nxyz Objavljeno Junij 16, 2011 Deli Objavljeno Junij 16, 2011 (popravljeno) Lepo vreme je vabilo na cesto in zgodilo se je: Štart v Kamniku ---> Stahovica ---> Podvolovljek ---> Luče ---> Ljubno ob Savinji ---> Nazarje ---> Šmartno od Dreti ---> Gornji Grad ---> Nova Štifta ---> Črnivec in nazaj v Kamnik. To pot sem izbarala, ker me je že nekaj časa zanimalo kje v Lučah se zavije na to cesto, ki pride na Rakovo. Po Lučah se mi nikoli ni dalo iskati poti in sem šla iz naše strani proti Lučam, da sem končno ugotovila kje se pride ven. Ugotovitev: pri cerkvi Toliko, da vem za naprej, če bom kdaj v Logarski in se bo mudilo proti domu, da je to bližnjica Če bi šla samo do Luč bi bila pot prekratka zato sem se odločila, da naredim krog Nazarje, Šmartno in Gornji Grad. Če bo kdo vozil čez Podvolovljek naj vozi previdno, asfalt uničen, kje je luknja in makadam, peska polno po cesti. Še kakšen slap se da spotoma pogledati (slap Repa, Cuc). Prometa ni bilo veliko, sem in tja kakšen motorist, avto. Naredila sem okrog 100km, porabila dobre 3 ure, veliko ustavljanja in ogledov je bilo V Gornjem Gradu pri avtobusni postaji mi je v desnem ovinku tako odneslo zadnjo gumo kot še nikoli, šok Iznenada je tako potegnilo...na srečo sem se ujela in radovednost ni dala miru zato je bilo treba obrniti in iti nazaj gledati zakaj se je to zgodilo. Točno na sredini ceste je bil kup drobnega peska in ni se videl, ker je bila točno tam kjer je ležal pesek senca od dreves-brez, ki rastejo tam za cesto Ko sem obračala na makadamu sta mimo pripeljala 2 motorista, prvi je imel ducatija(rdeč okvir, črne plastike) drugi pa ne vem kaj je imel, pozdravila sta, če sta od tukaj se opravičujem, ker nisem odzdravila, sem bila z mislimi pri...kaj hud... je bilo na cesti, da me je zaneslo Končno spet mimo dan na motorju Popravljeno Junij 16, 2011. Popravil nxyz DAMI34, HyperJack, Ninč in 7 others 9 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIZIXXX Objavljeno Junij 16, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2011 (popravljeno) ma čista zmaga je tale vreme že zadnja dva dni. Evo dons padla furca: Lj-Idrija-Tolmin-Gorica-Sistiana ( do Nene v Alternativo na čvek in kavico) Trst-Črni Kal-Postojna-Lj. Promet redek, miličniki so zgleda že začel letni dopust :lol: Števec kilometrov kaže že 5000 prevoženih km v tej sezoni Zdej pa spet 3 tedne brez motorja, pol pa napadem Dolomite Popravljeno Junij 16, 2011. Popravil BIZIXXX logarr, KingSize, skoda in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Keiko Objavljeno Junij 16, 2011 Deli Objavljeno Junij 16, 2011 (popravljeno) Prvih cca 200 km (pozabla dat km-je na nulo ko smo štartali ) na prvem sedežu... Štartali v LJ - do Postojne po AC - Senožeče (hvala motoristu, ki nas je opozoril na radar) - Štorje - Sežana - Divača - Škocjanske - Ribnica - Pivka (postanek za kafe) - Potojna - Ride (prvi fočk .) v šoferski verziji na dveh) - Vrhnika - LJ. Luštno blo, za prvič sploh Popravljeno Junij 16, 2011. Popravil Keiko Nikii, tilingerossi, ninjaxx in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kolen Objavljeno Junij 17, 2011 Deli Objavljeno Junij 17, 2011 Prvih cca 200 km (pozabla dat km-je na nulo ko smo štartali ) na prvem sedežu... Štartali v LJ - do Postojne po AC - Senožeče (hvala motoristu, ki nas je opozoril na radar) - Štorje - Sežana - Divača - Škocjanske - Ribnica - Pivka (postanek za kafe) - Potojna - Ride (prvi fočk .) v šoferski verziji na dveh) - Vrhnika - LJ. Luštno blo, za prvič sploh čestitam za začetke tvojega moto užitka.... če boš kdaj imela željo po družbi sporoči in gremo skupaj na furo... KingSize, ninjaxx in Keiko 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 17, 2011 Deli Objavljeno Junij 17, 2011 @Basbas: Tirana je na varnem. Ze v MNE. Trase prevozene in poslikane. Res je fenomenalno, sploh tisti konci kateri niso na razglednicah :-) Be wild in basbas 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Keiko Objavljeno Junij 18, 2011 Deli Objavljeno Junij 18, 2011 čestitam za začetke tvojega moto užitka.... če boš kdaj imela željo po družbi sporoči in gremo skupaj na furo... Hvala in velja - se javim ko si naberem malo kilometrov - da ne bom bremzala vožnje Danes cca 290 km. Štart v LJ - Ride ( :xx: bo treba še doooosti vozit da dobim občutek, zdaj sem še čisto preveč prestrašena pri takih ovinkih ) - Postojna (lažja za en ruzak, ki je ostal tam) - Pivka - Prem (kafe v fajn družbi) - Ribnica - Famlje - Divača - proti Sežani (tam blizu še eno kafe in malca) - nazaj do Divače - Kozina - Podgrad - Ilirska Bistrica - Knežak - Pivka - Postojna (manjša pavza spet) - Razdrto - Podnanos - Manče - Kobdilj - Sežana - Štorje - cilj (blizu Postojne). Še ena fotka - slikano pri odcepu za Goče - mamo tudi pri nas "Toskano" (slikano s telefonom, se slabo vidi, ma je za verjet da je lepo .) )... Nikii, suzuki, rumenicestak in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kolen Objavljeno Junij 18, 2011 Deli Objavljeno Junij 18, 2011 Hvala in velja - se javim ko si naberem malo kilometrov - da ne bom bremzala vožnje Ni problema , ker se vozim "načeloma po predpisih" KingSize 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kolen Objavljeno Junij 18, 2011 Deli Objavljeno Junij 18, 2011 Po večtedenskih preložitvah danes končno odropotal proti Kumrovcu. Vrhnika-Trebnje-Sevnica-Senovo-Podsreda-Kumrovec.Brežice-Kostanjevica na Krki-NM-Lj-Vrhnika. Lepih 320 km. Nikii 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gizmOkak Objavljeno Junij 19, 2011 Deli Objavljeno Junij 19, 2011 (popravljeno) Včeraj sva z mojo po miljonkrat preloženem Grossglocnerju (zaradi vremena) ponovno opustila traso - razlog: VREME :wacko: In ker je bila prva "vremensko solidna" sobota po zadnjih 5.ih na primorskem, sva kljub temnim oblakom in dokaj močnemu jugozahodniku skoristila dan in pičila eno istrsko furo... Pot: - 9:03 zjutraj: Gorica - Sežana - Kozina - Starod - Opatija - Plomin - Labin - Medulin - Pula - Rovinj - Poreč - Novigrad - Umag - Savudrija - Dragonja - Nova vas - Šmarje - Koper - Črni Kal - Divača - Lipica - Komen - Gorica... Vtis s poti: - Prekrasnih in sončnih 540km, pa presenetjivo malo prometa. Med Opatijo in Plominom po tisti čudoviti obmorski cesti srečal natanko 6 avtomobilov kontra in en istosmer vozeči avtobus In niti ene same kapljice nisva ulovila 2x sem preživel zgolj zaradi veliko sreče in (kilometrsko-akrobatsko-dirkaških) izkušenj... (1. izsiljevanje prednosti zadnji CENTIMETER (pa na nišanu me je imel med očmi), 2. prehitevanje avtobusa z avtomobilom v škarje) OBOJE V SLOVENIJI!!! Popravljeno Junij 19, 2011. Popravil gizmOkak Ninč, bentley, Nikii in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava molotov Objavljeno Junij 24, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2011 No ker sem bil v sredo prost(konec šole ) sem se odločil da grem v Munich. Že dolgo časa si želim iti tja gor, pa je zmerej nekako časa primankovalo. V planu sem imel do Munchna preko salzburga nato pa nazaj čez italijo (brenner) avstrijo in domov. Eden glavnih razlogov, zaradi katerega sem se odločil da grem v Munich je bil BMW welt in muzej. BMW je namreč ena od mojih najljubših znamk avtomobilov in motorjev. In ker imam rad izive in rad iščem meje svoje vzdržljivosti sem se odločil da vse to naredim v enem dnevu. Vstal sem ob 4.00, brez problema, ves nestrpen. Zajtrkoval, se napravil in ob 4.30 bil že na motorju. Peljem se skozi center Jesenic, še zmeraj je noč. To mi je všeč, mesto je povsem prazno in mirno. Ko se peljem proti Kranjski Gori opazim da mi ne dela dolga luč, a me to ne skrbi preveč. Za mojim hrbtom že vzhaja sonce in jaz se vzpenjam na korensko sedlo. Peljem se gor, cesta je povsem prazna, dela se lep sončen dan in meni se smeji. Pripeljem se v Avstrijo, grem skozi Villach, do Spitalla po regionalni cesti. V Spitallu nadaljujem proti Salzburgu. Vzpenjam se na prelaz Katschberg in vživam v prelepih ovinkih. Prispem na vrh, in se hitro spustim nazaj v dolino. postaja megleno, a me to prav nič ne moti. Peljem se proti prelazu Tauernpas, a opazim da je cesta zaprta. 2 blokadi, in puščica ki usmerja na nek obvoz preko nekih vasi. Mislim si da ne more biti nič takega, preko česar nebi mogel z svojim motorjem. premaknem "barikado" in peljem naprej. vidim da cesta poteka pod avtocesto in da popravljajo most, sem mislil da je zaprta zaradi nevarnosti, popravil mostu. No to sem mislil . Peljem se naprej po dolini, cesta je vijugasta in jaz vozim na ful, ker pač ni nikogar tam. Nato pa šok. pred mani je cesta zasuta z plazom. ugotovim da so bile zapore tam z razlogom vem da grem lahko čez to oviro. Dobro da imam ozek motor, tako da se mi rata stisnit ob ograji med plazom in reko. ugotovim da so ljudje že tamo hodili. Ni važno, zadovoljen sem da mi je uspelo priti na drugo stran in počasi nadaljujem proti vasem. Pokaže se zapora, odmaknem se in spet sem v civilizaciji . V hipu se spset vzpenjam, tokrat na Tauernpas, cesta je za moj motor malce prehira, saj se vzpenja a je dovolj široka in ravna da se da vozit 100 brez problema. No in ker vozim 125ccm 4t motor ki ima celo samo 2 ventila in zračno hlajenje in ki proizvede 10 ps, nisem bil zmožen voziti 100 vozil sem 80 in nič hitreje - muka. Prispem na vrh prelaza in ugotovim da je to prav lepo smučarsko središče, z ogromno hoteli in bogato turistično ponudbo. Ampak vse je prazno ker je še zmeraj zelo zgodaj. Opazim tudi zanimivo parkirano Toyoto Land cruiser z super opremo za na sneg. Spuščam se nazaj v dolino in na črpalki imam prvi postanek, ampak ne zaradi motorja, ampak zaradi mene. Na hitro si pretegnem noge, pojem jabolko in gremo naprej. Prispem v Radstadt, opazim šolarje kako gredo v šolo. Radstadt je prav prijetno mestece, a nima prav ničesar zanimivega. Spomnja me na Radovljico. Pičim proti Salzburgu, tja pridem kar hitro. V salzburgu se držim glavne ulice in hočem čimprej v nemčijo. V mestu je gneča, glavni krivec za to je po mojem mnenju župan, saj je naredil tako imanovane bus lane. Skozi celo mesto teče pas na cesti ki je namenjen samo za avtobus in tako se voziš samo po dveh namesto po treh pasovih. To me jezi, postajam zelo živčen, ker v 20 min ni bilo niti enega avtobusa. Odločim se da se naredim Francoza in zapeljem na ta bus lane. Peljem se mimo kolone in hočem čim hitreje iz tega k..... mesta. nato pa za mano policaj. Začnem preklinjati, a se odločim da se delam Francoza še naprej, in tako greva skupaj iz mesta. Ni me ustavil, verjetno se mu ni dalu ukvarjati z enim Tarzanom na mopedu z slovenskimi tablicami. Meja z nemčijo je skoraj v samem mestu, zato se čez 5 min že peljem v nemčiji. Peljem se v nemčiji po route 304, magistralka na kateri je bil sneman tudi delček filma Transporter 3. Cesta je ravna, vse je v bistvu ravno in to je kar dobrodošla spremeba po jutranjih ovinkih. Je pa bilo veliko kamionov, kar me je presenetilo. Odločim se za postanek da se slečem, saj ratuje vroče, jaz pa imam na sebi 3 sloje oblek. Pičim naprej. Prehitevam vse po vrsti. Gas do konca 110 in dogaja mi na veliko. Počutim se kot Jason Statham, ko v Audiju A8 w12 vozi po dveh kolesih med dvema kamionoma . Cesta 304 te pripelje v sam center Munchna. In me je. Prispem v to mesto z 1.4 mil prebivalcev in se v trenutku zgubim. iščem MItteler ring, pa ga ni. Bluzim po mestu, vidim aston martina, Ferraria 599 GTO ( zelo redek avto) in na tone Porschejev 911. Končno najdem MItteler ring in čez 5 min sem pred BMW Weltom. Parkiram motor in grem notri, občutek enkraten, notri so vsi novi modeli, lahko se vsedeš v njih, poziraš... super vglavnem. No tega se hitro naveličam. Naveličam se BMW fanboyov ki bi kupili vse kar ima BMW znak gor. Enostavno ne razumem zakaj bi negdo dal za brisačo 30 eur, samo zato ker ima bmw znak gor. Take stvari mi gredo na živce, zakaj bi nekdo dal za majico 20 eur ker ima bmw znak gor. Kreteni bi kupili mrtvo mačko, če bi imela BMW znak gor. Jaz imam rad BMW avtomobile. Ponavljam avtomobile, ne odpirač z BMW znakom. Odpravim se v muzej, ta je za razliko od bmw welta za plačat. odrasli 12e pod 18 pa 6e. Ker sem 17 pridem poceni skoz. Splačalo se je. ne grem z skupino na okrog, ampak sam, ker verjetno vem sam več od vodiča. Vidim same lepa avtomobile bmw 507, bmw m6 e24, bmw m3 csl e46....Lahko bi bil notri cel dan a ne morem biti. Ob 13.00 po 2 urah v bmw svetu se odpravim domov Grem na avtocesto proti Garmisch Partenkirchnu. kolona vozil nekaj popravljajo a se prebijem skozi. Čez par minut že "drvim" po autobahnu. Nato ugotovim da sem že globoko v rezervi, nisem namreč tankal že od štarta, na števcu pa gladko preko 400km. a rečem saj je to autobahn v razdalji 30 km bo morala biti črpalka, a je ni vozim 20 km, pa nikjer pumpe. Začenjam biti nervozen saj vem da se bo čez 10km motor ugasnil. Konec. potem lahko samo še j... ježa. na prvem odcepu zavijem dol in sledim tabli Polizei. pidem do napol porušene stavbe sredi ničesar pred njo pa parkiran bmw serije 5 od Autobahn polizeia. pozvonim in na okno pride policaj ki me sumljivo gleda. stopi ven v roki pa lektrošoker rečem mu da imam problem, da mi bo zmanjkalo bencina. Napoti me do Bližnjega mesta(odaljenega 10km) meni bo pa motor crknil čez 5 km. Zahvalim se in odidem po neki lokalni cesti do mesteca. vozim 40 v 5 prestavi in upam da ne crkne. In mi ni! pripeljem se do mesta natankam polno in nazaj na autobahn proti Garmischu. Vozim z polnim gasom konstano 50 km do Garmischa, vmes me napere dež in pa parkrat dobro prestraši kakšen porsche ki zleti mimo z min 250. Pridem do Garmischa in grem proti Insbrucku v Avstrijo. V Avstriji sem nazaj na lokalnih cestah in pčasi pridem do Insbrucka. Sem že bil tam, nič posebnga. Odpravim se naprej proti najbolj prometnem Evropskem prelazu-Brennerju. Gor pelje avtocesta in pa lokalna cesta. Grem po lokalni, ker se po avtocesti vije reka tovornjakov. Cesta je počasna, vmes me še enkarat napere dež in odločim se da rabim Pauzo za kosilo. Ura je 5 jaz pa kosim, enostavno nisem prej občutil lakote, zato nisem jedel. malce se posušim, nato pa naprej. Piha veter, ni prav nič prijetno, a prispem na vrh. Spustim se v Italjo se oblečem ker je bilo mraz in gas naprej. Grem proti Bolzanu a se pred njim obrnem proti Dobiachu da grem nazaj v Avstrijo. tam sem že naredilokoli 600km in imam majhno krizico. Moker sem, veter piha, večeri se jaz pa u vukojebini. Kriza je trajala 100 km, sem že Avstriji, ko se mi razpoloženje dvigne. Pojem čokolado in vidim Pagani Zondo. Naj razložim. Izjemno redek avto, stane 300.000 eur in naredili so jih samo 100. Večja možnost je da te prehiti dedek mraz z sanmi kot pa da srečaš ta avto. Prispem v Lienz, ponovno dobre volje, a ratuje že tema. Pičim naprej po regionalki proti Spitallu gonim do konca in na pol poti zavijem proti Hermagorju. Do pot sem obvozil že veliokrat, ker je dobro saj je zelo ovinkasta in pa polmrak je že. Prispem v Hermagor in grem naprej proti Villachu prispem do Prelaza Korensko sedlo. Skoraj popoln mrak je že jaz pa brez sprednje luči. Ampak ker sem naumen grem čez prelaz z samo pozicijsko lučjo, ki ni vredna pol k.... ampak pridem čez, brez problema in presenetljivo hitro. Grem naprej proti Kranjski Gori in Jesenicam. Malce še urim svoj Nightvision in prispem domov. Domov sem prispel po 18 urah. Dan je bil enkraten, na čase tudi težek, a izredno zanimiv, Dokazal sem si da lahko. 200km poti me je pral dež a ni bilo pretirane panike. Postavil sem svoj osebni rekord v kilometrini na en dan 920km in od tega samo 60 km avtocest in to na 125ccm motorju. Potrdil sem rek da si največje ovire postavljamo sami, da smo sami tisti ki gradimo zidove okoli sebe, ki iščemo izgovore da nekaj ne naredimo. Overall sem užival čisto vsak trenutek tega izleta. Bil je super trening za moje planirane poletne počitnice po Franciji. Posebne zahvale gredo pa tudi mojmu mopedu - yamahi ybr 125, ki je delala brezhibno imela porabo z polnim gasom pod 3l in me ni pustila na cedilu kljub 30000 prevoženim kilometrom. Nakako sem se že zaljubil v ta moped in ga nebom nikoli prodal. Zdaj pa še prilagam par slikic da si napasete oči. Al3š, bentley, Ervin93 in 48 others 51 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava molotov Objavljeno Junij 24, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2011 SLIKE kat, KingSize, trebor in 25 others 28 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava molotov Objavljeno Junij 24, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2011 SLIKE shark90, ebony, bentley in 25 others 28 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava molotov Objavljeno Junij 24, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2011 SLIKE skoda, dore, Al3š in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava gandi Objavljeno Junij 24, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 24, 2011 SLIKE Molotov, tis Car! Vsa čast! :notworthy: ImenitnaPriložnost, Ervin93, VanDenBosch in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kolen Objavljeno Junij 24, 2011 Deli Objavljeno Junij 24, 2011 Čestitam! Prav z veseljem sem prebral tvoj prosti spis..... Nikii, tilingerossi in Ervin93 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
basbas Objavljeno Junij 24, 2011 Deli Objavljeno Junij 24, 2011 Ojoj ! kaj bo šele ko boš mel 1250 ccm :notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tucko Objavljeno Junij 24, 2011 Deli Objavljeno Junij 24, 2011 Priden in izviren :notworthy::notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno Junij 24, 2011 Deli Objavljeno Junij 24, 2011 No ... oči. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 a nima prav ničesar zanimivega. Spomnja me na Radovljico. Odličen prosti spis. Zgodovino si pa verjetno bolj kot ne šprical....Radovljica je zgodovinsko gledano pravi biser v Sloveniji....Ortenburžani in familija Thurn - Vallsasina so ji pustili globok pečat... Čakamo potopis po Franciji..... ninjaxx 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
molotov Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 Odličen prosti spis. Zgodovino si pa verjetno bolj kot ne šprical....Radovljica je zgodovinsko gledano pravi biser v Sloveniji....Ortenburžani in familija Thurn - Vallsasina so ji pustili globok pečat... Čakamo potopis po Franciji..... Verjamem da je, moja napaka. Drugače pa hvala vsem, prišel bo tudi potopis iz Francije. trebor 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BREITNER Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 (popravljeno) @molotov: a ti jaz povem mojo zgodbo? Delam nekaj na pisalni mizi, obenem odprem forum in v rubriki zagledam tvoj "spis". Delo potisnem na stran in pričnem res z velikim zanimanjem brati. Od določenih stavkih se nasmejim ... da, tudi do solz, ko si omenil: "da te prej prehiti dedek mraz, kot pa da srečaš omenjen avto". Ej, glede na tvoja leta, kubikažo motorja in prevoženo kilometrino v enem dnevu ... VSAKA ČAST! Hehehe ... glede na znamko motorja, pa vidim, da pri teh letih že veš kaj je pojem kvalitete. :beer1: Popravljeno Junij 25, 2011. Popravil BREITNER trebor, Cartman, molotov in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BREITNER Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 Danes sem se malo zapeljal. Cel teden sem bil v k****, tako da sem mojo lubico videl samo takrat ko sem avto sparkiral v garažo. Imel sem neke bolečine, natrpan urnik, tako da enostavno ni bilo časa. Danes pa kljub načrtom, ki so mi prekrižali pot .... planiral sem namreč se zapeljati do Sella Nevea ... ampak žal ni šlo. Sem pa naredil enih 60km, in sicer sem se preko Dupleka, Dvorjan, Vurberka , čez Grajeno se zapeljal proti Ptuju od tam pa nazaj v Maribor. Videl sem v Grajeni, kjer je prejšnji petek če se ne motim 16letni fant umrl. Hja, odsek ceste je tam izredno nevaren ... tudi izkušenemu motoristu z preveliko hitrostjo tam skoraj ni rešitve. Zelo zaj**** ovinek! Upam, da bo jutri resnično lepo vreme, da te izkoristim vsaj nedeljo za malo daljšo vožnjo. molotov 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zoranv12 Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 Danes prav poseben dan. S kolegico Heathy s foruma sva se zjutraj dobila v Lopati () na počivališču, od koder je pot vodila naravnost v gostilno, kot se za pravega štajerca spodobi. Seveda kavica, nismo dolenjci...Po okrepčilu in do tedaj za obema že slabo urco vožnje, sva pot urno nadaljevala proti Koroški kokoški, Velenje, Sl.Gradec, Dravograd. Od tam na sanje vsakega motorista, pot, za katero se občasno splača večurno izogibanje lukenj po naših kolovozih. Odsek Lavamünd - Radelpass. Z daljšim postankom ob jezeru Soboth, ki je umetno akumulirano in bi v primeru katastrofe zalilo pol koroške, Radlje pa bi izgledale nekako tako, kot Železniki pred nekaj leti. In oni se bojijo naše nuklearke...Naj raje povem nekaj o tem odseku: če ste ga "srali" preveč po AC in vam je nerodno, da so gume po robovih še kot nove, imate nekaj slaboumnosti in poguma, potem je to prava izbira, vsekakor pa v tej smeri, ker v nasprotni smeri je prevelik klanec navzdol, da bi kvalitetno polagali in zavirali hkrati. Vmes je par dobrih točk za postanke, od koder se vidi vsega boga, who cares... Od Jezerca pot vodila do Radelj, čez prelaz. Naj samo omenim, da je nesporno jasno, kdaj prečkaš mejo. Podobno kot leta 1980 na meji z Madžarsko, ko se ni smelo narisati predelne črte po cesti, ker ni bilo točno jasno, kje se začne levi rob in kje konča desni. Da o makadamu, luknjah in šodru na nepreglednih ovinkih ne izgubljam besed. Aja, makadam sem pozabil omenit. Hvala bogu, je bila vsaj cesta po dolini res lepa. Ampak v prijetni družbi je ta tegoba izgledala zgolj kot zanimivost in vmesna tema za popestritev zanimivega pogovora. Podobno kot razni zanimivi vložki v Svetu na Kanalu A ob 18ih zvečer. Če kdo ne ve, to je kao dnevnik nekoč...še pomnite... Potem gasa in postanek pri Galebu med bresternico in Kamnico. Tam pa boj za obstanek, ki sem ga ne preveč dostojno izgubil. Heathy kot Atipična gorenjka, mi ni pustila plačati kosila. To ji bom še vrnil! Po dooolgem zanimivem klepetu ob mehiški hrani in kavici, pa nekaj najboljšega: z veseljem sem odstopil svojo kravico mojstrici in se usede na njeneg iskrivega kojiča!!! Opa, presenečenje! V hipu sem se počutil 10 let mlajšega, z nasmeškom od ušesa do...(do drugega ušesa pač)! Kot otok z novo gračo. Mi je bilo popolnoma vseeno, če se vozi z odprto tank torbo na mojem, smao da sem se lahko malo poigral po dolgem času. R1150R, zelooo uporabna igrača, hehe!!! Na AC sicer malce ubija veter, ampak n lokalni cesti, v rondojih,...Gas do daske, polaganje do roba gume, hehehe (hehehe)! Pot bila zaključena z nekaj nepotrebnimi postanki v Sl.Bistrici, Gams. Kot vedno. Tu se vse začne in konča. Še več prijetnega pogovora, navdušenje otroka (mene) nad novo igračo, ki sem jo moral vrnit, sem pa jo uspel zlorabit in ja, leti 205 po števcu, dokazano!!! In to pre-premočnemu bočnemu vetru navkljub (prava košava, adijo pamet). Na koncu naj zaključim z mislijo natakarice, iz Gamsa, ko sem se vrnil in je dejala: Ja, se več komu zgodi, da pozabi plačat pijačo, ampak redki so pošteni in pridejo nazaj... in moja misel: ja ljubica, kako pa naj pridem naslednjič sem, če bo moja slika z napisom wanted na steni visela, z razpisano nagrado 3,8€ na mojo glavo... tilingerossi, Ervin93, She in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Keiko Objavljeno Junij 25, 2011 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 25, 2011 No ker sem bil v sredo prost(konec šole ) sem se odločil da grem v Munich... Tole je blo pa užitek prebrat! :notworthy: Danes cca 325 km... Štart v Postojni - mimo Rakovega Škocjana - Cerknica - proti Ribnici - so lepi ti kraji... - Kočevje (pavza za kafe in sladoled) - Dvor - nekaj minutna pavza (kandidat za kafe ni bil prisoten ) - Dobrnič - Martinja vas - Bogešperk - LJ - Horjul - Vrhnika - manjša pavza na počivališču nad Vrhniko... - Ride - Senožeče - Divača - Sežana - Dutovlje - Hruševica - Štorje (nepričakovano srečanje in čvek ) - Senožeče - Postojna. Luštno blo, jutri še :yes: a79, zoranv12, tilingerossi in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMCAT Objavljeno Junij 25, 2011 Deli Objavljeno Junij 25, 2011 Molotov, tis Car! Vsa čast! :notworthy: :worship: :worship: She 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se