Skoči na vsebino

Višina sedeža, motorja

Priporočene objave

Objavljeno

Hola Tejcy,

mislim da je cena večine telih "kosti" pri Polotu in Louisu 69 EUR

če boš znižala malo spredaj (10 do 15 mm), malo zadaj (dog bone zniža ~30 mm), tako kot smo se pogovarjali na začetku, IMHO ne boš opazila razlike v ciklistiki... če te skrbi da boš zdaj drsala po tleh s tako znižanim motorčkom, bo najbolj zaleglo če boš snela tiste extra dolge "angstniplne" s tačk :)

Objavljeno (popravljeno)

Jeba :blush: , je lektorica na dopustu :grrr .

Ja drugače je pa era nekja govorila, da bo Zja znižala...

sm jo ze prasala kaj je dala narest, pa je rekla znizat vilce u sredini pa ne ve kaj so ji delal :D no to v sredini pa mene najbl zanima :D

kar se tiče vejic,pa v spisih kej več ;) tuki res mi tipka za vejice ni kej preveč ljuba ;) hehe

Hola Tejcy,

mislim da je cena večine telih "kosti" pri Polotu in Louisu 69 EUR

če boš znižala malo spredaj (10 do 15 mm), malo zadaj (dog bone zniža ~30 mm), tako kot smo se pogovarjali na začetku, IMHO ne boš opazila razlike v ciklistiki... če te skrbi da boš zdaj drsala po tleh s tako znižanim motorčkom, bo najbolj zaleglo če boš snela tiste extra dolge "angstniplne" s tačk :)

"angstniplne" hehe

ma ja sm fotru tole pokazala k je katalog prnesu z louisa je kr mal cudn pogledal, pravi da to najbrz zniza feder, ceprov v besedilu piše da ga ne. pa sj ni mi problem 69eurov :D hehe, sam kak uvink bi pa tud kdaj še hitro speljala ne kot ena babica :D . No oči je reku da se bom usedla na horneto in dam odpelala taka kot je nič znižano, da dam usnene hlače gor me bo še bl razkorak zmanjašal jao to bo kriza ma me oči matra :D bom vidla najprej treba sprobat pol pa najbrz res grem lahka v louis po to zadevo pa to naredim. Nism še furala ič hornetke ker jo čakam da jo zaprejo na 25kw :D sm pa sedela na njej :D

Upam da pa era hitr ugotovi kaj so ji v sredini naredili? :D

smem prasat kaj pomen IMHO sj vem :topic:

Popravljeno . Popravil tejcy
Objavljeno

Lep pozdrav

Tudi sama imam tako malo problemov s stopanjem na tla, saj sem visoka nekje 163 cm. Najprej sem vozila skuterja Typhoon-a, za katerega nisem našla podatkov o višini sedeža, vednar vem, da ima sedež višji kot Benelli 491 Racing, ki sem ga imela za Typhoon-om. Benelli je imel sedež 820 mm visok in je kar nekako šlo. Sedaj pa imam Yamaho TZR50 Valentino Rossi in ima sedež visok 880 mm, kar je zelo veliko, sploh če primerjamo z ostalimi motorji. Vendar sem si nekaj izkušenj nabrala na obeh skuterjih in sedaj nimam nekih strašnih problemov. Pa vseeno pogledam, kam zapeljem preden se ustavim. Ampak navadno ni problemov.

Objavljeno (popravljeno)

pardon..samo preverjam, ampak a nima tzr50 višino sedeža 815 mm :blink:

880 je višina sedeža za hard enduro :blink:

al kaj? :blink:

vsaj tko pravijo tle

Popravljeno . Popravil Nagaya
Objavljeno

Zanimivo da se tok pokvari ciklistika, da se čuti na ovinku.Hm nubeden pa nima še izkušenj ravno s tem kar imajo v Luisu.Koliko pa pridejo DogBoni? Če mogoče kdo približno ve?

na sliki piše 89 evrov, če se ne motim ... ;) mal gledat

Objavljeno

vsaj tko pravijo tle

potem pa se opravičujem za nastale milimetre...

sem pa to pobrala tu.

Objavljeno

no, tu so se očitno zmočili... :blush:

815 mm pa ni nek visok sedež :) sploh glede na to da je ozek, motorček pa lahek

Objavljeno

No oči je oči matra

ja tile očiji so res..... :D

Objavljeno

no, tu so se očitno zmočili... :blush:

815 mm pa ni nek visok sedež :) sploh glede na to da je ozek, motorček pa lahek

ja saj ni problema... so se pač zmotili...

ma za mojo velikost, je kar dosti visok... sploh si ne predstavljam, da bi bil zaenkrat še višji.

poleg tega, pa da nimam izkušenj s takšnimi motorji je to še vedno dovolj.

Objavljeno

Mnja bom pocakala da se parkrat zapelem, ce bo kull bom pustila, če pa ne al zic poglobit, kar mi ga je kr škoda ker je reslepo narejen ali pa zgleda ciklistiko podirat :D hehe

Objavljeno

zgleda ciklistiko podirat :D hehe

tista ciklistika, katero boš domnevno podrla je zate čisto irelevantna..... .)

Objavljeno (popravljeno)

..je dejal veliki moto-mojster TC

Minister Gregor pa nič :xx: (ja bil raje modro tiho)

Popravljeno . Popravil Nagaya
Objavljeno (popravljeno)

vsaj tko pravijo tle

ups, 998 šteje moja..

pa hardendure so ponavadi krepko čez 900

880 je bl soft...(xt 600 tastara)

Popravljeno . Popravil BRANE
Objavljeno

Višina sedeža sploh ni probljem. :grrr

Konj ga ima meter 65, pa sem še zmeraj gor p'rlezu! :D :D :grim

Objavljeno

Višina sedeža sploh ni probljem. :grrr

Konj ga ima meter 65, pa sem še zmeraj gor p'rlezu! :D :D :grim

samo konj ma 4 noge in se ne prekucne ko zlezeš znjega...al se? :blink:

Objavljeno

ampak moped se posede ko zlezeš gor, za cestne nevem kolko je, sigurno pa par centimetrov. to nikakor ni zanemarljivo.

Objavljeno

ampak moped se posede ko zlezeš gor, za cestne nevem kolko je, sigurno pa par centimetrov. to nikakor ni zanemarljivo.

:? Brane, če se cestni motor posede za par cm ko zlezeš gor :eek: toplo priporočam lastniku, da čimprej preveri nastavitve in stanje amortizacije. V kolikor je z amortizacijo vse O.K. bo treba začet razmišljat o dieti -50kg :grim Upsss :xx:

Objavljeno

:grim :grim :grim jest vem za enega, kateremu se posede za par cm, čeprav je amortizacija ok .)

Objavljeno (popravljeno)

:grim :grim :grim jest vem za enega, kateremu se posede za par cm, čeprav je amortizacija ok .)

8 do 10 trba naštelat neglede na težo in goflo..če smo prou po juzers maval. drgač pa se sam moped brez voznika posede lahko max 2,5 centimetrou in to brez "blata".

enmičkenu :topic:

Resno:

ma cestni mopedi se ne posedejo mogoče za 1/3 maximalnega hoda? četrtino? nevem, tolko tega segmenta ne poznam.

posedejo se pa sigurno.

Popravljeno . Popravil BRANE
  • 3 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

no da se js napisem moj problem :) Velik sem 165cm :BUA: , kar za zdaj na moji rski125, ki je visoka 810 ne predstavlja vecjih problemov, celotnega podplata nimam na tlehi, ampak me to sploh ne moti, ampak KAJ ko vecino casa presanjam (tudi podnevi) o KTM 625smc :wub: :wub: . no torej zadeva je taksna tale moped je visok 910, kaaar je veeeliko prevec. vozil sem ze eno endurco peiblizno enako visoko : noge niso blizu tleh (sploh), še sreca da je zadi sedel kolega s svojimi 188 :grrr . koliko mislite da bi se dalo taksno zadevco znizat da s tem ne vplivaš na ciklistiko.....jst racunam da bi mogu bit okoli 850-860.......

ce se spravim z nohtekom na vsaki strani dol bo kar dost, ker sem se tega ze navadil, ampak teh 6cm je kar veliko...........vaše mnenje bi prosu. kako, kje koliko......hvalaaa

Popravljeno . Popravil vision
Objavljeno

a res nebi vedu ker, ker bi res rad zvedu pred si ga nabavim, da ne bol pol stau u kotu :(

Objavljeno

Vse se da navadit. .)

Pa montiraj si une plastične zašćite ročk in balance :D

Objavljeno

po graz-u se naganja ena bejba z starim 625 SC (ali nekaj podobnim, pac kros z supermoto-platisci). punca ima "ogromnih" 155 cm (ce jo fejst nategnes. v visino ne uno drugo :grrr ) in jo je zanimivo opazovati na semaforju, kako stoji levo zraven motorja in naziga gas. se prizge zelena, punca stopi na levo stopalko - prva je ze noter - in gas. folka pa :blink: . po "nekaj" metrih zavihti desno nogo cez zic na desno stopalko. :OK:

Objavljeno

no da se js napisem moj problem :) Velik sem 165cm :BUA: , kar za zdaj na moji rski125, ki je visoka 810 ne predstavlja vecjih problemov, celotnega podplata nimam na tlehi, ampak me to sploh ne moti,

Visoka 163 in na ninji pridem komaj komaj s prsti do tal. Na začetku predstavljalo MAAAJČKEN problem, vendar ker ga nisem želela razkopavat (beri: spuščat vilic, riti (itak ne pridobiš skoraj nič), ali pa gobe zice spodrezat) sem se mogla navadit na to. Sedaj sicer mogoče malo čudno zgleda ko npr. pridem na rdečo v semaforju pa motor držim na levi nogi, desna pa strogo počiva na stopalkah... <_<

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!