macak333 Objavljeno Marec 27, 2010 Deli Objavljeno Marec 27, 2010 Ko je govora o poceni čeladah in prepihu, ko sem nekaj let nazaj iz MDS čelade za takratnih 9k SIT šel na X-Lite 601, sem prvih nekaj km mislil da bom oglušel od "vetra" in šumenja ki ga je slišat. Po nekaj privajanja pa sploh nisem več opazil da kaj šumi, sploh. Tista cenena MDS je imela oblazinjenje iz neke zelo debele pene, ki je povsem pokrivala tudi ušesa, normalno da je bila tiha, pomoje še pretiha, ker je bilo kot da bi s slušalkami vozil... No, probal sem še X-Lite 701 ki je enako "glasna" kot 601, neki top model od Airoha, in vse so glasnejše od tiste MDSke, nobena pa ni glasna. LP Enako je pri meni bilo. MDS čelada ni nič pihala, Nolan N84, pa mi je bila v začetku glasna. Vendar sedaj me sploh ne moti oz. mi čelada sploh ni glasna. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ELO Objavljeno Marec 27, 2010 Deli Objavljeno Marec 27, 2010 danes sem kupil nolanko N85, ki je nekako napovedovala teško pričakovano super čelado za normano ceno... po parih 100 m sem se že zavedal ,da jo bom vrnil in upal ,da mi bodo vrnili denar. n 85 sem imel na glavi vsaj 100 km, mene je zelo razočarala, da pa vsak svojega konja hvali pa je itak znano. zakaj si pa še 99km naredil, če si se pa praktično takoj odločil da jo boš vrnil? ni fer. predvsem do naslednjega kupca ne, ki bo zaradi tega po vsej verjetnosti moral nosit že "predihano" čelado. fuj in fej... meni pač ne bi bilo vseeno... dvomim pa, da bodo to, dobro uro nošeno "grešno" čelado prodajali kot malo rabljeno in zato občutno ceneje... če pa, potem moje razmišljanje smatrajte za brezpredmetno... l.p. mvrazi, SHREDDER, SCORPIONS in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TheMan Objavljeno Marec 29, 2010 Deli Objavljeno Marec 29, 2010 jaz mam tudi pohvale za Kompija :trance_27_notworthy: danes mi je menjal blazinice na licih za tanjše ker so mi bile pretesne in to zastonj :trance_27_notworthy: saj je bila čelada 4x na glavi. kar pa mi je še bolj važno, bil je pripravljen počakat tudi čez delovnik v kolikor mi nebi uspelo priti tja do 18.00 LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hellfire Objavljeno Marec 30, 2010 Deli Objavljeno Marec 30, 2010 jaz imam nolan xlite 802 in je kar vredu,razen da je par pikic pod zadnjim spojlerjem......sam ok,sem jo dobil bolj poceni kot sicer v sloveniji..v italiji.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
halls Objavljeno Marec 30, 2010 Deli Objavljeno Marec 30, 2010 Sem bil danes pri G.Kompiju. Kaj naj rečem? Samo :worship: N85 se je preselila k meni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dukemb Objavljeno Marec 30, 2010 Deli Objavljeno Marec 30, 2010 Zanima me če je XLite 802 kaj tišja od 801RR? Je mogoče probal kdo obe? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 31, 2010 Deli Objavljeno Marec 31, 2010 Zanima me če je XLite 802 kaj tišja od 801RR? Je mogoče probal kdo obe? Po mojem mnenju je, že zaradi bolj aerodinamično oblikovane zunanje školje in načina, kako objame lica in vrat. Ti pa se lahko v to prepričaš še sam na brezplačni testni vožnji. Lp, Boris Kompare Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mihnar Objavljeno April 1, 2010 Deli Objavljeno April 1, 2010 Ne razumem zakaj nosite čelade na servis...?????.........................jaz jo sam servisiram oziroma očistim.....................drugih stvari pa čelada res ne potrebuje,razen če ni kaj polomljenega....takrat pač sam zamenjaš............Da bi še čelado na servis nosu ...............Pa kaj si kdo zna sam motor pošravfat na cesti,če se kaj razrahlja,al tkoj na servis leti.......... se ne strinjam čist s teboj... čelada tako kot moped potrebuje strokovni pregled, saj v bistvu varuje tvojo glavo. kot drugo, vse pohvale podjetju Compaco, da brezplačno nudijo to storitev, ti pregledajo čelado, jo tudi očistijo... In to je potrebno, predvsem mehanizmi in tesnila, saj se zaradi mrčesa, ki se nabira na čeladi in v luknjah, začne izločati kislina, ki neugodno vpliva na tesnenje in mehanizem-vsaj kakor je meni znano. halls in cvetkamarjetka 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofil Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 (popravljeno) -mislim,da sem končno rešil problem,ne najbolj posrečene kombinacije voznik-motor-čelada X-701 -kupil sem ovratnik,nekajkrat ovil,da bo bolj na debelo in nastavil tik pod čelado,in glej ga,pihanje minimalno,skoraj nič -upal sem,da bo pomagalo,ker,ko sem dal roko na vrat,tik pod čelado,je bilo veliko boljše -g. kompi,dobra informacija tudi za vas od strani uporabnikov :naughty: Popravljeno April 3, 2010. Popravil motofil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 -mislim,da sem končno rešil problem,ne najbolj posrečene kombinacije voznik-motor-čelada X-701 -kupil sem ovratnik,nekajkrat ovil,da bo bolj na debelo in nastavil tik pod čelado,in glej ga,pihanje minimalno,skoraj nič -upal sem,da bo pomagalo,ker,ko sem dal roko na vrat,tik pod čelado,je bilo veliko boljše -g. kompi,dobra informacija tudi za vas od strani uporabnikov :naughty: Kakšen ovratnik si kupil? Protihrupno zaslonko kdo uporablja, se obnese na x-701?. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofil Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 -ja,dobil sem jo zraven kot darilo pri nakupu kombinezona -ne vem kako se temu reče,iz blaga je,daš jo čez glavo kot puli,delno pokriva prsi in hrbet,ovratnik je tako dolg,da ga lahko nekaj krat preložiš in ustvari dodatno vetrovno zaporo poleg protivetrne zaslonke,ki mi ni zadoščala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Za Kompija. V čem je razlika med preklopnima čeladama N90 in N103. Običajno so novi izdelki boljši in dražji, tu pa je cena bistveno nižja pri N90. Ali jo je možno preizkusiti? Pozdrav Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 -ja,dobil sem jo zraven kot darilo pri nakupu kombinezona -ne vem kako se temu reče,iz blaga je,daš jo čez glavo kot puli,delno pokriva prsi in hrbet,ovratnik je tako dolg,da ga lahko nekaj krat preložiš in ustvari dodatno vetrovno zaporo poleg protivetrne zaslonke,ki mi ni zadoščala Ja, tak ovratnik verjetno, to je pri meni itak obvezna oprema. Sem mislil da si našel še kakšno drugo rešitev. l.p. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kamenko -( isa.. ) Objavljeno April 4, 2010 Deli Objavljeno April 4, 2010 haha, kupiš nolan čelado pa šal in po možnosti daš še kapo čez čelado pa skoraj ne piha več... rosse20 in dlicen 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hilton Objavljeno April 4, 2010 Deli Objavljeno April 4, 2010 to si umisliš pa ne rabis 3 zadev xyznanixyz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest kala Objavljeno April 4, 2010 Deli Objavljeno April 4, 2010 (popravljeno) Kako se naštela vizir pri Xlite 601? Popravljeno April 4, 2010. Popravil kala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kamenko -( isa.. ) Objavljeno April 4, 2010 Deli Objavljeno April 4, 2010 neseš vse skup v velenje na servis. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno April 5, 2010 Deli Objavljeno April 5, 2010 Za Kompija. V čem je razlika med preklopnima čeladama N90 in N103. Običajno so novi izdelki boljši in dražji, tu pa je cena bistveno nižja pri N90. Ali jo je možno preizkusiti? Pozdrav Scarabeo Poleg paradnega konja - resne potovalne čelade N103, se je Nolan letos odločil, da trgu ponudi še malce bolj preprosto izvedbo »flip-up« čelade – N90, ki pa kljub konkurenčni ceni še vedno ponuja Nolanovo kakovost, udobje, zanesljivost, varnost, …. Razlika med obema modeloma je v obliki zunanje školjke, ergonomiji notranjosti, pa tudi v tem, da je N103 opremljena z mehanizmom, ki obrazni del čelade odpira po eliptični krožnici (tako odprta čelada ne štrli visoko v zrak, težišče čelade pa je tudi z dvignjenim obraznim delom ugodno in ne obremenjuje vratne hrbtenice), medtem, ko je pri N90 vpetje predbradnega dvižnega dela v eni točki. Poleg tega ima N103 tudi učinkovitejše prezračevanje, zunanjo školjko dvakrat barvano in zaščiteno s prozornim zaščitnim nanosom, serijsko priložen vložek proti megljenju, …. N90 je seveda na voljo tudi za brezplačni preizkus na testni vožnji. Lp, Boris Kompare Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno April 5, 2010 Deli Objavljeno April 5, 2010 Kako se naštela vizir pri Xlite 601? Nastavitev zatesnitve vizirja na čeladi X-601 lahko urediš s pomočjo mehanizma vizirja. Najprej odstrani vizir, odvij vijaka in privzdigni ploščico z nastavka mehanizma. Sedaj lahko ploščico premikaš po nazobčanem delu: naprej (slabša zatesnitev) in nazaj (močnejša zatesnitev). Najprej nastavi zatesnitev na spodnjem delu tesnila in šele potem na zgornjem. Če pa ti zatesnitve kljub temu ne uspe nastaviti, se oglasi na našem servisu, kjer ti bomo radi uredili zadevo. Lp, Boris Kompare Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
paris2 Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 (popravljeno) Ali je na voljo za X-lite 802 tudi C. Stoner replika poslikava? Letošnja oz. lanskoletna? Se da to naročiti pri nas, če bi imel kdo take želje? Popravljeno April 14, 2010. Popravil paris2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 Ali je na voljo za X-lite 802 tudi C. Stoner replika poslikava? Letošnja oz. lanskoletna? Se da to naročiti pri nas, če bi imel kdo take želje? Replika Stonerjeve čelade X-802 je na voljo tudi pri nas. Trenutno imamo na voljo njegovo standardno verzijo, naslednji teden pa v Velenju pričakujemo še posebno izvedbo Philip Island. Lp, Boris Kompare Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
paris2 Objavljeno April 14, 2010 Deli Objavljeno April 14, 2010 Replika Stonerjeve čelade X-802 je na voljo tudi pri nas. Trenutno imamo na voljo njegovo standardno verzijo, naslednji teden pa v Velenju pričakujemo še posebno izvedbo Philip Island. Lp, Boris Kompare Superca! Ko bo vreme, bi jo bilo pametno stestirat! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 16, 2010 Deli Objavljeno April 16, 2010 Eno malo neumno vprašanje :closedeyes: Se da še dobiti nove N84 ali jih ni več? Vem, da je zdaj N85 ampak meni je N84 res dobra in ne bi menjal za drug model dotem in svobodnaptica01 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno April 16, 2010 Deli Objavljeno April 16, 2010 Eno malo neumno vprašanje :closedeyes: Se da še dobiti nove N84 ali jih ni več? Vem, da je zdaj N85 ampak meni je N84 res dobra in ne bi menjal za drug model Trenutno imamo v outlet ponudbi na voljo le še nekaj kosov čelad N84 po izjemno znižanih cenah. Sicer pa Nolan čelad modela N84 ne izdeluje več. Lp, Boris Kompare Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno April 16, 2010 Deli Objavljeno April 16, 2010 Trenutno imamo v outlet ponudbi na voljo le še nekaj kosov čelad N84 po izjemno znižanih cenah. Sicer pa Nolan čelad modela N84 ne izdeluje več. Lp, Boris Kompare ja saj zato me je pa zanimalo, če je še kaj ostankov, škoda, da ni številk. Bo zgleda treba kakšno drugo preizkusiti :closedeyes: svobodnaptica01 in dotem 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se