Skoči na vsebino

Tomos ATX

mazek26

Priporočene objave

ampak deli so pa za đabe. .) :) za aprilio je bat 30-35 jurjev. za avtomatika je bil 3.800 sit. B) sm mel pa z obema probleme... :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ASSO bat (za prvo vgradnjo) za Rotax Type 123/122 (vse 125 cc aprilie z manual gearbox-om) + obrocki = 28500 sit, sornik = 4500 sit, zegerja sta po 300 sit, plus postnina... :angry: :angry: :angry: ...medtem ko vertex bat za avtomatika je svoj cas (ko sm se se s frchijem vozu) stal 3800 sit - komplet z obrocki, sornikom in splintami!! B) :notworthy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S tomosom se sicer še nisem peljal po mokrem, s Aeroxom dostikrat (Hedienau gume, oprijem proti Michelinu spoznavno boljši), lega na cesti je tudi v dežju bila dobra, nikoli me ni odneslo pa sem kar konkretno vozo, motlo me je, da je zadnja ob nepredvidljivih situacijah blokirala, ampak večjih težav pa ni blo. Če maš pa prave gume na skuterju, torej kakšne terenske ali dežne pa itak ni problem (K58). Bi pa reko, da je z mopedom lažje vozit po mokrem, ker je guma tanjša in bolj narezana. To sicer ne govorim z gotovostjo, ampak teoretično, glede na avtomobile (široka guma je v dežnih razmerah kuraz) bi lahko blo tak. Cestak po mokrem je pa isto kot skuter po mokrem, sploh če so kake nenormalno debele gume gor, s tem, da bremzanje je popravljeno (če glih nimaš ZX-6Ra) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede problemov z Tomosi je tako sam sem imel in še imam APN 6. Motor mi je zelo dobro delal, dokler ga nisem začel predelavat. Tako sem ugradil L bat (ena korejska jajca, ki imajo serijsko napako) in motor mi je na to zaribal. Moral sem kupit nov cilinder, nov L bat (Avstrijskega Elkota) in motorno gred (na originalni gredi je bil sornik od 10). Ko sem to sestavil, je bila kompresija premočna in sem mgel odrezat še en kos dušilca v avspuhu. Zdaj je motor uredu, samo zdaj ko imam Yamaho se z njim ne vozim. Sploh zdaj ko je ta kurčev zakon, da je potrebno vse mopede registrirat motor stoji. Vrjetno bi me tudi na tehničnem vrgli zaradi pete brzine in prevelike končne hitrosti.

Glede ATX pa tako, dva moja prijatelja sta ga imela in oba nista bila z njim zadovoljna. Eden od njiju je pozneje kupil skuterja. Rekla sta mi, da sem imel srečo da sem se odločil za APN 6. Tudi sam sem bil z njim zelo zadovoljen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

emmmm, mal sm studiral zakaj vsi pravte kok je tomos drek od dreka... ...dvignte roke tisti k ste mel tomosa, pa ste ga pazl ko kakega skuterja!! pa dvignte roke tisti k ste mel skuterja, pa ga niste pazl niti tolk k bi pazl tomosa!! well?? :) ce motorja ne pazis, itak da bo piece of shit, ce ga pa pazis, ti bo pa leta in leta dobro sluzil! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če smo že glih pr Tomosih... me zanima če ma kdo za prodt zadnjo feltno (lahko samo bobn s paknami), bremzo ter nosilc bremze+tačk za CTX-a. Ubistvu ceu zadn zavorni sistem. Al pa če kdo ve od kerga motorja bi pasale gor zadnje pakne, kr je dele za cetlna težko dobit.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja oky ROBA ceprav vem da bom zgubo bo pa vseen ful FUNN!!!

pridi v ruše!!pa se cujema ce si zainteresiran.... :P :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa sej ne misliš resno :lol1:

edin če je zate funn da z dalnogledam gledaš tablco tistga k tej prehitu :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa sej ne misliš resno :lol1:

edin če je zate funn da z dalnogledam gledaš tablco tistga k tej prehitu :P

:lol1: :lol1: :lol1:

:lol1: :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne boste sam pljuval čez ATX-a, vam moram povedat, da sem prvega (čisto novega) dobil pred 14 ali 15 leti. Motorček se je čisto v redu obnesel. Kljub predelavam in dodelavam mi je dobro služil nekaj let :OK: .

Kljub temu, da ga nisem prav dobro in redno vzdrževal (današnji brenceljni - scooterji, tega verjetno ne bi vzdržali :hmm: ), sem z njim prevozil skoraj celo SLO, pa nekajkrat tudi hrvaško Istro vse do Pulja, kamor me je skupaj s prtljago nekajkrat prepeljal na morje. Res je nekajkrat prišlo do manjših nevšečnosti (počene gume, pomanjkanje olja, strgane zajle zavore,... ), vendar smo vse preživeli, tudi več grdih padcev in zlomljenih kosti. Vglavnem, ATX me je vedno pripeljal na cilj :notworthy: , kot kasneje drugi večji in "boljši" motorji, zato - slava mu. :grupni:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tomosovi motorji sploh niso slabi, so zelo trpežni in vzdržljivi, vzdrževanje je zelo preprosto, praktično samo menjava olja v menjalniku, ostalo pa po potrebi (zajle ko se stržejo...) Poleg tega so rezervni deli praktično zastonj in sama popravila tudi niso komplicirana, tako da ti ni treba v kakšno mehanično delavnico, saj večino stvari lahko narediš sam, ali pa ti pomaga kakšen prijatelj, ki ima s temi stvarmi več izkušenj. Moj apn 6 mi ni nikoli "zatajil" pa sem se z njim precej prevozil in je vedno šlo.

Lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pridi na miting :) Al pa na Limbusko ravnino k Marlesu B) Ker dalje se mi ni za vozit :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti samo na meeting pridi ja, mamo tud za tebe konkurenco :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jap kdaj pa je tocno keri dan....ker jas vcasih sem zaseden vcasih ne...tak da mogoce bom lahk prsu mogoce ne....=)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jas to WEM kr mi je tomos taki zakon da bay...poceni nadomestni deli zabava in tut bi sli na kako dirko kr niso sploh niso slabi mopedi mislim da tolk kao sma jas in moj atx dala skoz noben nebo z nikakrsnim skuterjem...razen ROBA kr on ma pa res EXPERT..=)ROBA tebi vsaka cast!!pa moj kolega ma toto gilero kaj mi lahk posles enih par slik kr tu gor na forum lahko...LP!

moj ATX(IM PROUD)!!

post-18-1081940303.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj ATX(IM PROUD)!!

...pa se vedno nisi luci pa flesa zalaufu... :P

vsi k tok kritizirate tomose, dejte napisat, v kakem stanju so bli ko ste jih mel, pa kako redno in vestno ste jih vzdrzevali in vozili! pa prosim brez "sm slisu da to pa ono", tukaj mislim na konkretne primere, ki ste jih sami doziveli!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je luc je JEEE!! :P :P samo je blo slabo vreme pa je blo bolj tak.... :D :D

kaj mas ti zok za en moped??mislim ce mene vprasas jas ne grem drugega mopeda kupit kr sem prevec zadovoln....ko bo pa prislo ta dalc da se bom odlocal o nakupu novega motorja...bom pa SIGURNO kupil KTM-a (endurco)predvsem mi je vsec ktm lc2 125!!!!tak da sigurno!! :D :D ma ga sosed ce poznate jernej mavrovic...in ko ga je dobo sm bil vsak dan tam ko me je pa bruder od mavrota pelo sm se pa trdno odloco da bo to moj nasledni motor!!!lahko mi verjamete on ma vse najbolse...tud tega atx-a sm kupo od njega!!!in morm rect da ga je bol pazo kot na sebe jas pa nadaljujem atx-ov rod....kr bo tak lep ostal se ko bom jas zacel z nakupom novega... :P :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj mas ti zok za en moped??

mel sm par avtomatikov, pol eno hudo prefu*ano APNko (ni cudn, da je od casa do casa crknla!! :P ), zdej mam pa elektronika (E90). no, to so sam od tomosa, drugac mam pa se aprilio AF1 Futuro. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!