BMWflar Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 A mi prosim razložite zakaj me na desni roki kjer je gas kr naprej mravljinči, kaj delam narobe, v čem je stvar? Hvala! sayo in Izek 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 A mi prosim razložite zakaj me na desni roki kjer je gas kr naprej mravljinči, kaj delam narobe, v čem je stvar? Hvala! skoraj sigurno zaradi rokavic.. razen če si pustil motor na dežju in moraš na vsak način iz desne ročke vodo ožet Izek, Majesty in anja37 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RenoRaines Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 (popravljeno) Ponavadi ljudje preveč stiskajo ročico, pa ni prekrvavitve v dlani, prstih, .... Traja lahko tudi par dni. Ne tok krmila grabit. Popravljeno Avgust 14, 2010. Popravil RenoRaines Izek 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 Mnogo ljudi ima težave z vkleščenim živcem v zapestju in zaradi tega prihaja do mravljinčastih rok. Precej gadna zadeva kolikor je meni poznano. Lahko pa so tudi rokavice krive. gandi, Izek, casper7 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Izek Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 Torej je lahko od pretesne rokavice, premočnega stiskanja ročice?.. Odvisno tudi od tipa motorja, v kakšem položaju je roka? Imam včasih isti problem, ampak samo včasih :glare: ... Sicer pa važno, da se pelje, malce zobe stisnat pa je to to :closedeyes: :lol: . Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 Mnogo ljudi ima težave z vkleščenim živcem v zapestju in zaradi tega prihaja do mravljinčastih rok. Precej gadna zadeva kolikor je meni poznano. Lahko pa so tudi rokavice krive. Temu vkleščenju se reče sindrom karpalnega kanala, je pa kar pogosta zadeva pri nas. Wiki lepo razloži klik. Drugače pa pretesne rokavice, stiskanje ročke. Meni dostikrat zaspi zjutraj, med vožnjo po mestu, daljše turice niso problem, ker ne visim toliko na rokah. gandi, suzuki, anja37 in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gamma Objavljeno Avgust 14, 2010 Deli Objavljeno Avgust 14, 2010 Mnogo ljudi ima težave z vkleščenim živcem v zapestju in zaradi tega prihaja do mravljinčastih rok. Precej gadna zadeva kolikor je meni poznano. Lahko pa so tudi rokavice krive. Tudi mene je mravljinčilo v desnem zapestju, včasih bolj, včasih skoraj nič, občasno pa tako močno, da sem izgubljal občutek za komande. Seveda takrat, ko je bilo to najmanj potrebno, npr. na Grobniku, ko sem drvel proti zagrebškemu, občutka za zaviranje pa nikjer - prav neperspektivna situacija:surrender: . Zadevo je rešila operacija vkleščenega živca v zapestnem prehodu; okrevanje ca. 1 mesec, nekaj časa tudi nepismen z desnico. Sedaj (po enem letu in pol) je stanje idealno, o mravljincih pa niti sledov. Torej: če z rokavicami in "drugačnim stilom držanja krmila" situacija ne bo boljša, je na vrsti medicinski poseg. casper7, gandi in suzuki 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krava Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 nix bat,pri motokrosu je to čist normalno anja37 in bajkr88 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 skoraj sigurno zaradi rokavic.. se strinjam... pretesno stisnjena zaponka zapestja? (ma ne vem, kako drugače naj to imenujem, ker pašček ali 'šnola' to ni...) anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Avgust 15, 2010 Avtor Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 Zanimivo je to , zakaj samo desna roka, jaz na levi tega nisem občutil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 morda imaš preširoka ramena in z zunanjim delom dlani preveč pritiskaš (nevede) na ročico ... vsaj pri meni je bilo že nekajkrat tako, najpogosteje na Yamahah FZS 1000 ... anja37, sayo, Frips in 3 others 3 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 Mravljinci nastanejo tudi če imajo rokavice všito bolj debelo usnje na dlaneh, sicer pa snemi rokavico in se pelji brez, pa boš videl, če roka spet ratuje mravljinčasta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 (popravljeno) Ista zadeva se dogaja tudi meni in včasih tudi na levi roki. Je tako kot pravijo že ostali posti. Preveč stiskamo podzavestno, visimo na rokah, debele rokavice, pa tudi mikrovibracije krmila....Problem sem enostavno rešil z razgibavanjem zapestja. Po določenem času enostavno spustim krmilo in roko sprostim proti tlem, ter krožim v zapestju, hkrati še stiskam dlan v pest in jo odpiram, kar lahko traja cca 10 sec, toliko da povrnem kri v roke in prste. Potem pa samo gaaasssssssssssssaaaaaaa dalje. Popravljeno Avgust 15, 2010. Popravil DAMI33 suzuki in anja37 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ferek Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 ...poznam precej primerov pri kolegih povezanih z "mravljinci" v roki... ...Recept za odpravo je bolj preprost: VOZIT VOZIT in še VOZIT... velikokrat je to samo pomanjkanje kondicije na motorju in dostikrat so mi jamrali tisti ki se na motor vsedejo enkrat ali dvakrat mesečno in letno naredijo neomembe vrednih par 1000 km POSKUSITE:... po nekaj sto dnevno prevoženih km in to par dni zapored ter nekajkrat na mesec stisk roke postane nežnejši, drža v sedlu bolj sproščena, reakcije intuitivno vodene... človek se privadi motorja, drže, položaja... in mravljinci, boleča rit, zamašen nos... vse počasi izgine.... Pa da se naslednjo sezono spet ne ponovi... zapeljat nekaj sto km tudi decembra, januarja, februarja (Ja, tudi pozimi se vedno najde nekaj sončnih dni, ko se termometer sramotno približa 5, ¸10 C!)... od marca do novembra pa za "ta prave" itak traja sezona... In glede vkleščenega živca? Verjemite, "mravljinčenje" bi se pojavljalo še pri kakem drugem opravilu.... anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 ...poznam precej primerov pri kolegih povezanih z "mravljinci" v roki... ...Recept za odpravo je bolj preprost: VOZIT VOZIT in še VOZIT... velikokrat je to samo pomanjkanje kondicije na motorju in dostikrat so mi jamrali tisti ki se na motor vsedejo enkrat ali dvakrat mesečno in letno naredijo neomembe vrednih par 1000 km POSKUSITE:... po nekaj sto dnevno prevoženih km in to par dni zapored ter nekajkrat na mesec stisk roke postane nežnejši, drža v sedlu bolj sproščena, reakcije intuitivno vodene... človek se privadi motorja, drže, položaja... in mravljinci, boleča rit, zamašen nos... vse počasi izgine.... Pa da se naslednjo sezono spet ne ponovi... zapeljat nekaj sto km tudi decembra, januarja, februarja (Ja, tudi pozimi se vedno najde nekaj sončnih dni, ko se termometer sramotno približa 5, ¸10 C!)... od marca do novembra pa za "ta prave" itak traja sezona... In glede vkleščenega živca? Verjemite, "mravljinčenje" bi se pojavljalo še pri kakem drugem opravilu.... Vse lepo in prav, glede kondicije, ampak pri meni kondicija ni problem pa imam mravljince v obeh rokah in sicer palec, kazalec in sredinec tko, da moram za zaviranje uporabljat prstanec in mezinec, ker ostali trije prsti so dobesedno mrtvi in neuporabni. Bo počasi treba res do lečeče zdravnice... anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 Zanimivo je to , zakaj samo desna roka, jaz na levi tega nisem občutil. Men se pa včasih ravno kontra, na levi roki pojavijo. Še posebej, če se kera zadi pele (torej zaradi mojega položaja na motorju). Nič, mal spustiš balanco, razmibaš zadevo in naprej anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 (popravljeno) ---> Popravljeno Avgust 15, 2010. Popravil Jure katjaaa, thumper, Stasky in 4 others 6 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robyy Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 Men se pa včasih ravno kontra, na levi roki pojavijo. Še posebej, če se kera zadi pele (torej zaradi mojega položaja na motorju). Nič, mal spustiš balanco, razmibaš zadevo in naprej meni se isto zgodi ko se kakšna cela nasloni name sploh ne vem da mam levo roko na telesu anja37 in suzuki 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno Avgust 15, 2010 Deli Objavljeno Avgust 15, 2010 meni se isto zgodi ko se kakšna cela nasloni name sploh ne vem da mam levo roko na telesu My point exactly anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 ---> nak, gozdne mravlje pusti pri miru.... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 ---> nak, gozdne mravlje pusti pri miru.... :) sem trikrat pogledal pa še zmeraj nisem ugotovil, kako vi ločite mravlje od mravljincev .... ...... sčasoma na motorju ugotoviš , zakaj ti roke mravljinči .. odvisno je tudi od raznih podoblek , pulijev z dolgimi tokavi itn. , ko se nastavitev zaponke-traku okoli zapestja spreminja ... jaz sem pri sebi opazil , da mi delajo težave - pri enih rokavicah - prstani .. jih pač snamem ko se vozim s temi rokavicami... več ko se voziš , več podatkov lahko preveriš in poizkusiš različne kombinacije ... in včasih kakšna fizioterapevtna vaja za zapestje ... pa navadijo se zapetja - pridejo v formo ... anja37 in DAMI34 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kramp Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 Tudi nastavitev krmila oz. ročk na krmilu lahko odigra svojo vlogo. Pa seveda če imaš kakšen dvovaljni jajc namesto motorja. :evilgrin: Tiger, danci1973, Prevtzer in 6 others 2 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 Tudi nastavitev krmila oz. ročk na krmilu lahko odigra svojo vlogo. Pa seveda če imaš kakšen dvovaljni jajc namesto motorja. :evilgrin: mamuti (une bivše gozdne žvalce) :) brembo in anja37 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 Tudi nastavitev krmila oz. ročk na krmilu lahko odigra svojo vlogo. Pa seveda če imaš kakšen dvovaljni jajc namesto motorja. :evilgrin: balanca pri mojem gre samo naprej-nazaj ... pa enovaljnik je .. tako da ne morem govorit o večvaljnih mravljincih.... mogoče ko se bo kaj denarja viška našlo... brembo, dotem in anja37 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kramp Objavljeno Avgust 16, 2010 Deli Objavljeno Avgust 16, 2010 mamuti (une bivše gozdne žvalce) :) A to une žvalce k so u žlaht s tetkuti? :naughty: brembo, anja37 in thumper 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se