Skoči na vsebino

VTISI IZ DNEVNIH VOŽENJ 2011


Sanda7

Priporočene objave

V sredo sem jo ob enih popoldan mahnil proti Bosni. Na hitrico sprejeta odločitev, pobasal sem le karto, Garmina in se potem sproti odločal kam in kako.

Najprej do Karlovca, potem preko Velike Kladuše in Cazina do Bihača. Na BiH meji čelado dol, čekiranje vseh dokumentov, zav. police, zelene karte. V Bosanskem Petrovcu desno proti Drvarju, Bosanskem Grahovu. Mesto še močno kaže posledice vojne in je napol izumrlo. Popolnoma izumrle pa je potem cca. 40 km pokrajine naprej proti Livnu. Dobra cesta, ampak vasi, hiše - nikjer žive duše. Prespal v Livnu.

Iz Livna potem drugi dan proti jugu mimo Buškega jezera do morja, pogled na morje in na Jadransko magistralo precej nižje se odpre nenadoma (Gornja Brela) in je veličasten.

Naprej Makarska, Ploče, Dubrovnik. Od tu nazaj v Bosno. Trebinje, Bilečko jezero in Bileča, potem desno v Gacko in naprej po nekoliko načeti cesti, zaprtih ovinkih in veliko domače živine na njej do Mostarja. V Mostarju podobno kot v Dubrovniku, izjemni mesti, (pre)polni naspidiranih turistov. Potem proti severu, po kanjonu Neretve navzgor (super!), Jablanica, Prozor. Prevozil rdečo luč, 10€. Skočil sem še do Ramskega jezera, nič posebnega, gladina je precej nizka, so mi domačini povedali, da ravno popravljajo brano. Prespal v G. Vakufu.

Drugo jutro Bugojno, Jajce. Nisem podaljšal do Banja Luke, ampak desno proti Mrkonjič Gradu, kjer se cca. 6 km za mestom odcepi cesta proti Livnu (preko Glamoča). Zelo lepa cesta, lep pogled na Podrašničko polje, žal pa na njej še vedno veliko peska od zimskega posipa. Po tej poti nisem hotel nadaljevati do Livna (Kupres - Livno!), zato samo do Mliništa. Domačin me je napotil ne stranko pot, da je najprej asfalt, potem makadam, ampak da za motor ne bo problema... Asfalt je bil ok, ampak ni trajal dolgo, makadam pa potem 1 km sploh ni bil makadam, ampak gozdna pot. Bi obrnil, če bi imel kje, ampak ni bilo prostora. Do Šipova sem za približno 10 km potreboval 45 min... V Šipovu lepo. Reka Pliva, lep izliv Janja v Plivo, idlično. Iz Šipova proti Kupresu. Asfalt deloma v slabem stanju, potrebno se je izogibat konkretnim jamam na cesti. Iz Kupresa sem se skozi Kupreška vrata čez serpentnine zapeljal do Bugojna in nazaj gor, potem pa po enkratni cesti do Livna. Ta cesta je res nekaj posebnega, široka, asfalt brez poškodb, pregledne ravnine do horizonta, lepo zloženi odprti ovinki, prometa za vzorec.

Iz Livna spet mimo Buškega jezera proti morju, teh 30 km je bilo edinih, ki sem jih prevozil dvakrat. Potem pa ne proti Makarski kot dan prej, ampak proti Sinju. Iz Sinja mimo Peručkega jezera do Knina, potem proti Drnišu, nac. park Krka, idiličen Skradin, Benkovac, Posedarje, Maslenica. Od tu pa Jadranski magistrali do Rijeke, Ilirska Bistrica, Ljubljana.

2,5 dni, 2.006 km, 101 l bencina. Kvaliteta bosanskega in hrvaškega bencina je očitno popolnoma ok. Črpalk nisem izbiral, tankal sem kjer je naneslo. Freytag & Berndtova karta za BiH je odlična, Garmin (Adriaroute) ne odstopa od dejanskega stanja, pokrajina je idilična, ceste (asfalt) z nekaj izjemami zelo dober, količina smeti zmetanih in ležečih ob cesti velika, ponekod celi kupi. Prometa izjemno malo. Bencin in prenočišče se da plačati z €, nekaj KM-jev se splača imeti v žepu za drobnarije. Cene, če ostanete pri lokalni ponudi, so cca. 50% slovenskih. Folklora bivše države (pa NOB-a in Tita) je še vedno vseprisotna, balzam za nostalgike, ljudje prijazni, pristni. Drugače pa... vojna je vrnila državo za par desetletij v preteklost.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ste pa kr nabirali kilometrov še jst dodam mojo včerajšnjo skromno turco s punco sma se odpravla prek slemena, črne v avstrijo tam prek železne kaple proti jezerskem na meji obvezno odklopit prikolco in naredit še sam en krog do železne kaple in nazaj do meje cesta tu je res fantastična moja najljubša še golica se lak skrije, nato pa prek kamnika nazaj domov v velenje Vmes še postanek na trojanah seveda :rolleyes: skratka števc je pokazu skupaj skromnih 300km vendar neverjetno sladkih sploh če bi se dalo nekako preskočit slovenske ceste, se bo res treba v avstrijo preselt

Še zemljevid

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem pa včeraj pričel z spoznavanjem novega prijatelja, tako da sva se podala iz Metlike v NM. Prvotni plan je bil, da se v NM obrnem in grem nazaj na kosilo, ker je bila ura 11 ko sem štartal. Na koncu sem prišel domov ob 19 uri obrnilo se je pa 380km. Nekako sem iskal ovinke, posebej tiste katere poznam da se čim bolj spoznava.

:whistle:

Po je šla nekako takole Metlika-NM-Dvor-Kočevje-proti Brodu na kolpi kjer sem se odcepil proti Gotenici-Kočevska reka-proti Osilnici a je prelaz zaprt-Kočevska reka-Ribnica-Cerknica-Rakitno-LJ-Škofljica-Grosuplje-Ivančna-Trebnje-Nm-Metlika.

Na poti srečal veliko motoristov, nekaj deklet, na Raktini v ovinkih en zelenček prirezal po kolenu mimo...

Lepa turca, lepo zmirna vožnja. Bo potrebnih še nekaj km da se navadim, da se nastavi vzmetenje ker sedaj je motor preveč živčn čez grbine v ovinkih, drugač pa super.

P.S. A kdo ve, ali je v ovinkih iz Cerknice do Rakitne kjer je tisti del na novo asfaltiran, asvalt slab?

Zdelo se mi je, da guma skos spušča, sem že gledal če imam katero prazno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

ko sem se včeraj zbudil in kot ponavadi pogledal na telefon, me je že čakal KeCov SMSek: ej, če si v NG, kje se je najbolj zabavno pelat do Logatca?? opa, torej bom danes vodič po mojih krajih :OK: ušesa so komaj ustavila nasmeh, čeprav so se mi v hipu podrli vsi plani - izi dan in priprave na dolenjski RD zvečer, naredit sem moral še torto... in zdej tole! ja nč, hitro sem začel z akcijo in ko je KeC pozvonil, je bila torta že narejena in jst napol v motocotah sredi bruncha, tko da sva kmalu odpeketala na izletek :)

ker KeC še ni videl Zlatega Mausa v novem usnju ;) sva kot prvi cilj postavila seveda Vikiburger, a naju je maus pošteno zajeb*, saj sva ga srečala že na semaforju na Planini, skupaj z Marjo :blink: pišuka, pa je šel plan v maloro, kaj pa zdaj?? na OMV črpalki v Postojni sta šla maus in Marja na kavo, midva pa vseeno naprej proti morčku, prelep dan je bilo pač treba izkoristit :) ko sva se pridrajsala do Vikija sva šla mimo kot po pirhih (k je glih velika noč) saj sva zagledala dva policijska avta in dva motorja (brez lučk, hecno :blink: ) kot vedno sva šla dol do križišča in tam obrnila, kajti zavijat sredi ovinka k Vikiju ni glih pametno, niti dovoljeno

potem sva izvedela, da so imeli policaji "šolo dobre vožnje" na parkirišču, pohvalno, mi je žal da sva jo zamudila! ko sva se osvežila s sladolednimi dobrotami, sva se odpeljala nazaj do Divače in mimo Sežane skozi Dutovlje in Branik do NG, pa naprej do MnaS, in od tam do Idrije, kjer sva napojila motorčka: Lubica je (kot ponavadi) kljub uživaškemu LS tempu po grlu pognala le skromnih 5,4 l/100 :wub:

vožnja ob Soči je zame vedno posebno doživetje, njena čudovita barva zgleda pozitivno vpliva na moje počutje :) za povrh sem se danes peljal v drugo smer kot ponavadi, proti severu, kar se zelo redko (niti ne vem zakaj ponavadi vozim levi krog :? ) in sem jo videl še v novi perspektivi... lepo, res lepo!!

v Idriji sva se spet ustavila na sladolednih dobrotah pri Gabronu - itak, saj se je tam greh odpeljat mimo brez lizanja :P in mi je prišlo na misel, da jst pravzaprav sploh ne delam "dnevnih fur", ampak se samo vozim od sladoleda do sladoleda!! (čeprav ni tako slabo kot se morda bere, kombinezon itak že od nekdaj težko zapnem, ker mi je premajhen ;) )

ko sva polizala kar je blo za polizat, sva oddrajsala do Kalc, kjer sta se najini poti ločili; KeC levo proti Štajerski, jst pa desno, na ride ;) tam je bil seveda spet maus, mal smo poklepetali, potem pa sem moral odšibat domov, tuš, torto v avto in gas proti Dolenjski :)

nabralo se je prav uživaških 304 kmjčkov, čeprav sem le en dan nazaj vozil po istih cesticah - ampak to ne šteje, ker je bilo v drugo smer :P

aja, pa tanova temna šipca se je odlično obnesla, kljub temu da se je sonček popoldne začel skrivat za oblaki

ker me je včerajšnje praznovanje malce "utrudilO", grem zdele spucat glavo na kolo, potem pa morda še na en krogec z Lubico :wub: ampak to bo nova zgodba ;)

post-163-0-11853100-1303644922_thumb.jpg

post-163-0-71238400-1303644952_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil suzuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hej!

Ker mi je moja Solzica po dolgiiiiih devetih mesecih pod nos molila že ločitvene papirje, sem seveda morala nekaj ukrenit!! In tako sem se ji morala po (pre)dolgih 8 mesecih primerno oddolžit. :rolleyes: V petek , točno ob 12.02, sva se odpravili na pot. Plani so bili-tako kot je zame čisto običajno, v oblakih, zato sva šli natanko tja kamor naju je peljalo srce. in le-ta naju je v petek popeljal do prve bencinske črpalke, kjer je blo treba preverit gume in kupit vinjeto. vmes pa sem srečala še gospoda policista, ki me je v vsej odpravi komaj prepoznal in na koncu je manjkalo čisto čisto malo, da ni slekel uniforme in šel z mano. :P No, potem pa je bilo postankov za nekaj časa konec. Pot me je peljala proti Ljubljani, seveda po stari cesti do Ivančne, potem pa še nekaj malega avtoceste. No, cesta proti Ivančni gorici je bila super (razen seveda predela kjer že 100 let popravljajo cesto in je katastrofalna in odprta samo na pol-ampak meni je blo to čist ok, ker sem na samoforju prehitela tiste počasneže, ki bremzajo pred vsakim ovinkom!!). Načeloma pa nikjer ni bilo krize, saj prometa ni bilo veliko- čisto primerno uri, ko so vsi "navadni smrtniki" še v službi. :) Prvi postanek je bil v Ljubljani kjer me je čakala bodoča mamica Darja( z ogrooooooomnim trebuhom). V City parku sva spili limonado in pojedli ODLIČNO trtico, ki mi jo je prinesla. Bila je res ekstra norooo dobra! Sem se spomnila, da bi jo lahko slikala ampak kaj, ko sem jo do takrat že pojedla (bom pa drugič!!). O:-) Po tortici pa se je prava vožnja šele začela. S Solzico sva odrinili proti Brezovici, nato skozi Vrhniko in Logatec, kjer sem na hitro pozdravila "oba tarumena" in počinila za slabih 10 minutk, proti Mostu na Soči. Cesta do tam je bila čista, vozit se je dalo brez težav in zopet so mi prav prišli semaforji na katerih je bila rdeča lučka. :) Ko sem prispela sem si hitrooo naročila eno dolgo kavico, z ruzaka vzela čokoladico, se usedla na mojo klopico pod drevesom in si na prelepi Soči počinila učke... Po slabi urici pa je bil čas za povratek, saj sem morala biti ob 8 že nazaj v Ljubljani. No, na poti nazaj, ki je bila vredna greha, pa sem srečala tudi Suzukija na Lubici, ki me ni hotel niti poznat!Čeprav sem mu tako mahala, da sem skoraj zamudila v ovinek!! :slap: Ampak saj je imel tolko dela v ovinku, da mu tokrat opravičim! No, ko po končani vožnji sem prišla v Lj kjer sem videla samo še tuš in posteljo. Tisti dan je na števec zabeležil 320 km.

V soboto pa sem bila pokonci že malo čez 6 zjutraj, ker itak nisem mogla spat, ko pa sem vedela kaj me čaka!! Da ne omenjam, da sem šla ponoči 2x pogledat, če je motor še pred blokom, ker me jskrbelo... :slap: Bila sem zmenjena, da se s kolegico dobim v Kopru pa tudi z Condorjem sva se menla, da greva na sladoled. Proti primorski sem štartala okoli 10 ure. Ustavila sem se v Postojni na bencinski črpalki, kjer sem skoraj 1 uro čakala Condorja!!!!!!!! Ampak je blo vredno. :) Vožnja je bila odlična (če odmislim, da je en neumen star stric hotel čez 2 polni črti zavit na postajališče, ki je bilo na nasprotni strani, jaz pa sem ga skoraj že prehitevala!!!-nujno pobrat izpit!!), sonček ni bil tako močan tako, da je bilo prav prijetno toplo. predno sva prišla v Koper sem ga peljala še na sladoled v Izolo kjer sva dobila tako veliko porcijo sladoleda, da sva jo komaj pojedla!!! po tem sem prišla v Koper sem se samo še zleknila na kavč, naročila čajček, uživala ob morju in čakala kolegico Ano, da pride. (in tud ona je prišal z 1 urno zamudo!!!) :) ampak nažalost je bila pa kavica tok krajša, ker me je čakalo še 180 kilometrčkov do doma... Ko sem se odpravila nazaj proti domu, je bila cesta še vedno lepo vozna in prazna, le pogled na motorista v ograji in policiste z fotoaparatom v roki ni bil preveč prijeten. Sreča, da ni bilo nič hujšega, verejtno le zdrs. Na poti domov sem se še dvakrat ustavila, da sem pogasila žejo in razmigala noge. Na poti sem zopet srečala en kup motoristov (med drugim tudi enega z prelepim rdečim kombinezjonom, rdečimi škornji, ki je zeloo vljudno in prijetno pozdravil-kak motor je bil pa ne vem nisem mela časa pogledat), sploh na slavnih Ridah, kjer jih je bilo kar precej in med njimi tudi Suzuki, ki me je prejšnji dan tako lepo in "nevede" ignoriral. In ko sem ga videla sem trikrat popiskala in še pomahala ampak on spet nič!!! Tko, da tokrat pa ne bo prišel tako zlahka skozi. Naslednjič mu bom res vrgla kaj v glavo ali pa pa bo za novo leto (roj. dan je že mel) dobil bon za optika, da si gre po očala!!!! :winkiss::rolleyes: No, tako se je dan počasi zaključeval in ob 7 zvečer sem vsa sestradana in utrujena jedla mamičino rižoto (načeloma sovražim rižoto ampak po 2 dneh je prav pasalo nekaj drugega kot čokalada in sladoled).

Skratka petek in sobota sta bila prekrasna dneva, skupaj je bilo nekaj manj kot 700 kilometrčkov. Zdajle pa samo še odprem garažo, oblečem usnje in šibam na furco... pa spet ne vem kam. :) Kamor bo peljala Solzica... :rolleyes::)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola medvedek,

eh kaj se pritožuješ, vzela bi si 2 minutki, obrnila na parkirišče in me sunila nekam :P

(se opravičujem za :topic: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SOBOTA: Ljubljana-Novo mesto-Krško-Brežice-Zagreb-Novska-Prijedor-Sanski Most (čavapi mmmm)-Kamičak.

NEDELJA: Fijakanje po vasi, po vaseh, do vasi,... Mal foliru, super druženje s sorodniki,....

PONEDELJEK(danes): Žal že domov. Mal je bla še mokra cesta nč hujšga. Prevožena je bla pa pot ist kokr v soboto sam obratno.

Nabral se je super 750km :P Letos že 4800km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto prvič letos čez Vršič.Danes po kosilu skočil na Čaven.Pralo ko prasic@ pa kaj hočemo.Problem je bil spust s Čavna nekaj km po dva prsta ledeni preprogi(sodra)!!Doma je bilo treba nekaj obleke zamenjat...LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj prijetnih 250 kilometrov iz Laškega, do Dravograda, potem čez Golico nazaj v Slovenijo in v Laško ;)

Danes pa iz Laškega v Mirno peč in nazaj, popoldan pa še vožnja do Ljubljane in nazaj, spet 250 kilometrov ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes ob 15h po koncu šihta po stari cesti iz MBja proti Žalcu, na obisk k punci :l_01: ker je že nisem videl 1 dan :whistle: , potem pa spet po stari cesti do Bistrice pa čez Ptuj domov v Prlekijo. Nabralo se 170km.

V Bistrici pred bajker gostilno pa na parkirišču videl ziher eno 30 40 motorov, lepa druščina zbrana :worship:

Lp

Gregor

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

danes je vremenska napvoed s plohami od zahoda favorizirala južno, Dolenjsko varianto, kar mi je tokrat čist ustrezalo, saj sem se namenil obiskat prijatelje iz MK Trebnje, ki so organizirali žegnanje v Mirni Peči; ker mam feeling da UnaTmGor bolj švoh pazi na nas tle dol, sem prišel šele mičkenmal pred eno, ko tudi gužve ni bilo več, smo imeli pa zato več časa in miru poklepetat (in polizat dva gigantska navita sladoleda :P matr sta bla dobra!!) pa nobene gužve za pijačo ni bilo :) le od Trebnjega do Mirne Peči sem vozil praktično samo z eno roko, ker je bila skoraj strnjena kolona motoristov nasproti in je bilo treba pozdravljat - eni imajo s tem menda probleme, meni pa je vedno veselje pozdraviti kolega somotorista .)

potem sem obiskal še "tete", spet smo klepetali, ampak ob domači šunkici, želodčku, pisanem kruhu, nekaj vrstah več kot odličnih potičk, piškotkov in domačem soku, so imeli jeziki več kot dovolj energije ;) pa še za domov so mi zapakirale "miniozimnico", da je moja tanktorba pokala po šivih, kajti lačen pa je ne smem bit!! a je pol čudno da komaj zapnem usnje?? ne, prav nič!! ah, te zlate "tete"... :worship:

ko se je začelo oblačiti, je bil skrajni čas za odhod; Lubica me je najprej odpeljala do Mesta, tam sem kmalu za črpalko po spominu zavil na desno... pa skozi krožnega... potem kr nič... potem pa le Vavta vas... Straža... in končno Soteska, kjer sem bil šele zares prepričan da sem si prav zapomnil pot (ker so me ponavadi vodili drugi); in da bom kmalu v Dvoru, kjer bom lahko prvič letos prečekiral kako milostna je bila zima do ceste za Kočevje :)

no cesta je še vedno bolj uboga kot ne, ampak je bilo vseeno prav fletno, dokler se ni tik pred Gorenjem TAKO ZELO ULILO, da je UniTmGor k sreči že po slabem kilometru zmanjkalo škafov, le malo naprej pa tudi vode - fajn, sem bil prav vesel da se tudi UniTmGor pozna kriza in mora šparat, tko kot mi tle dol ;)

cesta je bila suha že do križišča, do Ribnice pa sva se posušila tudi midva z Lubico; plan je bil da nadaljujeva do Brega in potem levo za Cerknico, Rakek, Planino (seveda tudi na ride :P ) in potem domov... a hribi v smeri Cerknice so imeli temne kape, zato sem poklical Cartmana, da pogleda na radarsko sliko padavin in mi svetuje kje it domov

a namesto Cartmana (ki je že pral v dežju umazan motor) se je oglasil vremenski angel (res, kaj naj rečem drugega :notworthy: ) saj so me njeni nasveti pripeljali suhega skoraj čisto do doma - le zadnja 2 kmjčka je začelo deževati, tako da nisem bil niti pošteno moker ko sem Lubico parkiral pred garažo, se hitro preoblekel in jo preden je tema padla do nižin še opral in namazal verigo, da je spet kot nova :wub:

to je bila moja prva letošnja dolenjska furca, zato sem moral kupiti vinjeto, prilepil sem jo pa kar čez lansko... zgleda pa grozljivo, tako lepo belo in modro Lubico imam, pol pa tist roza flekec, ajoj, ajoj :headbang: lanska je vsaj zgledala, k je bla normalne barve... in komaj sem čakal da sem lahko v Ivančni gorici zavil dol z AC na staro cesto za Trebnje - AC res ni zame...

ne vem koliko je bilo kmjčkov, pozabil pogledat, ampak vsi so bli fajn, tako kot klepeti... summa summarum kljub malce vlage z neba zares lep dan :OK: naslednji trije dnevi bodo baje precej mokri, ampak ker sem frej, bom že našel kako "suho luknjico" v vremenu da bo spet fletno B) imejte se lepo tudi vi!

PS zaradi fajhtnega vremena na poti nisem slikal, čeprav je npr Soteska in okolica neskončno lepa... ampak ni blema, saj bom še prišel sem :)

post-163-0-67998900-1303754814_thumb.jpg

post-163-0-32130200-1303754912_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes smo se z družbo odpravili iz brežil proti mirni peči na žegnanje..Okoli 13 ure smo se odpravili naprej proti trebnjem,sevnici in dalje proti Celju.Na poti v Celje smo se ustavili na bencinski v Radečah, kjer smo srečali skupino(verjetno celjanov) med katerimi je bil motorist z KTM duke 690 brez leve roke in nam za nameček postregel še z vožnjo po zadnjem kolesu :blink: :notworthy: pot smo nato nadaljevali do Celja in nato zavili proti Štoram,Mestinju in potem zavili proti domu torej Bizeljsko in domou..Super dan in obilo užitkov v vožnji

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

, kjer smo srečali skupino(verjetno celjanov) med katerimi je bil motorist z KTM duke 690 brez leve roke in nam za nameček postregel še z vožnjo po zadnjem kolesu :blink: :notworthy:

Grega res obvlada...So pa bili iz Šentjanža pri dravogradu.

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hej!

No, medvedek se je danes zadnji trenutek spomnil, da je v Mirni peči žegnanje. Hitr iz postle, pristavit za kavo (obvezno!!), navlečt nase obleko primerno vremenu in akcija v Dolenjske Toplice, kjer me je ob kavici v Sokolu, že čakalo 7 neučakanih motoristov. In tko smo skupaj krenili proti Mirni peči. Ko smo prišli, še ni bilo take gneče kar pa ni trajalo dolgo... Ampak neglede na gnečo je bil pogled na 10.000 motorjev neizmerno lep. No, ampak lepota gor ali dol, nisem dolgo zdržala na enem mestu!! Ko pa je bil tako lep dan!! Hitro sem po stari cesti proti Ljubljani šibnila do kolega, ki mi je namazal ketnco in mi res prijazno opral motor (mi je bil dolžen!!!).:whistle: Pol pa itak še na kavico in nazaj proti dolenjski. V Ivančni gorici še en hiter postanek, potem pa akcija. Dvor, Kočevje, Straža, Novo mesto in nazaj domov. Vmes pa seveda odličen sladoled v Malagi z kolegom, ki mi bo v kratkem predelal moj originalni auspuh... Ja, je malo pregledal "teren in stanje"in ugotovil, da bi to lahk naredil.:)

Skratka dan je bil ful lep... če bi se še enkrat ponovil, ne bi bila prav nič jezna... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trenutno v Sciaci/juzna Sicilia. Danes dez cel dan. Za tople roke je poskrbela predrta guma :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

ker je blo treba it včeraj do Ivančne gorice po AC, sem moral danes nujno sprobat če še znam zvozit kak ovinek ali pa mogoče celo oba (sej se najbrž spomnite da imamo v Kuri samo dva ovinka, levega in desnega :P ) dopoldne med pospravljanjem sem tuhtal kje bi se to najbolj splačalo sprobat, pa sem se spomnil na Staro pošto :OK: za povrh letos sploh še nisem bil gor, tko da je bila odločitev čist enostavna - preden se s Cartmanom in Brubi46 najdem na ridah, grem še ene parkrat gor in dol do Stare pošte

splača se it večkrat, ker je treba najprej pogledat kje je pesek, ki ga avti - zlasti kamioni in busi - namečejo z bankine na cesto :wacko: danes peska sicer ni bilo glih veliko, so bili pa na spodnjem delu nekakšni majhni rjavi črvički (semenčki od dreves?? nimam pojma, k se ne spoznam :blush: ) ki niso dajali glih najboljšega oprijema, zato pazite, če bo še kdo drajsal tam naokoli!

ampak najbolj važno je bilo da sem se prepričal da mi včerajšnja vožnja po AC ni pokvarila feelinga za ovinke, tko da sva z Lubico zares uživala :OK: pol pa še malo bencinskega čveka s prijatelji na ridah, dokler ni začelo pihati tako mrzlo, da smo se odpravili domov - kar tudi ni bilo tako slabo, saj me je doma čakala panna cotta, ki sem jo naredil pred odhodom... mmmmm, njammmmi :010

vsega skupaj le dobrih 100 kmjčkov, a zares uživaških, juhuhu :yea1: res fajn teli prazniki, samo vreme naj bo malce bolj suho in topleje, prosim :D

Popravljeno . Popravil suzuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro jutro, srečke in srečkoti. Med prebiranjem vaših pripetljajev na širnih poteh, mi trza žila na vratu. Med prazniki sem prostovoljno odšel v mladinske delovne brigade(še pomnite tovariši). Bo boljše, bo boljše. Uživajte, lahko noč.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

danes je kot nalašč vreme nagajalo bolj kot vse praznične dneve do sedaj: zjutraj me je skozi okno spalnice pozdravila mrzla jutranja megla, namesto sončka :surrender: vseeno sem malo po deveti potegnil Lubico iz garaže, jo osedlal in v rahlem drncu sva odpeketala proti Grobniku, tako kot pol Slovenije :wacko: ma je blo kar mrzlo, pišuka!! vsaj v mojem poletnem, preluknjanem race usnju, ki mi je za povrh premajhno, zato ne morem stlačit spodaj nič toplega :kva1:

na cesti je bila blazna gužva, tko da je bilo treba od Postojne dalje zelo previdno voziti; pa še nekaj sem opazil: ker se ponavadi vozim sam, sem bil prepričan, da je moja Lubica zelo hiter motorček, no danes se je izkazalo, da je eden najpočasnejših - tudi če sem tiščal četrto do fula, mi števec v naselju ni pokazal več kot 60, mimo mene so pa kar padali projektili vseh vrst, od nakedov do endur, vsi so bili 10, 20 30 in več kmjev hitrejši od naju... kaki carji!! sicer sem jih ujel do naslednjega naselja, a so mi potem spet ušli, k majo tko hude stroje :P

nerodna reč je bila tudi burja, ki je pihala vedno močneje, bolj ko sem se bližal Gju, bolj me je zanašalo, pa sem pil samo pomarančni sok pred odhodom!! zadnji ovinek na klancu na AC pred odcepom sem peljal že "po jajcih", in tako potem vse do zagrebškega ovinka, kjer sem parkiral Lubico in zlezel na škarpo, kjer je fajn razgled od izhoda iz luknje do vhoda na ciljno

po koncu treniga sem v iskanju naše motoristke leta, Inče po domače, nekajkrat prekruzal bokse in parkirišče, srečal milijon znancev in prjatlov (no tudi prjatlc :naughty: ) potem pa me je Inča le našla in odpeljala v svoj "boks", kjer je bila že zbrana naša klapa :)

mal smo poklepetali, pol pa smo se mi odpravili gledat dirke v zavetje reškega ovinka, Inča pa je šla na start (in dosegla odlično 3. mesto, čestitke :hooray: ) pred njo sta bili le sestrici Katrašnik

sicer pa smo Slovenci (tko kot mora bit na Slovenskem Dnevu!) odnesli čisto vse pokale, razen enega - drugo mesto v Open klasi je kot tolažilno nagrado osvojil domorodec ;)

po dirkah smo še poploskali zmagovalcem na podelitvi pokalov, potem pa je bila ura pet in je bilo treba domov; ker sem želel naredit krog, bi se moral vračati čez Dolenjsko, a so imeli vsi hribi v tisti smeri ful črne kape, potem mi je pa še Igorr sporočil da bom moker kjerkoli grem, in sem se odločil da je potem bolje da grem nazaj po isti poti, skozi Postojno, saj bom manj moker ker je krajša pot :)

pridružil se je še Condor s 1/2, in v drobnem rosenju (in še vedno hudi burji) smo planili proti Reki, nad katero je visel ogromen črn oblak... a smo imeli srečo, nič ni padlo iz njega, cesta je bila suha, enako čez mejo, le malo pred Postojno je spet začelo rositi (ja ni kaj, eno prestavo nižje in gas) pa je nehalo, pa spet začelo malo pred Vrhniko (enak ukrep kot prej ;) ) in že sem bil doma, sicer zmerno do pretežno prezebel, a suh!! kar nisem mogel verjet :OK:

tkole se je končal tale športni dan, kljub vetru in mrazu je bilo prav fletno :D aja, pa cel kup inkasantov z radarji je blo, pišuka!! prvi že takoj po štartu, na vrhniškem klancu - se zahvaljujem mični gospodični, ki me je prijazno opozorila nanj, kljub temu da je bila v škatli (ampak zihr ima tudi motor :P )

post-163-0-43237900-1303935207_thumb.jpg

post-163-0-33211600-1303935250_thumb.jpg

post-163-0-35281000-1303935269_thumb.jpg

post-163-0-45547400-1303935364_thumb.jpg

post-163-0-69491900-1303935398_thumb.jpg

post-163-0-05275400-1303935439_thumb.jpg

post-163-0-10301300-1303935541_thumb.jpg

post-163-0-29375300-1303935600_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Trenutno v Sciaci/juzna Sicilia. Danes dez cel dan. Za tople roke je poskrbela predrta guma :-)

Da ne boš men pozabu prinesti Lupare " Corleone 2 hiša z desne ." :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Postojna-Grobnik-Postojna. ene dobrih 150km. od tega 100km vetra in mraza. Nč kej od fure. ampak fino videt ljudi k jih srečaš bol po redko. in fino pridet domow s kapljami po vizirju, pa ne še moker :) ma človek filing, de je pretental unga tam gor hehe.

1500km in drobiž to sezono. nad mojimi pričakovanji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kam naj spravm :-)

Uceri ko sem zvecer prispel v Noto se je vreme zrihtu. Danes je v Siracusi ze posten nazigu sonce. Sem pa ze v Zeffraneji. Jutri naskok na Etno. Samo da bo vreme. Napoved je dobra. Vecerja bo v Taormini. Slik bo kar nekaj za objavo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kam naj spravm :-)

Uceri ko sem zvecer prispel v Noto se je vreme zrihtu. Danes je v Siracusi ze posten nazigu sonce. Sem pa ze v Zeffraneji. Jutri naskok na Etno. Samo da bo vreme. Napoved je dobra. Vecerja bo v Taormini. Slik bo kar nekaj za objavo.

....da bojo obvezno slikce gor prpete...... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slik bo kar nekaj za objavo.

Da ne boš na nas pozabu (KPE).

Leta 1979 je v exploziji umrlo 9 ljudi ki so bili na robu kraterja . Mount Etna še živi. Ne hod preblizu, da ti ne stopi leče. :nono:

Komaj čakam te slike .. Srečno obema! :OK:

Popravljeno . Popravil basbas
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zjutraj se je pokazal sonček tako da se je porodila ideja, da jo nekam mahnem. Spet brez nekega cilja sem ob 10 krenil proti NM ter naprej proti kočevju. Še prej pa sem pogledal spletne kamere kam bi lahko šel sonček iskat. Ko sem prišel do Kočevja sem obrnil proti Ribnici in nato naprej proti Cerknici. Pot me je vodila šel čez kačje ride (šele 2 sem se peljal tam, kjer sem videl nekaj somišljenikov na parkirišču ter nekaj njih nasproti. V mislih mi je ostal en BMW, kateri je zgledal kakor da bi bilo dobro da montira pomožna koleščka na cilindre, da jih ne bo po tleh vlekel. :notworthy: Čez nekaj časa pa sem se znašel v Postojni na OMVju. Tam je bilo kar nekaj motoristov ki so se martinčkali. Na hitro sem poklical kolega, ki je v Piranu in evo, destinacija, gremo v Piran.

V rahlem tempu sem prišel do zapornic v Piranu in naprej do Tartinija, kjer sta me čakala kolega in njegova boljša polovica. Spil sem eno Tangerino, sede na stolu pod sončkom in na prijetnih 23 stopinjah. Padel je še en klic, in sem se moral hitro pobrati domov. Vožnja nazaj do Postojne je potekala za enim parom (ona vodila na enem manjšem motorju, on na CBRki). Punca je imela glih pravi tempo za opazovanje okolice in uživanje na sončku.

Nato ponoven postanek na OMVju v postojni za dotočit in odtočit, nato pa z malo hitrejšim tempom po isti poti nazaj v Belo krajino. V NM so me pričakale dežne kaplje ampak na srečo je samo rosilo, sem se pa iz gorjanec proti domu peljal po zelo mokri in od neurja pošudrani cesti, še vedno za ploho katera je pred mano šla na hrvaško.

Obrnilo se je malo mokrih in mrzlih 450km.

Sedaj, pa poberem svojo boljšo polovico pa gremo nazaj na sonček :beer1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!