 2. Baje (po pričevanju nekega lastnika BMWja) naj bi igubil garancijo na motor, če v svojega BMWja točiš hrvaški dizel. :roll: lp Gujo
udi Objavljeno Oktober 7, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2002 Naj bo petrol alo omv po zakonu morata oba enkrat letno narediti meritve števcev pod nadzorom številnih inšpektorjev naše notranje službe in republiških inšpektorjev tako da ti lahko zagotovim da ce ti na istakalnem mestu piše da si narocil 15.2 litra si tudi tocno toliko natocil !!!Udi saj si fejst dečko ampak se je že zgodilo, da sem natočil 18 litrov v moj 16.5 litrski rezervoar na motorju in sploh še ni bil prazen. Bi rekel, da so kontrole ravno zato, da se odpravi podobne napake na merilnih napravah. Torej je napaka mogoča. A ne ? Je Hotschko kar se tice fejst decka kontra ampak ti povem da se je zgodilo veliko reklamacij na to temo potem smo ugotovili vse napake 99% drugje kot pa v črpalki od plasticnih rezervoarjev v avtomobilih do razlike temperature itd. Vse je možno to je res ampak ti povem da v osmih letih od kar sem na črpalki in to na petih razlicnih objektih ni prišlo nikoli do tega pri meritvah ki pac po zakonu morajo biti do razlike natočenega in napisanega na samem tocilnem mestu. Veš tudi cokolada ima rok trajanja tudi do pet let vendar po zakonu ima lahko uporabnost najvec dve leti zato tudi ta merjenja ki pac morajo biti in ali so potrebna ali ne pa se naj ukvarjajo drugi !!! Je mogoce da se zgodi karkoli ampak v taki meri kot pretiravajo naši motosvetovci absolutno ne npr. voda ugotovljena na bencinskem servisu ob nadzoru republiške komisije je bila v moji delavni dobi na petrolu samo trikrat vse ostalo so se napake ugotovile drugje s katerimi ni imel petrol nic. Zato je bojazen skoraj odvec da bi se ti to zgodilo. Ce pa se ti to zgodi imaš možnost pritožbe na petrol kjer bodo tvojo pritožbo vzeli zelo resno in pod nadzorom republiške in tebe v prakticnem delu vendar vedi da ce se ugotovi da prodajalec goriva naj bo to kdorkoli ni kriv placaš vse stroške in takrat prepotentnim privatnikom pade celjust na tla. Poznam veliko takih primerov. Ce se koga kaj zanima z veseljem odgovorim popolnoma nepristransko.
Zoolo Objavljeno Oktober 8, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2002 Hmm hudo dobra debata s kvalitetnimi natolcevanji in enim samim, ki pozna kako branža dela in kaj je vse je za tem, da lahko konjički dobijo gorivo kot jim gre. Hmm OK folk dejte mi potem ob vsem tem nabijanju postov povedat kje zaposleni na obeh naftnih družbah točimo gorivo v svoje igračke? Ok ... pomoč pri odgovoru? Glih na kateremkoli servisu, ki je pri roki, no ja lojalnost firmi se vseeno pozna. OMV je meni osebno izhod v sili, pa ne da so slabši, samo ne maram njihovih barv so naše lepše. :lol: OK, števci: Napaka se lahko zgodi, v primeru da pride to kašnega točenja imaš vso pravico osebje na kateremkoli servisu zaprositi za številko naše tehnične službe. Fantje delajo urgence po terenu round-the-clock, pa se jih je zelo malo izkazalo za napako na avtomatu, kot je tudi že Udi povedal je faktorjev prekleto veliko, lahko pa, ponavljam pride do napake in takrat je edino pravilno, da to poveš osebju na pumpi in NE da plačaš in odpelješ. Če je razlika od tega kar ti piše, da gre v tank do tega kar si natoču dva-tri deci OK normalna toleranca (upoštevajte pri točenju do roba, da imate še volumen cevi ki ga izkoristite, ki ni vštet v volumen rezervoarja v navodilih), če je razlika par litrov URGIRAJ, ker s tem ne samo sebi ampak tudi nam pomagaš. Samo ne zdej zajebavat osebja da tvoj avto žre 6,7 litra na 100 km in da si naredu 200 km natoču pa 15 litrov, ker boš povzročil zastoj dela na servisu ko se bo ekipa po vsej verjetnosti valjala od smeha po tleh. Če pa je primer kot pri Hotsckotu, ko natočiš več kot je dejanska velikost rezervoarja URGIRAJ. H20 oz. popularno voda v tanku: Jap nekaj cenjenih strank je prišlo na grandiozno idejo da bo (Petrol ali OMV) plačal generalko mašine, pa so naknadno dolivali vodo in razlagali kako so jo dobili na pumpi. Najbolj glasni so seveda tisti, katerim je bilo dokazano da so sami "zalili" mašino. Jap voda v gorivu, vse lepo in prav, pokličeš na tehnično pri nas pridejo v roku keks in vzamejo vzorce, ki grejo naprej zapečateni. Potem pa izvid in voila, če je dejansko naše gorivo s servisa kjer si kupil in ti je zalilo mašino OK sledi hitro in neboleče popravilo in ostalo kar paše zraven. Če je gorivo iz druge dobave ali vira heh sorry sucker U loose. In potem klevete in govorice. Kot primer, baje smo imeli primer, ko je trdil da je zaribu zaradi Petrola, ... nope dokazano je zaribu zaradi sebe, v rezervoarju so bili sledovi čistila iz verjetno avtopralnice! Lejte, fantje in dame, ki se ukvarjajo z odškodninami v takih primerih so v istem štuku in njih kot tudi način dela zelo dobro poznam, ... verjemite, da se ne Petrolu ne OMVu NE splača, niti NE DA zajebavat s takimi nategi, ker bi zaradi takšnih potez v primeru, da bi nam jih dokazali kot namerne, heh lastniki vratove zavil, ko bi se vrednosti delnic usule. Če ne že zaradi vsega drugega, ker bi eno ali drugo firmo konkurenčna po domače jebala še vrsto let na ta račun, .... da ne govorimo o izgubi posla, licenc in vsega ostalega. Tko da, sorry ampak dejte mau premislit preden ropotate o zadevah o katerih pač niti ne morete vedeti. Ponavljam za katerokoli neprijetno izkušnjo imate možnost sporočit naprej, in za katerikoli primer oškodovanja imamo za to tehnične oddelke, ki poskrbijo, da se zadeve uredijo učinkovito. Samo sporočiti je potrebno in opraviti postopek. LP Zoolo The Horrible! :evil: P.S.: Udi mala pomoč iz sej veš kje. Stari morava na pivo en'ga teh dni a boš v OLP v Sredo?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se