Skoči na vsebino

Grand enduro Slovenija

Ni3ous

Priporočene objave

Ob 27. 1. 2016 at 1:45, TobyG pravi:

Nemčija in Češka v zimskem času  ;)

Zgodaj zjutraj.

Good! You are not afraid of cold ;)

pred 21 urami, gsxf750 pravi:

Ena zadnjih v 2015, v zadnjem tednu decembra.

20151227_122808.thumb.jpg.0588c9426b9bd7

vzpenjanje po južnem bregu in v soncu :-)

20151227_125531.thumb.jpg.eb1835013eb5c4

severno od vrha Blegoša proti Triglavu

20151228_143005.thumb.jpg.868b09f25c4dce

Huda! Izvirne trase, prelepo! Super slike. 

Tnx za report! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 28.1.2016 at 8:09, Ni3ous pravi:

Good! You are not afraid of cold ;)

Not at all, no.

And there are usually much less people (hikers, forest rangers etc.) out on the cold days, too :D

Less people means less trouble...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gsxf750, če si mislil s te strani do IV, ne gre (preverjeno) , kakor sem sledil so "enkrat" poskušali neki "HE" (ne spomnim se če jim je uspelo, ampak o tem nikoli več ni bilo nič zaslediti) .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gsxf750 - a ti se strogo solo voziš, ali pride kdaj kaj družbe v poštev? Glede na to, da se očitno precej voziš v Lj okolici, bi se kdaj pridružil...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 56 minutami, franc pravi:

gsxf750, če si mislil s te strani do IV, ne gre (preverjeno) , kakor sem sledil so "enkrat" poskušali neki "HE" (ne spomnim se če jim je uspelo, ampak o tem nikoli več ni bilo nič zaslediti) .

lp

Si povsem predstavljam, da ni prevozno.

Sem bil že 2x v IV v stilu kanjoninga dvodnevnega (kopalke, superge za v vodo in nahrbtnik), ko je bilo zunaj 31C. Start v IV in s ciljem na sotočju Iške in Zale (prenočitev v lastnem šotoru). Hodili po vodi, kjer se je dalo, ostalo po planinski poti ob vodi.

Sem pa zavil za mostom dolvodno, dokler je šlo (sliki: most in mak. z vodo na desni)

Končalo se je z obračališčem za šleparja obrnit, sem slikal a ni ratalo.

Tik pred obračališčem je šel gozdni kolovoz v levo, povožen s strani ATVjev.

A nisem vstopil ker sem bil sam, dodobra namočeno in strmo.

Osnovni cilj fure je bila ruta okoli IV in Rakitne.

pred 10 minutami, jskrablin pravi:

gsxf750 - a ti se strogo solo voziš, ali pride kdaj kaj družbe v poštev? Glede na to, da se očitno precej voziš v Lj okolici, bi se kdaj pridružil...

Ni problema družba, če se le da časovno ujet. Družba je zaželjena.

Sem dokaj flexibilen glede časa in lovim pravo vreme. 

Popravljeno . Popravil gsxf750
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, gsxf750 pravi:

Sem pa zavil za mostom dolvodno, dokler je šlo (sliki: most in mak. z vodo na desni)

Končalo se je z obračališčem za šleparja obrnit, sem slikal a ni ratalo.

Tik pred obračališčem je šel gozdni kolovoz v levo, povožen s strani ATVjev.

A nisem vstopil ker sem bil sam, dodobra namočeno in strmo.

Mislim, da je moja slika v tej (ali pa mogoče na ADV) temi ( "obračališča" ) , tam je bilo ekrat videti sledi v vodo...

Kakor vem tisti kolovoz ne gre nikamor (čeprav sem enkrat srečal pohodnike, lahko da je bližnjica iz vasi... ) .

ps. na adv: https://picasaweb.google.com/lh/photo/b8MQmvThMR1l6Jwd-vg8CNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite

Popravljeno . Popravil franc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 41 minutami, franc pravi:

Mislim, da je moja slika v tej (ali pa mogoče na ADV) temi ( "obračališča" ) , tam je bilo ekrat videti sledi v vodo...

Kakor vem tisti kolovoz ne gre nikamor (čeprav sem enkrat srečal pohodnike, lahko da je bližnjica iz vasi... ) .

ps. na adv: https://picasaweb.google.com/lh/photo/b8MQmvThMR1l6Jwd-vg8CNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite

Na Geopedii je videti vsega 200m kolovoza potem pa se nadaljuje v smeri zahoda običajen makadam.

, ki pride v civilizacijo v naseljih Jeršiče oz. Zahrib.

Še prej se odcepi kolovoz v hrib k Jurman (751 mnm).

Na Geopedii je tudi videti severozahodno pod vasjo z eno hišo (Bukovec) nadaljevanje poti, na levem bregu kar makadam. Ni pa mostu čez vodo (izjava domačina).

Je kar bližnjica proti Osredek-u. Se bo šlo enkrat, ko bo suho, pogledat.

Tale Geopedii se mi kar odpade, če je dovolj  časa za pripravo na tudi. Hvala Ni3ous!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, miklavc pravi:

Če je kak interesent: http://www.xross-team.com/ Prijave na letošnjo izvedbo so odprte :D

Na eni fotki je Špindler, ko svojo Beto nekaj prenaša naokoli. Ne vem, če je to lih primerna tekma za navadne smrtnike :lol1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 47 minutami, gsxf750 pravi:

Na Geopedii je tudi videti severozahodno pod vasjo z eno hišo (Bukovec) nadaljevanje poti, na levem bregu kar makadam. Ni pa mostu čez vodo (izjava domačina).

Je kar bližnjica proti Osredek-u. Se bo šlo enkrat, ko bo suho, pogledat.

Tale Geopedii se mi kar odpade, če je dovolj  časa za pripravo na tudi. Hvala Ni3ous!

Tam je kar "znanje" najti "odcep" , cesta malo zgine, moraš dobesedno skozi kozolec, jaz sem imel kar slab občutek (nisem šel) sem šele potem v nekem opisu našel, da je to kar prava pot.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

23 minutes ago, jskrablin said:

Na eni fotki je Špindler, ko svojo Beto nekaj prenaša naokoli. Ne vem, če je to lih primerna tekma za navadne smrtnike :lol1:

Do junija imaš dovolj časa, da natreniraš. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 51 minutami, motolover pravi:

Do junija imaš dovolj časa, da natreniraš. ;)

Lepo je biti optimist :) Sam po tem, ko sem videl Špindlerja v živo vozit pred parimi dnevi na Rabu... recimo samo, da je to čisto ena svoja dimenzija obvladovanja motorja. Dvotaktno Beto 300 RR pelje na polno, jaz pa CRF 250L na pol, pa mi je že kr hitro :lol1:

Razmišljam pa, da bi bil kak Benduro kr it za pogledat. Še kak kandidat tule?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fantje, niste vredu pregledali strani. Xross Chalange omogoča vožnjo vsem vrstam motorjev od 125 2t do 1200GSA. Letos s to spremembo da je za HE motorje (EXC, CRF, TE,...) poimenovan Xross challange, za Enduro (Honda dominator, XT600/660R/Z, KTM 690, KTM 990, BMW 1200GSA itd.) pa Xross trophy. 

Jaz in hajoktejn sva se lani udeležila dogodka in je bilo super.

Potopis z mojega bloga: Prvi del in drugi del.

Slike iz teme:

Popravljeno . Popravil miklavc
Dodane slike
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, jskrablin said:

Lepo je biti optimist :) Sam po tem, ko sem videl Špindlerja v živo vozit pred parimi dnevi na Rabu... recimo samo, da je to čisto ena svoja dimenzija obvladovanja motorja. Dvotaktno Beto 300 RR pelje na polno, jaz pa CRF 250L na pol, pa mi je že kr hitro :lol1:

Razmišljam pa, da bi bil kak Benduro kr it za pogledat. Še kak kandidat tule?

Pri Balkancih mi je všeč, da si upajo in jih ni sram biti zadnji ali najsabši. Slovenec gre, če misli, da bo najboljši, drugače raje ne. Če ne gre po najtežji trasi ali ne zmaga, mora biti tiho in sploh ne sme povedati, da je bil.

Na Benduro skoraj sigurno grem. Če ne z drugim, z GSA :)

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dvomim da bom kadarkoli kmalu karkoli zmagal. Na Rabu me je po ta kratki progi konkretno ganjal 9 letnik s 50ccm mini krosom :lol1:Jaz pa sem se pa "tolažil" da more ziher biti dober, ko ga Špindler trenira :lol1:

Se pa zadeve ne lotim v kolikor sem mnenja, da sem pripravljen. In na takele dirke letos ne bom hodil. Zaenkrat pilim osnove, spoznavam svojo kobilico in sebe, pa nabiram kondicijo. Offroad je naporen ko hudič. Naslednje leto pa se znam kam spravit. Definitivno bom pa šal pogledat kako SXCC dirko... če ne zaradi drugega, da kake znane face pozdravim :)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, jskrablin pravi:

Dvomim da bom kadarkoli kmalu karkoli zmagal. Na Rabu me je po ta kratki progi konkretno ganjal 9 letnik s 50ccm mini krosom :lol1:Jaz pa sem se pa "tolažil" da more ziher biti dober, ko ga Špindler trenira :lol1:

Se pa zadeve ne lotim v kolikor sem mnenja, da sem pripravljen. In na takele dirke letos ne bom hodil. Zaenkrat pilim osnove, spoznavam svojo kobilico in sebe, pa nabiram kondicijo. Offroad je naporen ko hudič. Naslednje leto pa se znam kam spravit. Definitivno bom pa šal pogledat kako SXCC dirko... če ne zaradi drugega, da kake znane face pozdravim :)

.

... stari, če si za žur ... in nisi zatežen ... in če se hočeš dva dni imet res fajn ... greš komot lahko na benduro ... verjemi na besedo ...  :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, miklavc pravi:

Če je kak interesent: http://www.xross-team.com/ Prijave na letošnjo izvedbo so odprte :D

:OK: sounds very good. To ne more bit slabo. SE verzijo imajo tud.

Še par dni zraven in je moto dopust narejen.  Vpisano v koledar. :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lani je bilo na Benduru res luštno. Pelješ kot znaš, družba neobremenjena in veliko nudijo za relativno malo denarja. Tudi za varnost je dobro poskrbljeno. Problem je le spanje, ker se v kampu žura celo noč. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Inštruktor je super. Mam pa občutek, da ga je čakanje na mene za vsako krtino malo dolgočasilo :lol1:

p.s. Na sploh so tile enduraši taka prijetno odpuljena banda... sam ne se probat povsod za njimi vozit :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!