maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 3 minutami, bladerunner pravi: Če se nekateri ne odzovejo na volitve in tiščijo svoje riti doma na udobnem kavču, ne moreva ne ti in ne jaz nič storiti. Tudi jaz bi si želel, da se volitev udeležuje večina volilnih upravičencev, ne glede na rezultat volitev. Če se mene vpraša, bi udeležbo na volitvah zakonsko uredil, kot obvezno. S tem komentarjem se popolnoma strinjam, čeprav nisva glih na istih političnih pogledih... ampak to ne pomeni, da se s čem ne bi strinjal bladerunner 1
DAMI34 Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 2 minutami, maus pravi: Sploh tega nisem omenjal ,,, menil sem samo, da bi se rezultat spremenil, če bi šlo več ljudi volit... vsi pozivajo, da se gre volit... seveda za njih smatram, da v kolikor bi bil omejen čas "drkanja" po parlamentu, oziroma toliko let si lahko politik, pol pa konc, bi marsikdo še šel na volitve. Tako pa Karlota in JJa gledam že cel lajf. No tam pa tam, kdo umre, ti je pa vse. thumper 1
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 2 minutami, maus pravi: S tem komentarjem se popolnoma strinjam, čeprav nisva glih na istih političnih pogledih... ampak to ne pomeni, da se s čem ne bi strinjal Ma po moje bi se v marsičem strinjala, če bi v živo pokramljala ob kakem pivu ali kavici. Politika je pa kurba, rečejo stari ljudje iz podeželja. Pa še prav imajo. pred 2 minutami, DAMI34 pravi: smatram, da v kolikor bi bil omejen čas "drkanja" po parlamentu, oziroma toliko let si lahko politik, pol pa konc, bi marsikdo še šel na volitve. Tako pa Karlota in JJa gledam že cel lajf. No tam pa tam, kdo umre, ti je pa vse. Pa voli dr. Dobovška.
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 (popravljeno) pred 3 minutami, bladerunner pravi: Ma po moje bi se v marsičem strinjala, če bi v živo pokramljala ob kakem pivu ali kavici. Politika je pa kurba, rečejo stari ljudje iz podeželja. Pa še prav imajo. tudi minimalne kvote bi določu, sicer bi bile volitve neveljavne, saj se teoretično lahko zgodi, da stranka zmaga z 1 glasom in dobi 100 % oblast ... pod 50 % udeležbe, sploh ne bi volitev priznal ... p.s. da se nau kdo užigal.. to je moje mnenje poleg piva ali kavice, znam tudi kaj pojest ... Popravljeno Februar 16, 2021. Popravil maus bladerunner, thumper in DAMI34 2 1
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Pravkar, maus pravi: tudi minimalne kvote bi določu, sicer bi bile volitve neveljavne, saj se teoretično lahko zgodi, da stranka zmaga z 1 glasom in dobi 100 % oblast ... pod 50 % udeležbe, sploh ne bi volitev priznal ... p.s. da se nau kdo užigal.. to je moje mnenje Se strinjam s tabo. In to bi najbolje rešil zakon, ki bi določal obvezno udeležbo na volitvah.
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 1 minuto, bladerunner pravi: Se strinjam s tabo. In to bi najbolje rešil zakon, ki bi določal obvezno udeležbo na volitvah. matr sto matr .. še objela se bova in zapela "Naprej zastave slave" DAMI34 in bladerunner 1 1
thumper Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 13 minutami, DAMI34 pravi: Tastar, dokler se ti Marija ne prikaže ni panike, če se ti pa JJ, pol si pa gotov. men se marija prkaže vsak tedn 1x do 2x odvin kolkrat peljem mami življenske potrebščine.. če se mi prkaže jj mam pipč v žepu..tud grist mi ni treba za žilo... DAMI34 in Mavti 2
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 3 minutami, maus pravi: matr sto matr .. še objela se bova in zapela "Naprej zastave slave" Nikoli ne veš. Morda se bo pa to letos res zgodilo. maus 1
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 1 minuto, bladerunner pravi: Nikoli ne veš. Morda se bo pa to letos res zgodilo. maš sestro DAMI34 1
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Pravkar, maus pravi: maš sestro Žal ne. Jo imaš ti?
thumper Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 sam da pipč omenm block spet dela.. še je nekej pravice na temu svetu.. Mavti in maus 2
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 (popravljeno) pred 5 minutami, bladerunner pravi: Žal ne. Jo imaš ti? nimam .... ... če ne bi jo že prodau pa še to ... prepovedal bi, da poslanci ne prevzamejo glasovnic .... če je kaj, je pa to posmeh demokraciji ... očitno nihče ne zaupa svojim poslancem ... bolano ? sploh pa tajno glasovanje .. sramota ... koga se posranci bojijo ...a nimajo svojih staličš Popravljeno Februar 16, 2021. Popravil maus Mavti in Nearrain 1 1
Scarabeo 500 Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 53 minutami, bladerunner pravi: Kakorkoli že, poslancem v DZ daje mandat ljudstvo na volitvah. Večinsko voljo volilcev je potrebno spoštovat, pa če nam je ta všeč ali pa ne. V demokraciji zmaga vedno večina. Da si pa večino pridobiš na svojo stran, se je pa potrebno potrudit. In to je bit demokracije. Mandat, ki ga nekdo pridobi na volitvah se lahko tudi konča. Konča pa ga lahko nezadovoljno ljudstvo. Islandski model. Nič ni trajno in samoumevno. Rešitev krize po islandsko Ali obstajajo tudi druge poti za izhod iz krize, ne le grška, oz. slovenska? Kako so ob krizi postopali na Islandiji? Na Islandiji so ljudje odločili, da mora vlada odstopiti, glavne banke so bile nacionalizirane. Odločili so se, da ne vrnejo dolga Veliki Britaniji, Nizozemski in ostalim upnikom, ki je nastal zaradi nesposobnih domačih finančnih politikov, te pa so postavili pred sodišča. Ustanovljena pa je bila tudi ljudska skupščina, ki je na novo napisala Ustavo. – In vse to na miren način. Prava revolucija proti oblastem, ki so ustvarile sedanjo krizo. Zato o tem tudi ni bilo nobenega obveščanja: Kajti, kaj bi se zgodilo, če bi ostali državljani EU vzeli to kot primer? Nearrain, ligenjček, thumper in 3 others 2 4
thumper Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 6 minutami, bladerunner pravi: Žal ne. Jo imaš ti? žal ne..bo treba kej bolšga najdt.. maus 1
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 3 minutami, thumper pravi: žal ne..bo treba kej bolšga najdt.. kaj se zdj ti vmešavaš k je mene uprašu, ker sva si sestre ponujala thumper 1
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 4 minutami, Scarabeo 500 pravi: Mandat, ki ga nekdo pridobi na volitvah se lahko tudi konča. Konča pa ga lahko nezadovoljno ljudstvo. Islandski model. Nič ni trajno in samoumevno. Še vedno vztrajam pri svojem, da so volitve edini instrument v demokratičnih družbah, ki odločajo o tem, kdo bo vodil državo. Vsake štiri leta ali še prej, če pride do predčasnih volitev, ima ljudstvo priložnost, da izbira svoje predstavnike, ki naj bi jih skozi parlament tudi zastopali. Vse ostalo je zame nesprejemljivo in nepošteno. Anomalij ne jemljem resno in zame niso relevantne.
DAMI34 Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 26 minutami, bladerunner pravi: Pa voli dr. Dobovška. tistga kot hočem, lahko se celo vzdržim
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 3 minutami, maus pravi: kaj se zdj ti vmešavaš k je mene uprašu, ker sva si sestre ponujala Takih, ki se ponujajo, je kolikor hočeš. Med njimi ne manjka niti dobre robe za enkratno uporabo. pred 1 minuto, DAMI34 pravi: tistga kot hočem, lahko se celo vzdržim Jasno. Nisem imel nobenega namena, da ti koga vsiljujem.
Snečer Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 33 minutami, bladerunner pravi: Če se nekateri ne odzovejo na volitve in tiščijo svoje riti doma na udobnem kavču, ne moreva ne ti in ne jaz nič storiti. Tudi jaz bi si želel, da se volitev udeležuje večina volilnih upravičencev, ne glede na rezultat volitev. Če se mene vpraša, bi udeležbo na volitvah zakonsko uredil, kot obvezno. Zakaj se ne odzovejo, se je treba vprašat in to rešit. Morali bi imeti kvorum kot pri referendumih in obvezno udeležbo, državljansko dolžnost. Tako pa harajo po državi tvoji janševiki ali pa rdeča opcija. Absolutna večina ni za nobeno od teh opcij. Janševiki so na volitvah 2018 dobili pičlih 219.000 glasov, število volilnih upravičencev je pri nas okoli 1.700.000... 51% vseh upravičencev je le oddalo glas... Nehigienično s tako relativno večino se tolčt po prsih in harat po državi. thumper, maus, skalar36 in 2 others 4 1
bladerunner Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Pravkar, Snečer pravi: Zakaj se ne odzovejo, se je treba vprašat in to rešit. Morali bi imeti kvorum kot pri referendumih in obvezno udeležbo, državljansko dolžnost. Tako pa harajo po državi tvoji janševiki ali pa rdeča opcija. Absolutna večina ni za nobeno od teh opcij. Janševiki so na volitvah 2018 dobili pičlih 219.000 glasov, število volilnih upravičencev je pri nas okoli 1.700.000... 51% vseh upravičencev je le oddalo glas... Nehigienično s tako relativno večino se tolčt po prsih in harat po državi. Zato pa pišem, da bi sam uzakonil obvezno udeležbo na volitvah. Naj se vsi volilni upravičenci volitev udeležijo in potem tistega, ki dobi večino pustijo pri miru, da do konca oddela svoj mandat. Če opraviči zaupanje volilcev, bo od njih nagrajen na naslednjih volitvah, v nasprotnem pa kaznovan s slabim volilnim izkupičkom.
Scarabeo 500 Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 7 minutami, bladerunner pravi: Še vedno vztrajam pri svojem, da so volitve edini instrument v demokratičnih družbah, ki odločajo o tem, kdo bo vodil državo. Vsake štiri leta ali še prej, če pride do predčasnih volitev, ima ljudstvo priložnost, da izbira svoje predstavnike, ki naj bi jih skozi parlament tudi zastopali. Vse ostalo je zame nesprejemljivo in nepošteno. Anomalij ne jemljem resno in zame niso relevantne. Torej, kar so naredili Islandci je zate nepošteno in nesprejemljivo?
maus Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 4 minutami, Snečer pravi: Janševiki so na volitvah 2018 dobili pičlih 219.000 glasov, število volilnih upravičencev je pri nas okoli 1.700.000.. to je cca 13 % ...
Nearrain Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 (popravljeno) 1 hour ago, bladerunner said: Saj jih ima še več. PKP8 je bil sprejet z 52 glasovi za. Pri nezaupnici pa je edino pomembno s kolikšnem številom glasov je ta podprta. Za upeh potrebuje najmanj 46 glasov ali več. Včerajšnja jih je dobila pičlih 40. Tisti, ki so se vzdržali glasovanja ali sploh niso prevzeli volilnih lističev, so bili proti nezaupnici in samo to šteje. Tisti poslaneci, kateri niso dvignil glasovnic, bi morali biti ob februarsko placo, ker jih MI placujemo za to ! Kar se pa enopartijskega enoumja tice.... V jugi se ga nismo tok nageldal v desetletjih , kolikor se ga v tej vladi v manj kot dveh letih. Popravljeno Februar 16, 2021. Popravil Nearrain skalar36, igc1, thumper in 5 others 3 5
Snečer Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 1 minuto, bladerunner pravi: Zato pa pišem, da bi sam uzakonil obvezno udeležbo na volitvah. Naj se vsi volilni upravičenci volitev udeležijo in potem tistega, ki dobi večino pustijo pri miru, da do konca oddela svoj mandat. Če opraviči zaupanje volilcev, bo od njih nagrajen na naslednjih volitvah, v nasprotnem pa kaznovan s slabim volilnim izkupičkom. Vsak odda glas, ampak če ni kandidata zanj, potem se tak glas tudi upošteva. pred 1 minuto, maus pravi: to je cca 13 % ... Vedno je nek del nezdrave populacije kot vinjete z napako
motozajebant Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 pred 57 minutami, thumper pravi: ok sorry potemtakem.. če nis štekal pač nisi.. sam ne men umir se če te nč ne napizdevam aj prou.. Ne se razburjat stari... ni vredno, res ne. Seveda sem ti napisal da se umiri, ce pises fa naj si preberem, jaz pa te spraševal po razlagi, ker enostavno nisem razumel, LOL. Ajde dost, off topic smo, da nau mel @DAMI34 preveč dela z nami
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se