SF Objavljeno April 23, 2018 Deli Objavljeno April 23, 2018 Tole je bilo zgleda samo za posvečene... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno April 23, 2018 Deli Objavljeno April 23, 2018 pred 4 urami, SF pravi: Tole je bilo zgleda samo za posvečene... Niti ne. Lahko pa nas tudi tako imenjuješ. Skupina, ki se spontano formirala na lanskem GEM, se je (ob obletnici) dogovorila za eno skupno vožnjo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno April 23, 2018 Deli Objavljeno April 23, 2018 Ne vem, sem spraševal dve strani nazaj, pa ni bilo nobenega odgovovora... Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Sahbazz Objavljeno April 28, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno April 28, 2018 (popravljeno) Vse se e začelo (itak) s kofetom na MOL-u, kjer smo se na hitro spoznali in seznanili vsi nadobudni člani "kluba dvokolesnih traktoristov". Kolega traktorist nas popelje na "shakedown" stezo kjer se pokaže da smo vsi iz pravega testa za nadaljnje avanture, vmes pa nam razkaže lepote lokalnih razgledov. (V ozadju Doboj) Aprilija preži na ostale dvokolesnike, saj jo več kot očitno ovirajo... Kaj hitro se izkaže da bodo nekateri motorji potrebovali še kakšno lepo besedo poleg dvotaktola, da bodo premagali strmine. (naklon nakazuje naš kolega na levi) Med čakanjem na Aprilijo da doseže terminalno hitrost potrebno za doseg vrha hriba, poteka na vrhu debata o tem kakšno spodnje perilo je najbolj primerno za BMW fahrerja.;) Vsaka ima svoj faktor... Tako pa izgleda zaslužen razgled na Bosansko smučišče, ki smo ga osvojili... "Ata DR" je tu poziral kot na naslovni strani kakšne ADV revije daljnega leta 1990. Dosežemo lepo planoto, idealno za foto shooting, a nam jo zagode manjko primernih kamnov za GS-ovo tačko. Jejhata. Mečejo se kovanci, kdo bo kje na sliki... Napetost bi lahko rezal z nožem. ...ko končno pade odločitev kje bo kdo, se naredi tale slika...ostalo je zgodovina. Prvi zaslužen postanek za gorivo in priboljške za pilote. Tako bi morala izgledati "patina" na vsakem pravem ADV motociklu. "A pa res rabiš kufer za GES?" --> "Ma ja, bil je poceni pa sem vzel 2" Končno postanek za malico, v ozadju, nek Bosanski vršac. Če rabi kdo za foto tapeto naj me kontaktira. Bolj ko smo šli proti koncu fire, bolj se je redčila bratovščina. Zadaj znani prelaz Črniv...erm...Šupkovo brdo... zadnji atomi moči so bili potrebni da smo naredili te tri fotke. Se mi zdi da smo tu dosegli najvišjo nadmorsko višino cca. 1300m in izkusili snežne radosti. mamut v meni je od radosti migal z ušesi. Popravljeno April 28, 2018. Popravil Sahbazz Rey, Joker, KyoKon in 21 others 19 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Sahbazz Objavljeno April 29, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2018 (popravljeno) Evo še video enega bolj zanimivih (beri: sfinkter stiskajočih) trenutkov na GES 2018. Tule je šlo za centimetre, ampak so fantje res strokovno obšli oviro. Jaz priznam da me ni niti malo mikalo da bi šel skozi, ker sem po naravi skregan z višino, pa tudi ne zdi se mi pametno reskirat za par km poti. Kamera, luč, AKCIJA! Popravljeno April 29, 2018. Popravil Sahbazz Ni3ous, Joker, jskrablin in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Maj 2, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 2, 2018 En današnji dopoldansko popoldanski potep po Cerkljanskem hribovju, sem šel preverit, če imajo gamsi že tamlade gor... najprej sem mal zabluzil po Cerkljanskem smučišču in kolovozih tam okoli. Pa še en hill klajmb sem užgal Preusmerim kompas iz Cerknega proti Poreznu v ozadju Zadnjih nekaj 100m do Porezna je mal bolj razturjen kolovoz. Dva gorska kolesarja sta prišla na vrh, ampak sta na nekaterih delih bicikle mal za roge porivala... 20m pred platojem pod kočo je čez kolovoz še vedno 1 do 2m visok snežni zamet, tako, da je bilo treba moped kar na klancu pustit, pa peš na pir. Aja, pa ocvirkovka je tud sedla na prazen želodček :-) Pred kočo ga je skorej dost za sankat :-) S 1600m nazaj v dolino... V Lj na Rudniku ravno operem motor, ko se, kot da bi se zmenila, pripelje mimo še @spuzvica , se poznava iz lanskega GES . Se je tudi med prazniki potepal s svojo Africo po terenu, kakor mi je pozneje ob pirčku razložil. Morda bo pa kaj več o potepu tudi tukaj objavil ;-) celjan89, spuzvica, Joker in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava spuzvica Objavljeno Maj 3, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 3, 2018 @igc1 res je, tudi jaz sem dobro izkoristil praznike, zeno sem preprical da sebe in otroke pele z avtom, jaz pa poleg z motorjem na Losinj. Izkoristil sem Romanov track iz LJ na Cres in Losinj. Dol sem sicer sel po cesti, tam pa skocil naokoli po Losinju, na Televrin: Pa na jug do Malega Losinja, par uvalic in terra rossa poti, da se dobr umaze motor :) Nazaj grede pa cez Ucko, Racjo vas, Slavnik in ven pri Pivki. Kaj je bolš od Africe? Dve Afriki! Nekje pri Ostrovici sem se moral obrnit ker je gozdna pot strmo padla nekam dalec, od kamor se sam ne bi vrnil :) Hitro sem nasel en ravno tako zanimiv detour. Potem pa na avtocesto in po toči domov. Ker nisem bil še dost premočen sem šel še v Supernovo poštrajfixat motor kjer sva se srečala z Igorjem in hvala bogu našel kandidata za pivo :) Hvala @Ni3ous in @Dimen za tracke! DAMI34, Someone12, Sahbazz in 16 others 18 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Maj 3, 2018 Deli Objavljeno Maj 3, 2018 pred 13 urami, igc1 pravi: 20m pred platojem pod kočo je čez kolovoz še vedno 1 do 2m visok snežni zamet, tako, da je bilo treba moped kar na klancu pustit, pa peš na pir. Rit nazaj pa gasssss Če ga dobro zariješ bo kr sam stal v snegu igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Maj 3, 2018 Deli Objavljeno Maj 3, 2018 pred 4 minutami, jskrablin pravi: Če ga dobro zariješ bo kr sam stal v snegu Ja, kakšen mesec, da se sneg stopi... Ni3ous, igc1 in jskrablin 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Maj 5, 2018 Deli Objavljeno Maj 5, 2018 (popravljeno) Organizator Bendura naproša vse, da na forumu kjer so se prijavili, poleg svojega imena dopišejo tudi željeno velikost majice... Spodobi se tudi, da tisti, ki že ve, da ga ne bo, sebe izpiše, in s tem naredi prostor za druge... Popravljeno Maj 5, 2018. Popravil SF svobodnaptica01 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Maj 6, 2018 Deli Objavljeno Maj 6, 2018 Na Benduro nas je prijavljenih nekaj Slovencev, je kdo za druzenje po poti tja in nazaj? Se vas vecina pelje tja ali motor na prikolico in gasa? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Maj 7, 2018 Deli Objavljeno Maj 7, 2018 Sem se odjavil, drugi plani so se pojavili. Lepo se imejte! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Biker87 Objavljeno Maj 8, 2018 Deli Objavljeno Maj 8, 2018 On 5/6/2018 at 3:08 PM, svobodnaptica01 said: Na Benduro nas je prijavljenih nekaj Slovencev, je kdo za druzenje po poti tja in nazaj? Se vas vecina pelje tja ali motor na prikolico in gasa? Odhod planiram 18. ob 14h , kombi, smo troje. Lahko se pa peljemo v karavani. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Maj 8, 2018 Deli Objavljeno Maj 8, 2018 Jaz še nimam ideje kako, obstajat varjanti "po tracku" ali na prikolici... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buschi Objavljeno Maj 11, 2018 Deli Objavljeno Maj 11, 2018 Eno vprašanje za DIY mojstre: je kateri sam delal šusplato? Kako tanek pleh je še primeren? Iz alu ne bom delal, ker je predrago in nemogoče pigati doma. Hvala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Maj 15, 2018 Deli Objavljeno Maj 15, 2018 Potem je brezveze delat. 4mm je zelo slabotna pločevina, a če se vzame ne najmehkejso... Rajši delaj iz 5mm alu. Narediš kartonski model in neseš zakrivit nekam po kotih na modelu... Tule imaš sliko moje 4mm šus plate. igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dimen Objavljeno Maj 15, 2018 Deli Objavljeno Maj 15, 2018 On 5/11/2018 at 3:38 PM, Buschi said: Eno vprašanje za DIY mojstre: je kateri sam delal šusplato? Kako tanek pleh je še primeren? Iz alu ne bom delal, ker je predrago in nemogoče pigati doma. Hvala. Koliko pa stane plata za tvoj motor? Oceni če se ti splača delat sam. Šlo bo nemalo časa za izdelavo in testiranje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Maj 15, 2018 Deli Objavljeno Maj 15, 2018 Če je iz pretankega pleha je lahko celo nevarna, da te poreže (moraš potem obdelati vse robove... ) . Sem imel podobno idejo, pa so me potem prepričali, da ne bo dobro. Če narediš dovolj debelo (močno) se pozna na teži, baje je bolj "glasna" kot alu in še kup minusov, ki se jih niti ne spomnim več. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Maj 15, 2018 Deli Objavljeno Maj 15, 2018 Ena opcija jo je zvarit skup iz HDPE plastike. To se da narediti tudi doma. Pleh kot so ti povedali ni primeren, ker se boš na njem samo porezal. ALU pa tudi če ni vsaj 4mm in spodobne trdote je bolj za okras kot ne. Sem eno tako 'okrasno' šusplato na EXC-ju čisto zbil pri vožnji preko ovir. Original KTM pa samo solidno zvil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buschi Objavljeno Maj 15, 2018 Deli Objavljeno Maj 15, 2018 Pri XT-ejki je problem tista grozno štrleča vodna pumpa. Tak da tovarniška šusplata ne pride v upoštev razen v kobinaciji z cevno zaščito za agregat. Nekaj v tem smislu: https://radekfiala.smugmug.com/Yamaha-XT660Z-skid-plate-develop/ Ampak, kot sem napisal, če govorimo o plehu, imam znanje in orodje zanjga, za alu pa nimam orodja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Maj 16, 2018 Deli Objavljeno Maj 16, 2018 Ne kompliciraj. Poišči 1:1 načrt za zgornjo, ali njej podobno ploščo, izreži kose iz primernega aluminija in odnesi nekam zavarit... Ta plošča mi je všeč, ker pokriva vodno pumpo... igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 16, 2018 Deli Objavljeno Maj 16, 2018 Jaz bom prodajal plato za XT660Z kupljeno od off the road, ki perfektno pokriva pumpo. Skoraj nič rabljena, ker mi je moto stal v garaži. Še nekaj drugih zadev za offroad opremo, ki mi je ostala po prodaji. Ko utegnem, poslikam. SF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Someone12 Objavljeno Maj 18, 2018 Deli Objavljeno Maj 18, 2018 (popravljeno) Lep pozdrav Grand enduraši! Zanima me če mi kdo lahko poda informacijo, če se splača iti otok Krk prevozit ----> oz. če se najdejo makadami in kolovozi za večji ADV motor, nekje za dve tri urce offroad potepanja? Na garminu kaže nekaj rdečih potk na južnem delu otoka - kao peš poti, na google maps je videti kolovoz, me zanima če je dovoljen motorni promet tu... FIno je ker je blizu in bi lahko bil lep dnevni izlet... Vnaprej hvala za info! Popravljeno Maj 18, 2018. Popravil Someone12 igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Maj 19, 2018 Deli Objavljeno Maj 19, 2018 Če bi se kdo rad udeležil http://www.bosnia-rally.com/ imam na prikolici še en prostor za skupno pot tja in nazaj. igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Maj 20, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 20, 2018 (popravljeno) Zdravo! Z kolegom soforumašem Imaging-om sva trenutno na Hellas Rally-ju. Vceraj sva uspešno prestala dirkaški tehnicni pregled in dobila startne številke. Čez pol ure dobiva svoj prvi roadbook za jutrišnji prolog. Tule najbrž ne bom mel časa reportirat, če pa koga zanima naj naju pokonekta na FB kjer bova kaj objavljala kolikor bo čas dopuščal. Več na FB. Lp! https://m.facebook.com/roman.bale.7?refid=7 https://www.facebook.com/alesgjerkes Popravljeno Maj 20, 2018. Popravil Ni3ous Janezs, Someone12, Biker87 in 20 others 20 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se