Skoči na vsebino

VTISI IZ DNEVNIH VOŽENJ 2011


Sanda7

Priporočene objave

Hola mojster,

kot ti je napisal že Dami, je gostilna Stara pošta ob ponedeljkih in torkih zaprta... boš moral it še kdaj gor ;)

ja bomo šli pa še enkrat ne.... uf bo težka :P Se takrat slišmo pa gremo skup na eno kafe :) častim ;)

@dami: Eh tku slabo potleh pa spet ni no, če dela iskrce :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja bomo šli pa še enkrat ne.... uf bo težka :P Se takrat slišmo pa gremo skup na eno kafe :) častim ;)

@dami: Eh tku slabo potleh pa spet ni no, če dela iskrce :P

Bom, dokler ti iskri ni panike trance_38_surprise.gif, res da sem mel gladko prednjo gumo, samo občutek je bil pa res smotan, dobesedno me je odneslo za nekaj 10cm in to pri mali hitrosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Heathy,

Super si tole napisala, se že sprašujem, kaj mi je bilo, da sem odpovedal testno vožnjo mesec dni nazaj. Takrat me sam motor ni kaj prepričal, ko sem sedel in navijal gas do daske. Zdaj mi je prekleto žal, ker ne vem točno, o čem govoriš. Ampak si upam upati, da je nekaj takšnega, kot na RT-jčku (če je že do sedaj bil najudobnejši, naj mu ne bi mlajši brat iz družine uničil slovesa iz "all around the world" magazinov), zato je padla odločitev: ednini način, da bomo izvedeli resnico je ta, da se dobiva v Ljubljani in to isto pot prevoziš še z mojo kravico. Seveda ti lahko pri tem obljubim boljše vremenske pogoje in brezplačno pijačko, ki je na Avtovalu najbrž nisi bila deležna. Od tebe se pa pričakuje podobna zgodbica, polna vtisov in izkušenj s testiranja. Do podrobnosti natančno. Tako, na koncu bo tvoja odločitev tista, po kateri se bomo ravnali zakompleksani, ampak tebi zaupamo, ker si lepo iskreno in pošteno napisala, kako in kaj. Aja, hvala za omembo v svojem textu :)

Ampak ne pozabit tega: ropotuljica dela dela in dela, K1600 pa - bomo videli kako in kaj...boxer rules zaenkrat. Tako, vsi boxeraši se morajo strinjat z menoj. Čez tri leta...

Če se strinjaš, sprejmi izziv pogumno!

Lp vsem, ki sem vam zagrenil trenutke branja tega foruma...:)

  • Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zoran preventivno snemi Garmina ... saj veš, Heathy the GarminKiller ... :yea2::D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zoran preventivno snemi Garmina ... saj veš, Heathy the GarminKiller ... :yea2::D

Boych, hvala za opzorilo! Saj res... :)

Heathy, čim prej ozdravi, lepo vreme te ne bo čakalo! (Sicer pa oba vema, od koga si fasala prehlad! Zdaj lahko vrne uslugo in on tebi čajček kuha :))

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni kaj, je bilo treba skočit do vikija na vikija - nekako je treba zaključit delovni teden.

Vožnja je bila super; ceste suhe (ok, sem pa tja kak mokra flika - toliko da malce popestri ovinek),

prometa je bilo malo.

Vozniki so bili danes uvidevni in niso izsiljevali (razen ene črnolase frajle, ki je mal telefonirala mal pa cik-cakal po cesti - me prav zanima

kaj ji je un na drugi strani valov obljubljal).

Dol v črnem kalu pa sonček, ena mrzla pijača in viki ter ena čoperistka z rdečo čelado, ki se je lepo umirjeno peljala mimo. (mogoče P? )

Nazaj grede je šlo malce lažje, vmes neuspešno lovil enga oranževca na 990-tki, na ridah pa ni bilo nikogar, ki bi poslišal

rjovenje boxerja v visokih obratih in zvok kolenčkanja, ko sem kruzal skozi ovinke.

Pred domom mi je pa še dež spravil mušice iz prednje šipe - zdaj se vsaj vidi skozi šipo

upam pa, da nisem preveč prestrašil ene dolgolase motoristke (svetlolaska s temnimi učkami) na sportaku, ki je pripeljala nasproti ravno takrat, ko sem

izvajal element "vožnja mimo vozila" :D

Je bil pa viki kar dobro začinjen s soljo - tako da moram sedaj na en kilkenny

Popravljeno . Popravil nejcgs
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dan D – sreda, 1.6. 2011. V mojih mislih pa samo eno: BMW K 1600 GT.

Hitro iz službe in ob 13h že sedim na motorčku na poti proti Ljubljani. Vreme več kot odlično, zato pustim dežni kombinezon doma (kar je bila pozneje velika napaka :P ). V Ljubljani že zagledam približujoče se temne oblake. Ni panike, so še daleč, ujeli me bodo, ko bom šla nazaj domov. Še malo in sem že v Grosupljah pri Avtovalu d.o.o..

Od daleč zagledam prijaznega g. Miha Miheliča, ki mi pripravlja motor. Najprej mi lepo razloži, kje je kaj. Ko mi začne razlagati o dodatnih opcijskih nastavitvah motorja, ga prosim, da mi prilagodi motor za čisto normalno vožnjo. Check, Check, vse OK in že se odpeljem.

Leto dni nazaj, ko sem naredila izpit za motor, sem se takoj usedla na BMW-ja R 1150 R. Nikoli prej nisem vozila kakšnega drugega motorja in priznam (ja, lahko se pošteno nasmejite), da motorje bolj ločim po barvah… »Danes sem pa videla enega modrega.« .

Najprej, ko sem se zapeljala z novim 6-valjnikom, je bil malo čuden občutek, nekaj čisto novega zame, da se obrača samo krmilo, »maska« pa je bila pri miru. Dobro, da je bil nekaj dni nazaj pri meni na obisku kolega s svojim BMW R 1200 RT, da sem videla, da to dejansko obstaja. Če ste od smeha že pod mizo, se lahko sedaj poberete nazaj na stol :glare: :D . Vem, tako kot sem se jaz na začetku, se tudi vi sedaj že gotovo sprašujete, kakšnim voznikom sploh zaupajo svoja testna vozila.

Ampak naj vas presenetim. Po nekaj 100 metrih vožnje vidiš, da sediš na tehnološko dovršenemu motorju, ki te praktično pelje sam. Vse tako usklajeno. Zelo tih, v primerjavi z mojim boksarjem. Teža motorja je čisto drugače razporejena in pri majhnih brzinah res zelo vodljiv. Menjava prestav je prava poezija.

Najprej zavijem v center, da se malo navadim motorja, nato pa na avtocesto. Pospeški so res fantastični. Vožnja sanjska. Več kot dobrodošel nastavljiv ščitnik za veter, katerega testiram v vseh mogočih položajih. RES moraš gledati na števec, da vidiš dejansko hitrost, ker ne moreš verjeti, da je vožnja lahko tako udobna... Nič ne piha, nič ne trese, nič ne ropota ,… in potem se zaveš, da imaš svoj motor skoraj iz »kamene dobe« :blush: .

Če že testiram motor, se spodobi, da ga testiram tudi v dežju – pred zadnjim tunelom iz Grosupelj proti LJ še sonček – za tunelom pa me pričaka prava ploha, dežja kar ga je moglo padati. Dobro, da sem v avtošoli skoraj večino ur prevozila po dežju, tako da me niti ne moti, če kaj pada, ampak previdnost je bila pa toliko večja. Seveda ne moreš spregledati pogledov ostalih udeležencev v prometu, ki se očitno več kot sprašujejo » Le kaj dela v takem vremenu na motorju???!!!« Obrnem pri Rutarju in nazaj na AC (kjer ravno iz AC pripelje en motorist na temnem motorju, se pozdraviva in upam, da je malo naprej uspel ustaviti pri STOP znaku) proti Grosupljam, kjer mene (skoraj) in motor (pa zagotovo) posuši sonček. Še en krog po centru in nazaj na štartno mesto.

Najprej opazim nasmejane obraze zaposlenih, da je motor končno doma – nepoškodovan (malo za šalo, malo za res .) ). Jaz čisto očarana nad makino in si domišljam, kako bi bilo fino, če bi mi rekli, da mi ga posodijo za en cel dan :OK: .

Prav lepo se zahvalim za zaupanje in motor ter jim povem, da me je prepričal v vseh pogledih…vem, da bo nekoč družbo mojemu BMW R 1150 R delal tudi BMW K 1600 GT… Zagotovo!

Na koncu pa še ena fotka za spomin na prekrasen dan :D .

post-28996-0-53071300-1307007805_thumb.jpg

Res je, kar dober motor, jaz sem ga dobil na posodo pri mariborski filiali Selmarja. Ampak prepričal me pa ni ravno preveč, malo peveliko vse skupaj za moj okus, preveč raznih knofov, če bi hotel stiskat na knofe bi si kupil nintendo, je cenejši :rolleyes:. Tako da mislim da bom tudi v bodoče ostal pri vrstnem štirivaljniku, mi popolnoma zadostuje....

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos se mi pa kilometri zelo počasi nabirajo. Poškodovan gleženj me je prisilil v mirovanje, potem pa še okvara na motorju in tedni brez vožnje, so se kar nabirali.

Sem pa zato včeraj doživela en zelo lep dan :) , no na koncu pa ni šlo tudi brez pranja od "unega z neba".

V petek popoldan po dolgem času srečam "sotrpinko" s katero sva istočasno delali izpit za motor in me nagovarja naj grem na 2. srečanje motorist, ki bo v Kočevju. Potem pa, ko sem zvečer šla po motor k mojemu mehaniku, spet tam srečam še eno motoristko in me isto začne nagovarjat naj grem na to srečanje. Pa si mislim sama pri sebi iz te moke ne bo kruha, sem prevelika ljubiteljica solo riders voženj in enostavno nimam velikega veselja se vozit v skupinah.

Potem pa v soboto zjutraj me prešine, da zakaj pa res ne bi šla na to srečanje. Pogledi proti nebu niso obetali preveč lepega vremena, pa se vseeno odpravim na OMV-jevo črpalko, kjer smo se zbrale in odpeljale v Ribnico na zbirališče 2. srečanja motoristk. Od tukaj naprej pa smo se prepustili organizatorju in njegovemu vodenju.

Res vse pohvale vsem, ki so organizirali to srečanj :OK: , ker je bilo res vse lepo organizirano, pripravljeno, poskrbljeno in vodeno :notworthy: .

In ... ja nič, naslednje leto se zagotovo udeležim 3. srečanja motorist :) .

post-20260-0-11332800-1307253923_thumb.jpg

post-20260-0-58604200-1307253963_thumb.jpg

post-20260-0-79207200-1307253985_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po cerka 1.000 km ze v Albaniji v selu Puke na mrzli Tirani za 1 Eur :-)

Takoj cez mejo srecal Lorda in Lady.

Popravljeno . Popravil Whiskey
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ravno sem se vrnil iz ture "okoli Balatona". Stvar ne bi bla nič posebnega, če ne bi uletel na krožno vožnjo ene 10.000+ motorjev :eek::kva2:

Video sledi, samo da ga spravim na youtube...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos se kilometri nabirajo zelo počasi, tako da ....

Z boljšo polovico sva se odpravila na ogled dvorca Trakoščan, ter mimogrede sva si pogledala še križevo pot pri cerkvi Muke Isusove v kraju Đurmenac.

In tako sva se odpravila proti Ptuju, ter na cesto, ki pelje proti mejnemu prehodu Macelj ... ampak sva cesto zapustila pri kažipotu za Videm pri Ptuju, ter se skozi Varejo, Zg. in Spodnji Leskovec zapeljala na mejni prehod Gradišče do Trakoščana, kjer sva si ogledala dvorec, ki je resnično prekrasna izletniška točka. Prav tako je jezero pod dvorcem vredno ogleda.

Od Trakoščana sva se zapeljala skozi Gornji in Doljni Macelj do Đurmanca, kjer sva se ustavila pri cerkvi "Muke Isusove", in si ogledala križevo pot. Križeva pot je pot na kateri kipi prikazujejo trpljenje 1600 ljudi, ki je tukaj pokopanih. Po ogledu in narejenih nekaj slikah se obrneva proti Rogatcu, kjer pri Dobovcu prečkava državno mejo, ter se preko Rogatca in Žetal peljeva nazaj proti Ptuju. Na koncu sva odšla še na kosilo z žara in tako zaključila najin izlet. Naredila sva lepih cca. 120km.

Cesta od pri Mali Varnici do Gradišča je porazna in se vprašam, kam gre cestni euro. Dobro bi bilo, da se tukaj kdaj zapelje Papež!

Za konec še nekaj slik ....

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815794.jpg

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815796.jpg

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815798.jpg

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815801.jpg

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815802.jpg

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815800.jpg

Zanimivo mi je bilo, na kakšnih stmih delih imajo pokopališča. To ni edino, ampak sem videl kar dvoje pokopališč na tako strih pobočjih.

Slika kot zanimivost ...

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815797.jpg

Za konec še zanimiva križeva pot pri cerkvi v Đurmencu.

trakoscan-2011-foto_14253432_17460347_18815803.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po cerka 1.000 km ze v Albaniji v selu Puke na mrzli Tirani za 1 Eur :-)

Takoj cez mejo srecal Lorda in Lady.

lupare nis prnesu, pa daj vsaj eno Tirano lahko toplo jo bomo že ohladil . :OK:

Srečno ! Dare.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes dopoldan sem se pred kosilom odpravil na eno krajšo turco po Koroški in Saleški dolini. Prevozil sem 205km.

Po "Dravski magistrali", ki je idealna za hitrejši tempo ... potovalna hitrost 90km/h ... nakar mimo mene švigneta dve Yamahi (prva Fazer bele barve) z NM tablicami.

Na poti srečal kar nekaj motoristov ... potek moje poti na spodnji sliki, drugače pa:

* Maribor -> Ruše -> Radlje -> Dravograd -> Ravne -> Kotlje -> S.Gradec - Mislinja -> Velenje -> proti AC, ter potem za Slovensko Bistrico (izhod Ptuj)

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18817998.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je bil super dan za vožnjo. Plan narejen, mal prej skoču iz službe, in v prijetni družb v lagano sportskem stilu gasa proti Istri.

Lj-Postojna-Črni Kal-Buzet-Pazin-Vodnjan-Opatija-Ilirska Bistrica.Postojna-Lj.

Matr je pasal, po skoraj 10 dneh moto abstinence :grim

B)

Oja, pasal je zelo sploh ker je bila cesta do Opatije skoraj prazna :010 sem nama komi cajt za drink prvošla

Popravljeno . Popravil Tamau
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!