Skoči na vsebino

Vaše mnenje o Iraku


Killroy

Priporočene objave

Zelo presneto res.

Sicer, ni zmeraj tako, saj so nas - Evropejce, že nekajkrat vlekli ven iz dreka in smo jim za to lahko hvaležni. So pa trenutno edini veliki igralec in tako še bolj na očem vsakogar.

Razlika je tudi v tem, kdo je v ZDA na oblasti. Z ravnanjem sedanjega predsednika je težko kdorkoli zadovoljen. Še Američani ne, pa naj še tako izgleda, da se bori za ameriške interese.

Napad na diktaturo, pod pretvezo laži (saj jih očitno ni ogrožala) in nesposobnost urediti razmere, kažejo na zelo nepremišljeno in ozkogledno odločitev za vstop v vojno. Vojska, ki je podvržena organizaciji, hierarhiji in normam, veljavnim v demokratičnih državah, ne more prevladati, v državi arhaičnih klanovskih struktur prepletenih z religioznimi frakcijami in vplivi iz tujine.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nafta je sveta vladar! Saj vidite ko je pred nekaj tedni umrl predsednik neke male neznane države, ki ima veliko naravnih bogastev ki zanimajo ZDA, to sta plin in nafta. So se ameri takoj oglasili da bi oni pomagali vzpostaviti demokracijo ( seveda po njihovi meri) :BUA: :BUA: :BUA:

P.S. ta umrli predsednik je bil če se ne motim neki Turkmenbaši ali nekaj podobnega

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"Američani so že leta 2001 sestavili seznam podjetij, ki bi lahko sodelovale pri izkoriščanju nafte v Iraku."

Timothy Garton Ash: Svobodni svet; na strani 130

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 let pozneje...

Če bi Bush junior mogoče pogledal ta posnetek dvomim da bi mu kapnilo kaj na tisto 1/2 celice ki jo še ima v glavi. Prav tako tudi vsi ostali ki so podpirali vojno v Iraku zaradi kvazi teorij o hudem biološkem in jedrskem orožju, ki ga nikoli niso našli, ker ga tam enostavno ni bilo. Ko gledaš ta posnetek, ki je vsemu nakljub nastal z namenom pa nam mogoče vsaj za trenutek pokaže kaj so družine in ostali svojci in prijatelji tistih ki so bili v Iraku pretrpeli. In večina od teh, ki so tam bili niso bili tam prostovoljno. Koliko družin se bo zlomilo ob spoznanju, da so od svojih sinov in hčera za spomin dobili samo zastavo. In po njihovem slavnem izreku "nikogar ne bomo pustili zadaj"!? Pustili ste zadaj vse, ki se niso vrnili, ki so bili ranjeni in so ostali invalidi in vse tiste, ki so postali živčne razvaline zaradi stvari, ki so jih tam videli in tiste, ki so doma le upali saj jim drugaga ni preostalo. Nekateri še krste niso dobili... in to samo zaradi pohlepa tistih, ki že tako imajo na računih ogromne vsote denarja.

Popravljeno . Popravil Hornet
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!