Skoči na vsebino

SMUČANJE 10/11

GRUNF

Priporočene objave

Pokapljane so bile z nečim, da se je zažrlo v smučko. Z vrha se vidijo samo krogci, če pa malo iz strani gledaš je pa kot da bi bili krogci zarezani v smučo. Na vrhu kjer se smučka zakrivi je par mm na debelo voska, ki se lušči dol... Obupno je.

to je tiste praske zakapal..

potem se tako vidi če ne skrtačiš dobro mase..

kar se voska tiče ni nobene panike.. ;)

no, niso uničene so pa "šalabajzersko" narejene..

zdaj veš komu jih ne boš več nesla..

no, če jih neseš na mašino upam da ti bojo dobr naredl..ker se velikokrat naredi da so potem robniki višji kot masa..potem pa je težko smučat..

v mariboru res ne vem koga bi ti predlagal..mogoče bo kdo drug se javil..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Katere praske? Na smučeh prej ni bilo še nobenih prask, nobenih poškodb..

tole me pa res zanima zdaj..kako slikco napopaj..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšen nasvet kam naj v Mb peljem smuči na servis? Sem jih imela že pri nekem pri nekem privatniku, ki se kao s tem ukvarja in jih je uničil, ko jih pogledaš se :cry:

Servis-kakšen ročni, strojni?? Malo več bo treba povedat... Kaj naj bi se delalo na njih? Robniki, mazanje, struktura, zalivanje? Baje ,da ta novi servis pri Pohorski vzpenjači ni slab....baje....Včasih se je dobro delalo pri Črnkotovi Darji na Mladinski ulici.....Mogoče Rampre? Nisem več v tem, ker sam rihtam dile zase in familijo... :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sedaj prišel iz dvodnevnega smučanja v KG, vreme in sneg nista bila najboljša vendar pa za 10€ ni bilo niti tako slabo:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pokapljane so bile z nečim, da se je zažrlo v smučko. Z vrha se vidijo samo krogci, če pa malo iz strani gledaš je pa kot da bi bili krogci zarezani v smučo. Na vrhu kjer se smučka zakrivi je par mm na debelo voska, ki se lušči dol... Obupno je.

Če prav razumem so se tebi naredili krogci na ZGORNJEM delu smučke?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V četrtek na Starca, 15.-29.1 na Kreischberg, 31.1-4.2 na Weinebene in za konec še med počitnicam za en teden na Starca. Kar dobro kajne? Plus vsega bom pa še za celo motoristično sezono zaslužil, kaj češ lepšega B):D:OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Služiš ha?? :whistle: I,II ali III? Licenca ali brez?? :naughty: Jaz po novem abručam in sodim na Lisici (upam da bo)... :worship:

Popravljeno . Popravil GRUNF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Služiš ha?? :whistle: I,II ali III? Licenca ali brez?? :naughty: Jaz po novem abručam in sodim na Lisici (upam da bo)... :worship:

Trenutno II ampak resno razmišljam o 3ki. Seveda z licenco. Ja moram priznat da je delo za študenta dobro plačano+plus tega pa še uživam vsako minuto, ki jo preživim na snegu:D Jah mene žal ne bo na Lisico, zato pa definitivno pridem na Vitranca. Želim ti veliko sreče! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem, vem, da se da lepo namlatit pare....je žena U II....:naughty: Men pa se ni nikol dalo ukvarjat s deco (razen svoja dva sem izpilil) in turisteki, tako da samo smučam...:rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem, vem, da se da lepo namlatit pare....je žena U II....:naughty: Men pa se ni nikol dalo ukvarjat s deco (razen svoja dva sem izpilil) in turisteki, tako da samo smučam...:rolleyes:

ti želim dobro posipanje lisice ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

s predelano scalnico..kaj olepšuješ :D

No, da se ne bi keri kaj zgražo :rolleyes: .....pa še tak fancy -šmensi se čuje....:whistle: Ja ga bomo prescal po progi, nimaš tu kaj....:alko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na parkirišču pod Mölltalom sem na streho avta dal rokavice in se odpeljal.. Eno leto stare Reusch rokavice za 100€ so tako šle po gobe.

Zdej bo pa treba kupit druge in sicer kolebam med usnjenimi Reusch Race-Tec Giant Slalom in Leki WC Racing - TITANIUM. Predvidevam, da nekih bistvenih razlik med tema dvema firmama kar se kvalitete izdelave tiče najbrž ni, me pa predvsem zanima, kako se take usnjene rokavice obnesejo pri rekreativni uporabi čez cel dan.. Prejšnje so bile tudi pretežno usnjene (cca 80%) vendar so imele vdelano goretex membrano, tako da ni nič premočilo.

Jasno mi je, da so to rokavice iz race razreda in da jaz takih ne rabim, saj bi tudi marsikatere druge bile za moje potrebe čist ok, samo imam pač rad usnjene oreng zadeve, predvsem pa mi gre na živce muckanje in cufanje pri tekstilnih. Pa še hudo zgledajo :D Predvsem me torej zanima kako hitro take rokavice premoči in kolk majo približno življenjske dobe če jih uporabljaš na celodnevnih smučanjih. Iz izkušenj glede motorističnih rokavic vem, da zna usnje, ki je večkrat mokro in potem posušeno dokaj hitro it po gobe. Pri sedanjih pač nisem imel priložnosti videt kako se to dolgoročno obnese, ker sem jih prehitro usjal.. So mi ble pa super.

GRUNF, biker77 maybe?

post-1190-0-27744300-1295215607_thumb.jpgpost-1190-0-72212000-1295215626_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Jure
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moji majo take ja. Oba modela. Oba modela premočita, nista kej preveč topla, in po enem letu zihr crkneta (če ne prej). OK, to je več dni kot jih ti narediš v parih letih, tako da ne vem kake bi bile po treh štirih letih normalne uporabe. No, skor 200 evrov al kolk so že..mal preveč če mene kdo vpraša.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jih ni usnjenih rokavic, ki ne bi premočile. Imam Leki World cup (predhodnice teh belih) .....Imam jih že peto sezono....Se vidi, da so non stop v uporabi, saj imajo cca 250 smučarskih dni, (vrhnji sloj na notranji strani je na par mestih porezan od kantov, tako da grejo k čevlarju na šivanje)...So v notranjosti precej znucane oz. tanke, malo se mi trga podloga, tako da za letos še bodo, drugo leto pa kupim točno te iz slike.....Žena hvali te bele, da so tople, samo ima jih na en prst...Pri Lekiju je fajn to, da se da istočasno kupit tudi podrokavice te firme....s temi (ki so fine in tanke) me ni še nikoli zablo...pa sem smučal tudi pri -23....:worship: Reuscha pa ne poznam... :rolleyes: BTW: sam jih mažem s Soleo al pa z kremo za kombinezon, tako da so res mehke...aja, pa na radiatorju jih ne sušim-raje na neki polici nad radiatorjem...

Popravljeno . Popravil GRUNF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moji majo take ja. Oba modela. Oba modela premočita, nista kej preveč topla, in po enem letu zihr crkneta (če ne prej). OK, to je več dni kot jih ti narediš v parih letih, tako da ne vem kake bi bile po treh štirih letih normalne uporabe. No, skor 200 evrov al kolk so že..mal preveč če mene kdo vpraša.

Tnx obema za odgovor :)

200€ ne bi dal, sicer redna cena ni daleč od tega, vendar lahko oboje dobim za dobrih 100, kar se mi pa zdi kar sprejemljivo.

Bom še malo premislil.. Glede na to, da itak ponavadi hodim smučat samo ob lepih dnevih, mi nepremočljivost tako bistvena niti ni, bolj življenjska doba.. Ampak glede na to, da delam cca 15 dni na zimo, bi najbrž za nek cajta ble. Bom prespal in se odločil, hvala za nasvete

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:topic: Reusch mi je poznan kot firma golmanskih rokavic (poleg Uhlsporta)...ti dve firmi sta bili takrat pojem kvalitete golmanskih rokavic, tako da sem to uporabljal za čas aktivne kariere...:yea1:
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mojim crknejo po sezoni ker vsako furo odpirajo in zapirajo pancarje..kar vi najbrž ne delate..in je res dost odvisno od tega.

tako da znajo držat..

pa še vseen pravim..cene so nenormalne..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mojim crknejo po sezoni ker vsako furo odpirajo in zapirajo pancarje..kar vi najbrž ne delate..in je res dost odvisno od tega.

tako da znajo držat..

pa še vseen pravim..cene so nenormalne..

So ja......kot da so zlate....res je, vsako furo jih ne odpiram, ker nimam betona na nogah (11 je lih taman zame, da se da zdržat tudi v zaprtih pancarjih)....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Ker mi je letos uspelo pridelat že 4 smučarske dni in upam da mi jih bo še kar nekaj, sem se odločil da je skrajni čas da si omislim čelado. Pravzaprav je kar ironično da uporabljam želvo čelade pa ne. Kakorkoli zanima me če mi priporočate kakšno kvalitetno znamko čelad, ker se v teh vodah ne znajdem preveč. Smučam samo rekreativno, recimo srednje dobro (do dobrega mi še manjaka vaje :yes: ) cenda pa naj se gible do 80, max 100 eur. Upam da sem napisal dovolj podatkov.

Popravljeno . Popravil aleksandergabriel
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!