stuhec Objavljeno Avgust 1, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2016 hvala vam mislim da sem pogruntal kako lahk dam vam pa se kak teren za luste KyoKon, Janezs, Kmet2 in 3 others 6
sayo Objavljeno Avgust 1, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2016 pred eno uro, stuhec pravi: hvala vam mislim da sem pogruntal kako lahk dam vam pa se kak teren za luste Kje si to bil, na Goričkem ???
stuhec Objavljeno Avgust 1, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2016 na goričkem so goričke ravnine to ni goričko Janezs, MiNa, jskrablin in 1 other 4
celjan89 Objavljeno Avgust 1, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2016 Pa ti se to z avtomobilom voziš in slikaš?
stuhec Objavljeno Avgust 2, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2016 pred 6 urami, celjan89 pravi: Pa ti se to z avtomobilom voziš in slikaš? ja to sem bil z avtomobilom, bi pa to šu z m., sam ne sam
SF Objavljeno Avgust 4, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2016 Je danes popoldne kdo interesent za kako vožnjo?
Popularna objava Borutt Objavljeno Avgust 6, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2016 (popravljeno) 168 km v štirih urah. Javorniki in Snežnik ter še kaj je veliko območje. Prevozil sem samo en majhen del. Popravljeno Avgust 6, 2016. Popravil Borutt Kmet2, skalar36, Janezs in 10 others 13
miha9977 Objavljeno Avgust 6, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2016 pred eno uro, Borutt pravi: 168 km v štirih urah. Javorniki in Snežnik ter še kaj je veliko območje. Prevozil sem samo en majhen del. Imap beto registrirano?
Borutt Objavljeno Avgust 6, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2016 pred 17 minutami, miha9977 pravi: Imap beto registrirano? Je kovačeva kobila bosa ? builder, pik1, RobiRoberto in 2 others 5
builder Objavljeno Avgust 7, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2016 pred 17 urami, Borutt pravi: Je kovačeva kobila bosa ? zmer stuhec, VS800 in NX650 3
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 10, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 10, 2016 Zdravo. Leto je naokoli in se spodobi da spet kaj napišem o naši zadnji letni enduro avanturi... Tokrat smo prečesali Bosanske planine... Princip potovanja kot običajno, poiskat in odvozit čimbolj odročne kraje in poti, predvsem najti kake, ki sploh niso kartirane... Se pravi uporaba satelitskih posnetkov, mapiranje trase ovinek za ovinkom in to preurediti v track, ki ga zna brati garmin... Avantura brez hotelov, kopalnic, osnovna higiena je zagotovljena s kopanjem v naključnih jezerih in rekah vsaki dan, s spanjem na odprtem na kaki planinski jasi ob ognju. Teaser fotke: Tokrat smo si vzel še nekaj časa in izdelali fake gadgete za naše motorje.... Snorkel za globoka prečenja rek: Stacionarni telefon in tipkovnica z funkcijami jump...ipd 220V vtičnica za fen, fritezo, sušilec solate Dvojni izpuhi da zverina lažje izkašlja vse konje: Vetrna elektrarna za napajanje akumulatorja in luči In tako naprej, zgolj za zajebancijo in da se mimoidoči malo praskajo po glavi, ker jim ni čisto jasno kaj so pravkar videli. S sabo smo imeli še bike of shame, če bi slučajno kateri od naših motorjev crknil in ne bi mogel nadaljevati z svojim. Preskočil bom dolgočasni tranzit po asvaltu do Banja Luke... Plan je bil, da prvi dan stisnemo tranzit in smo do večera že v planinah... Tako smo prvo popoldne že prispeli na planino Vlašič. Massio s svojo Transalpko Nadmorska višina nad 1600 m. Oblaki in megla.... Če koga kje srečamo si vzamemo čas za spoznavanje in pogovor. To so običajno najboljši utrinki iz poti. Stik z domačini. Po drugi strani pa je pametno pri domačinih preveriti kako je z minami na njihovem območju. Kasneje smo v daljavi opazili nek tabor sredi jase... Ustavili smo se pri treh starejših možakarjih... Povabili so nas na počitek, rakijo in pir.... Tja so prispeli popoldne kot vsako leto na ta dan. Skuhali bodo golaž in juho do naslednjega dne, ko bo pri križu potekalo tradicionalno maševanje in se zbere 100-200 romarjev. Počasi se je že mračilo, mi pa še nismo našli primernega prostora za prenočitev. Zaradi visoke nadmorske višine, ni bilo zavetja ali gozda, torej nič drv, da bi kurili preko noči, kar je na območju volkov in medevedov ključno zaradi varnosti. Prisiljeni smo se bili spustiti nižje iz planine v zavetje. Ob poti smo našli nek planinski dom in se kar odločili da prespimo tam, ker nas je že ujela noč. To be continued... Kor13, msjr, Kmet2 in 35 others 38
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 12, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 12, 2016 Prejšnjo noč smo prispeli v kočo po temi in niti nismo uspeli zares videti kje smo prenočili.... Za 1 nočitev, 2 pira, 1x rakija in jutranjo kavo smo plačali 12€ po osebi. Ob svitu se je šele zares razprostrl pogled na Vlašič kjer smo se vozili prejšnji večer. Pot smo nadaljevali mimo Travnika proti Uskoplju. Srečali smo organizatorja Bosnia rally. Ravno je potekal Roadbook trening.. Neskončne stezice na planini Vranica Spust proti Prokoškem jezeru Prokoško jezero Lokalna hrana je okusna, sveža in poceni Nadaljevanje proti Bjelašnici V teh krajih oglarji to počnejo po malo drugačnem sistemu. Travniške planote...čudovit mehak teren za vožnjo Yoghurt, builder, HyperJack in 29 others 32
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 12, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 12, 2016 (popravljeno) Vzpon na planino Bitovnja je bil kar tricky, nevarnost min, zaraščene poti... to imaš vedno nekje v podzavesti, skoraj smo že morali obrniti, ker je izgledalo, da se pot ne nadaljuje in da je zaraščena, pa se nam je odprla neka alternativna nova vlaka in tako smo uspeli priti na to čudovito planoto... Trud je bil poplačan in užitek po naporu še večji... Sredi dneva smo prišli v Konjic, kjer smo se osvežili v Neretvi. Take primere izkoristimo za obnovitev zaloge vode, gorriva in hrane za naslednjih 24 ur. Osnovni kurs je bil zastavljen proti Bjelašnici, ampak današnji cilj je priti do vasi Lukomir. Najbolj odročna hribovska naselbina v Bosni iz 14 stoletja. https://en.wikipedia.org/wiki/Lukomir Traili proti Lukomirju Dovoz do vasi Lukomir je vasica ki jo iz zadnje strani varujejo neprehodne strmine Vaški trg z studenčnico. Biti tukaj v tej vasi res vliva občutek da si nekje v zelo odročnih krajih.. Preživljanje večera v tej vasi je bilo pomirjujoče in spokojno. Bosna ima tovrstnih virov vode zelo veliko. Skoraj vsaka vas ima sezidan kak tak vodni vir. Pogosto pa se nahajajo tudi izven naselij sredi ničesar. The team: Nacho, Massio, Ni3ous Z vaškim možakarjem smo se dogovorili da nam je odstopil nekaj placa na jasi in drva. Tako smo se namestili v taboru s pogledom na vasico Lukomir. Ta večeer smo preživeli z domačini in opazovali utrip vasi Višinski profil vožnje tega dne. Popravljeno Avgust 12, 2016. Popravil Ni3ous gsxf750, Mavti, Nearrain in 30 others 33
Popularna objava igc1 Objavljeno Avgust 12, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 12, 2016 Odlično Ni3ous & Co, z veseljem prebral, taboljš del vašega džira verjetno še napišeš... mi je pa zanimivo, ker sem jaz tud v Lukomir v začetku junija zalutal, ko so me na srečo iz Bjelašnice namesto nazaj na asfalt prijazni planinci usmerili tu skozi in nato v Konjic, Še dobr, da sem jih poslušal Janezs, jskrablin, Kmet2 in 11 others 14
Popularna objava igc1 Objavljeno Avgust 13, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 13, 2016 Za podaljšan vikend sem pristal na SLO obali, da ne bi samo na plaži cajt ubijal, se odločim en al pa dva hribčka osvojit. Grem proti Podgorju, preden prečkam progo, komaj zabremzam, da fotkam star stop znak. vprašam v vasi, kje gre kolovoz na Slavnik, me navižajo na pravo špuro in grem gor... Nekje na 3/4 poti langsam prehitevam domače konjenike, kolovoz je ozek, konji nemirni zaradi motorja. Mimo treh nekak preguram, pri četrtrm se zatakne. Konj nori, jaz ustavm, da umirim situacijo. Jezdec ga ne more umirit, konj v rikverc proti men jaz cakam kot bebo na motorju, kdaj se mi bo podkev zoomirala v čeu, kot v filmu... na srečo konj naguzi motor z ritjo, mene odbije kot kegelj v žbunje. Ampak sem se že pobiral, kavboj vpije, če sem cel... sem reku ceu ceu, daj zdej pomagej še moped pobrat. Dečko, pravzaprav hrust zjaše, umiri konja, ga priveže, vpraša kje lahko zagrab motor, ga dvigne skor kot bicikl, jaz sem mal glumil gljivo zraven :-) V glavnem, meni nič, motorju nič, razen fleka prešvicane kobilje riti na plastiki :-) Pičim do vrha, nekaj kasneje prijahajo gor tudi konjeniki. Se še mal pogovorimo. V glavnem nagazila me je mlada kobila ampak velika, ker ima tudi lastnik skoraj 2m. Pravi, da ima tinejdžerka 450kg. Častijo en drink, en od njih pravi, da je izgledal dogodek kar opasno, ampak smo dobre volje, ker se je tako končalo :-) poslikam ekipco - kavbojko in 4 primorske kavboje, ta sredn je bil pa un ta močn Še kobilca, k ne mara ropotajočih kavbojev na dveh kolesih, tu je bla pa čist pridna majku ji... Zdej vem tudi v praksi, kaj je ena konjska moč, no saj je bila punca pridna, nič ni po men pa po mopiju hodila, sam en tak body-check mi je spustila... Ker se je vse tako fajn končalo, sem se odločil še za skok na sosednji hrib... so rekli kavboji, da se da gor pripeljat.... Bom pripel še kakšno fotko... skalar36, DXR16, Kor13 in 25 others 28
Popularna objava igc1 Objavljeno Avgust 14, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 14, 2016 ...Primorski kavboji dajo zadnje napotke za na sosednji hrib, v Podgorju pri cerkvici desno čez cesto, pa gas na kolovoz. Oni so to vse s konji že skoz dal... Fino po hladni šumici navzgor Ko pridem na plano, ugotovim, da sem mal zalutal, moram na vrh direkt za motorjem. Torej nazaj pa levo... Najdem pravo smer, peljem mimo jagrskega stanta proti vrhu... Vrh zgleda mamljivo, ravna travnata špura kolovoza tudi obeta, sem mislil, da ga bom mal privil gor v klanec. Pa ni bilo ravno tolk fajn, kot je zgledal, sta bili kolesnici prekriti s travo, kakšen nabrušen kamen skrit spodaj ali pa kakšna luknja, zato grem kar na izi. Na vrhu lepo, Golič, zadaj Mount Slavnik :-) Že na fotkah je lepo, v resnic je bilo pa še boljš ;-), sledi povratek na pregreto obalo :-( Ni3ous, Mavti, Yoghurt in 25 others 28
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 15, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 15, 2016 Danes sem plužil po Bjelašnici ........... Lp jskrablin, skalar36, RobiRoberto in 16 others 19
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 15, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 15, 2016 (popravljeno) Js tudi, poudarek je na besedo "plužil" Je bla sicer velika želja do vrha pridet, sam ni šlo...šodr prehud, specijalka s 190 gumico, pa tut ne preveč primerna, čeprav jo moram pohvaliti, kljub 20 cm luknjam, je nisrm niti 1x dotaknil spodaj. Tako da, kapo dol Kmetu, za osvojen vrh. To je to, še dobro, da sm našu prineren ovinkec za obrnit... Popravljeno Avgust 15, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar, skalar36, RobiRoberto in 19 others 22
igc1 Objavljeno Avgust 15, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2016 ...nekam velik KTMjev je ta teden po tleh ležal, da ne bo zdej prodaja padla, ko bojo ljudje mislil, da so to poleg ostalih težav nekam nestabilni motorji. :-) Škoda, da nisem mojga slikal, ko mi je kobila en bodiček spustila, sam je blo tolk ferkerja okrog z miritvijo konjev, pa benz je mal čez en iberlauf tekel, tko, da smo ga z unim tamočnim kavbojem takoj pokonc postavil, drgač bi še Slavnik gorel. Edin Kmet2 je vrnil mal ta teden zbledelega imidža :-) A je letos kakšna obletnca olimpijade, da letos vsi na Bjelašnico rinemo? Drugač so OI letos v Riu...;-) Bmflar, pik1, celjan89 in 2 others 5
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 16, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2016 No ne uničit še ene res lepe teme ..... Skratka danes sem se šel peljat in raziskovat teren okrog Peručkega jezera.........hitro sem zaključil ...........sam sem res en debil ,v blato se zapičim z 230kg in cestnimi gumami ja komaj sem ga zvlekel na trdo podlago . Enduro me res veseli in ko vidim fante ala Ni3ous mi skor pride manjka mi pravi motor ,znanje a se zapičim v vsako potko in sproti učim na napakah .....ko bom sposoben bo v garaži super enduro od KTM ..... Nekaj utrinkov moje neumnosti ...umrl sem preden sem to skrupocalo potegnil iz tega blat ,pa podlagal veje ,travo ,hodil poleg in v 1 prestavi si pomagal ,skratka pri 33 stopinjah sem skoraj izdahnih ,vodo izgubil po poti ..............kap ............. AJ, blazzarss, RobiRoberto in 21 others 24
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 18, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 18, 2016 (popravljeno) Naslednje jutro se zbudimo v Lukomirju... Na jutranjem sprehodu po vasi najedem kmetico od katere kupim jajca in ovčji sir za zajtrk Po zajtrku jo mahnemo po makadamih proti Bjelašnici Pogledi južno od Igmana Smer poti je bila preko planin do Boračkega jezera. Pogledi in poti so bile prekrasne Kot sem že omenil je po bosanskih planinah kar nekaj teh vodnjakov, ki so odlična priložnost za osvežitev in refill camelbacka. Nadaljevanje preko planin.... Spust iz planine po sredini teh klifov v ozadnju. Od tu si je težko predstavljat, da je tam speljana pot sredi te stene Zgodaj popoldne smo prišli do Boračkega jezera, ki je precej urejen in turističen. Voda je bila super, pivo in ambient tudi pa smo malo šli žurat Prenočili smo tule ob jezeru ----------------------------------- Kmet, Igc - modela sta, kje rijeta s temi gumami in lepimi motorji. Bravo za uspešen vzpon na Bjelašnico, precej zrahljana in razdrta podlaga in dolg vzpon je do vrha. Popravljeno Avgust 18, 2016. Popravil Ni3ous kitekatus, jskrablin, Nearrain in 20 others 23
motolover Objavljeno Avgust 18, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2016 3 hours ago, Ni3ous said: Prenočili smo tule ob jezeru Za vsak slučaj, če koga nese tam okoli: na nasprotni strani jezera, levo pred trgovino, je "mala plaža", kjer se kampira brezplačno. Nearrain, igc1, AJ in 2 others 5
sayo Objavljeno Avgust 18, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2016 Ob 17. 8. 2016 at 0:47, Kmet2 pravi: No ne uničit še ene res lepe teme ..... Skratka danes sem se šel peljat in raziskovat teren okrog Peručkega jezera.........hitro sem zaključil ...........sam sem res en debil ,v blato se zapičim z 230kg in cestnimi gumami ja komaj sem ga zvlekel na trdo podlago . Enduro me res veseli in ko vidim fante ala Ni3ous mi skor pride manjka mi pravi motor ,znanje a se zapičim v vsako potko in sproti učim na napakah .....ko bom sposoben bo v garaži super enduro od KTM ..... Nekaj utrinkov moje neumnosti To je za te moped, da boš mal te mišice uporabu igc1 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 19, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2016 pred 18 urami, Ni3ous pravi: Kmet in Igc......emi gumami in lepimi motorji. Bravo za uspešen vzpon na Bjelašnico, precej zrahljana in razdrta podlaga in dolg vzpon je do vrha. A mene za moj trud pa nauš pohvalu? igc1, Kmet2 in Bmflar 3
Bmflar Objavljeno Avgust 19, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2016 pred 18 minutami, DAMI34 pravi: A mene za moj trud pa nauš pohvalu? Ti si spal na makedamu Kmet2, DAMI34 in celjan89 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se