Ni3ous Objavljeno Januar 28, 2016 Avtor Deli Objavljeno Januar 28, 2016 Ob 27. 1. 2016 at 1:45, TobyG pravi: Nemčija in Češka v zimskem času Zgodaj zjutraj. Good! You are not afraid of cold pred 21 urami, gsxf750 pravi: Ena zadnjih v 2015, v zadnjem tednu decembra. vzpenjanje po južnem bregu in v soncu :-) severno od vrha Blegoša proti Triglavu Huda! Izvirne trase, prelepo! Super slike. Tnx za report! igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava gsxf750 Objavljeno Januar 29, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 29, 2016 Še zadnja iz 2015, 29 dec. za nekatere klasika, meni pa v drugo: Hrašče Nanos Hrašče Namesto čelade je bila kapa in kapuca, gori pa burja, en mau je blo mrzlo kljub 10-im Celzijem. Predmeja in Bovški Julijci v daljavi Snežnik tale mamljiva je bila en od, ki se ji seveda nisem upru. A ni šlo prav daleč, so jo gozdarji delovno zaprl, dobesedno, traktor čez vso širino. Sicer pa gre kar daleč proti pod Plešo (Razdrto, vetrnica), :-) AJ, igc1, DXR16 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Februar 1, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Februar 1, 2016 Krasno! Ker se to zimo malo/premalo vozim in nimam nič aktualnega za dodat, limam nekaj še neobjavljenih iz 2015. Še dobro da vas je nekaj neustavljivih tu, da ohranjate temo živo v tem zimskem času! Lepo je prebirat vaše tripe. igc1, Ferrarist, hajoktejn in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava gsxf750 Objavljeno Februar 1, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 1, 2016 (popravljeno) Da ne bom samo arhivskih lepil, en frišna, današnja 1.feb 2016, brez pomoči 4 kolesnika Čez Barje, okoli Iškega Vintgarja, Rakitna, čez Barje stil vožnje: užitkarsko po trenutnem razpoloženju in v všečno smer in raziskovalno je ratalo 128 km, 6h:30m, izven asfalta: 70%, offroad: 3%, ilegalno: 0, pokuril 6l bencina (7 ojrou, vsega ) zanimivost: 4/5, dobro polovico trase vozil v prvič tip fure: SE soft enduro, (gozdni makadami) ter nekaj travnikov ob cesti Vremenarji so za danes napovedali 15-17 Celzijev na vzhodnem delu naše "kure" potem pa se bo poslabšalo in bo neuporabno za tovrstne aktivnosti. Nč podelat nujno in gasa. Ljubljana je bila ob 11:00 še delno pokrita s tanko plastjo oblakov in posledično le 10 Celzijev v smeri Kočevja pa je že sončilo :-) Dober mesec že nisem sedel na "Kozi" pa malo za ogrevanje po Barju in male levo malo desno do Ig-a. Tu levo v smeri Kureščka. NA karti je videt nekaj gozdnih makadamov med IV (Iški Vintgar) ter cesto čez Golo proti Kureščku in naprej proti jugu. Vdanem v prvo na desni s tablo Gozdna cesta. Prej ko v kilometru me je ustavila smreka levo ograjen vikend, desno neprevozna vrtača. V Garmina vpišem za cilj Rakitna in prvi vmesni cilj Krvava peč. Izogibanje makadama seveda izključeno in nazaj na asfalt. Še pred Golo-im me iz asfalta potegnejo travniki na levi tik ob asfaltu :-) Me potegne še ožji makadam v smeri zahoda, ki pa se kmalu zaključi kot dovoz do ca 800m visokega hriba Lanči vrh. Kmalu je skozi drevje videt nasprotni breg (čez IV) in konec poti. nazaj na glavni makadam in desno v naslednjo jaso ena naslednjih desnih se je kar lepo spustila proti vintgarju in zaključila v stilu zelene bratovščine krmilnica in opazovalnica vmes pa izpostavljen lep pogled proti Vintgarju Jo pridrajsam do Krvave peči in nadaljujem na jug mimo cerkve in do vasi z eno samo hišo imenovano Bukovec. Garmin me usmerja na zahod mimo te hiše in na dodobra strmo in dokaj mehko podlago. Hm. če se kej zatakne ob vodi bo povratek vprašljiv. Kdaj drugič. Hiša je nevidna in levo za tablo. Naselje v daljavi je na drugi strani Iške in mislim da je Osredek. Se pričnem spuščati po naslednji v desno in dolino. Tudi ta izpade za to pot neuporabna. je bila pa uporabna za obnovo hidracije. Jo ucvrem nazaj do Krvave peči. Vmes pogled na sever in na desni del prevožene poti. V Krvavi peči uporabim ono kartu čitaj i seljaka pitaj. Je reku seljak čez 400m ob kapelci gre v desno gozdna, ki ima spodaj most čez Iško. Sem se mu prav lepo zahvalil in odjadral. Vmes je Garmin zabluzu in umru. Rešitev je bila odklop baterije. Samo za to je potreben torx izvijač, ki je sedaj obvezna oprema, odkar mi je na petdnevni furi v Bosno v prvem dnevu umru. Ob Iški prav obetaven makadam v smeri Iške. je bil že zlorabljen s strani ATV-ja/jev. Zaključil se je s konkretnim obračališčem. Nazaj do križišča lep makadam počasi nazaj v civilizacijo z lepimi travniki. v daljavi Kamniške z Grintavcem in Skuto konkreten radio amater z brunarico in nepočesanimi travniki ;-) naslednja vas potem pa je šlo v prvem križišču desno v smeri Rakitne. Makadam se je priključil asfaltu malo nad rakitniškim jezerom. No pa je civilizacija tu. V hotelu Rakitna ob jezeru je sedla jota s klobaso in Laško seveda. Oblaki so prekrili sonce in krepak jugozahodnik je naredil neprijetno sedenje zunaj. Gasa čez par travnikov in po gozdnih do Petrola v Podpeči. Za samo 6,99 ojro se je natočilo. 6 ur in 6 litrov torej liter na uro :-) 3 do 3,5x je enduriranje cenejše od sportakarjev (gledano prek bencina). Še prelet čez Barje. za 1 februar slike spodaj so višek a mi jih urejevalnik ne pusti izbrisat :-( Thumbs.db Popravljeno Februar 1, 2016. Popravil gsxf750 poizkus odstranit viška slik miklavc, Ni3ous, HyperJack in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TobyG Objavljeno Februar 2, 2016 Deli Objavljeno Februar 2, 2016 Ob 28.1.2016 at 8:09, Ni3ous pravi: Good! You are not afraid of cold Not at all, no. And there are usually much less people (hikers, forest rangers etc.) out on the cold days, too Less people means less trouble... SF in KilleRBee 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 gsxf750, če si mislil s te strani do IV, ne gre (preverjeno) , kakor sem sledil so "enkrat" poskušali neki "HE" (ne spomnim se če jim je uspelo, ampak o tem nikoli več ni bilo nič zaslediti) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 gsxf750 - a ti se strogo solo voziš, ali pride kdaj kaj družbe v poštev? Glede na to, da se očitno precej voziš v Lj okolici, bi se kdaj pridružil... gsxf750 in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 (popravljeno) pred 56 minutami, franc pravi: gsxf750, če si mislil s te strani do IV, ne gre (preverjeno) , kakor sem sledil so "enkrat" poskušali neki "HE" (ne spomnim se če jim je uspelo, ampak o tem nikoli več ni bilo nič zaslediti) . lp Si povsem predstavljam, da ni prevozno. Sem bil že 2x v IV v stilu kanjoninga dvodnevnega (kopalke, superge za v vodo in nahrbtnik), ko je bilo zunaj 31C. Start v IV in s ciljem na sotočju Iške in Zale (prenočitev v lastnem šotoru). Hodili po vodi, kjer se je dalo, ostalo po planinski poti ob vodi. Sem pa zavil za mostom dolvodno, dokler je šlo (sliki: most in mak. z vodo na desni) Končalo se je z obračališčem za šleparja obrnit, sem slikal a ni ratalo. Tik pred obračališčem je šel gozdni kolovoz v levo, povožen s strani ATVjev. A nisem vstopil ker sem bil sam, dodobra namočeno in strmo. Osnovni cilj fure je bila ruta okoli IV in Rakitne. pred 10 minutami, jskrablin pravi: gsxf750 - a ti se strogo solo voziš, ali pride kdaj kaj družbe v poštev? Glede na to, da se očitno precej voziš v Lj okolici, bi se kdaj pridružil... Ni problema družba, če se le da časovno ujet. Družba je zaželjena. Sem dokaj flexibilen glede časa in lovim pravo vreme. Popravljeno Februar 3, 2016. Popravil gsxf750 jskrablin 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 (popravljeno) pred 2 urami, gsxf750 pravi: Sem pa zavil za mostom dolvodno, dokler je šlo (sliki: most in mak. z vodo na desni) Končalo se je z obračališčem za šleparja obrnit, sem slikal a ni ratalo. Tik pred obračališčem je šel gozdni kolovoz v levo, povožen s strani ATVjev. A nisem vstopil ker sem bil sam, dodobra namočeno in strmo. Mislim, da je moja slika v tej (ali pa mogoče na ADV) temi ( "obračališča" ) , tam je bilo ekrat videti sledi v vodo... Kakor vem tisti kolovoz ne gre nikamor (čeprav sem enkrat srečal pohodnike, lahko da je bližnjica iz vasi... ) . ps. na adv: https://picasaweb.google.com/lh/photo/b8MQmvThMR1l6Jwd-vg8CNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite Popravljeno Februar 3, 2016. Popravil franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 41 minutami, franc pravi: Mislim, da je moja slika v tej (ali pa mogoče na ADV) temi ( "obračališča" ) , tam je bilo ekrat videti sledi v vodo... Kakor vem tisti kolovoz ne gre nikamor (čeprav sem enkrat srečal pohodnike, lahko da je bližnjica iz vasi... ) . ps. na adv: https://picasaweb.google.com/lh/photo/b8MQmvThMR1l6Jwd-vg8CNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite Na Geopedii je videti vsega 200m kolovoza potem pa se nadaljuje v smeri zahoda običajen makadam. , ki pride v civilizacijo v naseljih Jeršiče oz. Zahrib. Še prej se odcepi kolovoz v hrib k Jurman (751 mnm). Na Geopedii je tudi videti severozahodno pod vasjo z eno hišo (Bukovec) nadaljevanje poti, na levem bregu kar makadam. Ni pa mostu čez vodo (izjava domačina). Je kar bližnjica proti Osredek-u. Se bo šlo enkrat, ko bo suho, pogledat. Tale Geopedii se mi kar odpade, če je dovolj časa za pripravo na tudi. Hvala Ni3ous! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 Če je kak interesent: http://www.xross-team.com/ Prijave na letošnjo izvedbo so odprte gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 7 minutami, miklavc pravi: Če je kak interesent: http://www.xross-team.com/ Prijave na letošnjo izvedbo so odprte Na eni fotki je Špindler, ko svojo Beto nekaj prenaša naokoli. Ne vem, če je to lih primerna tekma za navadne smrtnike pik1 in gsxf750 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 47 minutami, gsxf750 pravi: Na Geopedii je tudi videti severozahodno pod vasjo z eno hišo (Bukovec) nadaljevanje poti, na levem bregu kar makadam. Ni pa mostu čez vodo (izjava domačina). Je kar bližnjica proti Osredek-u. Se bo šlo enkrat, ko bo suho, pogledat. Tale Geopedii se mi kar odpade, če je dovolj časa za pripravo na tudi. Hvala Ni3ous! Tam je kar "znanje" najti "odcep" , cesta malo zgine, moraš dobesedno skozi kozolec, jaz sem imel kar slab občutek (nisem šel) sem šele potem v nekem opisu našel, da je to kar prava pot. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 23 minutes ago, jskrablin said: Na eni fotki je Špindler, ko svojo Beto nekaj prenaša naokoli. Ne vem, če je to lih primerna tekma za navadne smrtnike Do junija imaš dovolj časa, da natreniraš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 51 minutami, motolover pravi: Do junija imaš dovolj časa, da natreniraš. Lepo je biti optimist Sam po tem, ko sem videl Špindlerja v živo vozit pred parimi dnevi na Rabu... recimo samo, da je to čisto ena svoja dimenzija obvladovanja motorja. Dvotaktno Beto 300 RR pelje na polno, jaz pa CRF 250L na pol, pa mi je že kr hitro Razmišljam pa, da bi bil kak Benduro kr it za pogledat. Še kak kandidat tule? pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 (popravljeno) Fantje, niste vredu pregledali strani. Xross Chalange omogoča vožnjo vsem vrstam motorjev od 125 2t do 1200GSA. Letos s to spremembo da je za HE motorje (EXC, CRF, TE,...) poimenovan Xross challange, za Enduro (Honda dominator, XT600/660R/Z, KTM 690, KTM 990, BMW 1200GSA itd.) pa Xross trophy. Jaz in hajoktejn sva se lani udeležila dogodka in je bilo super. Potopis z mojega bloga: Prvi del in drugi del. Slike iz teme: Popravljeno Februar 3, 2016. Popravil miklavc Dodane slike pik1, Kmet2, gsxf750 in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 1 hour ago, jskrablin said: Lepo je biti optimist Sam po tem, ko sem videl Špindlerja v živo vozit pred parimi dnevi na Rabu... recimo samo, da je to čisto ena svoja dimenzija obvladovanja motorja. Dvotaktno Beto 300 RR pelje na polno, jaz pa CRF 250L na pol, pa mi je že kr hitro Razmišljam pa, da bi bil kak Benduro kr it za pogledat. Še kak kandidat tule? Pri Balkancih mi je všeč, da si upajo in jih ni sram biti zadnji ali najsabši. Slovenec gre, če misli, da bo najboljši, drugače raje ne. Če ne gre po najtežji trasi ali ne zmaga, mora biti tiho in sploh ne sme povedati, da je bil. Na Benduro skoraj sigurno grem. Če ne z drugim, z GSA igc1, gsxf750 in miklavc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 Dvomim da bom kadarkoli kmalu karkoli zmagal. Na Rabu me je po ta kratki progi konkretno ganjal 9 letnik s 50ccm mini krosom Jaz pa sem se pa "tolažil" da more ziher biti dober, ko ga Špindler trenira Se pa zadeve ne lotim v kolikor sem mnenja, da sem pripravljen. In na takele dirke letos ne bom hodil. Zaenkrat pilim osnove, spoznavam svojo kobilico in sebe, pa nabiram kondicijo. Offroad je naporen ko hudič. Naslednje leto pa se znam kam spravit. Definitivno bom pa šal pogledat kako SXCC dirko... če ne zaradi drugega, da kake znane face pozdravim pik1 in gsxf750 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 16 minutami, jskrablin pravi: Dvomim da bom kadarkoli kmalu karkoli zmagal. Na Rabu me je po ta kratki progi konkretno ganjal 9 letnik s 50ccm mini krosom Jaz pa sem se pa "tolažil" da more ziher biti dober, ko ga Špindler trenira Se pa zadeve ne lotim v kolikor sem mnenja, da sem pripravljen. In na takele dirke letos ne bom hodil. Zaenkrat pilim osnove, spoznavam svojo kobilico in sebe, pa nabiram kondicijo. Offroad je naporen ko hudič. Naslednje leto pa se znam kam spravit. Definitivno bom pa šal pogledat kako SXCC dirko... če ne zaradi drugega, da kake znane face pozdravim . ... stari, če si za žur ... in nisi zatežen ... in če se hočeš dva dni imet res fajn ... greš komot lahko na benduro ... verjemi na besedo ... jskrablin, miklavc, Kmet2 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 pred 4 urami, miklavc pravi: Če je kak interesent: http://www.xross-team.com/ Prijave na letošnjo izvedbo so odprte sounds very good. To ne more bit slabo. SE verzijo imajo tud. Še par dni zraven in je moto dopust narejen. Vpisano v koledar. Kmet2 in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Februar 3, 2016 Deli Objavljeno Februar 3, 2016 Lani je bilo na Benduru res luštno. Pelješ kot znaš, družba neobremenjena in veliko nudijo za relativno malo denarja. Tudi za varnost je dobro poskrbljeno. Problem je le spanje, ker se v kampu žura celo noč. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno Februar 20, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 20, 2016 S sodelavcem sem se na hitro zmenil za offroad popoldan... super je bilo. Sonce, lih prav toplo, podlaga pa je ornk drsela. Pod črto... solidna količina vožnje, par padcev, zvit pedal zadnje bremze. Pa vžiganje CRF-ke na poriv, ker akumulator, zima Enduro, skratka Za en krog sem dobil KTM-a 250 EXC-F in hja... treba bo začet šparat. Stvar se pelje izvrstno, pa za razliko od kakega drugega holcerja ni hudo agresivna. Vsaj dokler ga ne naviješ do amena... tisto je pa pol druga zgodba. Bo treba še kdaj Počkat KilleRBee, motolover, pik1 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cofko Cof Objavljeno Februar 21, 2016 Deli Objavljeno Februar 21, 2016 Vidim, da si imel vrhunskega inštruktorja poleg jskrablin 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 21, 2016 Deli Objavljeno Februar 21, 2016 Inštruktor je super. Mam pa občutek, da ga je čakanje na mene za vsako krtino malo dolgočasilo p.s. Na sploh so tile enduraši taka prijetno odpuljena banda... sam ne se probat povsod za njimi vozit Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Februar 25, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 25, 2016 Večerna pred par dnevi. HID žarnice rulajo :-) Janezs, jskrablin, AJ in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se