Skoči na vsebino

Ukradeni Motocikli!

Priporočene objave

Objavljeno

To pa najbrž niso bili mulčki. Motor ima kodirni ključ, če se je vozniku dalo vklopiti alarm, ima tudi tega (testni motor, mogoče zato ni vključil alarma pri vsakem postanku).

Bi rekel, da je bil najverjetneje naložen na kombi.

Objavljeno

Za keyless entry se po tej kraji raje ne bi odločil.

Highly organised car thieves are reportedly targeting high value vehicles (particularly Range Rovers, BMW or Audi models) with keyless entry systems, where a mechanical key is not even needed to overcome the steering lock. This is thought to be more down to the desirability of these vehicles, rather than a fault with their security. Gangs are using sophisticated technology to override the On Board Diagnostic (OBD) port.

It only takes a few seconds to re-programme a blank key fob with the use of a hand-held box that plugs into the OBD port. Unfortunately such boxes are now available on the internet and were originally designed so that garages and locksmiths could legitimately create replacement fobs when keys were lost or stolen.

Objavljeno

Dragan, prva objava pa čist brezvezna.

Nimamo vsi fejsbuka, večinoma zato ker ga nočemo imet.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

ksz. Sem tik pred nakupom mojega prvega motorja, recimo da gledam enega Tracerja. V zadnjih 5 leti so mi ukradli gorsko kolo, leta 2013 pa Megana karavana s 50k km. Glede kraj motociklov poslušam razno razne zgodbe in sem sedaj čisto paranoičen. Doma bo motor v garaži, kaj pa na terenu? Moraš imeti motor skozi na očeh? Alarmi, ključavnice verjetno ne pomagajo, če se ga nekdo odloči stlačiti v kombi?

Vsak nasvet in tolažba dobrodošla :) :)

LPM;

Objavljeno (popravljeno)

Jaz imam motor vedno na oceh vedno kamor kam grem. Lahko bo kdo rekel da sem paranoicen, ampak tako sem navajen ze od maloh nog! Zaupam nikomur ne! Alarmi klucavnice pa ne pomagajo ce se majstri odlocijo...in ja enkrat pred leti so mi hotli mulci v lj ukrast ninjo 636...na sreco sem bil cca 100m stran v eni kafani in videl zadevo...sem samo tekel vmes sem se vzel pepelnik...no mulci so mi spizdili, klucavnico so mi tudi zjebal ampak motor pa le niso ukradli...doma v garazi imam vedno vse pod alarmom in zaklenjeno z disk locki...

Glede kombijev pomaga ce imas kako ketno in ko pac nekam privezes...dona lahko v tla sidras kavel...

Popravljeno . Popravil aselak
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Jaz imam motor vedno na oceh vedno kamor kam grem. Lahko bo kdo rekel da sem paranoicen, ampak tako sem navajen ze od maloh nog! Zaupam nikomur ne! Alarmi klucavnice pa ne pomagajo ce se majstri odlocijo...in ja enkrat pred leti so mi hotli mulci v lj ukrast ninjo 636...na sreco sem bil cca 100m stran v eni kafani in videl zadevo...sem samo tekel vmes sem se vzel pepelnik...no mulci so mi spizdili, klucavnico so mi tudi zjebal ampak motor pa le niso ukradli...doma v garazi imam vedno vse pod alarmom in zaklenjeno z disk locki...

Glede kombijev pomaga ce imas kako ketno in ko pac nekam privezes...dona lahko v tla sidras kavel...

isto jaz..

Objavljeno

tud jst nimam jajc pustit nekje v grmouju motorja in  se it za cel dan pol nekam kopat itd... brez da bi vedu kaj se dogaja.... no way.. enostavno bi skoz mislu sam na to kaj če ga ne bo več ko pridem nazaj.....   pa ni važno al maš nov al star  motor.. zastonj je vse dobro in  maznejo...

Še najbl bi ga blo varno  za večje drevo privezat z eno res hard ketno....  no da pa živiš kje v kakšnem centru in vsako noč pred blokom nov motor parkeraš...pa po mojem mnenju  prav izzivaš. Jaz ga raj nimam v takm primeru, pa tud če obstaja kasko...

Objavljeno

In to hard ketno potem voziš na potovanjih s sabo v kovčku. Težka 5kg in zasede pol kovčka...ne hvala!

Kamor grem poskrbim da je motor na varnem,pod tovarniškim alarmom in kaskom pa še vedno je možnost da ostaneš brez,jbg to se dogaja in se bo,ne moreš 100% preprečit!

Objavljeno
pa ni važno al maš nov al star  motor

To pa zato, ker je tvoj. Mene tudi pošteno cufa, če ga več kot 30 min ni v vidnem polju. Se mi je že zgodilo da sem iz morja stekel do parkirišča, ravno da ga ne pobožal in vprašal če je vse v redu z njim in se vrnil plavat.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Nasvet. Kupite Versys 1000 stari model. :OK:  Dvomim, da obstaja kdo, ki bi ga hotel ukrasti. :grrr

Objavljeno

Nič ne pomaga Teddy. Ne berejo vsi lopovi MS foruma, drugod pa ni na slabem glasu :)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Nasvet. Kupite Versys 1000 stari model. :OK:  Dvomim, da obstaja kdo, ki bi ga hotel ukrasti. :grrr

Kaksen razocaran bmwjas bi ga znal vzeti iz obupa :)

Objavljeno

Kaksen razocaran bmwjas bi ga znal vzeti iz obupa :)

Ni razočaranih bmwjašev,so samo bmwjaši ki nimajo dost za bmw:-D
Objavljeno

meni ga niso ukrali nikjer, kjer sem potoval od Sicilije, Romunije, Bolgarije, Albanije, Makedonije, Grčije, Italije Austrije, Nemčije, Bosne, Srbije, Hrvaške ...

ukradli so mi ga v domači garaži

:krneki:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kronika

Torek, 28. julij 2015

V noči na 28. 7. 2015 je bilo v Ljubljani ukradeno neregistrirano motorno kolo znamke Yamaha Y2R6, rdeče in bele barve, letnik 2000, številka šasije JYARJ031000006623.

vir: policija.si

Objavljeno

Da ti motor ukradejo tako "na horuk" je malo verjetno (na žalost se tudi to zgodi) , običajno motor zgine ko je par dni (ali več) parkiran na istem mestu in si ga imajo čas ogledat.

Lahko pa si pogledate na Adv forumu, v eni noči so v kampu ukradli 5 motorjev, lastniki pa so spali zraven v šotorih (nikoli jih niso našli) .

Torej previdnost ni odveč, ravno paranoičen pa tudi ni treba biti (prej ti zgine kakšna denarnica ali telefon... kot motor) .

lp

Objavljeno

Jaz tako na tanko spim, da še mravlji prdec slišim... Meni bi ga težko zraven šotora.

No ja, razen če biveliko  vatrene vode prejšnji večer konzumiral :) Potem pa ne rečem...

Objavljeno

Kronika

Torek, 28. julij 2015

V noči na 28. 7. 2015 je bilo v Ljubljani ukradeno neregistrirano motorno kolo znamke Yamaha Y2R6, rdeče in bele barve, letnik 2000, številka šasije JYARJ031000006623.

vir: policija.si

za tale motor semizdi da sem prebral da so ga dobili nazaj... :OK:

Objavljeno

za tale motor semizdi da sem prebral da so ga dobili nazaj... :OK:

kje? Lahko daš povezavo?

Objavljeno

Sem iskal pa nic najdel,pod objavo je bilo napisano v komentarjih..Da so obe kljucavnici s sraufencigri odpirali pa vzgali na kable,in na sreco da so motor najdli..

Objavljeno

Kronika

Torek, 04. avgust 2015

V noči na 4. 8. 2015 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke BMW f650, rdeče barve, letnik 1996, registrskih številk LJ P6-2R.

vir: www.policija.si

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Kronika

Ponedeljek, 24. avgust 2015

V noči na 24. 8. 2015 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo Piaggio MP3 500 LT ABS, modre barve, letnik 2015, registrskih oznak LJ BL-16.

vir: www.policija.si

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!