Gregs Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 Pozdravljeni! Se vedno imam tezave z mailanjem... problem je tale: ne z Netscapom, ne z Batom ne morem direktno jemati poste s sluzbenega streznika, ki deluje kot POP3. Edino, kako lahko poberem posto, je, da grem v Yahoo Mail, kjer nastavim jemanje s sluzbenega sterznika in mi prenese posto v Yahoo. potem jo pa lahko tam berem... Skratka: se komu sanja, zakaj hudica ne morem direktno preko kateregakoli programa prenesti poste direktno?! Ker ce tega ne skuzim, bom zabrisal racunalnik nekam... :evil: Konfiguracija: Windows XP, nobenih firewallov, ne v omrezju....
hotschko Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 kaj pa vpisuješ kot mail server v programu ?
cyc Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 :shocked!: :shocked!: Kaj a se zmeraj se s tem ukvarjas :?: :shock: FSCK ... daj s partition magicom recimo odskrtni del prostora na disku, naredi en clean install tvojega priljubljenega OS se na tisto particijo (zacasno dobis dual boot) in potem v frisnem sistemu spet probaj ... Mislim ... a so tvoje tezave vezane na mailer (ocitno ne), OS, ali fizicno en samcat racunalnik? Po vsem tem kar si mi pripovedoval je res edina rec, ki se jo domislim, kaka blokada izkoda cez port 110 pri tebi (ZoneAlarm in prijatelji) ... P.S.: ena uporabnica je nedolgo nazaj trdila, da ji ne dela e-mail, ker se ji zavrne geslo ... po kakem tednu je ugotovila, da je vpisovala 1 kot l v geslu ... ampak za kaj takega pri tebi ne gre, upam ... bi moral server name narobe napisat :wink:
Einherjar Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 prvi in najlazji test... v dos oknu vpisi telnet <tvoj mail server za pop3> 110 ce se ti javi server (ne zavrne) vpisi user <tvoj username> pass <tvoj password> list v odgovor dobis seznam mailov, ce to dela, potem imas napacne nastavitve clienta!
cyc Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 v odgovor dobis seznam mailov, ce to dela, potem imas napacne nastavitve clienta! Rejecta mu, saj zato ... pa ne gesla, rece mu, da servisa ni ... connection refused :D
Gregs Objavljeno Oktober 14, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 Grem po vrsti: Hotschko: mail server je v redu nastavljen. Sicuro. Cyc: jep, se vedno se s tem ukvarjam.. in verjemi, da se ne bi rad... je pa pomembno... In ne, brez skrbi ni napacno geslo... :wink: Ravno tak primer sem imel sam... menjava crk... Einherjer: preveril... ne connecta se na streznik. Napak ni v clientu. Hotschko: virus?! recimo, da ne... updatam redno svojega Nortona.... vse je lepo zeleno... :wink:
Einherjar Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 traceroute in ping serverja se javlja? if so - potem lahko da nimas s svojega IPja dovoljen dostop do njega. if not - zatezi mail adminu, da pogleda, kaj vidi v logih.
cyc Objavljeno Oktober 15, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2002 traceroute in ping serverja se javlja? if so - potem lahko da nimas s svojega IPja dovoljen dostop do njega. Ni receno ... mislim, se zmeraj ima lahko samo blokiran dostop do POP3 servisa, pa ping in traceroute fino delata ... if not - zatezi mail adminu, da pogleda, kaj vidi v logih. Je ze spraseval, pa naj ne bi nicesar spreminjali :lol: Chickenshit admini :P
Einherjar Objavljeno Oktober 15, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2002 Brez sodelovanja admina je stvar cisto brezveze raziskovat!
klemens Objavljeno Oktober 15, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2002 Če je službena pošta nesi v službo in naj ti sistemc to nastavi.
Gregs Objavljeno Oktober 15, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 15, 2002 Če je službena pošta nesi v službo in naj ti sistemc to nastavi. Bi, pa se mi ne da iti v Prago samo zaradi enega mailerja... :wink: :D ...sam pa nisem tako pameten, da bi resil... Bom kar na daljavo se poskusal...
cyc Objavljeno Oktober 16, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2002 Bi, pa se mi ne da iti v Prago samo zaradi enega mailerja... Pejt pa zarad kakih knedlov, en izgovor za tja gor it potrebujes :D :wink:
hotschko Objavljeno Oktober 16, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2002 Po moje imajo blokirano tvojo zunanjo IP številko (ali pa range) za POP3 protokol. Zakaj, pa ne vem.
cyc Objavljeno Oktober 16, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2002 Po moje imajo blokirano tvojo zunanjo IP številko (ali pa range) za POP3 protokol. Zakaj, pa ne vem. Po mojem tudi, sam klinc pa tak admin ki na to ne pomisli, menda jih je spraseval pa niso vedeli kaj bi bilo in da ni nic drugace :wink: :wink:
Gugo Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 Banda.... a se Gregs ni nc pohvalu...da ze use dela.....he he :lol: LP Gugo 8)
hotschko Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 Banda.... a se Gregs ni nc pohvalu...da ze use dela.....he he :lol: LP Gugo 8) In v čem je bila težava ??
cyc Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 In v čem je bila težava ?? Baje Norton Antivirus ... ne vem a je to po novem se firewall wannabe ali kako ... NAV mu je blokiral port 110 heh :shock:
Gugo Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 E fantje...he he..drugic sam Gugota prasite...he he GUGO=CAR :twisted: LP Gugo 8)
cyc Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 E fantje...he he..drugic sam Gugota prasite...he he Ej stari, Xi mi na eni kisti javljajo cannot open /dev/input/mice, pa ma OK permissione pa to ... a to je od devfs? :twisted:
Gugo Objavljeno Oktober 29, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 E fantje...he he..drugic sam Gugota prasite...he he Ej stari, Xi mi na eni kisti javljajo cannot open /dev/input/mice, pa ma OK permissione pa to ... a to je od devfs? :twisted: Aaaaaa... Ok Ok---predam se...he he...sej ni treba vedno gugota prasat, lahk kdaj tud cyc-a. Lp Gugo 8)
Gregs Objavljeno Oktober 29, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 29, 2002 Ja ja ...Gugo je car... :wink:
Gugo Objavljeno Oktober 30, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2002 Ja ja ...Gugo je car... :wink: Ej Gregs...pssssstttt, ne prevec zdej okol govort, k u Linuxu pa nimam nc pojma...me bojo se zajebaval...he he...ja kr se pa pozablanja pa odpuscanja tice, moje mnenje je da se da odpustiti, pozabis pa itaq nikoli... LP Gugo 8)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se