kađiva Objavljeno September 10, 2012 Opozori Objavljeno September 10, 2012 v zadnji številki MotoSija je objavljeno, nekje na začetku,...vabilo velja za lastnike motorjev, ki so bili predstavljeni v številkah MotoSija, rubrika Dakarske legende in tudi druge lastnike in ljubitelje endur. Ni pa to nek velik event
klv2004 Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 Pozdravljen, v kolikor greš, povej uro, da se dobiva na Laborah. Sem iz Kranja. l.p.
gsxes Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 kdaj se "začne" srečanje, da vemo kdaj mormo štartat ker bo šla trasa ziher po tadolgi bljižnici Ni3ous 1
FLY Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 A je makedam do Kmetije Samo zadnji košček .Če greš iz Podnanosa je asfalt vse do lovske koče ,nato je recimo 2x1 km McAdam vmes pa še en asfaltni vzpon.
Kmet2 Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 Samo zadnji košček .Če greš iz Podnanosa je asfalt vse do lovske koče ,nato je recimo 2x1 km McAdam vmes pa še en asfaltni vzpon. A pol pa ne grem,moj mopi ni za po makedamu,k sm ga glih zglancu
FLY Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 Zaradi vas šminkerjev smo naročili močenje makadama,tako da ne bo noben prahu žrl. Pa še ena slikica.Kot rečeno makadam je od lovske koče do Abrama vmes pa je edini vzpon A-B ki je asfaltiran. Kmet2 1
sayo Objavljeno September 12, 2012 Opozori Objavljeno September 12, 2012 A pol pa ne grem,moj mopi ni za po makedamu,k sm ga glih zglancu Spet si zgrešu temo, to spada med une POZERJE z ZGLANCANIMI MOPEDI :smoke: Kmet2 1
gsxes Objavljeno September 14, 2012 Opozori Objavljeno September 14, 2012 No, ljubitelji endur, a za jutri velja "srečanje" in kdaj približno se zberemo na pijači gori na gori ?
Kmet2 Objavljeno September 15, 2012 Opozori Objavljeno September 15, 2012 Mi vas čakamo na Nockmalstrasse....
FLY Objavljeno September 15, 2012 Opozori Objavljeno September 15, 2012 Ob 14.30 je kazalo da na Nanosu danes ne bom srečal nobenega mopedista,iz obupa naredim en krog po hosti in čez pol ure je bil parkirni plac pri Abramu poln.Izbral sem ta pravo mizo,kjer je neznani junak plačal račun (hvala za še).Lepa furca. Kmet2, Ni3ous in Mr.Moto 3
gsxes Objavljeno September 15, 2012 Opozori Objavljeno September 15, 2012 Ob 14.30 je kazalo da na Nanosu danes ne bom srečal nobenega mopedista,iz obupa naredim en krog po hosti in čez pol ure je bil parkirni plac pri Abramu poln.Izbral sem ta pravo mizo,kjer je neznani junak plačal račun (hvala za še).Lepa furca. kaj si radler pil?
FLY Objavljeno September 15, 2012 Opozori Objavljeno September 15, 2012 kaj si radler pil? kokto,kufe pa štrudelj,če sem vedu bi pa še kaj z žara naročil..
Mr.Moto Objavljeno September 15, 2012 Opozori Objavljeno September 15, 2012 FLY za tiste, ki smo prišli prvi je plačal organizator. Po moje bi lahko to srečanje ponovili tudi v prihodnje, da bi postalo tradicionalno, BMWRIDER, sayo, aders in 5 others 8
BMWRIDER Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 Zaradi vas šminkerjev smo naročili močenje makadama,tako da ne bo noben prahu žrl. Pa še ena slikica.Kot rečeno makadam je od lovske koče do Abrama vmes pa je edini vzpon A-B ki je asfaltiran. AJOJ!! Pa nej še enkrat slišimo,da ženske kompliciramo...Zmočen al ne zmočen,smo vseen in bi vseen pršle,pa čeprav smo motorje prej zglancale..No,razn Erike,ki pravi,da je zglancana afrika preveč kičasta..In čist prav ima...No,blo je lepo ,z velik smeha,spet!!!! Kmet2 in nejcgs 2
Popularna objava Ni3ous Objavljeno September 17, 2012 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno September 17, 2012 No da dodam še jaz našo zgodbo, kako smo se lotili udeležbe na dogodek srečanja Dakarskih Legend na Nanosu. Za ta trip smo porabili kar 3 dni.... Odrinili smo en dan prej in jo mahnili kolikor je bilo le mogoče po kolovozih, makadamih in deloma offroad-u proti Slivnici, in preko snežniških gozdov proti Čičariji, kjer smo na divje prespali na našem rezerviranem placu. Drugi dan smo jo mahnili preko Slavnika v Podgorje in po lepem terenu mimo Sežane prišli po gozdu do Podnanosa in nato na Nanos direkt na srečanje. Naslednji dan še krog po nanosu in proti domu. Opis poti: Prvi dan tule mimo: In je takoj zagustilo... gumidefekt: ampak čez pol ure smo že pičili naprej, je Nacho to majstorski premontiral. Razgled iz Slivnice: Idejo da se čimbolj približamo vrhu Snežnika (1800 m n.m.v.) smo zaradi mraza slabe vidljivosti na tej nadmorski višini morali opustiti, pa tut mrak nas je že mal lovil... Nočitev ob ognju prvo noč... Plahta je pri spanju ob ognju zelo dobrodošla, saj zadržuje toploto od ognja in je spanje pri 5-10 st.C bolj prijetno. Naslednje jutro najpej v civilizacijo na mmmm kavo, "kenjoning" in umivanje obraza in prekajenih dlani - prava osvežitev! Nato obvezen obisk Slavnika, s sabo smo imeli še eno pomožno zložljivo tenerejko... Tule tut lep razgled... Nadaljna pot je bila fenomenalna, pa žal nimam slik, mogoče doda kdo od ostalih udeležencev... http://www.youtube.com/watch?v=gQNpCIXcYcg Ob prihodu na Nanos pa je bla zbrana lepa skupina endur in prijetna družba. Moram rečt da je blo zabavo in glede na to da smo imeli namen kampirat na Nanosu, smo si privoščil velik pira! Tko da če je to od navzočih opazu in se zamislu, naj povem, da smo si prvošil, ker nam ni blo treba vozit domov Ker smo prespal tule blizu, ponovno ob toploti ognja: Naslednje jutro še malo raziskovanja po Nanoški planoti: In potem proti domu, čez ride do Logatca in potem po makadamu ob avtocestah do Ljubljane. Se mi zdi, da smo dal vse od sebe in se dogodka dakarskih legend udeležili v pravem duhu kolikor je bilo le možno. franc, Kmet2, corser in 12 others 15
corser Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 Ni3ous BRAVISSIMO!!! To je to! Super! Če vzamete kdaj kakega bajeriše šminkerja s sabo, se z veseljem pridružim! A to je Gustl organiziru? Se še kar dobr drži (kaka kilca ampak bo)!
kađiva Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 Prav fajn je blo tam gor nad Primorsko bi res lahko tole kar tradicionalno postal... o Ni3ousu in kompaniji pa ni za zgubljat besed,...enduro v pravem pomenu besede!
rokrs8 Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 No, pa da še jaz dodam delček zgodbe, svoje občutke in doživetja. Ena skupinska, žal še brez Matica. Za naslovnico moto revije. Kuhanje večerje (zelo dober ričet). Malce za pogum pred spancem v divjini. V živo je izgledalo veliko bolj spooky. Veliki nestrpni medo v zelo premajhni kletki. Ko električni pastir zapleše z Načom. Svinjski kare pečen na vročem kamnu. Vinogradniška žaga. Veliko bolj uporabna kot sekirca. Drugič na terenu z novimi škornji. Nevem kakšna je bila hitrost, vendar ko se zaleti 200 kilogramov motorja v štor tako, da se ukrivi tačka zadnje zavore, vmes pa moja noga si lahko predstavljate občutke. Odnesel sem jo le z rahlo zvitim in potolčenim gležnjem, kar pa gre predvsem zahvala Ni3ous-u in ekipi BScentra, ki so me prepričali v nakup teh škornjev (SIDI CROSSFIRE). Vredni so vsakega centa in tudi rezervni deli za popravilo so že naročeni. Na sliki vidite kako je dobesedno iztrgalo kovinska ušesa v predelu gležnja. diskow, aders, SLVR in 3 others 6
BRANE Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 iz lastnih izkušenj predvidevam, da na slavniku niste bili glih najbolj zaželjeni.
Costes Objavljeno September 18, 2012 Opozori Objavljeno September 18, 2012 Bravo clani..res huda avantura..
Ni3ous Objavljeno September 18, 2012 Avtor Opozori Objavljeno September 18, 2012 (popravljeno) Drugič na terenu z novimi škornji. Nevem kakšna je bila hitrost, vendar ko se zaleti 200 kilogramov motorja v štor tako, da se ukrivi tačka zadnje zavore, vmes pa moja noga si lahko predstavljate občutke. Odnesel sem jo le z rahlo zvitim in potolčenim gležnjem, kar pa gre predvsem zahvala Ni3ous-u in ekipi BScentra, ki so me prepričali v nakup teh škornjev (SIDI CROSSFIRE). Vredni so vsakega centa in tudi rezervni deli za popravilo so že naročeni. Na sliki vidite kako je dobesedno iztrgalo kovinska ušesa v predelu gležnja. Jaz sem vozil 5-10m za njim, in ravno gledal vanj, ko je zapel z nogo/motorjem v štor in ko 200 kil od motorja pri cca 40-50 km/h ni imelo več kam stisnit tačke in njegove noge je odbilo/prdvignilo motor v trenutku in silovito v stran. Med motorjem in štorom pa je bla le njegova noga. Glede na podpludbo jo je dobro odnesel. Z napačnim škornjem pa bi si najverjetneje polomil nartne kosti, gleženj ali pa bog ve kaj še vse. Tako pa je največ sile absorbiral škorenj, katerega se da popravit oz. dokupit posamezne poškodovane dele. Sreča, da smo po 10 minutnem šoku in bolečinah lahko normalno nadaljevali pot z motorji in ne z rešilcem. iz lastnih izkušenj predvidevam, da na slavniku niste bili glih najbolj zaželjeni. NIsem bil pozoren, pripeljal smo se počas in kulturno po cesti. Odpeljali pa smo se navzdol z ugasnjenimi. Sicer pa nobena regulativa/tabla ne prepoveduje vožnje na Slavnik, tako da bi js verjetno vzrojil nazaj, če bi kdo kaj preveč težil. Je pa nažalost res čedalje manj prostora za take kot smo mi in čedalje manj možnosti za sproščeno vožnjo. Najlepše slatkiše po Sloveniji pa tko ali tko ne bomo mogli nikdar obiskat z motorji. Ne ostane drugega kot da kmalu začnem planinariti in se bom peš naužil gorskih lepot! Popravljeno September 18, 2012. Popravil Ni3ous
THOMPSON Objavljeno September 18, 2012 Opozori Objavljeno September 18, 2012 V peš-varianti te celo helikopter brezplačno, na račun socialne, pripelje v dolino (če ti slučajno gleženj klecne v coklah na Kredarici). Z mopedom si pa itak že za Savo huligan-narkoman-nasilnež! LP andrej
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se