Fungi Objavljeno Maj 22, 2018 Deli Objavljeno Maj 22, 2018 Helas majstra, srečno na poti! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Maj 23, 2018 Deli Objavljeno Maj 23, 2018 (popravljeno) Če slučajno kdo potrebuje, naš zagrebški prijatelj prodaja povečan rezevar goriva... Dostava po pošti tudi ni problem. TM Powerparts 13L fuel tank. Part nr. 5510791314404 Used once for a longer trip on my exc 250. Asking 250€ + shipping (approx. 20€ for Europe) Fits 125/ 150 SX 2013-2015 250 SX 2013-2016 EXC 250 i 300 (2T) 2014-2016 As on this pic here:http://fivestarcycle.com/fuel-tank-13l-set-sx-13-5510791314404/ You can contact me via PM or e-mail: mislav.hajcic@gmail.com Popravljeno Maj 23, 2018. Popravil SF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fungi Objavljeno Maj 23, 2018 Deli Objavljeno Maj 23, 2018 Ima mogoče kdo predlog za relacijo Šk. Loka - Kobarid. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Biker87 Objavljeno Maj 25, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2018 Benduro7 report: Udeleženci: @plansar@svobodnaptica01@SF in jaz. Start je bil 18.5. ob 13h v smeri Trojane - Ljubljana da smo natovoril vse 4 stroje. Takole izgledajo 1 x crf250L, 1 x exc250, 1 x F800, 1 x wr450 strpani v kombi vključno z opremo, gurtnami in nekaj flaš sveže PervojščiceTM. Prihod v Livno (BA) je bil okrog 1:00h ponoči. Po 4 pirih smo popadal v krevet, razen SF, ki je vzdrževal stara poznanstva do jutranjih ur. Jasno jutro je razkrilo lepote in razsežnosti okoliških hribov ki so komaj čakali, da jih prelazimo. Dolžina krožnega tracka cca 180 km, med Livnim in Glamočem. Zahtevnost = lahka ( odvisno od stroja in gum ). Od Livnega dalje se track takoj povzpne na planoto za mestom, kjer smo dosegli najvišjo točko in fantastičen razgled. Vozilo se je vse od HP2 do KTM SX in EXC 250 2T od @svobodnaptica01, ki je zaradi 25ltr tanka požel največ občudovanja. En selfie: Nekaj ovinkov, kamnov, kotanj in kupčkov medvedjih potičk kasneje se nam je nekje od zadaj po enem cilindru pridružil še SF. Po kavi, koli, 4 sadnih ploščicah v Glamoču smo se odpravili dalje v iskanju baze = pir, odojek, pir, golaž, pir, pir ... Nekih zapletov ni bilo, razen hrvaškega kolega, ki je rahlo trčil v gozdarski kamion, ampak jo odnesel z lažjimi poškodbami. čestitke @plansar za brezhibno odpeljan track z F800. @svobodnaptica01 kljub mali mašini in 25ltr tanku vozi ko profi, res srčna motoristka, ki je po tracku šla še na drugi bolj zahteven track. @SF hvala za bazo znanja o eventu, 5 kg sadnih ploščic. Naslednjič prinesi še čepke za ušesa za ostale udeležence tvoje nočne žagarije Meni je bila zadeva odlična, vzdušje preprosto balkansko in vredno ponovit oz. eskalirat. BRANE, Joker, MiNa in 25 others 26 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava imaging Objavljeno Maj 31, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 31, 2018 (popravljeno) Hellas Rally je za nami z zaključkom v nedeljo. Žal sem do cilja prispel sam. Nič čudnega, saj je kar tretjina tekmovalcev odstpopila, predvsem zaradi poškodb. To je tudi dokaz, kako težki so bili tereni, saj je bil najtežji Hellas do sedaj, ki je vseboval že skoraj Hard Enduro vložke. Po pogovoru z izkušenimi tekmovalci je letošni Hellas bil še težji od Merzouga in Tuareg Rally in časovno tudi bolj tempiran. Res je to dirka od začetka do konca. Tudi med etapami ni časa za selfije, sladoled in včasih tudi wc ne. Lahko si predstavljate kot GES ali GEM vožnjo le s postanki za tankanje in voziš po svojih najboljših močeh, tudi po cesti in to cel teden. Komaj čakam kakšno GES vožnjo, kjer bo čas za panoramsko fotko in pa predvsem da se pošteno najem Poleg zajtrka in včasih tudi večerje so telo poganjale le energijske ploščice. Potrošnega materiala sem v enem tednu bitke porabil pribložno toliko kot zadnje leto in pol do dve leti. 2x sprednja guma in 4x zadnja in dve zadnji bi še lahko skuril. Tudi veriga in zobnika so toliko zdelani kot po 8kkm vožnje doma. Medtem ko čakam še na nekaj fotk prilagam le te, ki sem jih do sedaj dobil. Več pa sem o vsakem dnevu napisal na svojem FB profilu. Uradni Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCCuZHzVunBMc_QXmMLzAk8Q/videos Youtube sotekmovalca, ki sem ga do sedaj našel: https://www.youtube.com/user/tequila64bmw/videos Popravljeno Maj 31, 2018. Popravil imaging Lunatic, Someone12, RobiRoberto in 35 others 29 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava svobodnaptica01 Objavljeno Junij 6, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2018 Ob 25. 5. 2018 ob 23:02, Biker87 pravi: Benduro7 report: Udeleženci: @plansar@svobodnaptica01@SF in jaz. Start je bil 18.5. ob 13h v smeri Trojane - Ljubljana da smo natovoril vse 4 stroje. Takole izgledajo 1 x crf250L, 1 x exc250, 1 x F800, 1 x wr450 strpani v kombi vključno z opremo, gurtnami in nekaj flaš sveže PervojščiceTM. Prihod v Livno (BA) je bil okrog 1:00h ponoči. Po 4 pirih smo popadal v krevet, razen SF, ki je vzdrževal stara poznanstva do jutranjih ur. Jasno jutro je razkrilo lepote in razsežnosti okoliških hribov ki so komaj čakali, da jih prelazimo. Dolžina krožnega tracka cca 180 km, med Livnim in Glamočem. Zahtevnost = lahka ( odvisno od stroja in gum ). Od Livnega dalje se track takoj povzpne na planoto za mestom, kjer smo dosegli najvišjo točko in fantastičen razgled. Vozilo se je vse od HP2 do KTM SX in EXC 250 2T od @svobodnaptica01, ki je zaradi 25ltr tanka požel največ občudovanja. En selfie: Nekaj ovinkov, kamnov, kotanj in kupčkov medvedjih potičk kasneje se nam je nekje od zadaj po enem cilindru pridružil še SF. Nekih zapletov ni bilo, razen hrvaškega kolega, ki je rahlo trčil v gozdarski kamion, ampak jo odnesel z lažjimi poškodbami. čestitke @plansar za brezhibno odpeljan track z F800. @svobodnaptica01 kljub mali mašini in 25ltr tanku vozi ko profi, res srčna motoristka, ki je po tracku šla še na drugi bolj zahteven track. @SF hvala za bazo znanja o eventu, 5 kg sadnih ploščic. Naslednjič prinesi še čepke za ušesa za ostale udeležence tvoje nočne žagarije Meni je bila zadeva odlična, vzdušje preprosto balkansko in vredno ponovit oz. eskalirat. Trenutno malo zardevam od vse hvale. Pripenjam pa nepopravljen track (zadnji del se sicer lahko nadaljuje, vendar sva se vrnila, ker nama je zmanjkalo časa) in še dve fotki iz drugega dela tracka. Se vidimo tudi drugo leto, ker je bilo res fajn. Čepki za ušesa so pa prišli še kako prav benduro Ines.gpx miklavc, Biker87, mladench in 10 others 11 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava svobodnaptica01 Objavljeno Junij 6, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2018 (popravljeno) Čez nekaj dni se odpravljam na daljši "izlet", večinoma po trasi TETa in z nekaj dodatki. Ker bom vozila tja in nazaj, bi bila vesela kakšnega predloga za Bosno, da ne bi bila tja in nazaj na istem tracku. Ima kdo kaj takega, kar bi se dalo povezat v uporabno celoto? Razmišljala sem o tem, da bi šla iz Kalinovika proti Lukomirju, prišla pa bi rada nazaj na TET track nekje v bližini Blidinjega jezera. Pa če je kaka ideja od Petrinje do Ljubljane. Hvala že v naprej. dopust albania.gpx Popravljeno Junij 6, 2018. Popravil svobodnaptica01 compaq, Biker87, mladench in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Junij 7, 2018 Avtor Deli Objavljeno Junij 7, 2018 (popravljeno) Hello Ines. Kdaj se odpravljaš? Jaz imam verjetno material ki ga iščeš. Sem pa še v fazi celjenja kosti in rabim nekaj časa da bom bolje in bom lahko preždel ob laptopu in ti pripravil nekaj uporabnega. Zaenkrat sem le na tlf z eno roko. Tvoji plani so konkretni. Koliko časa imaš na voljo za tole? Lp Popravljeno Junij 7, 2018. Popravil Ni3ous franc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Junij 7, 2018 Deli Objavljeno Junij 7, 2018 pred 21 minutami, Ni3ous pravi: Hello Ines. Kdaj se odpravljaš? Jaz imam verjetno material ki ga iščeš. Sem pa še v fazi celjenja kosti in rabim nekaj časa da bom bolje in bom lahko preždel ob laptopu in ti pripravil nekaj uporabnega. Zaenkrat sem le na tlf z eno roko. Tvoji plani so konkretni. Koliko časa imaš na voljo za tole? Lp Ja, sem žal prebrala, da si tudi prestopil v klaso kostolomilcev :( Čimprejšnje okrevanje ti želim. Odpotujem v ponedeljek, če pride sklopka za KTM pravočasno. Časa imam cca 24 dni, če bi bila kriza, lahko podaljšam še za kak dan, oz zaključim s potovanjem nekje na južni hrvaški obali in nadaljujem s kopanjem v morju ;) Sicer sem mislila it dol po TET Bosna, torej bi pot za nazaj potrebovala nekje do 30.6. Nekako sem računala Slo-Hrvaška 2 dni, Bosna 2-3, Črna Gora 1,5, ostalo pa v Albaniji. Joker, igc1 in MiNa 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava svobodnaptica01 Objavljeno Junij 10, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 10, 2018 (popravljeno) @Ni3ous najlepša hvala za pomoč pri tracku. Danes je padla testna vožnja, nič ni odpadlo, ampak ker me je priganjal dež, je tole edina fotka. Sem prav vesela, da sem se odločila, da na pot vzamem lahek enduro motor, ker z vso opremo (se mi zdi, da tovorim pol delavnice s sabo) in bencinom definitivno ni več lahek. Rip stranska tačka. Bo treba ojačati samo tačko in nosilec. Kramo sem navesila, kamor se je dalo, zadaj smo naredili provizoriš prtljažnik. Kdo bi si pa mislil, da lahko pod sedež spraviš liter olja za mešanico, svečke, olje za zračni filter, ročno pumpo, zložljivo lopato in žago in pajserje. Na cestnem gre noter komaj prva pomoč Gume in ležaji so že zamenjani, v naslednjih dneh še lamele in fedri sklopk. Obnova vilic, bat in vodna črpalka sta pa že imela veselico. Prav tako sem preventivno obnovila še zavorna cilindra, zamenjala gas zajlo, vse tekočine in par drobnarij, da bo naslednjih 5500 km mir. Popravljeno Junij 10, 2018. Popravil svobodnaptica01 MiNa, ofc, Someone12 in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
imaging Objavljeno Junij 11, 2018 Deli Objavljeno Junij 11, 2018 @svobodnaptica01 preveri vse stvari pod sedežem vsake toliko. Na prvi pogled izgleda vse fiksno ampak že zračni filter ti lahko preluknja plastenka z oljem od vibracij oz. se lahko preluknja sama plastenka od zaponke za filter. Prav tako preveri kable in cevi okoli teh delov. P.S.: Srečno pot in predvsem se pozabi ustavit in uživat v pogledu in trenutku. Gre namreč za tvoj dopust. Joker, franc in jskrablin 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Junij 11, 2018 Deli Objavljeno Junij 11, 2018 srečno pot! Zavidam ti. Vzemi tudi kako majhno ročno žagico s seboj. lopato pa dvomim da rabiš... pa kako gurtno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Junij 11, 2018 Deli Objavljeno Junij 11, 2018 pred 7 urami, imaging pravi: @svobodnaptica01 preveri vse stvari pod sedežem vsake toliko. Na prvi pogled izgleda vse fiksno ampak že zračni filter ti lahko preluknja plastenka z oljem od vibracij oz. se lahko preluknja sama plastenka od zaponke za filter. Prav tako preveri kable in cevi okoli teh delov. P.S.: Srečno pot in predvsem se pozabi ustavit in uživat v pogledu in trenutku. Gre namreč za tvoj dopust. Hvala za nasvete, vse stvari so fiksirane tudi z vezicami, cevi in kablov pa tukaj ni. Hvala, vedno poskrbim, da uživam pred 3 urami, BRANE pravi: srečno pot! Zavidam ti. Vzemi tudi kako majhno ročno žagico s seboj. lopato pa dvomim da rabiš... pa kako gurtno. Ročna žaga je, gurtne, vrvi, škripec in ostalo tudi. Vojaška lopatka/kram pa pride prav prvič, ko se zakoplješ do akse. Nazadnje sem z rokami kopala okoli motocikela, da sem ga spravila ven :S miklavc in igc1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Junij 11, 2018 Deli Objavljeno Junij 11, 2018 @svobodnaptica01 Srečno in varno pot ! Pa ne pozabit slikat, za nas, ki smo privezani v službi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 11, 2018 Deli Objavljeno Junij 11, 2018 6 hours ago, svobodnaptica01 said: Vojaška lopatka/kram pa pride prav prvič, ko se zakoplješ do akse. Nazadnje sem z rokami kopala okoli motocikela, da sem ga spravila ven :S Ne bi bilo lažje motor prevrniti na bok in se sam izkoplje iz luknje? Sem že videl kako to izgleda in je res enostavno. Lopatka je bolj za avte ali prikoličarje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava spuzvica Objavljeno Junij 13, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 13, 2018 Lepi pozdravi iz Shkodra od @spuzvica, @Dimen, @drjack_dj. TET Albanija je neizprosen. https://photos.app.goo.gl/VRujgtFkGXRNudFB6 Janezs, Joker, Someone12 in 7 others 8 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Junij 16, 2018 Deli Objavljeno Junij 16, 2018 Ob 11. 6. 2018 ob 23:02, motolover pravi: Ne bi bilo lažje motor prevrniti na bok in se sam izkoplje iz luknje? Sem že videl kako to izgleda in je res enostavno. Lopatka je bolj za avte ali prikoličarje. Ce je motor prek aks zakopan v blatu ga moram odkopat, da ga sploh lahko prevrnem na bok. Ker stoji pokonci. Zato lopatka Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava svobodnaptica01 Objavljeno Junij 16, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2018 Javljam se, da sem se ziva, ce bo vse ok, grem jutri cez mejo. Kratek povzetek: so-potnik si je prvi dan zlomil nogo, zato sedaj potujem sama. Dobiti pomoc je cel projekt, ker je bilo to nekje kjer ni bilo signala. Tako d abo sedaj pot malo skrajsana ker v cisto vse vukojebine, ki sme jih pocahnala ne upam sama. Ce teren zgleda zelo zajeban, ali ce dvakrat vrzem motor po tleh je cas za obrat. V dezju in celodnevni voznji se mj je to zgodilo tik pred Ramskem jezeru. Pa sem obracala pomoje ene 200 m pred vrhom. Kombinacija blata in skal je bila ob osmih zvecer prevec, da bi se poskusala. 2 km istwga terena dol zacuda ni bilo nic problem Vsak dan me vsaj 2x posteno opere, in na 80% razglednih tockah gledam meglo. U bist sploh ne rabim tracka, ko pridem v dolino, pogledam kje najbolj scije, in grem tja. 100% natancno Ampak za ostalih 20% in vmesni soncek se splaca. Zaljubila sem se v Bosno; Ramsko jezero, Kupres, Blidinje, Bjelasica in Lukomir... bi lahko kar tu ostala. Motor dela, gume pa ne bi zdrzale do Albanije pa sem jih danes zamenjala. Ljudje so noro prijazni. Naredijo in dajo vse kar imajo. Od blizu sem prestrasila medveda, pastirski psi, veliki kot teleta, pa strasijo mene. 2x sem ze bezala na slepo po megli. Nazadnje sem motor pes spravljala dol, ko se je pot nehala, nazaj pa nisem upala. Hmm, to je to na kratko. S slikami skrtarim, ker je net ubijalsko pocasen. drjack_dj, AJ, igc1 in 19 others 14 7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava svobodnaptica01 Objavljeno Junij 16, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2018 (popravljeno) Edit: jutri grem cez mejo v Crno goro, da ne bo pomote. Popravljeno Junij 16, 2018. Popravil svobodnaptica01 mladench, RobiRoberto, Erik99 in 21 others 19 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Junij 16, 2018 Deli Objavljeno Junij 16, 2018 Vsaka čast. Punca ima jaj.a Vso srečo naprej na poti Scarabeo 500 in Ni3ous 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Junij 16, 2018 Deli Objavljeno Junij 16, 2018 Ptička . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jvalant Objavljeno Junij 16, 2018 Deli Objavljeno Junij 16, 2018 1 hour ago, svobodnaptica01 said: Javljam se, da sem se ziva, ce bo vse ok, grem jutri cez mejo. Ne daj se, Ines! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 17, 2018 Deli Objavljeno Junij 17, 2018 13 hours ago, svobodnaptica01 said: Ce je motor prek aks zakopan v blatu ga moram odkopat, da ga sploh lahko prevrnem na bok. Ker stoji pokonci. Zato lopatka Ne verjamem, da boš v tem letnem času naletela na tako blato. Na solo vožnjah je itak treba malo bolj konzervativno, ni to enduro tekmovanje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Junij 18, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 18, 2018 Bilo je kratko a sladko. No dokler ni grenko postalo Pa vseeno nekaj slik za... okus Someone12, ofc, 3nity in 16 others 15 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 18, 2018 Deli Objavljeno Junij 18, 2018 Uf, profesionalne fotke ps. zakaj grenko? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se