GeeSXer Objavljeno Oktober 14 Opozori Objavljeno Oktober 14 pred 5 urami, DAMI34 pravi: misliš, da je vse kreganje samo predstava? Možno.. Če bi šel Logar res na svoje, bi ga desnosučni medijski aparat raztrgal Gricko 1
DAMI34 Objavljeno Oktober 14 Opozori Objavljeno Oktober 14 pred 8 minutami, GeeSXer pravi: Če bi šel Logar res na svoje, bi ga desnosučni medijski aparat raztrgal sej zato, mi je mal sumljivo
ftp Objavljeno Oktober 14 Opozori Objavljeno Oktober 14 pred 1 uro, GeeSXer pravi: Če bi šel Logar res na svoje, bi ga desnosučni medijski aparat raztrgal Saj ga bo. Počakaj, da sploh stranko zažene.
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 21 Opozori Objavljeno Oktober 21 Mal mi je neugodno, ampak je treba priznat. janesovalci imajo glede tega 100% prav. Nimam filinga da bi holop&co stopli korak nazaj. Ce pride do referenduma, bom proti.
DAMI34 Objavljeno Oktober 21 Opozori Objavljeno Oktober 21 kar bo, povsod bo........ jama brez dna aka Slovenistan
MARE 65 Objavljeno Oktober 21 Opozori Objavljeno Oktober 21 (popravljeno) U PM, sem hotel nekaj napisat pa sem rajši vse zbrisal... pred 4 minutami, skalar36 pravi: No, ta zadnji je vsaj preštrihal...hahaha nekaj takega sem mislil napisat ja v zgornjem postu... Popravljeno Oktober 21. Popravil MARE 65
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 21 Opozori Objavljeno Oktober 21 Ce so v igri miljoni, ratajo prijatelji. Tle gre za miljarde, si padajo v objem. ne znam racionalizirat vsega skupaj. Nek2 se mi zdi dobra ideja. Me je pa utemeljeno strah izvedbe po slovensko. Kakor se nam zdej vidi, zero sum game. Ce gre projekt naprej, bodo zakreditirani se dve generaciji, najmanj. Ce se ne zgodi, bomo ribe v sodu za raznorazne dilerje s kuponi, borzne mesetarje itd itd itd. Ne vem. DAMI34, GoBobi, MiNa in 1 other 4
GeeSXer Objavljeno Oktober 21 Opozori Objavljeno Oktober 21 pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: To so se pa hitro zmenli... Verjetno je pomagal posnetek tajnega sestanka dogovarjanja, kdo bo kje lobiral in kako so vsi ZA. Tudi pri TEŠ6 se je takrat SDS poenotila z LDS. evri pa take. Sedaj pa lovijo tistega, ki je snemal, namesto zakulisne igričarje . Kugelschreiber, MiNa in Luka66 3
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 22 Opozori Objavljeno Oktober 22 10 hours ago, GeeSXer said: Verjetno je pomagal posnetek tajnega sestanka dogovarjanja, kdo bo kje lobiral in kako so vsi ZA. Tudi pri TEŠ6 se je takrat SDS poenotila z LDS. evri pa take. Sedaj pa lovijo tistega, ki je snemal, namesto zakulisne igričarje . Vse to je gotovo sprožil točno tist posnetk. Pa se mi sploh ne zdi kritičen. Pavzaprav, so tam da se zmenijo med sabo, al ne? Iskreno, tisti posnetek meni ne deluje neka jaka prevra. Tako zgleda politika. Če pogledam mal od daleč, a je vse skupaj prozorna burleska?Pobudo za referendum je dal SDS, da bodo meli nek za praznovat. Da po 10ih porazih nek zmagajo. Posnetk, cena in pretekle izkušnje so dale priliko Levici. Skoz kampanijo bi verjetno ona bol okrepila pozicijo in poenotla bazo kot SDS. Rezultat je bil tle že drugotnega pomena. Dobro je edino, v luft ni šlo celih 5 miljonov, ampak mal manj. MiNa, nejc74 in Luka66 3
franc Objavljeno Oktober 22 Opozori Objavljeno Oktober 22 Scenarij zgodbice je vedno podoben. Cilj pa je vedno isti, denar. Začeli smo z orožjem, sledijo avtoceste, Teš6 . Povsod je "izginilo" enormno denarja. Torej, Teš6 je "vreden" 450 milijonov, v najslabšem primeru bi se stroški lahko dvignili na 650 milijonov, "mi" smo ga (pre) plačali 1,5 milijarde (vsako leto pridela še 150-200 milijonov izgube) . Po tej računici, ko naj bi Nek2 stal med 10 in 15 milijard (očitno nas imajo hudo za norca) , je realno, da ga bomo plačali 30 milijard in ga odplačevali, ko ga že davno ne bo več. lp Frenk 67 in Luka66 2
MARE 65 Objavljeno Oktober 22 Opozori Objavljeno Oktober 22 pred 22 urami, Kugelschreiber pravi: Ce so v igri miljoni, ratajo prijatelji. Tle gre za miljarde, si padajo v objem. ne znam racionalizirat vsega skupaj. Nek2 se mi zdi dobra ideja. Me je pa utemeljeno strah izvedbe po slovensko. Kakor se nam zdej vidi, zero sum game. Ce gre projekt naprej, bodo zakreditirani se dve generaciji, najmanj. Ce se ne zgodi, bomo ribe v sodu za raznorazne dilerje s kuponi, borzne mesetarje itd itd itd. Ne vem. Se strinjam, zadnjič je bila dobra oddaja, je bil Akrapovič. https://www.24ur.com/novice/slovenija/koliko-bi-akrapovic-vlozil-v-jek2.html Govorili so sofinanciranju firm, med njimi Akrapovič. Očitno so bolj naštudirali zadevo kot državni, itak. Nisem čisto pozorno spremljal, šlo je nekako v tem stilu, oni bi vlagali pod seveda jasnimi pogoji, cilj je seveda zagotoviti samooskrbo po čim nižjih cenah za podjetja, ne kot zdaj ko smo prodajali po nizkih cenah in potem kupovali po bistveno višjih in da obstajajo kvalitetni in bistveno cenejši dobavitelji opreme kot jih navaja naša državna pamet... Samo potem bodo pa problem provizije... Luka66 1
Darko3g Objavljeno Oktober 22 Opozori Objavljeno Oktober 22 Ob 21. 10. 2024 ob 21:49, Kugelschreiber pravi: Ce so v igri miljoni, ratajo prijatelji. Tle gre za miljarde, si padajo v objem. ne znam racionalizirat vsega skupaj. Nek2 se mi zdi dobra ideja. Me je pa utemeljeno strah izvedbe po slovensko. Kakor se nam zdej vidi, zero sum game. Ce gre projekt naprej, bodo zakreditirani se dve generaciji, najmanj. Ce se ne zgodi, bomo ribe v sodu za raznorazne dilerje s kuponi, borzne mesetarje itd itd itd. Ne vem. Tudi po moje je jedrska elektrarna dobra ideja. Obstaja pa tudi možnost majhnih jedrskih central https://www.iaea.org/newscenter/news/what-are-small-modular-reactors-smrs, ki bi jih lahko postopoma kupovali in postavljali na različne konce Slovenije. Kugelschreiber 1
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 (popravljeno) 10 hours ago, Darko3g said: Tudi po moje je jedrska elektrarna dobra ideja. Obstaja pa tudi možnost majhnih jedrskih central https://www.iaea.org/newscenter/news/what-are-small-modular-reactors-smrs, ki bi jih lahko postopoma kupovali in postavljali na različne konce Slovenije. Zanimivo branje. Poslusam o teh mini reaktorjih, poglabljal se nisem. To se ne obstaja cist? Oprrativen je samo ruski ponton? Moči so relativno nizke, primerljive s soškimi HE, 35MW/reaktor. NEK je 20x!! močnejši. V primerjav s TEŠ 6 so tole bol agregati kot elektrarne. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Akademik_Lomonosov Najbol me je presenetlo, da se vse jedrske projektirajo po narocilu, z nule. Da tipske sploh ne obstajajo. ne vem, vcasih se vprasam, cele drzave je za dobro polovico Berlina. A se stroma za teh par nasih zarnic res ne da kje ugodno kupit? Popravljeno Oktober 23. Popravil Kugelschreiber
franc Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 pred 7 minutami, Kugelschreiber pravi: A se stroma za teh par nasih zarnic res ne da kje ugodno kupit? Seveda se da. Samo to je tako kot, da greš s službeno kartico v kurbarijo. Zakaj bi gledal kaj je ceneje, če pa bo to plačal nekdo drug. lp mladench, Mavti, Kugelschreiber in 2 others 5
ftp Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 pred 51 minutami, Kugelschreiber pravi: A se stroma za teh par nasih zarnic res ne da kje ugodno kupit? Ne !!!!! V EU energije realno primanjkuje. In ko prodajalec zavoha da nimaš druge izbire .... ni več ugodno. Kugelschreiber 1
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 29 minutes ago, ftp said: Ne !!!!! V EU energije realno primanjkuje. In ko prodajalec zavoha da nimaš druge izbire .... ni več ugodno. Se ne kupuje na borzi? V idealnem svetu bi valda hotel met 2 jedrski, v realnosti bi to pomenlo 4 bankrote državice.
ftp Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 pred 9 minutami, Kugelschreiber pravi: Se ne kupuje na borzi? Odvisno, ... ali kupuješ za v naprej, ali za ta trenutek. Sicer pa ko si majhen, vedno najeb... Ni dobro bit odvisen od drugih. Ko njim zaškripa, najprej tebe odrežejo. pred 13 minutami, Kugelschreiber pravi: i to pomenlo 4 bankrote državice morda bi bilo dobro za "reset" države MARE 65 in Tedybear 2
Darko3g Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 (popravljeno) Moja ideja bi bila tri ali štiri majhne elektrarne s po cca 150-200 MW (Krško ima 688 MW, TEŠ 6 600, Zlatoličje 136, Mariborski otok 60), ena na vzhodu ena na Primorskem, pa na Gorenjskem in ena v okolici Ljubljane. Verjetno enostavneje postaviti v prostor, postopna izgradnja, več rezerve (ne izpadejo vse naenkrat) pa nekaj pretočnih reverzibilnih za konice in za blaženje sunkov porabe. Mimo grede, Senj, ki ga komaj kaj vidimo severno od Sv Juraja, ima 216 MW, pol več kot Zlatoličje, padec vode pa je 437 m. Popravljeno Oktober 23. Popravil Darko3g MiNa, Slash13 in Kugelschreiber 3
Darko3g Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 Še nekaj glede cene. Pred izgradnjo TEŠ 6, ki bi ga naj zgradili s 655 milijoni je en svetovni strokovnjak za energetiko izjavil, da 600 MW blok stane okrog 1,5 milijarde po takratnih izračunih in izkušnjah. Torej niso napihovali cene ampak namerno začeli s prenizko, da so sploh dobili potrditev. Kugelschreiber 1
MARE 65 Objavljeno Oktober 23 Opozori Objavljeno Oktober 23 (popravljeno) Kako veš, da se moto sezona končuje? Ko formuraši spet užgejo po politiki Popravljeno Oktober 23. Popravil MARE 65 DAMI34, VS800, skalar36 in 3 others 1 5
tomaz69 Objavljeno Oktober 24 Opozori Objavljeno Oktober 24 pred 11 urami, MARE 65 pravi: Kako veš, da se moto sezona končuje? Ko formuraši spet užgejo po politiki Meni je bolj všečen pokazatelj le-tega "kavarna".... MARE 65 1
skalar36 Objavljeno Oktober 24 Opozori Objavljeno Oktober 24 pred 14 urami, MARE 65 pravi: Kako veš, da se moto sezona končuje? Ko formuraši spet užgejo po politiki Sranje ja. Težko bo čakat do marca. Pa dejmo pol jamrat pa s prstom kazat... MiNa 1
DAMI34 Objavljeno Oktober 24 Opozori Objavljeno Oktober 24 pred 2 urami, skalar36 pravi: Sranje ja. Težko bo čakat do marca. Pa dejmo pol jamrat pa s prstom kazat... hudič je, ker se ne mormo več delit na "leve in desne", ker so se vse pizde za šankom zmenle o delitvi dobička pri JEK2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se