Ni3ous Objavljeno Oktober 5, 2016 Avtor Deli Objavljeno Oktober 5, 2016 Smo se srečali z njimi letos: DAMI34, Kmet2, gsxf750 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Oktober 5, 2016 Deli Objavljeno Oktober 5, 2016 pred 57 minutami, igc1 pravi: jskrablin, sem kliknil na link, pa nekej ne funkcionira... Ja, en presledek se mi je 'vrinil' na koncu - http://yamaha-offroad-experience.at/bosnia_rally/program_en.html Zdaj pa bi moglo klikat igc1 in sayo 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Oktober 22, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 22, 2016 Preden čist zahladi sem še en kratek izletek proti Poreznu naredil, me že dolg ni blo v tistem koncu. Mokrega listja je bilo na poti res kot listja, dol grede je blo potrebno kar bolj na langzam zavirat... Ma na enih 1300m visoko ga je že kar nekaj vrglo... Se ustavim pri zanimivih napisih, "zapiraj rampa" pa "bog lonaj" sta me kr nasmejala, ne vem a so to Idrijci al pa Polanci napisal :-) Nič, ta sneg me je čist zj...bal, nisem hotel prevečkrat mopeda pobirat, pa še sam sem bil... Kakšne gužve od planincev pa sploh ni blo, da bi mi kdo pomagal pokvarljivi krš nazaj v breg po snegu porint, če bi bla kakšna štala Grem rajš nazaj :-( Mal je že začel tud hladit, je blo samo še 5 stopinj na tej višini Da ne bom prehitr domov prpeljal, grem v Davči še po eni peščeni špuri. Prečkam "veletok", pa gas po enem zmehčanem šodru... ...mal gor pa dol pa gor pa dol... ... in čez "big river" nazaj domov Dobr je blo, če ne bo mraza, mogoče še kakšna turca pade, drugač pa olje zamenjat in ropotalnik pospravim.... C eagle, aders, skalar36 in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Oktober 23, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 (popravljeno) Skrajni čas je da nadaljujem kako je potekala naša avantura po odročnih bosanskih poteh, ter zgodbo tudi zaključim.... Druga noč na planini Morine se je prevesila v jutro in sonce nas je že prijetno božalo. Kjer je prejšnjo noč gorel velik ogenj se je samo še malo kadilo izpod pepela. Malo prebrskam sivi pepel in tako dodam dovolj zraka, da je ogenj zagorel in omogočil dovolj vročine za pripravo zajtrka in kave. Ob prelepem pogledu preko gričkov na planoti se pakiramo, vedoč da je to zadnji dan offroadanja po začrtani trasi. Po enem tednu nomadskega življenja, je pakiranje že hitra rutina in smo naared za nataknit rokavice in čelado v cca 15 minutah. Pot nas je ta dan vodila nazaj po makadamih planote Morine. Sem ter tja se je odprl pogled na kako domačijo, ki je postavljena v zatišni legi, saj so pozimi tu na planini razmere bistveno drugačne in mraz zna dobro zagristi v kosti. Nadaljevali smo preko Nevesinj do Mostarja, kje smo počakali še enduraša Primoža, da se nam pridruži na zadnjem dnevu offroadanja. Tako smo v ekipo dobili za konec še Africo Twin... Pot smo nadaljevali v planine zahodno od Mostarja proti našem zadnjem terenskem cilju na tem tripu... Pavza v senčki pred vzponom na planino Čvrsnico. Vzpenjanje na goro Črvsnico Tik pod vrhom se odpre pogled na drugo stran gore v smeri Blidinjskega jezera Nadaljujemo do najvišjega vrha gore Čvrsnice, ki se imenuje Pločno in je na 2,228 m. To je obenem za nas tudi najvišja točka na tem potovanju. Razgled v drugo smer na vrhu, debata z oskrbnikom oddajnikov... na gori biva 14 dni skupaj, potem ga zamenja sodelavec za naslednjih 14 dni.... Po počitku in razgledovanju sledi dolg sicer bolj srednje zahteven spust in je šlo vse brez zapletov. Z osvojitvijo Čvrsnice smo odvozili še zadnji del začrtane enduraške trase na tem potovanju. Odvozili smo vse zadane tracke v Bosni in to celo v predvidenem času, kar je dokaj izjema. Deloma zato ker smo bili na poti samo trije in manj vozil pomeni manj tehničnih težav, gumidefektov ipd. Deloma zato, ker smo bili uigrana ekipa in smo ves čas lahko vozili z visokim tempom. Po drugi strani pa je bil velik del makadamov v nadpovrečno dobrem stanju in smo lahko večinoma hitro vozili. Po osvojitvi zadnjega cilja na trasi, se malo naprej od Blidinjskega jezera ustavimo v koči na prislužen pir in medtem ko nas božajo zadnji sončni žarki dneva, vneto podoživljamo raznorazne prigode na tem potovanju... Pred mrakom se odmaknemo iz glavne poti in še zadnji čas napravimo drva in zatočišče preden se stemni. Privoščimo si zaključno pojedino in se lepo mastimo. Pod streho smo spravili še eno odlično letno enduraško avanturo. Huda je bila tale Bosna. Naslednje jutro sem solo užgal asvaltni tranzit direkno v Slovenijo domov. Fantje so imeli en dan več časa in so si ga vzel bolj na izi. Na asvaltu se mi ni kaj dosti dogajalo, zato sem imel čas med vožnjo zase in ure in ure premleval o tripu. Bosna je bila letos še boljša kot prejšnji tripi. Vsako leto je tako in vedno težje je nadgraditi lansko avanturo. Tako sem imel pri sebi dovolj časa da razmišljam o opcijah za naslednje leto... Mora biti še bolj noro in nepozabno. Mora biti še lepše, mora biti še bolj zahtevno, hočem odvoziti dnevno še več kilometrov in po še težjih terenih. Popravljeno Oktober 23, 2016. Popravil Ni3ous lightning, VS800, hladov in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Oktober 23, 2016 Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 (popravljeno) 15 hours ago, igc1 said: ... in čez "big river" nazaj domov Dobr je blo, če ne bo mraza, mogoče še kakšna turca pade, drugač pa olje zamenjat in ropotalnik pospravim.... igc1 Sva se midva "srečala" z pogledom v ŠK. Loki na prehodu za pešce? 990 ADV? Popravljeno Oktober 23, 2016. Popravil skalar36 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igc1 Objavljeno Oktober 23, 2016 Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 pred 2 urami, skalar36 pravi: igc1 Sva se midva "srečala" z pogledom v ŠK. Loki na prehodu za pešce? 990 ADV? Možno Skalar, sem šel ob enih 4h-5h popoldan nazaj iz neosvojenega Porezna čez ŠkL. A misliš prehod iz avtobusne proti Nami, tam sem vidu enga mladga možakarja pa otroka zraven. Če je bil črno-bel 990 sem bil verjetno res jaz skalar36 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Oktober 23, 2016 Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 3 hours ago, igc1 said: Možno Skalar, sem šel ob enih 4h-5h popoldan nazaj iz neosvojenega Porezna čez ŠkL. A misliš prehod iz avtobusne proti Nami, tam sem vidu enga mladga možakarja pa otroka zraven. Če je bil črno-bel 990 sem bil verjetno res jaz Ja. Ta mladi možakar sem bil jaz. Lep ADV! Me je takoj prijelo, da sem jih gledal na Avtonetu. SF in igc1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno Oktober 26, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 26, 2016 DAMI34, KyoKon, Janezs in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
THOMPSON Objavljeno Oktober 27, 2016 Deli Objavljeno Oktober 27, 2016 oj, kje si pa slikal zadnjih pet slik? Tam še nisem bil, pa v soboto bo lepo.. lp, andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Oktober 28, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 28, 2016 S @skalarjem36 sva se mal podila po hribih nad Poljansko dolino. Kljub sposojenemu mopedu in bolj kot ne cestnimi gumami sva šla kar na poskok Koča pod Blegošom Cerkno In pa razgled s Porezna ... idila Pred zgodovinskim spomenikom pa se razideva in vsak na svojo stran domov. Vrhunsko; še bova oblegala te konce. I'm happy. TobyG, Yoghurt, KyoKon in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 28, 2016 Deli Objavljeno Oktober 28, 2016 pred 17 urami, THOMPSON pravi: oj, kje si pa slikal zadnjih pet slik? Tam še nisem bil, pa v soboto bo lepo.. lp, andrej Žeje. Poznaš ? Blizu je vojaški poligon. Na guglu pojdi mimo cerkve in boš prišel do te hiše. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Oktober 28, 2016 Deli Objavljeno Oktober 28, 2016 2 hours ago, hajoktejn said: Žal iz moje strani ne bo slik, ker mi je uspelo polomit že 2. telefon ta teden Škoda, sem mel lepe posnetke hajoktjen-a, ki se je vozil po... Občutki so fenomenalni. Tudi tale okorna Yamahica je uporaben strojček. Se da marsikam priti z njo. In vse je v glavi. Mam že nov hobi...že gledam AN. igc1, Kmet2, MiNa in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Oktober 29, 2016 Deli Objavljeno Oktober 29, 2016 Skalar pa Hajo Simpaticna vožnja, prav zavidam vama! O na Visokem sta tudi bila? Pravijo, da je dvorec zaklet. Tavčar tam ni našel sreče, prav tako niso imeli sreče niti kasnejši najemniki... Kakih 200 metrov po poti v gozdu se nahaja družinska grobnica, kjer je znameniti slovenski pisatelj tudi pokopan. hajoktejn, jskrablin, pik1 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Oktober 29, 2016 Deli Objavljeno Oktober 29, 2016 1 hour ago, SF said: Skalar pa Hajo Simpaticna vožnja, prav zavidam vama! O na Visokem sta tudi bila? Pravijo, da je dvorec zaklet. Tavčar tam ni našel sreče, prav tako niso imeli sreče niti kasnejši najemniki... Kakih 200 metrov po poti v gozdu se nahaja družinska grobnica, kjer je znameniti slovenski pisatelj tudi pokopan. Upravičeno si lahko fouš. Je blo res Top, vsaj men, ker je bila zame to prva taka fura v življenju. Verjetno je Hajo zadi mal zehal, ampak sem ga že prej opozoril. Kar se pa dvorca tiče, ti pa lahko precej več povem "v živo". Je skalar36 živel le 4 km stran celih 27 let. In sem vozil ljubice, katerim je pokazal tudi druga znanja, ne samo vožnje motorjev... Upam, da čimprej spet prilimam kakšno slikco v to temo. DAMI34, hajoktejn, jskrablin in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno November 3, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno November 3, 2016 Danes sma z @gsxf750 odpeljala eno furo preko Rakitne do Slivnice pol pa na Rakek in po makedamih nazaj do Vrhnike in Lj. Vreme je bilo taman za navijanje po hitrih makedamih, nekaj je bilo pošrek vožnje po blatu, enkrat je bilo treba obračati, pa par fotk je ratalo po poti Nearrain, Janezs, DXR16 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno November 3, 2016 Deli Objavljeno November 3, 2016 Če kdo išče minimalistično prtljago za vikend enduro podvige, pri meni uporabe nažalost niso in ne bojo videle igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno November 4, 2016 Deli Objavljeno November 4, 2016 pred 3 urami, miklavc pravi: Če kdo išče minimalistično prtljago za vikend enduro podvige, pri meni uporabe nažalost niso in ne bojo videle me zanima. imaš zs. miklavc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Janezs Objavljeno November 4, 2016 Deli Objavljeno November 4, 2016 pred 13 urami, jskrablin pravi: Sem vaju videl ko sta šla skozi cerknico. 690-ko bi takoj mel. jskrablin 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno November 4, 2016 Deli Objavljeno November 4, 2016 28 minutes ago, Janezs said: Sem vaju videl ko sta šla skozi cerknico. 690-ko bi takoj mel. TTR ni nič slabša in za štirikrat manj denarja. gsxf750, sayo, Janezs in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno November 4, 2016 Deli Objavljeno November 4, 2016 pred 5 urami, motolover pravi: TTR ni nič slabša in za štirikrat manj denarja. Namen obeh je isti. Stroja kot taka, sta pa popolnoma različna. Več od tega pa nima smisla razglabljati. gsxf750, Žan96, igc1 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno November 4, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno November 4, 2016 (popravljeno) Danes je padla še ena fura, nabralo se je (vsaj na mojem mopedu) 208 kilometrov. Zjutraj sma z @gsxf750 iz Lj odpeljala do Grosuplja, kjer je čakal @hajoktejn, pol pa smo skupaj odpeljali do Baze 20. Velik del poti je šal po hitrih makedamih, bolj zahtevnih terenov pa smo se za danes izognili na račun 50/50 gum na TTR-ki in 690-tki. Malo pošrek, malo počez, fotk ni kaj veliko, ko se nismo kaj dosti ustavljali Popravljeno November 4, 2016. Popravil jskrablin RobiRoberto, Kmet2, TobyG in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno November 26, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno November 26, 2016 Zimske gume . DAMI34, sayo, gsxf750 in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno November 26, 2016 Deli Objavljeno November 26, 2016 EF-07 so gume za Verd... lahko tud pozimi Jaz rumeno zadnjo mučim zadnjih ~ 25ur, pa se še za silo drži Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno November 28, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno November 28, 2016 Par utrinkov s prejšnjega tedna ... sayo, SF, Janezs in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 Ob 29.10.2016 at 14:25, skalar36 pravi: Je skalar36 živel le 4 km stran celih 27 let. In sem vozil ljubice, katerim je pokazal tudi druga znanja, ne samo vožnje motorjev... Upam, da čimprej spet prilimam kakšno slikco v to temo. Komi čakamo, sam da jih noujo cenzuriral. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se