Skoči na vsebino

Vlada (parlament in politika)

Priporočene objave

Objavljeno
4 minutes ago, Snecer said:

https://maribor24.si/kronika/foto-in-video-urjenje-zamaskirancev-v-vojaskem-postroju-na-pohorju/

se že začenja

verjetno bomo morali Štajerci iti po svoji poti...

samo vi idite :D

5 minutes ago, jskrablin said:

Jaz sem tolk desnosučen, kot si ti levičar v tem primeru ;) Zame so osebno vse politične stranke v Sloveniji popolnoma neprebavljive. Vztrajam pa pri svojem stališču da je desnica na oblasti vedno dosti bolj pod nadzorom javnosti in medijev kot levica na oblasti. To je lahko dokazljivo dejstvo. Če bi Janša izjavil kako bojo prodali vse v stilu Kordiševega nacionalizirali bomo vse, bi pred Parlamentom že imel celo štalo. 

A pizdarije pred sodiščem pa so OK?  ja verm. namještalka globoka država krivosodje.

Zame, je poanta repovževga uvodnika tole:

Zakaj torej vabijo vedno znova Boscarola?

Seveda odgovor vemo: ker pač hočejo šov. Ne iščejo znanja, ne iščejo vednosti, ne iščejo nekoga, ki bo zmogel videti širše, pač pa nekoga, ki se bo repenčil. Žal ni tako samo na tem področju.

Vendar s tem delajo škodo, resno škodo, histerizirajo javnost in tudi ekonomijo, torej gospodarstvo. Namerno in zavestno širijo laži in delajo škodo.

Ta način dela je znan, in neločljivo povezan z obnašanjem JJja po padcu njegove vlade. Vlade ki je padla izključno zaradi njegovega ega. Čemu vse bi se lahko izognili takrat.....

kar se tiče priponke, ....Točno to manjka. "Torijci."  Zmerna konzervativna stranka. SDS niso konzervativci. So skrajneži z istimi strahovi in idejami kot UKIP. Njihov doprinos pa gledamo, ne? Če se spomnimo, Cameron, Conservative party,  je bil ZELO proti brexitu, a ker je referendum "uspel" je odstopil. Farage, agitator no1, in Dacre no2  sta se takoj skrila, Johnson je še nekaj blefiral. Zmerni konzervativci pa zdaj čistijo za skrajneži. 

pr nas ni zmerne desne. Zato pravim, da bi bilo na volitvah nujno poslat Janšo v penzijo. To pa lahko naredijo samo desni volilci sami, z majhno pomočjo  zmernih neopredeljenih, s smiselno alternativo "levim" zmernežem.  jez nekako upam, da se Šarčeva lista spremeni točno v zmerno desno stranko.  In da obstane. Virantu žal ni uspelo. 

Objavljeno

"Samo vi idite"

Kar lepo število ljudi živi vzhodno od Trojan in katerim se veselo krade...

To se bo hudo poznalo potratnemu aparatu in polisu Ljubljani.

• Haha 2
Objavljeno

Snecerjev, rahlo dvomim, da so vzhodno od Trojan "neto plačniki" v proračun.

lp

Objavljeno
pred 9 minutami, Snecer pravi:

kaj so šele domobranci, ki se letno zbirajo na Joštu in pa janševa paravojška ekipa pijančkov ter delikventov?

Vojni veterani vojne za Slovenijo se tut sem pa ke zberemo .. smo verjetno tudi paravojaška organizacija .. kajne :P

pred 6 minutami, Snecer pravi:

"Samo vi idite"

Kar lepo število ljudi živi vzhodno od Trojan in katerim se veselo krade...

To se bo hudo poznalo potratnemu aparatu in polisu Ljubljani.

hahaha ... s smehom sem se nasmeju prjatu .. Fištravec vas bo itak sam uniču, tko da ne rabte še Ljubljane za to :P

Včasih je bil Dunaj kriv, pol Beograd, zdj Bruselj, pol Bežigrad, pol pa sosed v sosednjem stopnišču :huh: 

Objavljeno
pred 2 minutami, maus pravi:

Vojni veterani vojne za Slovenijo se tut sem pa ke zberemo .. smo verjetno tudi paravojaška organizacija .. kajne :P

janša ma nek svoj postroj, laste uniforme, znake

vi ste veterani, 100.000 al kolko vas je :)

Objavljeno
pred 3 minutami, Snecer pravi:

janša ma nek svoj postroj, laste uniforme, znake

vi ste veterani, 100.000 al kolko vas je :)

pojma nimam ... po vojni nas je blo okol 40.000 ... zdj se pa kr množijo ... tko kt po II svetovni vojni ... borcev se je iz leta v leto povečevalo, domoobtrancev pa zmanjševalo :P

Objavljeno
pred 12 minutami, maus pravi:

hahaha ... s smehom sem se nasmeju prjatu .. Fištravec vas bo itak sam uniču, tko da ne rabte še Ljubljane za to :P

Včasih je bil Dunaj kriv, pol Beograd, zdj Bruselj, pol Bežigrad, pol pa sosed v sosednjem stopnišču :huh: 

pol si bomo pa sami krivi

vsaj denar, valuto lahko hitro dobimo, 5 minut pa mamo nov kripto nateg :)

Objavljeno
pred 18 minutami, franc pravi:

Snecerjev, rahlo dvomim, da so vzhodno od Trojan "neto plačniki" v proračun.

lp

davkov je toliko, od ddvja, trošarin, rtv davek, da tudi revež s socialno vse vrne nazaj+fuš in poraba ki polni blagajno

Objavljeno
pred 14 minutami, Kugelschreiber pravi:

A pizdarije pred sodiščem pa so OK?  ja verm. namještalka globoka država krivosodje.

Kdaj sem to trdil? S citatom, prosim.

pred 14 minutami, Kugelschreiber pravi:

Zame, je poanta repovževga uvodnika tole:

Zakaj torej vabijo vedno znova Boscarola?

Seveda odgovor vemo: ker pač hočejo šov. Ne iščejo znanja, ne iščejo vednosti, ne iščejo nekoga, ki bo zmogel videti širše, pač pa nekoga, ki se bo repenčil. Žal ni tako samo na tem področju.

Vendar s tem delajo škodo, resno škodo, histerizirajo javnost in tudi ekonomijo, torej gospodarstvo. Namerno in zavestno širijo laži in delajo škodo.

Repovž v vprašanjih okoli davkov in gospodarstva trdi, da uspešen podjetnik nima pojma. Huda trditev za enega novinarja. Histerizirajo javnost? Pajade. Boscarolov nastop je zgolj odziv na neumnosti, zapisane v koalicijski pogodbi. In ni edini, ki se mu to zdijo solidne neumnosti. 

Okoli šova se strinjam. Boscarol je pač direkt na gobec tip človeka. To ti je lahko všeč, ali pač ne. Sam dajmo pri vse ostalem ostati vsaj malo realni. Boscarol ima kaj za pokazat. Repovž pa hja. Je prodana guzica, ker bi brez sponzorstva zelo 'zanimivih' botrov zdaj verjetno kje ceste pometal. Vsebinsko praznino njegovega uvodnika je Simič lepo razdelal. Njegovih 'povprečnih' dohodninskih 34% v Sloveniji vidi malo ljudi, definitivno pa ne publika, ki jo omenja. Spominja na Tonina, ki je v debati o dvigovanju poslanskih plač omenjal čistilke v DZ. Pesek v oči za publiko se temu reče.

Ker nisem vedel s katerim delom uvodnika se strinjaš sem celega premlatil. Jebiga, drugič citiraj pa bom manj neprijeten :P 

pred 22 minutami, Kugelschreiber pravi:

kar se tiče priponke, ....Točno to manjka. "Torijci."  Zmerna konzervativna stranka. SDS niso konzervativci. So skrajneži z istimi strahovi in idejami kot UKIP. Njihov doprinos pa gledamo, ne? Če se spomnimo, Cameron, Conservative party,  je bil ZELO proti brexitu, a ker je referendum "uspel" je odstopil. Farage, agitator no1, in Dacre no2  sta se takoj skrila, Johnson je še nekaj blefiral. Zmerni konzervativci pa zdaj čistijo za skrajneži. 

Tu se pa 100% strinjama. S to razliko da so se na žalost tud v VB konzervativci precej zbalkanizirali in nekak ne dojamejo da bo VB brez EU bolj pogreb, kot ne. Jim zaradi razlik v lastnih vrstah in s tem povezne negotovosti podjetja že bežijo. Nekaj takega pričakujem za Slovenijo, s tem da je tu vzrok drugje. Kot sem že napisal 100x - trenutna politična izbira v Sloveniji je na nivoju piši kuči propalo.

Objavljeno

@jskrablin: Kot argument uporabljaš to, da je Boscarol uspešen, Repovž pa prodana rit. Dejstvo pa je, da je davek na kapitalske donose 20%. In dejstvo je, da je dohodnina od 19 do 50% (ali pač kakšna je sedaj) In Simič je razložil, da bo po novem zakonu zelo malo dodatnega davka za rentnike, ker za dohodke že plačujejo po dohodninski lestvici. Kot sem jaz razumel Simiča, se Boscarol brez potrebe razburja. In o tem je Repovž pisal.

Tudi pri zapisu Luke Meseca nisem zasledil, da bi mu naj nacionalizirali podjetje. pa je nastala cela panika, da smo spet v komunizmu.

Cela stvar me malo spominja na afero okoli dvojnih obdavčitev delavcev v Avstriji. Da plačujejo davek v Avstriji in še enkrat doma. Izkazalo pa se je, da hoče država od njih pobrati le razliko do tega, kar plačujejo delavci v Sloveniji (kar se mi zdi razumljivo, saj živijo tukaj)

Objavljeno
pred 1 uro, Snecer pravi:

https://maribor24.si/kronika/foto-in-video-urjenje-zamaskirancev-v-vojaskem-postroju-na-pohorju/

se že začenja

jaz sem tut vedno bil za "svobodno primorsko" :P

pred 2 urami, Kugelschreiber pravi:

kot sm najprej napisal, mladine ne berem že cca15 let, ker majo pri meni credo 0. Repovževi uvodniki so del razloga, da ne kupim več. S tokratnim, se pač moram strinjat. 

Ne vem kaj te moti, ampak za hec, v Ajdovščini, čez cesto od Pipistrela so 3 zasebne firme s cca dvakratnikom njegovih zaposlenih. incom, fructal in mlinotest. letni promet incoma je večji od pipistrela. Fructal po prodaji spet na polno dela, kupuje IN PLAČUJE kmetom. Incom je, podobno kot Pipistrel, globalni player. Da se ne boš matral z iskanjem, kaj zaena žvau je to, incom je en največjih evropskih proizvajalcev....sladoleda. Ne, Slokar ni tako televizičen kot Ivo, Igor in Marjan, TI household names. 

Pa še zadnjič v tej debati. nism levičar per se. Nism. Ampak na desni strani je izbira borna, zame popolnoma nemogoča. Sicer, objektivno, res ne morem mimo janševih osebnih pizdarij, in je verjetno on glavni kamen spotike, Še zdaleč pa ni edini. Trdim da živimo v Evropi, nastali na vrednotah stare Grčije in AvstroOgrskega rasvetljenstva. Kar ponujajo naši "desni" in Orban to ni. In to NE POMENI, da sem avtomatiše za Levico!!!!!!!! Kar  rohnijo, (predvsem Kordiš) je pogosto norost. Ampak vem tudi, da imate Desnosučni v Sloveniji neko težavo z razumevanjem drugačnih. Na vseh področjih. Politično načelo, če nis z nami, si proti nam jemljete zelo resno. Pa vse je podtaknjeno. Če nis za janšeta, si zihr za zokija, kučana cerarja...jok fantje, jez sm za normalne, in se trudim tako obnašat. 

ne Mlinotesta tule tlačit...pa Fructala. Ostala dva ja, ampak sta vsaj z nule štartala, pa še kak privatnik tam v tistem območju, nekateri pa so tut že crknili vmes.

Objavljeno
2 hours ago, Snecer said:

se že začenja

Sam nisem štajerc,zelo blizu LJ. Moram priznat,da ste velik boljš narod,kakor pa tale LJ.Če boste šli po svoji poti, gre z vami verjetno ostala SLO,razen LJ. 

Objavljeno
28 minutes ago, Marcel-F said:

Sam nisem štajerc,zelo blizu LJ. Moram priznat,da ste velik boljš narod,kakor pa tale LJ.Če boste šli po svoji poti, gre z vami verjetno ostala SLO,razen LJ. 

Kdorkoli faše ob razhodu Šiškota, je najebal.

Objavljeno
pred 2 urami, Snecer pravi:

se že začenja

Tako je to, ko mladini vzames pravico do obveznega urjenja v vojski ...

Takim butlom bj dal 300 ur ciscenja kasarne in vojaskih WC jev, pa da vidim, ce bi se imeli potrebo po igrackanju z uniformami. Otroci ...

Objavljeno
pred 2 minutami, IZTOK pravi:

Tako je to, ko mladini vzames pravico do obveznega urjenja v vojski ...

Takim butlom bj dal 300 ur ciscenja kasarne in vojaskih WC jev, pa da vidim, ce bi se imeli potrebo po igrackanju z uniformami. Otroci ...

slo vojska ni bila nek presežek... 

Objavljeno
1 hour ago, Darko3g said:

Tudi pri zapisu Luke Meseca nisem zasledil, da bi mu naj nacionalizirali podjetje. pa je nastala cela panika, da smo spet v komunizmu.

Pogrom o nacionalizaciji je sprozla maloumna objava kretena mihe kordiša na FBju. Ker je Kordiš (manj)viden član Levice, je lepi Lukec fasal shitstorm. Upraviceno  

66B60DE0-0673-4D87-B1CB-01DB0512BA8A.jpeg

Objavljeno (popravljeno)
pred 9 minutami, Snecer pravi:

slo vojska ni bila nek presežek... 

:lol1:potem bi napisal taborniku, v omenil pa sem vojsko. Se pravi taksno, kjer se ne razpravlja o smiselnosti povelja ...

Popravljeno . Popravil IZTOK
Objavljeno

Zakaj moramo bek od pašaluka...

LOL

40589400_2392387234112015_4794498157465567232_n.jpg

Zdaj me bo pa še po možnosti ker mudjel vprašal "od kje mi to"...

Objavljeno
11 minutes ago, Snecer said:

Zakaj moramo bek od pašaluka...

LOL

40589400_2392387234112015_4794498157465567232_n.jpg

Zdaj me bo pa še po možnosti ker mudjel vprašal "od kje mi to"...

Najlepše mesto na svetu.....

Objavljeno
2 hours ago, maus said:

Kangler bo resil Stajersko, Jansa pa vso Zlovenijo.

kaj ti ni jasno?  :smoke:

• Haha 2
Objavljeno
pred 2 minutami, Marcel-F pravi:

Najlepše mesto na svetu.....

kaj je tu lepega? :)

zoki hvali Ljubljano, svinjarija, grafiti, zanemarjenost pa taka, da je v Mariboru ne vidiš

parkiraj za hec na železniški in se šetni mimo narkičev in pijančkov na Kotnikovi do centra, zanemarjene izložbe, grafiti, smeti...

porihtal si je tisto tri mostičke, da spere turiste in zaprl par ulic in naenkrat je to najlepše mesto...ne me basat

za turista maksimum eno popoldne, čak da še sliko pokažem, kak je lepo

Objavljeno
1 minute ago, Snecer said:

kaj je tu lepega? :)

zoki hvali Ljubljano, svinjarija, grafiti, zanemarjenost pa taka, da je v Mariboru ne vidiš

parkiraj za hec na železniški in se šetni mimo narkičev in pijančkov na Kotnikovi do centra, zanemarjene izložbe, grafiti, smeti...

porihtal si je tisto tri mostičke, da spere turiste in zaprl par ulic in naenkrat je to najlepše mesto...ne me basat

za turista maksimum eno popoldne, čak da še sliko pokažem, kak je lepo

Men ne rabiš razlagat,jo skor vsak dan gledam. Razloži tistim iz LJ....:D

Objavljeno

tak je lepo v centru...

DSC_0076.JPG

DSC_0077.JPG

pred 1 minuto, Marcel-F pravi:

Men ne rabiš razlagat,jo skor vsak dan gledam. Razloži tistim iz LJ....:D

tisti, ki občasno hodimo, smo zagotovo presenečeni z zokijevi hvalnicami...

si misliš, ded je ja čarovnik, da je naredil monte carlo...

pol pa ko prideš čez par mesecev spet pa tako kot 20 let nazaj (seveda malo pretiravam), ampak nekih hudih zadev "najlepšega mesta ni"...

aja, džamija pa bo ja...

Objavljeno
2 hours ago, jskrablin said:

Kdaj sem to trdil? S citatom, prosim.

Repovž v vprašanjih okoli davkov in gospodarstva trdi, da uspešen podjetnik nima pojma. Huda trditev za enega novinarja. Histerizirajo javnost? Pajade. Boscarolov nastop je zgolj odziv na neumnosti, zapisane v koalicijski pogodbi. In ni edini, ki se mu to zdijo solidne neumnosti. 

Okoli šova se strinjam. Boscarol je pač direkt na gobec tip človeka. To ti je lahko všeč, ali pač ne. Sam dajmo pri vse ostalem ostati vsaj malo realni. Boscarol ima kaj za pokazat. Repovž pa hja. Je prodana guzica, ker bi brez sponzorstva zelo 'zanimivih' botrov zdaj verjetno kje ceste pometal. Vsebinsko praznino njegovega uvodnika je Simič lepo razdelal. Njegovih 'povprečnih' dohodninskih 34% v Sloveniji vidi malo ljudi, definitivno pa ne publika, ki jo omenja. Spominja na Tonina, ki je v debati o dvigovanju poslanskih plač omenjal čistilke v DZ. Pesek v oči za publiko se temu reče.

Ker nisem vedel s katerim delom uvodnika se strinjaš sem celega premlatil. Jebiga, drugič citiraj pa bom manj neprijeten :P 

Nobena juha se ne poje tok vroca kot se skuha. Tud ta se ne bo.

Kar se pa realnosti tice... Se strinjam, da je Boscarol uspesen podjetnik, vendar je tudi "uspesen" populist. Tezek drekac je.

Ce bi si ze radi nalili cistega vina. Boscarol, Akrapovic in podobni bi ze zdavnaj preselili vse v tujino, ce bi se tam cedila med in mleko. Seaway je to storil in v kombinaciji italijanskih sindikatov, njihove delovne sile in ekonomske krize odpadel kot knof iz gat.

A kdo misli, da bodo ti ljudje res toliko neumni in placevali absurdne davke v ZLO? Izplacali si bodo dobicke pred uveljavitvijo novega visjega davka in takoj za tem prekonfigurirali lastnistvo svojih firm preko neke offshore banana tax heaven firme in ostali s proizvodnjo v Zloveniji, kjer je poceni strokovna delovna sila in trosili dobicke pod tujo zastavo. Koga boli kurac, ce je nova jahta pod British Virgin island zastavo. Saj je vseeno pod kaksno zastavo je, vazno je samo, da se zanjo placa cim manj davka. 

Najbolj idiotska je pa sploh namera sama o zvisevanju davkov. Namesto, da bi zracionalizirali, konsolidirali mastodonstki birokratski aparat javne uprave, nepotrebne birokrate, miljon obcin ipd in s tem zmanjsali porabo in ustvarili suficit iz pobranih davkov grejo ven s tem.  

Tej navezi levakov, sindikatov javne uprave bo treba enkrat narediti z novo zakonodajo konec.

IMHO  :smoke:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!