dady97 Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 sepravi je problem diza... lp
dady97 Objavljeno September 18, 2011 Opozori Objavljeno September 18, 2011 Trenutno je diza notri 52..Mislite da bo bolje če dam 51? lp
franc Objavljeno September 19, 2011 Opozori Objavljeno September 19, 2011 Poglej kakšna je svečka, če je temna potem je lahko manjša diza, če pa je svetla (bela) potem to ne bo dobro. Čeprav za 0,01 manjša diza ne more narediti kakšne bistvene spremembe. lp Franc
dady97 Objavljeno September 24, 2011 Opozori Objavljeno September 24, 2011 Eh... Notri je diza 51, nov filter v airboxu, ker je bil prejšni čisto raztrgan, nova podložka.... Isto kot prej. Zdaj ko sem ga nazaj sestavil sploh noče zaug dol skočit... Ga bom dal kar na servis, HVAL za odgovore. Lp
dady97 Objavljeno September 24, 2011 Opozori Objavljeno September 24, 2011 (popravljeno) Poglej kakšna je svečka, če je temna potem je lahko manjša diza, če pa je svetla (bela) potem to ne bo dobro. Čeprav za 0,01 manjša diza ne more narediti kakšne bistvene spremembe. lp Franc Popravljeno September 24, 2011. Popravil dady97
dady97 Objavljeno September 24, 2011 Opozori Objavljeno September 24, 2011 Še eno vprašanje. Koliko je original fergazer v tem motorju ker tukaj je 14/12? Lp
revival Objavljeno September 24, 2011 Opozori Objavljeno September 24, 2011 Še eno vprašanje. Koliko je original fergazer v tem motorju ker tukaj je 14/12? Lp Točno tolk :naughty:
dady97 Objavljeno Oktober 7, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2011 Motor dela uredu. Hvala za odgovore .LP
dady97 Objavljeno November 12, 2011 Opozori Objavljeno November 12, 2011 Motor dela uredu. Hvala za odgovore .LP Zdej pa motor dela, če počasi dodajaš gas, če ga daš preveč crkne.... Slučajno kdo ve kje je problem? Lp
franc Objavljeno November 15, 2011 Opozori Objavljeno November 15, 2011 Zdej pa motor dela, če počasi dodajaš gas, če ga daš preveč crkne.... Slučajno kdo ve kje je problem? Lp Mraz? Če še nagaja ko se segreje, pa boš verjetno moral spet malo čistiti (diza, vplinjač...) . lp Franc
dady97 Objavljeno November 15, 2011 Opozori Objavljeno November 15, 2011 Mraz? Če še nagaja ko se segreje, pa boš verjetno moral spet malo čistiti (diza, vplinjač.. .) . lp Franc Aha, ok hvala. Lp
revival Objavljeno November 16, 2011 Opozori Objavljeno November 16, 2011 Jaz mislim,da imaš problem v nastavitvah zrak,gorivo :naughty:
dady97 Objavljeno November 16, 2011 Opozori Objavljeno November 16, 2011 Jaz mislim,da imaš problem v nastavitvah zrak,gorivo :naughty: Moram omejit količino zraka? Kako? Lp
dady97 Objavljeno November 27, 2011 Opozori Objavljeno November 27, 2011 Moram omejit količino zraka? Kako? Lp Včeraj sem malo naštimal štandgas in dela pod zaugom normalno. Ko zaug spustim moram dodati gas usake 5 sekund da ne crkne. Bi moral dat kakšno mrežico pred pred fergazer da omejim količino zraka?
franc Objavljeno November 28, 2011 Opozori Objavljeno November 28, 2011 Mrežica kaj dosti ne bo omejila. Rabiš filter (lahko pa za probo s selotejpom prelepiš del luknje vplinjača, če bo to pomagalo rabiš filter). Druga možnost je večja diza. lp Franc
dady97 Objavljeno November 28, 2011 Opozori Objavljeno November 28, 2011 Mrežica kaj dosti ne bo omejila. Rabiš filter (lahko pa za probo s selotejpom prelepiš del luknje vplinjača, če bo to pomagalo rabiš filter). Druga možnost je večja diza. lp Franc Zračni filter? Sej to črno škatlo mam že gor. Obstaja še kakšen filter? Lp
franc Objavljeno November 29, 2011 Opozori Objavljeno November 29, 2011 Zračni filter? Sej to črno škatlo mam že gor. Obstaja še kakšen filter? Lp To je to, razen če si ga kaj spreminjal (odstranitev "trnka" naj ne bi bil problem). V teoriji je tako da pozimi (ko je mraz) dobi več zraka zato bi rabil večjo dizo ( v praksi pa je razlika skoraj neopazna in to običajno ni potrebno) . Očitno ti nekaj nagaja, ta dodatna sprememba pa je zadevo poslabšala do te meje, da ti crkuje. Lahko ti kakšna stvar maši dizo (smeti, voda-kondenz... ) . Ker če ti dela ko je spuščen "zaug" očitno dobiva preveč zraka oz. premalo bencina. "Simptomi" kažejo v to smer, lahko pa je tudi kaj drugega (slabo tesnenjem, problemi z vžigom... ) . lp Franc
dady97 Objavljeno November 29, 2011 Opozori Objavljeno November 29, 2011 To je to, razen če si ga kaj spreminjal (odstranitev "trnka" naj ne bi bil problem). V teoriji je tako da pozimi (ko je mraz) dobi več zraka zato bi rabil večjo dizo ( v praksi pa je razlika skoraj neopazna in to običajno ni potrebno) . Očitno ti nekaj nagaja, ta dodatna sprememba pa je zadevo poslabšala do te meje, da ti crkuje. Lahko ti kakšna stvar maši dizo (smeti, voda-kondenz... ) . Ker če ti dela ko je spuščen "zaug" očitno dobiva preveč zraka oz. premalo bencina. "Simptomi" kažejo v to smer, lahko pa je tudi kaj drugega (slabo tesnenjem, problemi z vžigom... ) . lp Franc Sepravi povečam dizo. Trenutno je 52, bi bila 54 uredu? Lp
franc Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 Sepravi povečam dizo. Trenutno je 52, bi bila 54 uredu? Lp Drugače kot da probaš ne bo šlo (saj jaz ne vem za drugačen način). Jaz sem enkrat probaval z eno staro dizo, sem postopoma povečeval luknjo (vrtal), je šlo vse bolje dokler ni šlo več nikamor ( pa je bila razlika malenkostna). Dize so medeninaste in lahko oksidirajo, tako da včasih pomaga že če jo samo zamenjaš. lp Franc
moto123 Objavljeno Marec 10, 2012 Opozori Objavljeno Marec 10, 2012 Pozdravljeni vsi Prosim vas za pomoč Imam tomos youngster 25 letnik 2005, predelano je samo glava valja, zadnji zobnik, izpuh od starega a3 avtomatika. Težava je sledeča motor prižge in dela samo pod čokom, ko dodam gas da čok skoči gor pa motor ugasne. Prav tako se lahko vozim pod čokom, ko pa čok skoči nazaj gor pa motor ugasne. Zamenjal sem veliko svečk različnih proizvajalcev, očistil celoten frgazer ki je delorto 14/9 diza 50, menjal cevko za bencin, svečka je kavno rjave barve. Motor še vedno ne dela zato vas prosim da mi svetujete kaj naj še poiskusim. Hvala vsem za pomoč.
trojan69 Objavljeno Marec 11, 2012 Opozori Objavljeno Marec 11, 2012 (popravljeno) Da ti kje ne velče ti. fouš luft. opreglej na prirobnici vplinjača,... Lahko okol mal pošpricaš z start sprejem oz. čim podobnim pa če se obrati dvignejo ti vleče ˝fouš˝ zrak Popravljeno Marec 11, 2012. Popravil trojan69
moto123 Objavljeno Marec 12, 2012 Opozori Objavljeno Marec 12, 2012 Nikjer ne vleče zraka sem vse pregledal kolega mi je rekel naj poizskusim očistiti glavo šobo,tako da ko bom imel več časa se bom tega lotil vam sporočim kako je šlo.
moto123 Objavljeno Marec 14, 2012 Opozori Objavljeno Marec 14, 2012 odšravfal dizo pa z gilo očistil kanal tm k se diza na šravfa in sedaj dela hvala. Zdaj me pa zanima kam na lpp se nese cilinder brusit a tm k je tehnični pregled trojan69 1
trojan69 Objavljeno Marec 14, 2012 Opozori Objavljeno Marec 14, 2012 (popravljeno) Ja sej-čiščenje uplinjača primarno pomeni čiščenje dize in kanalov. Če ga od zunej pucaš ne pomaga prov dost . Za brusit cilindre pa nebi vedel... Drugač pa super da si zrihtal Popravljeno Marec 14, 2012. Popravil trojan69
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se