Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Ne potrebujem je za "prisluškovat" policajem. CB rabim za v Afriko, da se bomo med avtomobili pogovarjali. Jasno, zadeva mora biti takšna, da mi kakšni policaji pri nas ne bodo mogli preveč moriti. Torej, zadeva mora biti za vgradnjo v avto in da se sliši kolkertolk. Nič fensi, in še posebej - ne draga. 40 jurjev ne mislim dat zanjo, ker jo bom potreboval le _zelo_ občasno. @Lucky: Kaj to pomeni dve cebejki na AM? A to pomeni, da se z ostalimi, ki imajo recimo FM, ne morem pogovarjati? Al kako je s temi "kanali"??? Mi ni čist jasno... @Blade: napisal si, da dobim v IT tako postajo. Kakšen naslov (Trst, Gorica) bi zelo prav prišel. V Salomoncu sem videl ene tržačane (Trst), ki prodajajo vse živo, bojda tudi rabljene postaje na to temo... neki IRAE al nekaj takega, se ne spomnim. A kdo pozna?
yankee Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 kadar ustavljajo na radar(ne z pistolo) ne delajo preko repetitorja... Glede UKV-ja pa sem mislil v tem smislu da se ti ne splaca kupovat UKV postaje ce jih hoces samo poslusat....raje si kupis skener ki je 3x cenejsi.. 8)
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 @Lucky: Kaj to pomeni dve cebejki na AM? A to pomeni, da se z ostalimi, ki imajo recimo FM, ne morem pogovarjati? Al kako je s temi "kanali"??? Mi ni čist jasno... @Blade: napisal si, da dobim v IT tako postajo. Kakšen naslov (Trst, Gorica) bi zelo prav prišel. V Salomoncu sem videl ene tržačane (Trst), ki prodajajo vse živo, bojda tudi rabljene postaje na to temo... neki IRAE al nekaj takega, se ne spomnim. A kdo pozna? AM-FM sta dve različni modulaciji (ti je verjetno znano)se pravi da če imaš eno AM in eno FM postajo delata na istem kanalu (original ima vsaka postaja Vsaj 40kanalov od 01-40)slišala se bosta ampak zastopila se pa ne bosta. IT trst ja vsaj tja smo mi hodili (ne me vprašat v katere trgovine ker se nebom spomnil) IRAE je kar ta prav naslov za malo cenejšo robo (ker jo on hodi sam iskat v IT)pa še barantaš lahko malo.Sm večkrat imel posle z njim pa je bil kar vredi (fer)
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 AM-FM sta dve različni modulaciji (ti je verjetno znano)se pravi da če imaš eno AM in eno FM postajo delata na istem kanalu (original ima vsaka postaja Vsaj 40kanalov od 01-40)slišala se bosta ampak zastopila se pa ne bosta. Kaj to pomeni, da se ne bosta zastopila. In kaj, da se bosta slišala. To je zame eno in isto - če jaz govorim in me on sliši, pa če on govori in ga jaz slišim.. to pomeni, da se zastopiva? Al ne?!?! IT trst ja vsaj tja smo mi hodili (ne me vprašat v katere trgovine ker se nebom spomnil) IRAE je kar ta prav naslov za malo cenejšo robo (ker jo on hodi sam iskat v IT) Čaki, kako jo IRAE hodi sam iskat v IT, a ni ta firma V trstu??
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 AM-FM sta dve različni modulaciji (ti je verjetno znano)se pravi da če imaš eno AM in eno FM postajo delata na istem kanalu (original ima vsaka postaja Vsaj 40kanalov od 01-40)slišala se bosta ampak zastopila se pa ne bosta. Kaj to pomeni, da se ne bosta zastopila. In kaj, da se bosta slišala. To je zame eno in isto - če jaz govorim in me on sliši, pa če on govori in ga jaz slišim.. to pomeni, da se zastopiva? Al ne?!?! IT trst ja vsaj tja smo mi hodili (ne me vprašat v katere trgovine ker se nebom spomnil) IRAE je kar ta prav naslov za malo cenejšo robo (ker jo on hodi sam iskat v IT) Čaki, kako jo IRAE hodi sam iskat v IT, a ni ta firma V trstu?? Sliši se kod da bi eden kozlal zraven (dobesedno) Irae je v trstu samo lastnik pa mislim da je sedaj v LJ prej pa je bil v IDRIJI vsaj meni se je tako predstavil.
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Aha, torej se ne sliši. Kaj pa tiste, ki imajo AM/FM. A to lahko preklopiš modulacijo?
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Aha, torej se ne sliši. Kaj pa tiste, ki imajo AM/FM. A to lahko preklopiš modulacijo? Ja imaš swich z katerim preklopiš med modulacijama! IRAE pa je tip ki v bistvu kle prodaja postaje, ampak da je cenejši nima podjetja da se izogiba davka.In kokr vem ti tudi dostvi robo!
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Sm se zdejle spomnu da imam nek eno prastaro postajo CTE international AM/SSB 40 kanalov. Za silo bi bila če nebo druge na razpolago
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Itak če pa rabiš samo za pogovor med avtomobili pa midva z Bladom malo pretiravava! Lahko kupiš čisto navadno CB postajo, ki ima samo FM modulacijo in so že od 18k dalje nove! A ne blade! Pa anteno malo daljšo kupi pa gasa!
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Itak če pa rabiš samo za pogovor med avtomobili pa midva z Bladom malo pretiravava! Lahko kupiš čisto navadno CB postajo, ki ima samo FM modulacijo in so že od 18k dalje nove! A ne blade! Pa anteno malo daljšo kupi pa gasa! Ma ja no itak BABY SITTER če boste pa zelo skupaj vozili pa lohk čez okn upiješ al se pa kr s kablam povežite (mikrofo pa zvočnik) :lol: :lol: :lol: Za postajo pa resno če kermu kej nuca jo dam za gajbo UNION piva
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Sm se zdejle spomnu da imam nek eno prastaro postajo CTE international AM/SSB 40 kanalov. Za silo bi bila če nebo druge na razpolago Kaj pa je zdej spet SSB? Ne vem kako je s tem pri nas AM/FM... moram torej preverit kaj imajo ostali?! Najraje bi imel takšno s switchom, da ga ne morem usrat. 8) Kaj pa tale IRAE - a tega "tipa" se torej da dobiti v Sloveniji in ni treba v Trst? Telefon? @Blade: -kaj pa je s tisto, ki jo ima tvoj kolega, ROK?
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Sm se zdejle spomnu da imam nek eno prastaro postajo CTE international AM/SSB 40 kanalov. Za silo bi bila če nebo druge na razpolago Kaj pa je zdej spet SSB? Ne vem kako je s tem pri nas AM/FM... moram torej preverit kaj imajo ostali?! Najraje bi imel takšno s switchom, da ga ne morem usrat. 8) Kaj pa tale IRAE - a tega "tipa" se torej da dobiti v Sloveniji in ni treba b Trst? @Blade: -kaj pa je s tisto, ki jo ima tvoj kolega, ROK? SSB je spet vrsta modulacije, laično rečeno pomeni da je bolj ozkopasovn in pri istih tranzistorjih večjo moč daje,-to mudulacijo imajo samo boljše postaje! Tipa pokličeš in se zmeniš, živi pri punci v LJ nek Zdaj ne vem kako ti potuješ ampak v sloveniji OFF RODA klubi uporabljajo po večini FM modulacijo, načeloma pa je stvar dogovora!
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Pa SSB se verjetno z nobeno od AM ali FM ne razume, ne. D*ek.
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Pa SSB se verjetno z nobeno od AM ali FM ne razume, ne. D*ek. Tko kod si napisu Roka pa rajš poklič ker jih im več.In še sam ne vem točno kaj ima
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Vse guruje prosim za pomoč -- tale oglas sem našel... CB POSTAJA Alan 78 plus + Antena GP 5m ohranjena alan 78 plus CB postaja z anteno gp. Je v delovanju ima 40 osnovnega FM in AM kanala ter še ostalih 8 x 40 FM AM kanalov. Pa me zanima koliko je zadeva vredna ter ali je to sploh mobilna postaja? (preden pokličem lastnika) Kaj je to antena GP (znamka antene ali Grand Prix - za uporabljat na MotoGP motorjih, kot je npr. Rossijev :twisted:)...
yankee Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 super postaja za v avto.....vec kot dovolj... GP (ground plain) antena je pa za na streho od hise......tko da je ne bos rabil,razen ce ne bos se doma pol se s tem ukvarjal...vrednost pa je odvisna od starosti,ohranjenosti in predvsem je vazno da ni bila ze 100x cinjena....v vsakem primeru vzami s seboj enga ki se kaj spozna da jo pri mozakarju sprovate,ker se cist lahko zgodi da namesto 5w da od sebe samo 0.5w.... 8)
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 ja to je to seveda vpraši če dobiš nosilec z v avto zraven! GP antena pa pomeni, da je to hišna antena in da je ti ne moreš montirati na avto. Avtomobilske antene ki delujejo zadovoljivo so od 76cm - 105cm najboljše pa so če dolge tam 155 cm kar je pa vpračanje če si lahko privoščiš!(zaradi dolžine pravim!) išči od presidenta antene a la iowa,kentucky, missuri-magnetna antena, oregon. ali sirio antene so pa TURBO1000 ali turbo2000....... Če jo boš kupil ti jo lahko pregledam če vse ok dela (zastojn seveda da ne bo blade spet jezen) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 a ja cena kokr jaz spremlam je vredna od 10-17k če je vse ok. Samo z rabljenimi stvarmi nimam preveč stika tako da natančne cene ne vem! Pa dej ti mal razlož kam bi ti anteno montiral da se ti lahko bolje pomaga!
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Če jo boš kupil ti jo lahko pregledam če vse ok dela (zastojn seveda da ne bo blade spet jezen) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jest bom pa SWR metr posodu ga morm še nekje imet Alan postaje pa so zelo dobre se boš verjetno strinjal. Je pa pri elektroniki tako da dokler dela pač dela če pa crkne pa pač crkne in kupiš novo. Pri tako majhnih zadevah so lahko hitro servisi dražji kod bi koštala nova zadeva. Primer mobitel crkne baterija daš za novo skoraj toliko kod si dal za cel aparat :!: edin če znaš sam kej zmutit. Noise pokliči in vprašaj za ceno
bobek Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Če jo boš kupil ti jo lahko pregledam če vse ok dela (zastojn seveda da ne bo blade spet jezen) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jest bom pa SWR metr posodu ga morm še nekje imet Alan postaje pa so zelo dobre se boš verjetno strinjal. Je pa pri elektroniki tako da dokler dela pač dela če pa crkne pa pač crkne in kupiš novo. Pri tako majhnih zadevah so lahko hitro servisi dražji kod bi koštala nova zadeva. Primer mobitel crkne baterija daš za novo skoraj toliko kod si dal za cel aparat :!: edin če znaš sam kej zmutit. Noise pokliči in vprašaj za ceno Res sej Alan postaje sodijo v špico poleg presidenta le da president je francoski, alan pa nemški, delajo jih pa itak poševnooki oz na Filipinih :wink: Obvezno preveri če je izhodna moč taprava, jaz jo na žalost z spektralcem merim, tako da navadnega SWR metra nimam žal Ker če je izhoni hibrid fuč je takoj 2-5k odvisno od tipa postaje za alana ne vem iz glave. Kar se pa tiče nastavitve frekvene pa ni blema se da popravit 5 min dela če je mikrofon slab se dobi že za tam 3-5k nov.
Noise Objavljeno November 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno November 3, 2002 Aha, torej še vedno moram kupiti anteno za na avto... Na streho bo šlo bolj težko, ker bo gor prtlažnjik... a je kak problem, če je ob strani spredaj? Če se za zadevo odločim (jasno, moram najprej vprašati za ceno), bi šel kdo z mano od vas gurujev zadevo preverit? Ne bi rad najprej kupil, potem pa ugotovil, da ne dela.
manjak Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Ja, raj prej previrt, kt pa pol popravljat
Blade Objavljeno November 3, 2002 Opozori Objavljeno November 3, 2002 Aha, torej še vedno moram kupiti anteno za na avto... Na streho bo šlo bolj težko, ker bo gor prtlažnjik... a je kak problem, če je ob strani spredaj? Če se za zadevo odločim (jasno, moram najprej vprašati za ceno), bi šel kdo z mano od vas gurujev zadevo preverit? Ne bi rad najprej kupil, potem pa ugotovil, da ne dela. Sprobaš jo lahlo edino tako da jo priklopiš in nekoga ki jo tudi ima pokličeš bo najbolj sigurno preverjeno ali je vredu ali ne. Anteno (magnetno) pa lahko tudi na bok avtomobila pritrdiš sicer je rizik da jo izgubiš( minimalen ). Lahko pa jo daš tudi spredaj na havbo če te estetski videz ne moti. Drugače pa ti ostane samo še vrtanje pločevine kar je tudi 100% sigurno
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se