nihče Objavljeno December 15, 2005 Deli Objavljeno December 15, 2005 aja, simon, sam kolk je zamorc dal a kit? jz sem za svojo e90 dejansko dal...hm apn 6 mašino + 2 jurja...pol pa generalna okol dobrih 50-60 jurjev (bat 8, blajerca nova 16, lagerji... in rabljen MF3 recmo 3 juje in še komplet ketno + zobniki ne vem kok je blo 4 jurje recmo, dellorto 24 14kosov in štrom 8) in je šlo 120...komplet za style in calving (tuning) sem dal grdo rečeno 70 kosov (da je bil tud lep). Z mopedom se je pol sam še vozilo 2 leti, če izvzamem menjavo olja in strte kajle, ki jih je vzel davek na vožnjo po zadnjem bciklu. Pa sem velik dal, če tko pogledaš...ker ostal je letnik 77 le okrov mašine praktično in 3 gredi z zobniki in cilindrom... za en bogi cilinder na skuti pride pa 70 al več...pa gre recmo 100...kje so še fergi, valarji, jermen in kaj vem še vse... un za 145 je mogu krepko plačat... jz za 200+ bom pa nek staknu kkšno razbito đilero al pa cagivo 250 pa mal žagal in varil...vse skp bo ene 100 jurjev + moje delo... pol pa vsi sam KUGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA????? končno ena pametna :grupni: ko sm bral to temo sem skor :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiMoN` Objavljeno December 15, 2005 Deli Objavljeno December 15, 2005 Se se nič ni govorilo o denarju, ampak o hitrosti. Posnami ali pa slikaj na števcu končno hitrost pa bom verjel da gre toliko Atx :) . Koliko denarja pa je kdo vložil v svoj skuter/moped je pa odvisno od posameznika, koliko je pripravljen vložiti v to in koliko mu dopušča finančno stanje. Jaz se raje vozim 70km/h, kot pa da bi vložil v skuterja 50k in bi mi šal 100km/h, pa še to mogoče nebi šal :) . Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krava Objavljeno December 15, 2005 Deli Objavljeno December 15, 2005 Sami inženirji... :OK: Fantje, po domače, 1 konj lahko poganja do cca.70km/h :naughty: Gremo šrojfat!!! :yea1: :yea1: :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PBlade Objavljeno December 19, 2005 Deli Objavljeno December 19, 2005 (popravljeno) Se se nič ni govorilo o denarju, ampak o hitrosti. Posnami ali pa slikaj na števcu končno hitrost pa bom verjel da gre toliko Atx :) . Koliko denarja pa je kdo vložil v svoj skuter/moped je pa odvisno od posameznika, koliko je pripravljen vložiti v to in koliko mu dopušča finančno stanje. Jaz se raje vozim 70km/h, kot pa da bi vložil v skuterja 50k in bi mi šal 100km/h, pa še to mogoče nebi šal :) . Lp o se je, se je, sicer prikrito.... Upam si trditi, da je mel 12+ kojnov, in za to je več kot dovolj za 120...če gre z 9-imi fabrško 104?? lagani tuning kot če apn iz 55 na 63 spraviš...po izračunih je na 9700 letelo 119,7 -neki v tem stilu, obratomer je bil kalibriran, števc itak ni nesu....blo je pa to že 5-6 let nazaj, hitrost pa merjena s P405, in po njegovem števcu je blo dobrih 125, kot vemo, je pa treba mal stran uzet....Agregat kot tak ima pa danes po tistem 50K + narejenih, in poganja umotvor, za katerim stojim v avatarju. In ta kup železja (120kil) poganja s hitrostjo borih 85...(ok, + še šofer in mestni prenosi, dejmo rečt 90 če bi mal bl šarf zobnike dal)... In zakaj sploh sem jz tadzga ATX-a naredu? ker me je folk na skutrjih zaničljivo pogledval-heh, kaj boš ti s tem jajcom od Tomosa...sam k je 3 zapela, nbenmu nč jasn. Popravljeno December 19, 2005. Popravil PBlade Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiMoN` Objavljeno December 20, 2005 Deli Objavljeno December 20, 2005 Ti naredi kaj hočeš, upam da ti bo fajn letelo :) . Če kdo kaj dokaže ali pa pokaže z sliko ali filmom, da mu je moped šal toliko mu verjamem, samo eni talenti, ki so se najdli tudi na forumu in so šli odpreti temo "Meni pa gre avtomatik 124km/h " naprimer in je napisal samo da mu gre toliko, pa da ima cilinder predelan, slike pa bo prilepil baje nasledni teden, potem pa par mescov nič :) . To pa se mi zdi že malo smešno, ker vsi vemo kakšen je okvir, amortizerji in kolesa od avtomatika. Ni glih primerno za takšne hitrosti. Na zgodovino Tomos-ov se pa res ne spoznam in nevem kakšni so bili dosežki teh specialk in tega podobnega. Samo kolko vem noben nebo iz Apn-a naredo nekaj istega in da bo šlo nevem koliko. In kot vsi vemo, vsak bo hvalil tisto kaj ima :) . Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bigi Objavljeno December 21, 2005 Deli Objavljeno December 21, 2005 Daj ga na vlak pa bo sel 120. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Evil Penguin Objavljeno December 21, 2005 Deli Objavljeno December 21, 2005 Evo, posnetek BT (e90 mašina s piljenimi kanali) proti skuterju s 75ccm kitom. Posnetek je od QuatTrO-ta iz moto portala. Ko tako sveto trdite, da gre sesalec več Link Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
italjet maniac Objavljeno December 22, 2005 Deli Objavljeno December 22, 2005 ce je 75cc kit(?) pol...nevem zakaj gre meni moj gus 68cc plus nekateri manjsi dadatki tolko bolj??? vsaj na oko ker ni glih nevem kaj...ampak pohvala prvi filmce ki potrdi da, lahko tomos nese skuterja...ne gre pa zanikat da full predelava skuterja in full predelava tomosa bilo katerega 50cc...zmaga scooter, pa ne mislim zdaj ful predelave kot raketni pogon da nebo spet kakega banalnega primera :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Evil Penguin Objavljeno December 22, 2005 Deli Objavljeno December 22, 2005 A misliš? Tomos specialke so šle do 16k obratov, če malo predelaš še več. Poleg tega predelava elektronika do amena tuti prinese zelo dobre rezultate. Baje da je šel elektronik s piljenimi kanali čisto do konca in 27dellortom ter cestnimi prenosi 160merjenih z avtom, tak da nisem tako prepričan, da bi skuter zmagal. Če bi dal recimo 52bat pa kanale čist spilil (seveda še orenk ferg gor) gre stoposto fino Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiMoN` Objavljeno December 22, 2005 Deli Objavljeno December 22, 2005 (popravljeno) Če že je v tem SF-ju 75 ccm kit, kar možno dvomim, gre skuter zelo slabo za 75ccm kit. Kot je italjet maniac napisal še navadni gus 70ccm gre bolj od tega SF-ja. Pa skuter tudi lahko doseže 16k rpm in tekmovalni zipi tudi grejo do 150km/h in kot sem že povedal je to prepiranje brezveze :BUA: , ker se nebomo nikamor prišli. Lp Popravljeno December 22, 2005. Popravil SiMoN` Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
italjet maniac Objavljeno December 23, 2005 Deli Objavljeno December 23, 2005 Mene pa sedaj zanima ali je mozno sedaj kupit specialko?? Jo imas tako da deluje? glejte ko rocem tomosi mislim atx,apn...in vse te 50cc masine, ko bom pa videl na cesti tolko specialk ko je apnov pa se bom lahko strinjal .) Ne mi pogrevat z specialkami ki so ble pred 20-30 leti za podiranje rekordov narejene ampak cisto navadn tuning seriskih scoterjev, mopedov .) to je vse kaj pravim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KOKI Objavljeno December 23, 2005 Deli Objavljeno December 23, 2005 (popravljeno) Mene pa sedaj zanima ali je mozno sedaj kupit specialko?? Jo imas tako da deluje? glejte ko rocem tomosi mislim atx,apn...in vse te 50cc masine, ko bom pa videl na cesti tolko specialk ko je apnov pa se bom lahko strinjal .) Ne mi pogrevat z specialkami ki so ble pred 20-30 leti za podiranje rekordov narejene ampak cisto navadn tuning seriskih scoterjev, mopedov .) to je vse kaj pravim. Lep pozdrav! Že dolgo spremljam to temo,bolj rečeno "kreganje"med tomosom :OK: in skuterjem :BUA: :D Italjet maniac,res je da so bile specialke 20-30 let nazaj in so dosegale hitrosti nad 160.No kaj praviš na to da današnji skuterji ki so 70ccm pa se težko kosajo z specialko iz 70-ih let.Ne morete primerjati bt,atx,apn z 70ccm skuterjem.Men veliko več pomeni da ti iz original motorja spraviš vem maximum z lastno "domišlijo" in šravfanjem,kot pa dat tovarniško napiljen kit na skuterja in se hvalit kok ti leti pa tud šravfa nis prestavu.vzem orginal skuterja in pilo v roke pol bomo pa vidl kva bo bl letel skuter :BUA: al TOMOS :OK: :OK: Popravljeno December 23, 2005. Popravil KOKI Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mopedist Objavljeno December 23, 2005 Deli Objavljeno December 23, 2005 Lep pozdrav! Že dolgo spremljam to temo,bolj rečeno "kreganje"med tomosom :OK: in skuterjem :BUA: :D Italjet maniac,res je da so bile specialke 20-30 let nazaj in so dosegale hitrosti nad 160.No kaj praviš na to da današnji skuterji ki so 70ccm pa se težko kosajo z specialko iz 70-ih let.Ne morete primerjati bt,atx,apn z 70ccm skuterjem.Men veliko več pomeni da ti iz original motorja spraviš vem maximum z lastno "domišlijo" in šravfanjem,kot pa dat tovarniško napiljen kit na skuterja in se hvalit kok ti leti pa tud šravfa nis prestavu.vzem orginal skuterja in pilo v roke pol bomo pa vidl kva bo bl letel skuter :BUA: al TOMOS :OK: :OK: Pod to se pa podpišem. Res škoda da mallosi ne dela komponente za Tomos-a. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BaHa Objavljeno December 24, 2005 Deli Objavljeno December 24, 2005 TOMOS poownage :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
italjet maniac Objavljeno December 24, 2005 Deli Objavljeno December 24, 2005 in smo spet tam da si skuteristi naj nebi znali narediti nic sami. Vendar to sploh ne drzi.Ves skuter sem si predelal sam, brez kake pomoci! Res je da je treba dele kupit ker seriski bat enostavno nima ˝mesa˝ za vecje mere. In ne gre vsak kit enako, najbolj pomembne so nastavitve. pa ne mi govorit da skuter 70cc ne doseze hitrosti enakih kot specialka. Ali ima specialka izpred 30 let sploh kake moznosti da prehiti skuterja na 400m ali na krozni dirki? Nima saj je narejena le za top speed, vse drugo je poraczno v primerjavi z scooterjem ki dosega isto koncno hitrost .) Sej jaz se tu ne kregam, meni je cisto vseeno zdaj ko ljudje pravijo to in ono, amapk ko me bo tomos prehitel na cest se bom pa zamislo :P do tedaj pa vsem srecno voznjo. P.S. skuterja vozim ze 2 leti in se mi to se ni zgodilo pa nimam nevem kaksne predelave .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
e90 Objavljeno December 24, 2005 Deli Objavljeno December 24, 2005 in smo spet tam da si skuteristi naj nebi znali narediti nic sami. Vendar to sploh ne drzi.Ves skuter sem si predelal sam, brez kake pomoci! Res je da je treba dele kupit ker seriski bat enostavno nima ˝mesa˝ za vecje mere. In ne gre vsak kit enako, najbolj pomembne so nastavitve. pa ne mi govorit da skuter 70cc ne doseze hitrosti enakih kot specialka. Ali ima specialka izpred 30 let sploh kake moznosti da prehiti skuterja na 400m ali na krozni dirki? Nima saj je narejena le za top speed, vse drugo je poraczno v primerjavi z scooterjem ki dosega isto koncno hitrost .) Sej jaz se tu ne kregam, meni je cisto vseeno zdaj ko ljudje pravijo to in ono, amapk ko me bo tomos prehitel na cest se bom pa zamislo :P do tedaj pa vsem srecno voznjo. P.S. skuterja vozim ze 2 leti in se mi to se ni zgodilo pa nimam nevem kaksne predelave .) Dobro nekaj maš prav na 400m pa na ovinkasti progi res specialka pogori,samo ko boš s 50cc skuterjem šel 204 tok kot je šla tomosova specialka se mi javi.......... :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
italjet maniac Objavljeno December 25, 2005 Deli Objavljeno December 25, 2005 specialka resilna bilka za vse tomosovce, decki sej je res specialka ima najvscjo koncno, ampak to je blo pred 30 leti...kaj pa sedaj?? Kateri tomos lahko prehiti, scotera? Ce predvidevamo da sta oba max. predelana. Tak da ne mi vec z to specialko ko je bla pa je nio vec sploh pa ce se menimo o serijski proizvodnji :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
icerider Objavljeno December 25, 2005 Deli Objavljeno December 25, 2005 skos mate sam te glupe hitrosti v debatah...a je važn kok gre???važn je da lastnik motorja uživa pa ni važn a je yamaha M1 alpa solex :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
e90 Objavljeno December 25, 2005 Deli Objavljeno December 25, 2005 specialka resilna bilka za vse tomosovce, decki sej je res specialka ima najvscjo koncno, ampak to je blo pred 30 leti...kaj pa sedaj?? Kateri tomos lahko prehiti, scotera? Ce predvidevamo da sta oba max. predelana. Tak da ne mi vec z to specialko ko je bla pa je nio vec sploh pa ce se menimo o serijski proizvodnji :) Vsak 50ccm tomos prehiti 50cc skuterja ,če je strokovno obdelan,če ne zarad druzga zato ker je lažji.... :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
italjet maniac Objavljeno December 25, 2005 Deli Objavljeno December 25, 2005 :rolleyes: :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
icerider Objavljeno December 26, 2005 Deli Objavljeno December 26, 2005 (popravljeno) pa ja no :D :D si že kdaj slišov za izgubo pri šoltanju...spedenana skuta te tko naščije da boš sam gledov sploh pa z tomosovim menjalnikom ki je genialno zračunan da maš z prvo 10k rpm ko daš v drugo pa pade na 5k... :BUA: poj pa poglej še kolk cajta bo kjer skp stov... :slap: Popravljeno December 26, 2005. Popravil icerider Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cheff Objavljeno December 28, 2005 Deli Objavljeno December 28, 2005 Bom jas prlepu en film skuter vs bmw avto, samo morem do kolega prit da mi ga da. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stroj Objavljeno December 28, 2005 Deli Objavljeno December 28, 2005 Vsak odblokiran skuter butne kokr tolk zrihtanga tomosa. Če bi pa do konca spedenan bt šou prot bivši dna od robe, bi se pa kratkomalo posrou :grim Če pa kermu ni kej prow pa nej si tole pogleda: http://www.mobisux.com/album/showphoto.php...&cat=500&page=4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiMoN` Objavljeno December 28, 2005 Deli Objavljeno December 28, 2005 Zdaj pa lahko en, ko ma zelo zrihtanega Tomosa posname drag proti odblokirani Hondi NSR pa da vidimo rezultat :) . Pa ta Dna bi še lahko več šal, kot je, mogoče še bo kdaj :) . Glede predelave Automatika in ATX-a o kateri se gre tema, zelo težko dosežeš to hitrost , če pa že menjaš mašino in nato še moreš ojačat okvir, potem več ni to Automatik ali ATX. Se da dobit za Automatika kit pa še tisto predelaš, samo še vseeno nebo šal kot kak skuter s Highend predelavo. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stroj Objavljeno December 28, 2005 Deli Objavljeno December 28, 2005 E tako. Drgač si pa poglejte še druge filmčke. Pa jst sm zaje... Ni bivša dna ampak kr sedanja dna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se