Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Obljuba dela dolg.

Na srečanju sva se dogovorila s Pietrom našim prijateljem iz Trsta, ki vozi Suzuki Burgman 650 trike, da ga bom spremljal na njegovem podvigu.

V nedeljo 01.05.2011 bo štartal na večdnevno potovanje po Evropi. Jaz ga bom spremlajl od mejnega prehoda Fernetiči do Ljubljane. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi še dodal, da Pietro je gibalno omejen ( invalid ).

Več o njegovem podvigu

handytrike.eu

http://www.handytrike.eu

Sedaj pa imam vprašanje za vse . Ali bi se nam kdo še pridružil nekje na poti? Iz Fernetičev ( Sežana ) jo oddrinemo ob 10,30. Do Ljubljane bomo vozili po avtocesti ( njegova želja ) . V kolikor bi nas kdo pričakal v Ljubljani bomo zelooo veseli.

Objavljeno

Za Ljubljano ne bom utegnil, če pa mi javiš kakšna bo njegova pot naprej ga pospremim kak kilometer.

Objavljeno

Uf, škoda da je ravno ob taki uri... ob 12h se moram nekje zglasiti na enem kosilu. Če bi bilo preje/kasneje potem ne bi bilo problema.

LP

Objavljeno

Obljuba dela dolg.

Na srečanju sva se dogovorila s Pietrom našim prijateljem iz Trsta, ki vozi Suzuki Burgman 650 trike, da ga bom spremljal na njegovem podvigu.

V nedeljo 01.05.2011 bo štartal na večdnevno potovanje po Evropi. Jaz ga bom spremlajl od mejnega prehoda Fernetiči do Ljubljane. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi še dodal, da Pietro je gibalno omejen ( invalid ).

Več o njegovem podvigu

handytrike.eu

Sedaj pa imam vprašanje za vse . Ali bi se nam kdo še pridružil nekje na poti? Iz Fernetičev ( Sežana ) jo oddrinemo ob 10,30. Do Ljubljane bomo vozili po avtocesti ( njegova želja ) . V kolikor bi nas kdo pričakal v Ljubljani bomo zelooo veseli.

Objavljeno

Obljuba dela dolg.

Več o njegovem podvigu

handytrike.eu

Ja,res bi bilo dobro,da napišeš kje po Sloveniji bosta vozila mogoče se pridružim.

Objavljeno

Ja,res bi bilo dobro,da napišeš kje po Sloveniji bosta vozila mogoče se pridružim.

01.05.2011se dobimo na mejnem prehodu Fernetiči ob 10,30. Od tu jo odrinemo po avtocesti proti Ljubljani. V Postojno pridemo ob cca 11,00 uri, kjer se dobimo morda še z @gusar-jem. Po kavici jo mahnemo proti Ljubljani, kjer bo sledil ogled mesta , slikanje , kosilo... sponzorji... Iz Ljubljane bo Pietro sam štartal ob 15 uri proti Mariboru. Dobrodošla bi mu bila družba. Pot bo nadaljeval po avtocesti. Vse podrobnosti poti od Ljubljane do Maribora Vam jih lahko da iz prve roke @Pelikan. V kolikor se želite udeležiti vožnje lahko kontaktirate mene ali @Pelikana po Gsm. Jutri bom imel natančnejše informacije.

Objavljeno (popravljeno)

Evo jaz se javljam, da mu častim prvi jutranji kave v ponedeljek 2.5. in ga pospremim do madžarske meje.

Kdo vse se nama bo pridružil ???

Moj plan poti je nekako tako ...

vožnja

Nujno morem stat v Avstrijski Grali kjer za 2 min samo poberem neke stvari in ustavil se bom tudi v Motorradklinik.at

Blond

Popravljeno . Popravil Blond
Objavljeno

Jaz sem načeloma za, razen če gre po avtocesti, tam se mi ni za vozit...

Javi približno uro štarta iz MB ter kje se dobimo.

G

Objavljeno

Pietro bo vozil izključno po AC

tako bom šel do Madžarske z njim po AC naprej pa sam po Avstriji nazaj proti Gralli kjer bom imel 5min postanek in potem za MB (link je malo višje)

Objavljeno

Gorazd predlagam, da se dobimo s Pietrom, da ga spravimo do Pesniškega rondoja na AC in potem lahko greva midva po svoje.

Seveda se nam kdorkoli lahko pridruži.

Objavljeno

Gorazd predlagam, da se dobimo s Pietrom, da ga spravimo do Pesniškega rondoja na AC in potem lahko greva midva po svoje.

Seveda se nam kdorkoli lahko pridruži.

Se pridružim spremstvu in predlagam, da ga počakamo pred Mariborom in ga popeljemo skozi mesto, opravimo kakšno fotografiranje za spomin, mogoče na lentu pred staro trto in ga nato pospremimo na avtocesto in proti Madžarski. Če pa bo vreme ok pa lahko še kakšno pijačo spijemo na Lentu. Seveda pa je to odvisno od Pietra če mu bo čas dopuščal.

Se jutri čujemo na Gsm.

Objavljeno

GTO

Pietro pride v MB jutri (nedeljo) zvečer cca 1800

prespi v hotelu Orel in krene naprej v Ponedeljek 9.30

Objavljeno (popravljeno)

Tako, plan vožnje Pietra Rosenwirtha po Sloveniji je dorečen.... in bo potekal nekako takole:

1.maj

10:30h - (mejni prehod Fernetiči) - @maxiscooter (+@burgman650e)... se bodo z njim srečali in ga zapeljali do Ljubljane,

12.00h - (se jim bodo priključili še @hoyla, @gusar, +še kdo) ...kjer si bodo ogledali mesto (Ljubljanski grad, Tromostovje) Na kosilo bodo šli v gostilno pri Micki.

15:00h - ...je predviden čas za odhod v smeri štajerske. Na pot ga bosta popeljala @hoyla in @gusar,....

med 16.h. in 17.h - se dobimo na počivališču LOPATA, kjer ga bom dočakal jaz (zagotovo)...+še kdo...

med 18.h in 19.uro - predviden prihod v Maribor, do hotela Orel, kjer bo tudi prenočil... Zvečer je predvideno, da bomo (jaz, @blond, @GTo,... z njim skonili na pivo,dva... v restavracijo Ancora...

2.maj

med 9.30 in 10.uro - odhod izpred hotela Orel (Grajski trg v centru mesta Maribor) ....v smeri Madžarske meje.

v kolikor bo Pietro imel dovolj časa, ga popeljemo malo po mestu Maribor (Lent, Glavni trg,...)

potem ga bodo na pot dalje popeljali @Blond (+morebit tudi @Gorazd, @GTo,...+še kdo)...

Glede časov prispetij/odhodov je treba vzeti nekaj rezerve, ker bo Pietro potoval izključno po avtocestah, njegova hitrost pa bo nekje med 100 in 110km/h. Vmes pa bo še moral tankat....

Vsi, ki se nam boste jutri morebiti priključili kjerkoli... dajte nas kontaktirat preko GSM telefonov... da vam povemo, kje smo, kam gremo in kdaj bomo kje...

Lep maxi pozdrav vsem, @pelikan

Popravljeno . Popravil pelikan
Objavljeno (popravljeno)

Tako, plan vožnje Pietra Rosenwirtha po Sloveniji je dorečen.... in bo potekal nekako takole:

1.maj

10:30h - (mejni prehod Fernetiči) - @maxiscooter (+@burgman650e)... se bodo z njim srečali in ga zapeljali do Ljubljane,

12.00h - (se jim bodo priključili še @hoyla, @gusar, +še kdo) ...kjer si bodo ogledali mesto (Ljubljanski grad, Tromostovje) Na kosilo bodo šli v gostilno pri Micki.

15:00h - ...je predviden čas za odhod v smeri štajerske. Na pot ga bosta popeljala @hoyla in @gusar,....

med 16.h. in 17.h - se dobimo na počivališču LOPATA, kjer ga bom dočakal jaz (zagotovo)...+še kdo...

med 18.h in 19.uro - predviden prihod v Maribor, do hotela Orel, kjer bo tudi prenočil... Zvečer je predvideno, da bomo (jaz, @blond, @GTo,... z njim skonili na pivo,dva... v restavracijo Ancora...

2.maj

med 9.30 in 10.uro - odhod izpred hotela Orel (Grajski trg v centru mesta Maribor) ....v smeri Madžarske meje.

v kolikor bo Pietro imel dovolj časa, ga popeljemo malo po mestu Maribor (Lent, Glavni trg,...)

potem ga bodo na pot dalje popeljali @Blond (+morebit tudi @Gorazd, @GTo,...+še kdo)...

Glede časov prispetij/odhodov je treba vzeti nekaj rezerve, ker bo Pietro potoval izključno po avtocestah, njegova hitrost pa bo nekje med 100 in 110km/h. Vmes pa bo še moral tankat....

Vsi, ki se nam boste jutri morebiti priključili kjerkoli... dajte nas kontaktirat preko GSM telefonov... da vam povemo, kje smo, kam gremo in kdaj bomo kje...

Pietro je že v Ljubljani, kjer si je že ogledal Ljubljanski grad... sedaj gredo počasi na kosilo... potem pa ponovno na pot proti Mariboru...

Štajerci ga bomo počakali na počivališču LOPATA... časovno pa bomo tu-nekje... Vsekakor pa ga bomo mi (okoli 16.ure) tam že čakali...

Lep maxi pozdrav vsem

Objavljeno (popravljeno)

No, pa sem doma. Pietra sem spremljal od Fernetičev do Ljubljane. Na mejnem prehodu Fernetiči smo se dobili jaz, Pietro in @Burgman 650, ki ga je spremljal iz Trsta do mejnega prehoda. Vsi trije smo nadeljevali pot naprej proti Ljubljani, a žal nas je kmalu moral zapustiti @Burgman 650. Pot sva nadaljevala do Postojne, kjer nas je čakal naš prijatelj @Gusar. Naredili smo nekaj slik in že smo nadeljevali pot naprej proti Ljubljani, kjer smo bili dogovorjeni s prijateljem @Hoyla. Vsi skupaj smo nadaljevali s turistično vožnjo po Ljubljani. Pot nas je vodila po centru mesta na Ljubljanski grad. Tu smo spet naredili nekaj slikic in se poslovil s prijatelji ter si zaželeli varno pot naprej.

Naj povem še to, da smo celo pot imeli lepo vreme, tako proti Ljubljani kot nazaj proti Kopru. Na ridah pri Planini sem imel dosti gledalcev. Na poti proti Kopru sem srečal precej motoristov.

Tu pa še nekaj slikic:

post-23577-0-08779500-1304256293_thumb.jpg

post-23577-0-65399000-1304256362_thumb.jpg

post-23577-0-71576300-1304256400_thumb.jpg

post-23577-0-20443600-1304256473_thumb.jpg

post-23577-0-74284300-1304256524_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil maxiscooter
Objavljeno

No da še jaz malo dodam, ko smo se dobili z Gusarjem in Maxiscooterjem v Ljubljani, je pot potekala po tržaški cesti do Ljubljanskega gradu, kjer sem Pietru poskusil vsaj malo opisati in razložiti zgodovino Ljubljane, kar je na koncu uspelo. Po krajšem ogledu gradu in razgledu z gradu na Ljubljano smo odšli na kosilo v gostilno PRI MICKI v Sostru. Po dobrem kosilu nas je pot vodila naprej na AC LJ - MB in na Vranskem se nam je pridružil še Zvone500 s sopotnico in pot smo nadaljevali do počivališča Lopata, kjer nas je za las zgrešil dež, tako, da smo morali počakati, da se je zlilo. Na počivališču Lopata se nam je pridružil Pelikan s prijateljem. Po nalivu smo vsi odrili naprej proti MB, jaz in gusar sva se ločila v CE in se po stari cesti CE - LJ vrnila nazaj, s krajšim postankom na Trojanah. Ja potreba po kavi je bila prevelika, da bi čakala do LJ. V Domžalah sva ločila še z gusarjem, on jo je mahnil proti Gorenjski jaz pa sem nadaljeval pot proti LJ.

prva slika prihod v LJ

druga slika na LJ gradu na razgledni točki pri vzpenjači

tretja slika na počivališču Lopata

post-28942-0-96552500-1304278117_thumb.jpg

post-28942-0-84003800-1304278155_thumb.jpg

post-28942-0-28571900-1304278212_thumb.jpg

Objavljeno

Še ena prošnja,

vsi ki ste danes slikali pot vožnje Pietra Rosenwirtha po Sloveniji bi prosil, če lahko, moj na email vidmaari@gmail.com pošljete slike, ker pripravljam en posnetek poti čez celo SLO narejen v Windows Movie Maker. Dodal sem tudi že pesem od EAGELSOV, ki je pa dolga pribljižno 6 minut. Ta filmček bom potem poslal Pietru da bo imel en majhen spomin na pot čez SLO.

Pozdrav vsem hoyla :yea1: :yea1:

Objavljeno (popravljeno)

1.maj

2.maj

Danes je vse potekalo po planu, ki je bil prvotno zastavljen... ni nas zmotilo niti slabo vreme na štajerskem koncu... :doze:

Kakorkoli... na počivališču Lopata smo se dobili s @hoylo in @gusarjem, ki sta pripeljala Pietra do tja, kjer se jim je pridružil tudi @zvone500 s spremljevalko. Po kratki pavzi smo, kljub "kapljicam" nadaljevali v smeri Maribora. Na počivališču Zima se nam je pridružil še @dore61. Do Celja smo se zapeljali v dežju, kjer sta nas @gusar in @hoyla zapustila ter jo mahnila nazaj proti domu. Mi ostali pa smo nadaljevali skupaj do Maribora. Po kratkem postanku ob :kava: ...so nazaj domov odrinili tudi @dore61 in @zvone500... pa tudi mi ostali...

Plan za 2.maj je, da se dobimo zjutraj ob 9.uri pred hotelom Orel. Ob cca.9.30h se bomo zapeljali na kratek ogled Lenta, potem pa bodo Pietra na pot pospremili @dore61, @blond, @gorazd, morebiti še @GTo in @Taliban... Šlo se bo po avtocesti v smeri Madžarske meje, kjer se bomo dokončno poslovili od Pietra, saj bo pot do Budimpešte nadaljeval sam...

Vsi, ki bi želeli del poti prevoziti s Pietrom, dajte nas kontaktirat na GSMje...

Lep maxi pozdrav do jutri

p.s. Kompletni potek Pietrove poti (po Sloveniji, morebiti pa tudi ostali del poti)... bomo spremljali na MAXIscooter.SI... kjer bi objavili tudi vse vaše slike/filmčke, ...seveda vas vseh, ki boste to želeli... :rolleyes:

post-22093-0-34824900-1304289075_thumb.jpg

post-22093-0-56846800-1304289083_thumb.jpg

post-22093-0-10090300-1304289090_thumb.jpg

post-22093-0-59636600-1304289097_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Danes smo se ob 9. uri zbrali pred hotelom Orel v Mariboru kjer se je Pietro pripravil za nadaljevanje poti, sledila je kratka vožnja skozi center Maribora, ogled Lenta in stare trte, obvezno fotografiranje nato pa se je skupina, ki ga je spremljala v smeri Madžarske odpravila na pot.

img1754.jpg

img1748.jpg

Klikni na sliko za povečavo.

Link do videa. Popravljeno . Popravil GTo
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

...kot že napisano, po krajši vožnji po centru Maribora smo se napotili na AC smer Madžarska.

Do mejnega prehoda smo imeli krajši kafe postanek kjer smo se še malo zaklepetali in natočili gorivo.

Pred mejnim prehodom smo se s Pietrom poslovili in mu zaželeli srečno pot in lepo vreme na njegovem popotovanju po Evropi.

Pietro je okoli 12.00 ure zapustil Slovenijo in nadaljeval sam, mi pa smo obrnili in se preko Avstrije vrnili v Maribor.

Blond

Objavljeno (popravljeno)

Tudi danes je vse šlo po načrtih. Zjutraj smo se dobili s Pietrom, mu pomagali okoli par malenkosti: @GTo-ju hvala, da se je potrudil okoli bluetooth komunikacijske naprave, @Blond-u, da je poskusil odpraviti težave s Pietrovim iPhonom, @Gorazdu, da je Pietru priskrbel adapter za mini SIM kartico in da smo mu lahko uredili vsaj en stari GSM aparat, da se na pot ne odpravlja brez telefona... :huh:

Prvomajska dneva sta kljub dežju minila v znamenu MAXI druženja... Tako smo se ponovno srečali maxi prijatelji, pa tudi ...smo spoznali nekatere nove... :worship:

V imenu maxi javnosti bi se rad zahvalil vsem, ki ste naredili vse, da je Pietro potoval po Sloveniji res brezskrbno, da je uspel videti nekatere naše lepote, predvsem pa, da je spoznal tisto najboljše o nas vseh... :D

Lep maxi pozdrav

post-22093-0-62420500-1304361771_thumb.jpg

post-22093-0-16289300-1304361779_thumb.jpg

post-22093-0-15181100-1304361786_thumb.jpg

post-22093-0-96331800-1304361792_thumb.jpg

post-22093-0-92743100-1304361800_thumb.jpg

post-22093-0-30126200-1304361809_thumb.jpg

post-22093-0-04179900-1304361816_thumb.jpg

post-22093-0-03100000-1304361823_thumb.jpg

post-22093-0-41897400-1304361830_thumb.jpg

post-22093-0-14381700-1304361838_thumb.jpg

post-22093-0-34634300-1304361845_thumb.jpg

post-22093-0-44906700-1304361856_thumb.jpg

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kako je kaj z Pietrom?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!