du-le Objavljeno Junij 29, 2009 Deli Objavljeno Junij 29, 2009 (popravljeno) Jo je že letos kdo mahnil čez mejni prehod Kazanci?(med Bosno in CG). Me zanima, če so mogoče že poasfaltirali tistih 8km ceste od mejnega prehoda, pa do Krstaca.Ali bo na tem odseku še vedno treba požirat prah.V končni fazi, včasih niti ni tako slabo. Popravljeno Junij 29, 2009. Popravil du-le Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonystx Objavljeno Julij 4, 2009 Deli Objavljeno Julij 4, 2009 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SVetek Objavljeno Julij 7, 2009 Deli Objavljeno Julij 7, 2009 Žijo, letos mamo s klapo namen iti v Črno Goro pa prosim za informacije katere kraje oz zanimivosti se splača pogledat. Hvala in LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wilson Objavljeno Julij 7, 2009 Deli Objavljeno Julij 7, 2009 Ali bo na tem odseku še vedno treba požirat prah.V končni fazi, včasih niti ni tako slabo. Da te čuje Vine!! :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Julij 7, 2009 Deli Objavljeno Julij 7, 2009 Žijo, letos mamo s klapo namen iti v Črno Goro pa prosim za informacije katere kraje oz zanimivosti se splača pogledat. Hvala in LP Preberi temo in boš najbolje izluščil kaj te zanima, pa še kako fotko boš našel. Med drugim je ok videt : Sv. Štefan, Bar, Budva, Ulcinj(tu obvezno do reke Ade Bojane na odlične morske specialitete, restavracija Baracuda preverjena), v notranjosti pa reka Tara, morda rafting(pomoje je vseen bolje da to narediš na Soči), potemdo Žabljaka, in preko narodnega parka Durmitor, Cetinje... Kampi so đabe, pjača in hrana ceneje kot pri nas, obvezno pa probat kako pojedino izpod sača v pečenjari, njihovo odlično vino Vranac... Tkole zelo na hitro, za kaj več pa malo preberi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Julij 11, 2009 Deli Objavljeno Julij 11, 2009 Preberi temo in boš najbolje izluščil kaj te zanima, pa še kako fotko boš našel. Med drugim je ok videt : Sv. Štefan, Bar, Budva, Ulcinj(tu obvezno do reke Ade Bojane na odlične morske specialitete, restavracija Baracuda preverjena), v notranjosti pa reka Tara, morda rafting(pomoje je vseen bolje da to narediš na Soči), potemdo Žabljaka, in preko narodnega parka Durmitor, Cetinje... Kampi so đabe, pjača in hrana ceneje kot pri nas, obvezno pa probat kako pojedino izpod sača v pečenjari, njihovo odlično vino Vranac... Tkole zelo na hitro, za kaj več pa malo preberi... Ni3ous, raftanje na Tari je nekaj kar moraš obvezno probat. Priporočam vsem, ki gredo v gorati del (Durmitor), Črne gore. Ne vem kaj ima Soča s tem. Svetek, saj ni težko prebrati to stran o Črni gori ali pač. Obvezno se je treba zapeljati na Lovčen, v kraju Njeguši probat njihov pršut in njeguški sir, obiskat Boko Kotarsko, Žabljak (Crno jezero), se povspeti na Babin kuk peš ali sedežnico (Durmitor), Biogradsko goro, Kolašin, Reko Crnojeviča in Skadarsko jezero. Obvezen obisk samostana Ostrog pri Nikšiču......Chekiraj strani nazaj in si naredi plan. Izogibaj pa se Budve - Crnogorski Portorož (drago in nepristno). Pozdrav izpod vinogradov! Rocky Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Julij 12, 2009 Deli Objavljeno Julij 12, 2009 Rocky, ko smo bili mi v dolini Tare je raftanje zgledalo bl v izi, malo vode in brzic, pokrajina je pa v posočju še vedno lepša. Hotel sem omeniti, da je ponavadi na takih potovanjih premalo časa za vse, takle rafting na Tari ti pa kaj hitro vzame eno popoldne, s tem da si pol še fajn zje... itak pa je ovisno od prioritet... Meni se zdi bolje porabit čas v ČG za druge reči. Hotel sem reči, da če hoče nekdo sprobat pravo raftanje potem se mi zdi smiselneje eno nedeljo odpravit na izlet na Sočo... Ampak kot pravim, vse je odvisno od posameznika. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Julij 12, 2009 Deli Objavljeno Julij 12, 2009 (popravljeno) Rocky, ko smo bili mi v dolini Tare je raftanje zgledalo bl v izi, malo vode in brzic, pokrajina je pa v posočju še vedno lepša. Hotel sem omeniti, da je ponavadi na takih potovanjih premalo časa za vse, takle rafting na Tari ti pa kaj hitro vzame eno popoldne, s tem da si pol še fajn zje... itak pa je ovisno od prioritet... Meni se zdi bolje porabit čas v ČG za druge reči. Hotel sem reči, da če hoče nekdo sprobat pravo raftanje potem se mi zdi smiselneje eno nedeljo odpravit na izlet na Sočo... Ampak kot pravim, vse je odvisno od posameznika. Med Sočo in Taro ni primerjave. Soča je sicer enkratna, Tara pa fenomenalna. Raftanje na Tari vzame 3 ali 4 dni, ker je to najdaljša soteska v Evropi. Od Đurđeviča Tare do sotočja pri Foči je 92 km. 92 km. Soča ima od izvira v Trenti do izliva v Jadransko morje le kakih par kilometrov več. Stene nad Taro so ponekod levo in desno visoke (glede na reko) tudi preko 1000 metrov. Vmes imaš fenomenalne pritoke, podzemno jezero, ogromno slapov in kaskad... Je pa drago. Pristop , oziroma dovoljenje za raftanje je kar kakih 100 Evrov. Verjemi, marsikaj sem že preraftal (Sočo vsako leto 2-3x), ampak Tara nima konkurence. Če prav razumem, si si Taro ogledoval iz mosta. Če je to res, potem je nisi videl niti 1%, delaš pa primerjave s Sočo.... Popravljeno Julij 12, 2009. Popravil Tedybear Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Julij 12, 2009 Deli Objavljeno Julij 12, 2009 Po dolini Tare smo se peljali od Mojkovca pa vse do malo pod Žabljakom, torej skoraj polovico njene dolžine. Poudarjam da je nikomur ne odsvetujem, če dobro prebereš sem jo dodal na seznam "must see", pravim le da je za to potrebno več časa in da je odvisno od prioritet kaj želiš videt. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SV rider Objavljeno Julij 30, 2009 Deli Objavljeno Julij 30, 2009 Evo, končno sem še jaz dočakal dopust. Jutri zjutraj štartava z mojo, namen pa imava pridet do Budve kjer bova taborila oz. si bova poiskala apartma. Če nama tam ne bo všeč, potem greva nazaj na Hrvaško in se nekje utaboriva za en teden. Glede na to kar sem prebral, so kampi očitno res bolj slabi, bomo vidli kako je z apartmaji. V končni fazi mi niti ni važno kje bova, glavno da prevoziva jadransko magistralo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MartinKR Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Za vse, ki jih zanima, kako sva se imela 10 dni z motorjem: SLO-HR-ČG-BIH-SLO Bilo je NEPOZABNO!!! http://apl.logos.si/agens/Mototour-2009.pdf crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Tudi mal potepanja med Kotorjem, Durmuturom, Komovi in Rumijo pridnapunca, pajkica, crnaudova in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Tudi mal potepanja med Kotorjem, Durmuturom, Komovi in Rumijo Tolko gre CBR? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Tolko gre CBR? Hehe, od tukaj, samo ne na posnetkih O:-) crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Za vse, ki jih zanima, kako sva se imela 10 dni z motorjem: SLO-HR-ČG-BIH-SLO Bilo je NEPOZABNO!!! http://apl.logos.si/agens/Mototour-2009.pdf Mi je končno ratal Akrobata usposobit Odlično, super tura crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igorr Objavljeno Avgust 10, 2009 Deli Objavljeno Avgust 10, 2009 Tudi mal potepanja med Kotorjem, Durmuturom, Komovi in Rumijo Taprav dopust. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wilson Objavljeno Avgust 14, 2009 Deli Objavljeno Avgust 14, 2009 Evo nasdvije sva tud nazaj iz tistih koncev, pa še malo okrog. Ajd crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Avgust 14, 2009 Deli Objavljeno Avgust 14, 2009 Evo, midva pa štartava jutri, poročam kako je bilo ko se vrneva Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wild1 Objavljeno Avgust 19, 2009 Deli Objavljeno Avgust 19, 2009 (popravljeno) No, da dodam še moje občutke in mnenje.... Štart v 11. 8, ob 8.15, na relaciji Zagreb - Gradiška - Banja Luka - Bugojno - Jablanica - Mostar - Metkovići - Dubrovnik - Herceg Novi - Budva - Sveti Stefan. Od Zagreba do Mostarja je vožnja potekala po dežju, od tega cca 150 km po močnem nalivu. V Sveti Stefan prispela ob 22. 35 in šel takoj na nekaj Nikšićkih.... Apartma (super lokacija, čist, urejen...) sem imel rezerviran v naprej - 30 EUR/dan Plaže v okolici Svetega Stefana so drage - malo pivo 3,5 EUR - velikega nimajo... (senčnik 2 EUR; ležalnik 3 EUR...) Plaže v Budvi - veliko pivo 2 EUR, cene hrane podobne kot v Ljubljani ali nižje... Kotor - pivo 1,5 do 2 EUR Plaža Jaz - Pivo 1,8 EUR, čevapi v lepinji 2 EUR, vešalice u lepinji 3 EUR... * Pivo v trgovini - 2 lit. Nikšićkega - 1, 85 EUR .... Pot domov: štart ob 8.10, na relaciji Podgorica - Nikšić - Trebinje (BiH) - Bileča - Gacko - Srbinje (FOČA) - Sarajevo - Zenica - Bosanski Brod - Zagreb - Slovenija. Domov prispel ob 21. 10 Dopust je bil več kot odličen (razen tistega dežja na začetku), in komaj čakam, da ga ponovim - z rahlimi spremembami poti.... Ljudje, ki sva jih srečevala po Črni Gori in na poti po BiH, so bili tradicionalno prijazni in ustrežljivi, vsi so se z nama zapletli v pogovor - najprej motor, od kje prihajava, kam greva, kako se imava, če še prideva, itd... Glede na popotovalne izkušnje ki jih imam po bivši Jugi, me to ni presenetilo, vendar pa po pravici povedano nisem pričakoval TAKŠNE prijaznosti... V CRO redko naletiš na kaj takšnega... Komaj čakam da spet obrnem motor proti Črni Gori! Popravljeno Avgust 19, 2009. Popravil Wild1 JANUSKA 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Komac Objavljeno Avgust 23, 2009 Deli Objavljeno Avgust 23, 2009 mene pa zanima kako je kaj s cenami dol (čim bolj svež podatek). Predvsem me zanima ali se splača pijačo (žgane pijače, whiskey ipd.) kupiti tukaj ali je dol ceneje. Ker nas gre kar nekaj in bo te pijače kar precej popite Hrana se verjetno dobi ugodno, če ne greš v neko fancy restavracijo. Kakšne pa so cene po diskotekah? Verjetno so že take kot pri nas, glede na to da smo v turistični sezoni? aja, gremo pa v Budvo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mihnar Objavljeno Avgust 24, 2009 Deli Objavljeno Avgust 24, 2009 Črna Gora je res lepa, glede raftinga na Tari pa eni malo podcenjujete... Kanjon Tare je drugi največji na svetu, na nekaterih mestih je stena visoka 1000 m... In že po tako noro lepi pokrajini se splača raftat... crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Avgust 27, 2009 Deli Objavljeno Avgust 27, 2009 (popravljeno) Evo, midva pa štartava jutri, poročam kako je bilo ko se vrneva Evo me nazaj doma.... v ČG nisva ostala ker naju je obala razočala :angry: Iskala sva "miren, lep, idiličen" obmorski kraj, namesto tega sva pa v vsakem mestu videla marelo pri mareli na prenatrpanih plažah in "ja, malo pred naslednjim mestom je lepo letovišče" od turističnih delavcev...in ko sva prišla do ulcinja sva se samo obrnila nazaj proti severu (kdor je že bil, ve kako zgleda plaža in "kilometri samotne plaže" in lunapark pred njo). Edini lep, miren kraj sva našla pri sv. štefanu (ki je zaprt!), pripadal pa je hotelu ****+ Nekaj izkušenj iz ceste: - edino pravilo v prometu je "večjega in močnejšega kot imaš, večjo prednost imaš". Na vsakem drugem ovinku vidiš frajerje v velikih močnih avtih (le kako je toliko AMG-jev tam dol?) ki prehitevajo v nepregledni ovinek skozi polno črto in se ne umaknejo nasproti vozečim manjšim avtom, ki pač zapeljejo iz ceste. Taki peljejo skozi naselje punim, pešci (ki so jih ceste polne) pač skačejo... - na cestah najdeš krave, kokoši, koze in ostalo. Kravam se prav nič ne mudi umaknit... - naše ceste so avtocesta v primerjavi z njihovimi. Na magistralki sem pri 100 (levo in desno pustinja, sicer sem se bolj šparal zaradi živali in norcev) padel v "poglobljen del ceste" in se trenutek za tem nasadil na "nazaj dvignjen del ceste". Pa naj še kdo reče da se s kufrom in torbami ne sme vozit nad 120...če so preživele to, preživijo tudi 300 na uro :naughty: - policajev ljudje iz prve točke ne zanimajo, bolj zanimivi so tisti ki pridejo iz tujine :-) - neprecenljivo je na sončen dan brez oblačka zapeljati v tunel brez osvetlitve....pri čemer tudi veliko ostalih voznikov (predvsem iz 1. točke) ne uporablja luči podnevi - ceste in naselja (razen _DELOV_ večjih mest) so čisti balkan. Bom dal gor kako fotko- od tega kako izgleda okolica, do tega kaj vse se prevaža po cestah - imajo zelo veliko avtopralnic (iz katerih pogosto po cesti teče voda + šampon, previdno!) - vsakih 50m vidiš tablo "prodajam posest" Ko sva si ogledala "ČG film" sva se vrnila (vmes sva v ČG spala) na mali otoček v dalmaciji, na katerem je 15 hišic od katerih je v eni nekaj apartmajev, gosta sva bila samo midva. Turistov ni bilo, živela sva pa kot v kaki nadaljevanki med bistrim morjem in domačini ki jih po treh dneh poznaš vse po imenu ...v ČG pa bom šel na morje "ko bom velik" (beri: imel denar za letovanje na štefanu ki ga itak še 130 let ne bodo obnovili)...do "poceni žuranja" pa mi ni več. Popravljeno Avgust 27, 2009. Popravil phoebus Majesty, crnaudova, rumenicestak in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno Avgust 27, 2009 Deli Objavljeno Avgust 27, 2009 Malo nižje pri kampu Crvena glavica je lepa, mirna plaža, brez marel in ležalnikov, čisto divja pridnapunca, crnaudova, Majesty in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mihnar Objavljeno Avgust 28, 2009 Deli Objavljeno Avgust 28, 2009 V Črno Goro se ne hodi na morje, ker je na Hrvaškem lepše... Moraš it v notranjost, tam se šele pokaže prava Črna Gora... gumby in rumenicestak 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Avgust 28, 2009 Deli Objavljeno Avgust 28, 2009 Če greš v Črno goro na morje si sigurno razočaran, vsaj kar se plaž tiče in podobno. Če ne najdeš seveda z mikroskopom kake take idilične kot jo je rumenicestak. Ima pa državica druge kvalitete, ki jih ne najdeš na svetu, prijazni ljudje, čudovita narava, da o suhem mesu in ribah iz skadarja ne govorim. Če greš kamorkoli z ne vem kakimi pričakovanji si sigurno razočaran, če pa greš zadevo raziskovat je občutek drugačen. Drugače pa povsod najdeš stvari čez katere lahko bentiš. Še posebej če jih iščeš. rumenicestak in gumby 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se