Skoči na vsebino

Vlada (parlament in politika)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 minutami, Snečer pravi:

Začni s 06.04.1941

Tudi PIF in paktiranje komunistov z nacisti, sodi v to zgodbo. 

Objavljeno

Kdor ima za orientacijo domobrance, partizane...je ostal nekje zadaj. Aktualna je samo svoboda, resnica...tukaj in sedaj. Kar je bilo je zgodovina, kar bo je prihodnost...sedanjost je tista, ki nam kroji življenje. Nisem bil na strani komunistov, nisem pa tudi sedaj na strani JJ in RKC, ker kratita svobodo. Včasih pa tudi ni bilo vse super pod Jugoslavijo. Živim na meji z Italijo in bratranci in sestrične so se takrat vozili z nobel znamkami avtomobilov, mi tu pa z Zastavo. OK, stric je imel R 5., 150 kilski ded in 190 višine je bil ponosen na znamko boljšo od Zastave, čeprav se je komaj spravil vanjo. Italijani so nas imeli za zaostale...to je bilo takrat pod socializmom ali komunizmom. V srednji šoli so nam vsem ponudili možnost vpisa v komunistično partijo, kdor se ni, je imel težave v šoli, kdor se je, je brez problemov dokončal šolanje. Jaz se takrat nisem vpisal, samo kaj ve najstnik pri 16, 17 letih...večina se jih je vpisala. Niti ne vem, zakaj se nisem vpisal...ker nisem bil niti pozoren na to možnost takrat.

Objavljeno
pred 2 urami, bladerunner pravi:

Peščica izbranih ja, večina ne. 

Hahahahahahaha...ja zdaj je pa boljš a ne....pol Slovenije lahko otresa gobec v novem sistemu pa jim nobeden nič ne more, če je to zate taka dobrina...saj za jest itak nimajo...

Objavljeno
pred 28 minutami, bladerunner pravi:

vidiš, ne gre ti ... nočeš sprejeti dejstev, ker ti Ivan in cerkev suflirata drugače

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, MARE 65 pravi:

Hahahahahahaha...ja zdaj je pa boljš a ne....pol Slovenije lahko otresa gobec v novem sistemu pa jim nobeden nič ne more, če je to zate taka dobrina...saj za jest itak nimajo...

Ne blodi neumnosti. Sam malo se zapelji pred bilo katero veleblagovnico, pa boš takoj opazil, da se tam kar tare ljudi in vsi vozijo iz trgovin nabito polne vozičke. Da ne omenjam voznega parka danes.ki je svetlobna leta pred tistim, kakršnega smo imeli v preteklem režimu. Motoristov v bivši jugi je bilo samo za ščepec, danes so jih polne ceste. Ne nabijaj o nečemu o čemer pojma nimaš. 

Popravljeno . Popravil bladerunner
Objavljeno
pred 55 minutami, vandrovec pravi:

. V srednji šoli so nam vsem ponudili možnost vpisa v komunistično partijo, kdor se ni, je imel težave v šoli, kdor se je, je brez problemov dokončal šolanje. 

Zanimivo. Sem rojen sredi 60ih in nikoli, res nikoli me nihče ni niti vprašal, se manj usmerjal / silil v partijo. Izjema je ŠRO Bileča, ker sem bil med najboljšimi v generaciji. 

Objavljeno
pred 44 minutami, Snečer pravi:
pred eno uro, bladerunner pravi:

vidiš, ne gre ti ... nočeš sprejeti dejstev, ker ti Ivan in cerkev suflirata drugače

Dejstvo je to, kar sem zapisal in to dokumentirano dejstvo. Vprašaj se, če pa mogoče tebi ni partija suflirala laži in manipulirala s tabo? Ni resnica vedno in samo tisto, o čemer si ti osebno prepričan. Tudi taki, ki drugače mislimo od tebe imamo v marsičem prav. 

pred 2 minutami, Tedybear pravi:

Zanimivo. Sem rojen sredi 60ih in nikoli, res nikoli me nihče ni niti vprašal, se manj usmerjal / silil v partijo. Izjema je ŠRO Bileča, ker sem bil med najboljšimi v generaciji. 

Mogoče tebe ne, marsikoga drugega pa. Ne ocenjuj situacije samo skozi lastno podobo. Veliko je podob, ki imajo drugačne izkušnje, kot je tvoja. 

Objavljeno

Se strinjam s tem, mene tudi ne, do 15 leta hodil normalno k verouku, k maši, bil član mladinske organizacije s katere smo vsi hodili v cerkev samo JJ ne, kasneje v srednji šoli tudi ne, pa sem bil v brigadi (trasko) v Deliblatski peščari pa nikoli ni bilo govora o kaki partiji, ko sem šel v službo tudi nikoli...

Objavljeno

Tudi jaz sem se čudil njegovemu zapisu. Za Koroško lahko rečem, da ni bilo teh pritiskov - oziroma mi ni nihče moje generacije pojamral, da bi kaj takšnega doživljal, je pa bilo marsikaj lažje, če si bil v partiji.

pred eno uro, vandrovec pravi:

Kdor ima za orientacijo domobrance, partizane...je ostal nekje zadaj. Aktualna je samo svoboda, resnica...tukaj in sedaj. Kar je bilo je zgodovina, kar bo je prihodnost...sedanjost je tista, ki nam kroji življenje.

Lepo povedano, se popolnoma strinjam.

Objavljeno
pred 9 minutami, bladerunner pravi:

Dejstvo je to, kar sem zapisal in to dokumentirano dejstvo. Vprašaj se, če pa mogoče tebi ni partija suflirala laži in manipulirala s tabo? Ni resnica vedno in samo tisto, o čemer si ti osebno prepričan. Tudi taki, ki drugače mislimo od tebe imamo v marsičem prav. 

Mogoče tebe ne, marsikoga drugega pa. Ne ocenjuj situacije samo skozi lastno podobo. Veliko je podob, ki imajo drugačne izkušnje, kot je tvoja. 

Ivan in RKC ti pereta glava, postavila sta te v neko ozko obdobje po 06.04.1941 do bežanije.

Ti še kar ne razumeš, kdo je napadel kraljevino in razkosal Slovenijo in kako smo iz vojne prišli kot zmagovalci ter pridobili 1/3 dodatnega ozemlja.

Podobe, ikonografija, tipično za cerkev.

Objavljeno
pred 10 minutami, bladerunner pravi:

Nisem ocenjeval situacije, napisal sem, da se okrog mene tisti, ki so agitirali za partijo, niso zadrževali.

Objavljeno
pred 10 minutami, bladerunner pravi:

Ne blodi neumnosti. Sam malo se zapelji pred bilo katero veleblagovnico, pa boš takoj opazil, da se tam kar tare ljudi in vsi vozijo iz trgovin nabito polne vozičke. Da ne omenjam voznega parka danes. Motoristov v bivši jugi je bilo samo za ščepec, danes so jih polne ceste. Ne nabijaj o nečemu o čemer pojma nimaš. 

Stari ne nabijam...samo o tem se ne govori...treba malo ven iz mest s trgovskimi centri.

Nabijaš ti stalno eno in isto, če se že hočeš tako pogovarjat, v bivši jugi lačnih ni bilo, zdravstvo je bilo kvalitetno in zagotovljeno vsem, sploh v Sloveniji na nivoju, izobraževanje kdorkoli je imel željo, službo tudi itd.itd.

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

Ivan in RKC ti pereta glava, postavila sta te v neko ozko obdobje po 06.04.1941 do bežanije.

Ti še kar ne razumeš, kdo je napadel kraljevino in razkosal Slovenijo in kako smo iz vojne prišli kot zmagovalci ter pridobili 1/3 dodatnega ozemlja.

Podobe, ikonografija, tipično za cerkev.

Ne moreš ovreči dejstva, da je partija v začetku paktirala z nacisti, dokler Hitler ni napadel Sovjetske zveze. Šele po napadu Nemčije na SZ, je kominterna dala ukaz, da se partija obrne proti nacistom. Zato so tudi ustanovili PIF, ki je bila uperjena proti zahodnim zaveznikom. Vse je dokumentirano.  

Objavljeno
pred 19 minutami, bladerunner pravi:

Ne blodi neumnosti. Sam malo se zapelji pred bilo katero veleblagovnico, pa boš takoj opazil, da se tam kar tare ljudi in vsi vozijo iz trgovin nabito polne vozičke. Da ne omenjam voznega parka danes.ki je svetlobna leta pred tistim, kakršnega smo imeli v preteklem režimu. Motoristov v bivši jugi je bilo samo za ščepec, danes so jih polne ceste. Ne nabijaj o nečemu o čemer pojma nimaš. 

Pa mobitele imajo vsi, nekoč še telefona niso vsi imeli.

Malo so se časi spremenili, a ne? Poglej Kitajsko, komunajzarsko državo, kaj vse tam imajo in naredijo...

To, kar je danes, je potrošniška bolezen.

Včasih si šel z vrečko po hrano, danes voziček. Kupujemo, kar ne rabimo.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Še en primer kao nas imajo za budale:

Državni ponudnik IP televizije iz deseterice vrgel najbolj gledani program v državi, vanjo pa dodal dva kanala strankarske televizije. Trdijo, da gre za "optimizacijo".

Spodaj pa komentar enega bralca, v tvojem stilu:

Optimatizacija pravilna saj vedno več ljudi gleda Novo24. Resnica počasi postaja moderna in to resnica od resnice, ne resnica od ene izmed strani. Še kakšne slovenske domoljubne filme naj začnejo vrteti pa ne samo slovenske, ampak svetovne, pa bo gledanost t višja, kot pri pop, akanal itd. Rtv pa samo še stari komiji gledajo.

Objavljeno
pred 2 minutami, MARE 65 pravi:

Stari ne nabijam...samo o tem se ne govori...treba malo ven iz mest s trgovskimi centri.

Nabijaš ti stalno eno in isto, če se že hočeš tako pogovarjat, v bivši jugi lačnih ni bilo, zdravstvo je bilo kvalitetno in zagotovljeno vsem, sploh v Sloveniji na nivoju, izobraževanje kdorkoli je imel željo, službo tudi itd.itd.

Pa še koliko je bilo lačnih v jugi, samo da ti o tem nisi vedel ničesar, ker je partija take reči skrivala kot kača noge. Če bi bilo res vse tako kvalitetno, kot ti in še nekateri nabijate, se nebi 88% vseh volilnih upravičencev na plebiscitu izreklo ZA samostojno Slovenijo, temveč bi glasovali proti osamosvojitvi. Zato ne nabijaj takih pravljic.

Objavljeno
pred 5 minutami, Snečer pravi:

Poglej Kitajsko, komunajzarsko državo, kaj vse tam imajo in naredijo...

Kitajska je kot država zelo bogata. Samo narod pa od tega nima kaj dosti. Še vedno velika večina ljudi tam živi v strahotni bedi. 

Objavljeno
pred 19 minutami, Tedybear pravi:

V tretjem letniku srednje šole, v GO je prišla razredničarka neformalno med pavzo v razred in ponudila obrazce za vpis v ZK...omenila je, da so zaželjeni bolj uspešni. Nekdo, ki je bil v prvih dveh letnikih slabši od mene je sedaj precej uspešen direktor...morda pa ni bilo tako po vseh šolah. 

Objavljeno
Pravkar, bladerunner pravi:

Pa še koliko je bilo lačnih v jugi, samo da ti o tem nisi vedel ničesar, ker je partija take reči skrivala kot kača noge. Če bi bilo res vse tako kvalitetno, kot ti in še nekateri nabijate, se nebi 88% vseh volilnih upravičencev na plebiscitu izreklo ZA samostojno Slovenijo, temveč bi glasovali proti osamosvojitvi. Zato ne nabijaj takih pravljic.

Ja in jaz tudi med njimi, samo to ni zdaj to kar smo pričakovali, ker so nam vse zjebali moderni izdajalci v politiki in skriti za politiko, ki so prodali pol Slovenije in mnogi od njih gazijo delovni narod na račun nove dobe poštenega sistema...

Objavljeno
pred 1 minuto, bladerunner pravi:

Ne moreš ovreči dejstva, da je partija v začetku paktirala z nacisti, dokler Hitler ni napadel Sovjetske zveze. Šele po napadu Nemčije na SZ, je kominterna dala ukaz, da se partija obrne proti nacistom. Zato so tudi ustanovili PIF, ki je bila uperjena proti zahodnim zaveznikom. Vse je dokumentirano.  

In v čem je problem ?

Saj so tudi ZDA sodelovale z nacisti, tudi po vojni, pa s Sadamom, potem pa ga koknile.

Eno je politika, drugo pa izdajstvo naroda.

Kaj se je zgodilo 06.04.1941, ne gre ti...

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, MARE 65 pravi:

Ja in jaz tudi med njimi, samo to ni zdaj to kar smo pričakovali, ker so nam vse zjebali moderni izdajalci v politiki in skriti za politiko, ki so prodali pol Slovenije in mnogi od njih gazijo delovni narod na račun nove dobe poštenega sistema...

Delno se strinjam s tabo, vendar je dejstvo, da imamo danes neprimerno večji življenjski standard, kot smo ga kadarkoli imeli v jugi. 

pred 4 minutami, Snečer pravi:

In v čem je problem ?

Saj so tudi ZDA sodelovale z nacisti, tudi po vojni, pa s Sadamom, potem pa ga koknile.

Eno je politika, drugo pa izdajstvo naroda.

Kaj se je zgodilo 06.04.1941, ne gre ti...

Ne razumem, zakaj mi to podtikaš, ko pa sem že ničkolikokrat obsodil nacistični napad na Jugoslavijo. 

Še danes sem v svojem prvem postu napisal: Smrt fašizmu, nacizmu in komunizmu. In za temi besedami trdno stojim. 

Popravljeno . Popravil bladerunner
Objavljeno
pred 2 minutami, bladerunner pravi:

Kitajska je kot država zelo bogata. Samo narod pa od tega nima kaj dosti. Še vedno velika večina ljudi tam živi v strahotni bedi. 

Ima narod od tega veliko, ampak ne vsi, ker jih je preveč in ker kapitalizem funkcionira tako, da eni imajo na račun drugih.

Kitajska ima ultra bogataše. 10% Kitajcev je premožnih in ima premoženje od 100.000 do 1mio $.

Tudi v ZDA živijo v hudi bedi, večina ostalih pa v hudih dolgovih. Njihov super demokratičen sistem in najbogatejša država na svetu.

Dajmo se še kar slepit.

Vedno je treba nekje vzeti ...

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 4 minutami, bladerunner pravi:

Delno se strinjam s tabo, vendar je dejstvo, da imamo danes neprimerno večji življenjski standard, kot smo ga kadarkoli imeli v jugi. 

Ne razumem, zakaj mi to podtikaš, ko pa sem že ničkolikokrat obsodil nacistični napad na Jugoslavijo. 

Še danes sem v svojem prvem postu napisal: Smrt fašizmu, nacizmu in komunizmu. In za temi besedami trdno stojim. 

Pa saj Kitajci ga imajo tudi, saj jih je svet kapitala preko izkoriščanja naučil tehnologije...počakaj še par let boš videl kje bodo...

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

Ima narod od tega veliko, ampak ne vsi, ker jih je preveč in ker kapitalizem funkcionira tako, da eni imajo na račun drugih.

Kitajska ima ultra bogataše. 10% Kitajcev je premožnih in ima premoženje od 100.000 do 1mio $.

Tudi v ZDA živijo v hudi bedi, večina ostalih pa v hudih dolgovih. Njihov super demokratičen sistem in najbogatejša država na svetu.

Dajmo se še kar slepit.

Vedno je treba nekje vzeti ...

Nikjer na svetu se ne cedita med in mleko. Je pa neizpodbitno dejstvo, da je življenjski standard ljudi v ZDA med najvišjimi na tem planetu. V vsaki državi so pomanjkljivosti in nekaj dobrega. Tega ne zanikam. Obstajajo pa države, ki v razvoju in standardu zelo prekašajo ostale. In med te sodijo tudi ZDA. Poznam življenje v ZDA, kot svoj žep.

Objavljeno
Pravkar, bladerunner pravi:

Nikjer na svetu se ne cedita med in mleko. Je pa neizpodbitno dejstvo, da je življenjski standard ljudi v ZDA med najvišjimi na tem planetu. V vsaki državi so pomanjkljivosti in nekaj dobrega. Tega ne zanikam. Obstajajo pa države, ki v razvoju in standardu zelo prekašajo ostale. In med te sodijo tudi ZDA. Poznam življenje v ZDA, kot svoj žep.

Ja in nam so oni vzor :slap: blaginja in sistem da te kap...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!