Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Ko sem gledal na int. za srednje velikosti cross sem zasledil tudi polavtomatski menjalnik. Zanima me kako deluje in kateri je najboljši

-avtomatski

-polavtomatski

-ročni

In kateri je bolši od polavtomatskega in ročnega? :rolleyes::rolleyes:

Objavljeno

Ne vem kako to misliš boljši.

Polavtomatski, to ima avtomatsko sklopko- torej prestavlaš brez sklopke

Sam bi vzel ročnega, avtomatski je za babe ko imajo doti drugega za opravit :)

Objavljeno

hvala za podatek. imam pa še eno vprašanje. če pri polavtomatskem menjalniku ne prestaviš sam, ali ti prestavi samodejno???

Objavljeno

Hmm

Ne predstavljam si vožnje s krosom brez klasičnega menjalnika :)

Tudi pri navadnem menjalniku se v višje presave menja brez sklopke, pa tudi dol gre, razen če so višji vrtljaji pač stisneš tisto sklopko pa je :)

Objavljeno

Pri teh krosih samo gas do konca skos, nič ne spuščaš, prestave pa sam gor rukaš :) Brezveze se zajebavat z kuplongo, to je sam za speljevanje :)

Objavljeno
Pri teh krosih samo gas do konca skos, nič ne spuščaš, prestave pa sam gor rukaš :) Brezveze se zajebavat z kuplongo, to je sam za speljevanje :)

a če to pozabiš prestavt se ti bo mašina pkvarila al bo menjalnik sam prestavil??

hvala že za vnaprej!

Objavljeno
Hmm

Ne predstavljam si vožnje s krosom brez klasičnega menjalnika :)

Tudi pri navadnem menjalniku se v višje presave menja brez sklopke, pa tudi dol gre, razen če so višji vrtljaji pač stisneš tisto sklopko pa je :)

To je pravilen odgovor na to temo!!! Nadaljne debate so brezvezne!

Objavljeno

Pa kaksen avtomatski menjalnik na krosu? A si cist znoru al kaj?

Noben motor ne menja sam. Torej ne obstaja motor z menjalnikom, ( rocnim ) ki bi menjal sam. To je enako kot, da bi se sama zgradila hisa. LoL

Kero bedno u prasanje!!! Nemorem si mislit, kok neumnega folka je na internetu!

Objavljeno

Pa mu napišeš pa še zmerm ne dojame :) Drugač pa kako bi lahko menjalnik sam prestavil če je ročni :hmm: a ti zavije pol tud sam.

Objavljeno

sej zdej me zanima sam še glede polavtomatskega menjalnika :)

Objavljeno

ma to si ziher gledal kake kitajske mopede, tam v oglas napišejo boga in pol da folk potem vsaj prebere oglas

Objavljeno
a če to pozabiš prestavt se ti bo mašina pkvarila al bo menjalnik sam prestavil??

Ja če pa pozabiš prestavt pol ti pa ni pomoči.

Noben motor ne menja sam.

Aprilia Mana.

a ti zavije pol tud sam.

haha

Objavljeno

ne gledam kitajskih modelov... sam u en trguvin u celju sm vidu k prodajajo cross 125ccm pa piše d je lahko tudi polavtomatski menjalnik

Objavljeno

Kero firmo pa gledaš to?

Drugače taprav kros noben nima polavtomatskega, mogoče imajo krožnega.

Objavljeno
Ja če pa pozabiš prestavt pol ti pa ni pomoči.

Aprilia Mana.

haha

Blah ... mana a nima 2 sistema? Torej ali ti menjas ali pa on sam menja? Da bi pa lahko in ti in on sam pa mislim, da negre? Zaradi tega je nisem napisal.

Objavljeno

to sem gledal na plus invest d.o.o ... kako misliš krožnega?

Objavljeno

sei drugače zdaj me zanima samo to v okviru polavtomatskega menjalnika ! B)

Objavljeno

Ok nekej ti povem, to so kitajski motorji. Drugače glede menjalnika si pa poste zgoraj preber pa boš vidu.

Objavljeno
sei drugače zdaj me zanima samo to v okviru polavtomatskega menjalnika ! B)

tega na kros motorjih ni!!! je bila tiskarska napaka, pa povej kero znamko mopede si to gledal

Objavljeno
tega na kros motorjih ni!!! je bila tiskarska napaka, pa povej kero znamko mopede si to gledal

Yamaha TT-R 90 (cross motor, 4T) ima polavtomatski menjalnik, kar pomeni, da pač nimaš sklopke, samo prestavlaš.

Njena večja sestra Yamaha TT-R 125 pa ima ročni menjalnik, kot vsi ostali motorji.

LP, JK

Objavljeno

ja kaj potem imajo vsi avtomobili ročno-polavtomatski menjalnik, ker lahko prestavljaš s sklopko ali brez, prav tako vsi motorji, to, da imaš sklopko ali ne nima veze tu, ker lahko jo uporabljaš ali pa ne, saj dandanes imajo vsa vozila sinhronski menjalnik da lahko prestavljaš brez sklopke oz. brez da daš v ler vmes in spustiš sklopko da se vrtljaji uskladijo

Objavljeno
ja kaj potem imajo vsi avtomobili ročno-polavtomatski menjalnik, ker lahko prestavljaš s sklopko ali brez, prav tako vsi motorji, to, da imaš sklopko ali ne nima veze tu, ker lahko jo uporabljaš ali pa ne, saj dandanes imajo vsa vozila sinhronski menjalnik da lahko prestavljaš brez sklopke oz. brez da daš v ler vmes in spustiš sklopko da se vrtljaji uskladijo

ja ampak TT-R 90 je resnično BREZ sklopke...je ni, sploh!! kukr se jst spomnem je to "kao" polavtomatski menjalnik, verejtno se temu tako reče samo pri motorjih... ne vem... sem imel TT-R 90 in si mel sam gas in prestavno ročico... no pa še kkšno bremzo :lol:

Objavljeno
povej kero znamko mopede si to gledal

gledu sm hondo model 2009

Objavljeno

sei nism mislu te.. eno drugo...pa ne na bolhi ampak na (Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com) :)

• Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!