Popularna objava jskrablin Objavljeno Junij 6, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Včeraj sma se šla z @gsxf750 malo vozit po obrobju Žabarije. Takle je bil razgled z Verda, po onem norem nalivu DAMI34, RobiRoberto, skalar36 in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
albin Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Ob 4. 6. 2016 at 22:22, celjan89 pravi: ja zdaj sma prišla ven nekje pri brežicah važno da je bencina dost, vsaka cesta pa nekam vodi... a maš kakšen tracking na mobitelu vkloplen da bi se dalo mal pogledat trase.. so zanimive ja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Junij 6, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Včeraj sem se vrnil iz nekajdnevnega izleta, lahko bi rekel "sindikalnega", ker smo bili skupina 3 sodelavcev. Del poti smo prevozili skupaj, 99,5% je bil asfalt, tako, da z asfaltom ne bi v tejle zanimivi temi preveč utrujal. Pot je vodila iz LJ skozi Djerdap do Vlasinskega jezera na jugu Srbije. Jezero je na 1200m nm, ca 10km dolgo, vozili smo se pa samo po asfaltu, zato sam kratko par fotk, če bo ravno kdo tam okrog bluzil. V sezoni zna bit bolj gužva, začetek junija ni bilo praktično skoraj nobenega, par vikendašov pa ribičev. Z možakarjem ob jezeru smo malo podebatiral oko svačega, pravi da lovi ribe, še vedno skija na vodi, v glavnem uživa v penziji. 3. dan smo zapičili na Kopaonik, kjer se je zgodil tiste 0,5% makadama. Vprašal sem osebje v apartmajskem naselju, če se da priti z motorjem na Pančićev vrh, ki je najvišji vrh, pa so mi zrihtal kar gl. kuharja, ki vozi eno SM mašinco, da je pokazal pot. Nahecal sem tudi sodelavca z Vstromom, da gre zraven, češ da bo že obrnil, če mu je pretežko. Pot je bila pravzaprav na easy, malo sicer razrita od vode, tako da je prišel gor brez večjih težav, le mal bolj počasi, ker je bolj pedanten , da ne bo treba slučajno preveč mopeda čistit :-). Tkole je na vrhu, nekaj čez 2000m nm Sedežnice imajo boljš kot v SLO, kjer je v glavnem vse staro po 30 let in več. Moram prit pozim smučat sem, ker Srbi so itak neprimerno bolj gostoljubni kot pa čez severno mejo v "Heiderlandu" Pa tu ti še noben ne teži, če se voziš po šumskim putevima, s hriba se je videlo polno kolovozov, sam kaj ko je bila ura že 8 zvečer, jutri pa pičimo že zjutraj dalje... To be continued... Naslednji dan smo se s sodelavcema razšli, eden je moral v nedeljo v službo, drugi je bil že malo naveličan in je šel z njim, jaz pa sem rekel, da grem še mal čez Kosovo pa CG in Bosno in potem domov. Pičil cem za Peć pa proti Čakorju, pa so mi rekli gor, da je prelaz zaprt, ker so Kosovci pa Črnogorci nekaj zapel med sabo. Kar nekaj džabe prevoženih km, ampak je bilo kljub temu fajn. Če ne drugega, je en domačin po poti proti Čakorju postavljal na otočku sredi rečice en tak sej ne vem kaj bi reku - nekej med Minimundusom pa Gardelandom in Olimpijskim selom v malem, vsaj meni je tako zgledal. Verjetno bo prvi naliv vse skup odnesel... Sledi še nekaj makadama Bosne, ampak jutri... stuhec, RobiRoberto, Kmet2 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Junij 7, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 7, 2016 120 hitrih km ... Topshit view Test novih copatkov; I like them a lot Bajk ki mi omogoča vse to Pa jasno vsaj en filterček sayo, UnionJack, pik1 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Junij 7, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 7, 2016 V soboto sem peljal z Durmitorja proti Sarajevu, da bi tam okrog Jajca nekje prespal.Zanimivo, Žabljak zelo prazen, turistov komaj za vzorec.Tam pred nekje pred Sarajevom je odcep za Bjelašnico in Igman. Vprašam punce v eni trgovinci, kaj je boljše, pravita, da Bjelašnica, OK, grem gor. Se mal razgledam, vprašam domačina, ki sposoja štirikolesnike, če se da peljat na vrh, mi pokaže smer, kam naj približno grem... ...na drugem koncu turističnega naselja srečam eno skupino starejših mladincev iz Italije, ki so bili ravno na kofetu in so se vrnil iz vrha. Bilo jih je enih 8 komadov, in so šli v Karpate za 9 dni v Romunijo, vsi z enim nalepkam na vetrobranih , kot da so najmanj z Dakarja uletel. Govoril so itak en čez drugega pa po italjansko z mano, sem se samo režal ko jih nisem zastopil prav velik. Un Đovanni s ta novo Africo, ki je znal pa nemšk pa potem ko sem rekel, da sem Slovenc, ni hotel kaj dost debatirat z mano. So rekli da bo z mojim čelavim Pirelli gumam bolj slippery gor grede, da bi rabil vsaj Metzeler Karo 3, kot so imeli oni, če hočem na vrh. Sem jim rekel, probal bom, več kot obrnit v dolino ne morem. Sem spustil tlak v gumah, potem pa pot pot kolesa, ni se mi zdel gor grede kaj ekstra zajebano Na vrhu Bjelašnice Simboli iz vremena kada smo se još svi voljeli Streljal so se tu gor kar intenzivno. Zadaj za skurjenim hotelom je že prihajala fronta dežja, pa sem počasi piz..co stisnil Se vrnem na neko križišče v vznožju, me družba bosanskih planincev oz, celo alpinistov in celo motoristov preusmeri, da ne tiščim nazaj na asfalt za Sarajevo, s takim motorjem moram po bližnjici čez Lukomir, Ćuhoviče, Blace, v Konjic, nato pa po asfaltu skoz Jablanico, Prozor, Jajce. Mal me je skrbel, ker na moji karti Juge teh velemest ni bilo gor niti pod razno, ampak dejmo probat, če smo že tu. Ura je bila pa že tudi krepko popoldan, tako, da je bilo treba štartat. Cesta je bila res huda, da o pokrajini ne govorimo :-) V enem selu sta domači mountbajkerski par že pakirala kolesa v džip, ker ona ni hotla bit čist mokra. Puta nikad kraja, jebote, da se nisam izgubio?? Saj je lepo ampak me je že mal kakat prijel... Na koncu le padem ves happy u Konjic. Nasproti čez cesto celo SLO Petrol , da sem lahko še gume nazaj napumpal. Zraven pumpe še ena bosanska svaštarnica - all inclusive - Autoodpad, trgovina z rezervnimi deli, autopraona, itd, rečem dečkotu, naj ga glih malo s Kärcherjem ošprica, da gre blato preč, da mal ketno našpricam. Skočim na Petrol še po eno čokolado, mali se intenzivno po bosansko loti posla, pridem nazaj s pumpe, gledam motor kot žaba v luč... Sem mislil, da je mali piksno barve gor zlil, da mu barva motorja ni bila všeč. Mali se je sam režal, je rekel da je to tak fluorescenten šampon, v Bosni so zgleda enih 5 let pred nami. V glavnem sem mu že skor majko j....l, ampak je zaslužil pošteno 2€ :-). To je blo približno to za v to temo, potem pa asfalt do doma... Mavti, Synth, Someone12 in 32 others 35 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno Junij 9, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 9, 2016 Danes sva se šla s sodelavcem vozit na Verd. Človek vozi resno, tudi tekmuje na klasičnih enduro dirkah po Evropi. In sem imel učno urico pa pol. Začelo se je bolj švoh, ker sem v naglici pozabil spakirati čelado pa sem jo moral nazaj do Lj it iskat. No, ko sem bil nazaj s čelado, pa se je začel dril. Zgornji del proge je bil prezpolzek in je zaradi priprave na tekomovanje cel prepreden s plastičnimi trakovi, pa me ganjal na 'sipine'. Da se naučim vozit v malo bolj resen breg. Najprej en raven, relativno strm (strah ima veliko očesa, al kako pravijo). Navodila - v drugo, odpri gas do amena, prst na sklopki, pa bo. Po parih poskusih... je blo. Naprej na enega malo bolj zafrknjena, ki gre prečno preko strmine. Ni šlo. Premalo gasa, popuščanje gasa...neumnosti skratka. Ko sem ene petič pobiral motor na strmini, se je iz moje glave bolj kadilo, kot vodna para z mokre resonance. Pa mi je na drugem koncu predstavil kratek vzpon, ki je na vrhu šal proti vertikali. Z manj gasa da se dobi občutek. Par poskusov kasneje je kr zlavfalo. Na koncu sem se bil sposoben tja gor pognati dokaj kontrolirano, na vrhu dvigniti motor malo na zadnjo kolo in ga pol z nekaj sklopke lepo spustiti na ravnino. Edina slaba ideja je bila pustiti tablico gor. Po parih stanjih na zadnjem kolesu je obležala sredi vzpona. Ker je okvir pripet z vezicami, ni škode Razen za vezice. Vmes sem dobil na probo Beto 300 RR. Hud stroj, neverjetno dobro gre v hrib, par poskusov po ravnem v tretji pa je ... no ja. Leti ko sneta skira. Na raketni pogon. Tale konkretno je nastavljena bolj za enduro in ni hudo agresivna. Pa vseeno nabira hitrost ko blesava. On ta kratek vzpon oddela brez problema. Sredi klanca malo odpreš, pa hoče na zadnjega. Brez drame in norenja. Sam... sprednji konec sili v zrak. "Sotrpin" pa je vmes navijal EXC-ja v totalne jebe od vzponov. Ker je manjše prostornine mu je treba "dušo vadit", druge ni. Ko zgubi zalet in/ali obrate, počaka. Je poučno gledati človeka, ki zna peljati. Stroj zmore, če človek ve kaj dela. Če si en tak 'početnik i starter' moje sorte... pa ni druge ko dril. In dril. In dril. Pa še ne gre v redu Za konec dneva sem parkrat probal ta drug vzpon. On, ki prej ni šal. Tokrat je v parih poskusih ratalo. In pol še enkrat. Druga, gas, glej v pravo smer pa pusti, da TULI. Podlaga je mehka in ni straha, da naredi kak luping. Je pa treba zaupati sebi in stroju. Ampak ajd, je šlo Fotk ni, ker je skoz deževalo in je vse mokro. Pa mi je bilo škoda telefon s sabo vlačit. Bojo pa drugič. Praktična dognanja dneva - nekaj sem jamral o 'premehki zadnji fedri'. Pa sem hitro slišal, da vzmetenje dela čisto ok. In da se bolj splača skurit za vrednost fedre mešance, bo več koristi. Edina pripomba na EXC-ja je bila na temo jettinga. Je dosti prebogato nastavljen, kar sicer vem. Se sliši in vidi - iz aspuha je kr lepa špura olja po zunanji strani dušilca. Bo treba urediti... Janezs, igc1, builder in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno Junij 10, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 10, 2016 KilleRBee, jskrablin, KyoKon in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stuhec Objavljeno Junij 10, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 10, 2016 Mal spomina skalar36, Kmet2, builder in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Junij 21, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 21, 2016 Koristim še zadnji možni trenutek dopusta, preden se bodo množice vsule na morje. In je prav fajn na SLO obali, nobene gužve, sicer pa tud sonce ni prav švasal, ideano za izletek do Kamenjaka. Par km je bilo tud šodra, ostalo asfalt. Ker nisem ravno najbolj zgodaj štartal sem bil pri Motovunu že mal lačen napravim kratek pit-stop za en jogurt v lokalni štacuni Nadaljujem po Parenzani vmes malo še zabluzim po nekih vinskih in maslinovih putevima, se spet priključim na Parenzano. Seveda sem se tolk zgubu,da sem po Parenzani proti severu peljal in ne proti jugu. Ampak je bilo fajn... Na enih mestih je blo prav fajhtn za Kras, že mal zgleda na pragozd... Pa tunelček Sicer legalno se po Parenzani ravno ne sme vozit, kakšne kolesarske gužve pa tud ni, srečal sem 2 kolesarja na ca 30km Parenzane. Policajac me tud ni noben preganjjal. Ostal del poti pičim po asfaltu,ker sem bil že pozen,zato nekaj šodram samo še po Premanturi... Tale potka navzgor je bila s hlodi zaprta, verjetno da ne bi kakšen avto nasedel Puščica na tleh kaže v Safari bar, kaj sem hotu sem moral na enega hladnega Enih dobrih 200km sem obrnil, nazaj na Slo obalo vozim asfalt, dež mi prizanaša, samo mokre ceste na večih koncih CRO so mal upočasnile tempo, ja nič, fajn je blo... DAMI34, VS800, hajoktejn in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Junij 22, 2016 Deli Objavljeno Junij 22, 2016 Fantje gre kdo na enguro? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Junij 22, 2016 Deli Objavljeno Junij 22, 2016 Zaenkrat planiram iti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Junij 24, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2016 Cilj danes je bla baza 20. Do tja so ble hitre makadamske poti, vmes sem občudoval nemško popolnost izdelave . Drgač pa najdražji štender v življenju ... Mal spomenikov ... Del baze 20 Pot do tja Selfi Pa sigurno šidlov raufnk AJ, sayo, jskrablin in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miha9977 Objavljeno Junij 24, 2016 Deli Objavljeno Junij 24, 2016 zanima me če pozna kdo kake zanimive makedamske ceste v okolici Celja ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava miha9977 Objavljeno Junij 25, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 25, 2016 Čez Bele vode proti Smrekovcu nato pa na desno za Črno proti Najevski lipi pa nazaj čez Sleme, Zavodnje in Šoštanj. Se pravi dosti makedama pa tudi asfalta in ovinkov igc1, pik1, gsxf750 in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igc1 Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Ob 22. 06. 2016 at 10:13, SF pravi: Fantje gre kdo na enguro? SF, a se ti da mal več napisat ali pa kakšen link prilepit, kje se dogaja, kdaj, ali se tudi s težjim kravcam 200+kg vozijo, itd. Mogoče me pa stvar potegne, če stvar ni samo za malo lažje enocilindrce mišljena...pa če ni že vseskup prepozno.... Hvala za odg. celjan89 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Tudi s težjimi kravcami se vozijo na enguro. Jaz bom s svojim 200 EXC očitno peresno lahka kategorija, še en forumaš gre s TTR 600. Za prijave ni prepozno, za podrobnosti si poglej http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=251940.0 Zaenkrat gremo vsaj trije s tega foruma, poleg @SF še @gsxf750 in moja malenkost. Dogaja se pa 15., 16. in 17. julij, se pravi čez malo manj kot dva tedna. pik1, gsxf750, igc1 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igc1 Objavljeno Julij 5, 2016 Deli Objavljeno Julij 5, 2016 Jutro... hvala za odgovor, bom danes malo počekiral! Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 5, 2016 Deli Objavljeno Julij 5, 2016 pred 9 urami, igc1 pravi: Jutro... hvala za odgovor, bom danes malo počekiral! Lp V bistvu je prvotno namenjen vožnji s kravami; tisti s HE majo ponavadi zehaste obraze. Sicer pa če bo po planu greva še SF in moja malenkost. Pot do tja pa čimveč off. igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 5, 2016 Deli Objavljeno Julij 5, 2016 (popravljeno) . Popravljeno Julij 5, 2016. Popravil hajoktejn Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava miha9977 Objavljeno Julij 5, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 5, 2016 Proti Mozirju, do Ljubnega potem pa v Ljubnem proti Smrekovcu.Na poti od ljubnega je bilo veliko makedama,potem pa iz Smrekovca čez Bele vode in Lepo njico ter domov. hajoktejn, Someone12, igc1 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igc1 Objavljeno Julij 5, 2016 Deli Objavljeno Julij 5, 2016 pred 6 urami, hajoktejn pravi: V bistvu je prvotno namenjen vožnji s kravami; tisti s HE majo ponavadi zehaste obraze. Sicer pa če bo po planu greva še SF in moja malenkost. Pot do tja pa čimveč off. Tenks za odgovore fantje.... sem se prijavil na hrvaški forum, ampak smešn, če sem v njem prijavljen, linka od jskrablina ne vidim, oz. izpiše samo "Tema ili forum koji ste tražili, čini se, ne postoji ili ima ograničenje pristupa.", tako, da se ne morem vpisat na listo. Če pa nisem prijavljen, pa vidim vseh 5 strani teme Enguro 3. A je kakšna finta al je odprto samo za special guests? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Julij 5, 2016 Deli Objavljeno Julij 5, 2016 Poizkusi na bj bikers... Tam so originalne prijave. Tema je namreč odprta na obeh forumih... igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igc1 Objavljeno Julij 6, 2016 Deli Objavljeno Julij 6, 2016 pred 19 urami, SF pravi: Poizkusi na bj bikers... Tam so originalne prijave. Tema je namreč odprta na obeh forumih... Tenks, na bj bikers je pa šlo skoz, tako, da upam, da je OK, sem skopiral udeležence, pa sebe pripopal na konec, upam, da je to to?? A je opcija, da se komu pridružim, ki gre z motorjem dol, da ne bom sam bluzil, Hajoktejn, SF?, če bo seveda offroad pot do Mrkonjića za enga takega povprečnega kljukca primerna :-) hajoktejn, gsxf750 in jskrablin 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 6, 2016 Deli Objavljeno Julij 6, 2016 Jasno @igc1 igc1 in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 7, 2016 (popravljeno) Včeraj sem se spet mučil na Verdu. Je bilo kr pestro, prvič sem pošteno krstil motor (skor šal v luping na enem ne čisto trivialnem vzponu), pri tem pa dobro testiral kvaliteto body armorja, pridelal konkretno modrico (ki je bolj vijolčna kot modra ) na tazadnji in skor pregorel pri lazenju z motorjem po ozki poti skoz robide. Več bo treba vadit osnovno manevriranje pri polžjih hitrostih. Pa naučit se morem po zadnjem vozit. Kolega pleza v 'ciljno ravnino' letošnje extreme enduro dirke na Verdu: Beta 300 RR na vrhu znanega klanca za vadit. Da se malo vidi, kako strmo je za iti dol. Gor se gre po malo bolj 'položnem' delu. Vzpon iz skor zgoraj... Ena za KTM katalog "Mater sem zjeban" selfi In za konec še posnetek EXC-ja v rokah človeka, ki zna pelat - https://static.zomg.si/share/VID_20160706_202347.mp4 Zaključek? Ko misliš, da si se že kaj naučil, se vedno najde daljši/bolj strm klanec. Al pa ožja pot skoz robide s kako zahrbtno dvojno 'stopnico'. Je pa dober občutek ko pri 'gasu do amena' na začetku vzpona zadnji amortizer porabi skor ves hod in se motor na polno izstreli navzgor Popravljeno Julij 7, 2016. Popravil jskrablin TakeALookAround, Janezs, sayo in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se