Skoči na vsebino

Vlada (parlament in politika)

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
pred 17 minutami, maus pravi:

kaj se zdj ti vmešavaš k je mene uprašu, ker sva si sestre ponujala :P

mogoče imaš ti drugo gledišče.. sam vajini sestrei po letniku nista jebežljivi zame..

pred 11 minutami, Snečer pravi:

Nehigienično s tako relativno večino se tolčt po prsih in harat po državi.

če s penisom tolčeš po sosedovi ograji je več učinka ..

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno
pred 1 minuto, Nearrain pravi:

Tisti poslaneci, kateri niso dvignil glasovnic, bi morali biti ob februarsko placo, ker jih MI placujemo za to !

točno tako :mad:

pred 2 minutami, Snečer pravi:

1. Vsak odda glas, ampak če ni kandidata zanj, potem se tak glas tudi upošteva.

Vedno je nek del nezdrave populacije :) kot vinjete z napako

1. Ni mogoče, da od palete strank, nima niti ene bližje njegovim vizijam

2. Vinjeta se zamenja za pravilno ... a nezdravo populacijo bi pa lahko zamenju za zdravo  :O

Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

Jaz pa mislim, da bi se rezultat spremenil ... na volive so šli vsi SDS volilci .... ostali niso šli in dvomim, da bi prišli nad 7 % (govorim na pamet ... potrebno bi bilo narest eno računalniško simulacijo), če bi vsi ostali, ki niso šli na volitve, volili Šarca ali Fajonko ;)

seveda je če :P

Pa ne vem, to nebi upal trdit... velik je 48%... marsikaj bi se znalo zgoditi. 

Potem lahko ugibamo, da mas v teh 48% se n število ljudi, ki so proti levici in kompaniji, pa bi namerno glasovalo proti njim in obkrožili JJ-ja :)

Objavljeno
pred 1 minuto, Scarabeo 500 pravi:

Torej, kar so naredili Islandci je zate nepošteno in nesprejemljivo? 

Seveda je nepošteno. Če si si od nekoga nekaj sposodil, je pošteno, da mu to vrneš. Pika. Če pa se na oblasti znajdejo taki, ki kakorkoli kršijo zakonodajo in zlorabljajo položaj ima vsaka država za to primerne institucije-sodišča. Sam sem namreč zagovornik poštenega sojenja. Pa tudi zagovornik, da je osumljenemu storjenega kaznivega dejanja potrebno le to neizpodbitno dokazati na temelju zbranih konkretnih in neizpodbitnih dokazov. Če tega ni, vedno obstaja dvom v pravično in pošteno sojenje. 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

Pa ne vem, to nebi upal trdit... velik je 48%... marsikaj bi se znalo zgoditi. 

Potem lahko ugibamo, da mas v teh 48% se n število ljudi, ki so proti levici in kompaniji, pa bi namerno glasovalo proti njim in obkrožili JJ-ja :)

lahko pa da bi se ti glasovi razpršili na 45 majhnih strank .. komu naj se štejejo ?

pred 1 minuto, thumper pravi:

mogoče imaš ti drugo gledišče.. sam vajini sestrei po letniku nista jebežljivi zame..

nimam sestre :P

Objavljeno
pred 3 minutami, bladerunner pravi:

Seveda je nepošteno. Če si si od nekoga nekaj sposodil, je pošteno, da mu to vrneš. Pika. Če pa se na oblasti znajdejo taki, ki kakorkoli kršijo zakonodajo in zlorabljajo položaj ima vsaka država za to primerne institucije-sodišča. Sam sem namreč zagovornik poštenega sojenja. Pa tudi zagovornik, da je osumljenemu storjenega kaznivega dejanja potrebno le to neizpodbitno dokazati na temelju zbranih konkretnih in neizpodbitnih dokazov. Če tega ni, vedno obstaja dvom v pravično in pošteno sojenje. 

V Avstriji do dokazali. Torej?

• Hvala 2
Objavljeno
pred 6 minutami, Nearrain pravi:

Tisti poslaneci, kateri niso dvignil glasovnic, bi morali biti ob februarsko placo, ker jih MI placujemo za to !

V pravilniku DZ ni nikjer omenjeno, da morajo poslanci na tajnem glasovanju prevzeti volilni listič. Torej tisti, ki tega niso storili niso v ničemer kršili pravilnika DZ. 

Objavljeno

ok..na volitvah bi moral imeti vsak opcijo glasovat "za" ali "proti" ..pa da potem vidimo dejanski rezultat ..

Objavljeno
pred 27 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Mandat, ki ga nekdo pridobi na volitvah se lahko tudi konča. Konča pa ga lahko nezadovoljno ljudstvo. Islandski model. Nič ni trajno in samoumevno.

Rešitev krize po islandsko

Ali obstajajo tudi druge poti za izhod iz krize, ne le grška, oz. slovenska?
Kako so ob krizi postopali na Islandiji?

Na Islandiji so ljudje odločili, da mora vlada odstopiti, glavne banke so bile nacionalizirane. Odločili so se, da ne vrnejo dolga Veliki Britaniji, Nizozemski in ostalim upnikom, ki je nastal zaradi nesposobnih domačih finančnih politikov, te pa so postavili pred sodišča. Ustanovljena pa je bila tudi ljudska skupščina, ki je na novo napisala Ustavo.  – In vse to na miren način.
Prava revolucija proti oblastem, ki so ustvarile sedanjo krizo. Zato o tem tudi ni bilo nobenega obveščanja: Kajti, kaj bi se zgodilo, če bi ostali državljani EU vzeli to kot primer?

A tudi na Islandiji se ne cedita med in mleko... 

pred 13 minutami, Snečer pravi:

Nehigienično s tako relativno večino se tolčt po prsih in harat po državi.

A dokler je sistem takšen kakršen je, se lahko tolčejo po prsih, na žalost

pred 3 minutami, Snečer pravi:

Bom ga jaz razbremenil.

Akcija, mnogo je smetenja v zadnjih 2 straneh. Z mano na čelu :)

pred 1 minuto, maus pravi:

lahko pa da bi se ti glasovi razpršili na 45 majhnih strank .. komu naj se štejejo ?

nimam sestre :P

Točno to sem ti želel povedati, preveč je ugibanja, itd. 

Objavljeno
Pravkar, bladerunner pravi:

V pravilniku DZ ni nikjer omenjeno, da morajo poslanci na tajnem glasovanju prevzeti volilni listič. Torej tisti, ki tega niso storili niso v ničemer kršili pravilnika DZ. 

vidiš hudiča .. volilci naj bi glasovali, posranci pa ne ... e jebiga sad ... nisva več objeta :P

pred 1 minuto, motozajebant pravi:

Točno to sem ti želel povedati, preveč je ugibanja, itd. 

torej .. vsi na volitve, pa da vidimo ;)

Objavljeno

Jaz govorim o načinu, kako je vlada padla, ti pa o posledicah - posojila. Verjetno veš, da nisem mislil govoriti o dolgovih ampak, da lahko vlada tudi gre v maloro, če ljudstvo tako želi.

Objavljeno
pred 8 minutami, motozajebant pravi:

Ne se razburjat stari... ni vredno, res ne. 

Seveda sem ti napisal da se umiri, ce pises fa naj si preberem, jaz pa te spraševal po razlagi, ker enostavno nisem razumel, LOL.

Ajde dost, off topic smo, da nau mel @DAMI34 preveč dela z nami ;)

lofl..sam to..

Objavljeno
pred 10 minutami, Snečer pravi:

Vsak odda glas, ampak če ni kandidata zanj, potem se tak glas tudi upošteva.

Vedno je nek del nezdrave populacije :) kot vinjete z napako

Nihče nikogar ne more prisilit kako naj voli. Če nekdo smatra, da zanj ni sprejemljivega kandidata, odda pač neveljavno glasovnico. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 21 minutami, Nearrain pravi:

Kar se pa enopartijskega enoumja tice.... V jugi se ga nismo tok nageldal v desetletjih , kolikor se ga v tej vladi v manj kot dveh letih.

Točno tako! In takšne in drugačne sejnine ukinit! Pa saj to ti je služba matr. 

Si ne predstavljam, da bi v službi še poleg plače dobil plačili za sestankovanje,LOL. 

pred 10 minutami, thumper pravi:

lofl..sam to..

Daj se, to je pol zdravja sine. 

pred 11 minutami, maus pravi:

vidiš hudiča .. volilci naj bi glasovali, posranci pa ne ... e jebiga sad ... nisva več objeta :P

torej .. vsi na volitve, pa da vidimo ;)

Jaz sem redno obavljam svojo državljansko dolžnost :D

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 6 minutami, Snečer pravi:

V Avstriji do dokazali. Torej?

Avstrijska jurisdikcija ne velja v Sloveniji. 

Objavljeno
pred 4 minutami, motozajebant pravi:

Jaz sem redno obavljam svojo državljansko dolžnost :D

Jaz tudi ... na vseh akcijah NNNP sem biu, pa referendumih, pa vseh volitvah ... si zaslužim namesto sejnine, udeležnino :P

• Haha 1
Objavljeno
Pravkar, bladerunner pravi:

Avstrijska jurisdikcija ne velja v Sloveniji. 

imamo postopek priznanja tuje sodne odločbe, nobenih težav, tako da velja... pri nas ni prišla v poštev,ker je kriminalec umrl tekom postopka

Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

Jaz tudi ... na vseh akcijah NNNP sem biu, pa referendumih, pa vseh volitvah ... si zaslužim namesto sejnine, udeležnino :P

Jaz bom jutri zahteval prihodnino. Prihod v službo ?

Objavljeno
pred 6 minutami, maus pravi:

Kdo je rekel, da si ne želim, da se pravilnik DZ ne dopolni in se vanj zapiše, da je vsak prisoten poslanec dolžan vzeti volilni listič in glasovati po svoji vesti? Napisal sem samo to, kar trenutno piše v pravilniku, da ne prihaja do zmotnih tolmačenj in neosnovanih obsodb. Objeta?

pred 9 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Verjetno veš, da nisem mislil govoriti o dolgovih ampak, da lahko vlada tudi gre v maloro, če ljudstvo tako želi.

Kako pa veš, kaj ljudstvo želi? Kako to preveriš?

Objavljeno
pred 4 minutami, Snečer pravi:

imamo postopek priznanja tuje sodne odločbe, nobenih težav, tako da velja... pri nas ni prišla v poštev,ker je kriminalec umrl tekom postopka

Torej je bil kaznovan z najhujšo kaznijo. Case closed. 

Objavljeno
pred 1 minuto, bladerunner pravi:

Torej je bil kaznovan z najhujšo kaznijo. Case closed. 

denarja ni vrnil... našega

Objavljeno
pred 4 minutami, bladerunner pravi:

Kdo je rekel, da si ne želim, da se pravilnik DZ ne dopolni in se vanj zapiše, da je vsak prisoten poslanec dolžan vzeti volilni listič in glasovati po svoji vesti? Napisal sem samo to, kar trenutno piše v pravilniku, da ne prihaja do zmotnih tolmačenj in neosnovanih obsodb. Objeta?

Kako pa veš, kaj ljudstvo želi? Kako to preveriš?

Islandci so vedeli in vseskozi ti jih dajem kot primer. Torej, če zmorejo oni lahko kdorkoli, če se le dobro zadeva organizira.

Objavljeno

Dokler ne obsodiš nemoralno, sramotno in nedemokratično izvajanje svojih dolžnosti kot poslanec in glasovati po svoji vesti, nauva nč objeta :ras:

jaz to z gnusom obsojam ne glede iz katere poslanske skupine ali stranke prihajajo ... imajo da glasujejo :mad:

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 3 minutami, Snečer pravi:

denarja ni vrnil... našega

Naj pristojni za te reči raziščejo, kje se denar nahaja in ga zasežejo. 

pred 4 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Islandci so vedeli in vseskozi ti jih dajem kot primer. Torej, če zmorejo oni lahko kdorkoli, če se le dobro zadeva organizira.

Kako pa veš, če je v Islandiji res vse potekalo po črki zakona? 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!