Popularna objava 5lamca Objavljeno September 14, 2011 Popularna objava Opozori Objavljeno September 14, 2011 Kako naj začnem. Pred davnimi časi? Ne! Za devetimi gorami? Tudi ne! Ni se zgodilo pred davnimi časi, niti za devetimi gorami. Dogaja se še vedno in dogaja se tu. Odkar je slavna Gorasladkorja, Zuckerberg, ali kakorkoli ga kličejo, zasnoval to internacionalno mrežo, ki nas združuje…No, če še enkrat pomislim, vendarle je bilo za nekaj gorami. Koliko jih, od naše prelepe Slovenije do Bostona, je, pa ne vem točno. Devet, deset, morda samo dve, malo višji… Skratka, združuje. Seveda! Kakopak?! Združuje! Kar na lepem imam 344 prijateljev in glej ga zlomka, ljudi na videz dejansko poznam. Torej »defriendal« kot se po fejsbukovsko reče, jih ne bom. »Lajkam« - zopet fejsbuk sleng – pa tudi ne prav vseh. Nekateri so tu, le da pasejo firbec in moji dragi mami poročajo o mojih visokoletečih status-ih. Nekateri lajkajo, komentirajo, skratka so dejavni v naši mali skupnosti. Nekateri naložijo 123 slik, že če se, polni elana, z vso hribovsko opravo in seveda s fotoaparatom, ki na žalost še ni avtomatsko povezan z fb računom (zaenkrat je to možno le s telefoni, katerih slike pa niso ravno odlične), povzpnejo na bližnji grič za hišo. Med statusi se večkrat znajde tudi obvestilo o izredno nenavadnih stvareh, ki se normalnemu človeku skoraj nikoli ne pripetijo. Razni »jem«, »pijem«, »grem spat«, so eni izmed omenjenih. Pa da se vrnem h glagolu: združuje. Če to, da za 100 ljudi vem, kje so bili, kam grejo, s kom grejo in koliko časa bodo tam, pomeni da fejsbuk združuje, potem združuje. Pa ni čisto tako. Ste se že kdaj srečali s kom po enem letu? Vmes pa ste en drugega spremljali preko fb-ja. Naj vam na kratko predstavim pogovor: A: » O serbus, kua pa ti tle? Na fb si pa kliknu, d ne prideš.« B: »Seus, ja. Sem si premislu.« A: »A tako, ful fajn. In? Je blo dobr v grčiji?« B: »Ja, fajn. Si vidu slike?« A: »Itak, ene tri so prov svetovne« B: »Zanč sm pa mislu, d bom crknu od smeha, k sm tvoj status prebral« A: »Kjrga? A unga od …..?« …… Vse se vrti okrog dejavnosti na fb. In občutek, da človeka nismo videli že celo leto, sploh ni prisoten. In nekako tako, počasi izginja potreba po osebnem kontaktu. Potem so tu še statusi, kot so »če imaš rad svojo mamo, sestro, očeta,…prilepi to na svoj zid«. Seveda jih imam, ampak, če očetu rečem, da sem na zid prilepil, da ga imam rad, me bo najprej »ufliknu« potem pa dvakrat letel okoli hiše v iskanju te »nalepke«. In končno sem pripisal do meni najbolj boleče teme. In sicer, ženske. Odkar obstaja fb je z ženskami še večji hudič, kot je bil poprej. Ko so na sceno prišli mobilni telefoni in z njimi sms sporočanje, je bilo to, vsaj zame, nekaj dobrega. V sms-u si lahko na vse možne lepe načine opisal, kar bi v živo le s težavo izustil. Z sms-i si krajšal večere, sebi in pač tisti, ki ti je v soboto zvečer zaupala telefonsko. Kaj lažjega? Ko je postajalo resneje, so se že začeli klici, zmenki, itd. Ampak sms-i so bili še vedno super. Tudi konkurence ni bilo takšne. Če je bila punca res lahka, si je pisala s tremi naenkrat. Bila je sicer tudi manjša slaba lastnost. Če si opit dobil številko od punce, katere pojava te je ob naslednjem snidenju malo »prištemala«, ni bilo ravno prijetno. Saj vsi vemo, da grejo po petih pivih, grda dekleta domov. Odkar obstaja fb si popolnoma na ogled. Eden izmed prvih stavkov, ko spoznaš dekle, je: »Imaš fb?«. »Seveda imam, kdo ga pa nima?!«… Mimogrede, ta odgovor nameravam v prihajajočih situacijah popolnoma parafrazirati. Skratka… »Imam«. In naslednje jutro »nova prošnja za prijateljstvo«. Nahitro pregledam zadnjih nekaj statusov, neprimerne zbrišem in… »Tadej in XY sta sedaj prijatelja« Super. Pa se prečekirajmo. Ti mene, jaz tebe. »Oh na tej sliki pa ni tako luštna, kot je bla včeraj. Uf, saj sploh ni. No ja, tu je pa ful. Ampak kaj, ko so te slike drugačne.« Kaj pa statusi? »Včeraj ob 14:42« »iiiiiiiiiiiiiii, bla na kremšnitki z najboljboljšo frendico, rada mam fuuuul«. Čakaj malo, koliko si ti stara in pa, kaj imaš rada ful? Kremšnitko ali frendico? Pogledam še starejše statuse. S petimi različnimi frendicami na šestih različnih sladicah in vse ima rada ful. Še vedno ne vem, frendice ali sladice? Vmes še, kakšni prasci smo tipi in nekaj sprememb stanu »22.3.2011 - v zvezi«, »26.3.2011 - zapleteno je«. Trenutni stan »samska«. No hvala lepa, gremo dalje. Potem pa se zgodi, da spoznaš povsem simpatično punco. Njenemu profilu ne manjka nič. - No, kako patetično se to sliši? Zboliš! Hočeš, nočeš - takle mamo…Kaj pa tvojemu? A tvojemu profilu tudi ne manjka nič? Kdaj si nazadnje pogledal na koliko pijanskih fotografijah si »potagan«? No, če nisi ti, ta, simpatična punca, zagotovo bo. In kdaj si nazadnje napisal kakšen, rahlo šovinističen status? Ne veš? Vprašaj njo! Tisti, ki te poznajo, vedo kakšen si, kdaj se zafrkavaš in kdaj ne. Ona tega pač ne more vedeti. In smo zopet tam, kjer smo bli s kremšnitko, le da je situacija rahlo obrnjena in ne v tvojo korist. Prejšnji večer je še kazala neko zanimanje zate, mar ne? Če ne, te ne bi dodala. No, sedaj ji pošlješ sporočilo ali pa jo klikneš kar na chatu. Kaj se zgodi? Nič! O tebi je namreč zvedela vse, kar je potrebovala za hladnokrven odfuk. In tako si odletel, kot zadnjič pri tebi kremšnitka. Stavim, da si se spravil še isti večer brisati nerodne slike in nevmesne komentarje. Jaz sem jih že. In verjetno jih še bom, dokler ne spoznam takšne, ki ji bom všeč tudi na sliki, kjer eksam liter vina, od katerega, rdeče kapljice okusno kapljajo po beli majici. Verjetno pa bom od sedaj naprej govoril: »facebook? Kaj pa je to?«. Ampak v tem primeru bom pa spet neandertalec. In katera si želi neandertalca? Pa vzemimo za primer, da tudi s tvojim profilom ni nič narobe. Sami plusi, same izbrane fotografije, na katerih si, kaj pa vem, gledljiv? Recimo. Polajkaš nekaj njenih slik. Kakšno tudi pokomentiraš. Klikneš njeno ime na chatu. Pogovor se začne. Vse poteka dokaj hitro. Saj ne, da bi mi primanjkovalo besed. Mislim, da to dokazujem že s tem nakladanjem. Ampak ali kdaj pomisliš, koliko snubcev, take simpatične gospodične, premore Zuckerbergov facebook? Raje ne razmišljaj v tej smeri. Ker glede na njenih petsto prijateljev…Dvomim, da si ali pa sem edini, ki je opazil njeno lepoto. In verjetno nisi edini, ki poskuša bit duhovit, zanimiv in šarmanten, vse ob enem. Njena edina naloga je, da si izbere, kdo ji je bolj všeč. Vmes pa ji facebook prikaže najnovejši status Ashtona Kutcherja, katerega profilna slika je tako ali tako poosebljena lepota, princ na belem konju, alfa samec,… In kje si spet ti? Nekje v ozadju se oglaša nadležen pisk tvojih neumornih poskusov biti zanimiv, medtem ko se ona naslaja nad sliko Ashtona in v mislih že leti čez ocean. Verjetno si približno tako nadležen, kot budilka, ki jo zbuja iz sanj…Budilka! In kdo je že kdaj vzljubil budilko? umetnica51, suzuki, LooLekSLO in 22 others 25
MoTo G_P Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 (popravljeno) huh...zelo zanimivo čtivo...sam ubistvu se je začel še pred dobo facebooka, naprimer kake 5-6 let nazaj je biu popularen glasujzame, simpatije, msn, itd...Že takt se je počas zgublu pomen sms-a Da odgovorim na zadni odstavek...Jah morš bit pa unikaten da te opazi, dejansko O***an...pol pa kej dosežeš, mrbit nesramno bogat al pa met 1000 prijateljev? Popravljeno September 14, 2011. Popravil MoTo G_P
5lamca Objavljeno September 14, 2011 Avtor Opozori Objavljeno September 14, 2011 Hehe. Ja možno. Mislm pa, d sm glih v tistem času, k je bil popularen glasujzame, simpatije, msn,...itd. Mel resno punco in se s tem nism ukvarju . Skratka, sms-i so bli zakon. To zdej je podn. Pa hvala, za pohvalo... huh...zelo zanimivo čtivo...sam ubistvu se je začel še pred dobo facebooka, naprimer kake 5-6 let nazaj je biu popularen glasujzame, simpatije, msn, itd...Že takt se je počas zgublu pomen sms-a Da odgovorim na zadni odstavek...Jah morš bit pa unikaten da te opazi, dejansko O***an...pol pa kej dosežeš, mrbit nesramno bogat al pa met 1000 prijateljev? rebel 1
MoTo G_P Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 Hehe...jst sm biu pa še premlečn za kej resnga...pa smo pol bl švinglal tkole...sam je blo pa isto tko kukr zdej napreimer...sam da tm ni dobivala bejba PM-jev pač sam od nejnih dodanih prijateljev, ampak lahko od vseh tipov, registreranih je blo pa kake 10.000<...
Cufa Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 Ashton Kutcher je kr neki in fejsbuk je čist fajn.
Kremenčkovi Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 jaz na fb nisem,nikol ne bom...me pa zanima zakaj ima toliko ljudi željo kazat slike vsim Al ne razumem pojnta, ker pač nisem tam Grut, Efendi, ninjaxx in 2 others 5
Dr_Jakob Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 Ko si na FB dovolj casa, ugotovis, da imamo vsi total u kurcu profile in se nehas sekirat. No, dejansko pa so FB profili s psiholoskega pogleda blazno zanimivi saj pokazejo kaksna BI se ta oseba rada predstavila drugim. DAMI34, Ninč., cikadina in 3 others 4 2
Dr_Jakob Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 jaz na fb nisem,nikol ne bom...me pa zanima zakaj ima toliko ljudi željo kazat slike vsim Al ne razumem pojnta, ker pač nisem tam HA HA HA HA HA, je pa na FB tvoja žena, ne bot pametn!! Kor13, DAMI34, Grut in 6 others 5 4
Kremenčkovi Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 To da je ona tam, pa res nima nič z menoj opravit. mojamiska, Grut, anja37 in 2 others 5
ImenitnaPriložnost Objavljeno September 14, 2011 Opozori Objavljeno September 14, 2011 Men je stvar uporabna sam z vidika iskanja stikov z "izgubljenimi" ljudmi ... recmo k mam ene 30 bratrancev in sestričen, pa jih mam končno približno na enem kupu in se včasih kaj pokoordiniramo ... pa včasih naključno kakšna zanimiva debata pade z zanimivimi ljudmi - je pa res, da ne debatira hkrati vseh 1000 "frendov", ampak pač tistih 10-20, ki jih nekaj zanima ... mal je pa tut treba pazit, kaj objaviš ... Za poslovne stike vzdrževat je pa bolj primeren LinkedIn ... no, vsaj meni, ker funkcioniram kot freelancer ... ninjaxx, Grut in Alla 2 1
umetnica51 Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 Če bi baje imela fejstbuk potem bi me DOKTOR JAKOB baje povabu na žurko za rojstni dan.... ISARAJLI blokiraj ISARAJLIKI na fejstbuk Jakoba.... Da ne bo kdaj vun padu kak doktor al doktorca.... :lol: mojamiska, ninjaxx, anja37 in 2 others 3 2
Dr_Jakob Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 Če bi baje imela fejstbuk potem bi me DOKTOR JAKOB baje povabu na žurko za rojstni dan.... Absolutno bi te povabu, pa posebej zate bi zrihtal žrebičkove zrezke :naughty: DAMI34, Grut, anja37 in 1 other 1 3
DAMI34 Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 fb pa res ni za iskat punce no!...to je isto kot videokonference etc..saj nekaj vidiš, ampak celote še vedno ne in zato za iskanje prijatelja-ice(v takšnem ali drugačnem pomenu) ga ni čez osebni kontakt. Se pravi: - pejte vn v lajf, pa nehite bult v ekran-!!! p.s. včasih pa kliknem mojo babo na chatu, pa ji pišem opolzko erotična besedila (fb je kr fajn, ja ) mojamiska, Fritz, Efendi in 4 others 6 1
snoopek Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 Če bi baje imela fejstbuk potem bi me DOKTOR JAKOB baje povabu na žurko za rojstni dan.... ISARAJLI blokiraj ISARAJLIKI na fejstbuk Jakoba.... Da ne bo kdaj vun padu kak doktor al doktorca.... :lol: js ga mam pa me ni anja37 in Ninč. 1 1
Dr_Jakob Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 js ga mam pa me ni To zato k si det. Dedov ne maram, halo?? Sej nisem ... no, sej veste kdo. anja37 1
snoopek Objavljeno September 15, 2011 Opozori Objavljeno September 15, 2011 To zato k si det. Dedov ne maram, halo?? Sej nisem ... no, sej veste kdo. Ne vemo anja37 1
5lamca Objavljeno September 18, 2011 Avtor Opozori Objavljeno September 18, 2011 Tole ste si pa nekter mal narobe vse skp razlagal . Ni point te pisarije, da bi se facebook uporablu za iskanje punc... Napisu sem samo, da je ful pregledn vse skp...Pač če si aktivn uporabnik. Kar večinoma smo.. In da, ker je ful pregledn, te bo punca, k si jo prejšn večer spoznal na kaki fešti, čist prečekirala...in boš odletu še pred prvem date-am, če ji ne boš pasu. In obratno glih tko. Preveč pove o nas...No sej mogoče je pa to dobra stvar, d ne zapravlaš cajta, s spoznavanjem kake ekstra avše anja37 1
trojan69 Objavljeno September 18, 2011 Opozori Objavljeno September 18, 2011 ljdje na FB-ju si ponavadi ustvarijo podobo v kateri hočejo bit vidni drugim ljudem. Si pač konstruirajo identiteto kot njim paše in v kakršni luči hočejo, da jih vidijo drugi. Tko da je celotnio zadevo potrebno jemat precej z rezervo. Erving Goffman je že tam v davnih 60ih napisal knjigo z naslovom Prezentacija sebe v vsakdanjem življenju, v kateri s pomočjo domislenih metafor igre, odra in zaodrja razglablaj o...hmm....prezentaciji sebe z ozirom na druge anja37, Efendi in duff 3
gizmOkak Objavljeno September 24, 2011 Opozori Objavljeno September 24, 2011 meni je pa fajn FB... v skupino napišem kje pa kdaj je štart, pa vidijo vsi prišparaš telefon in cajt. Pa kdo ima voljo pride, kdor je nima se mu pa ni treba izgovarjat po telefonu zakaj ne bi šel. Mularija vemo vsi, da ima FB profil - vsaj en. V društvu imamo trening skupino, pa napišem tja vse spremembe obvestila ipd.. Vsi so na tekočem na treningu Prav use pa tudi ni zgrešeno pr teh social networkih Če si pa ldje dajejo slike, k so pijani in pokozlani potleh na žurih, pa se potem na njih še označijo, je pa njihov prolem DAMI34, bajkr88 in halls 3
kiki89 Objavljeno September 25, 2011 Opozori Objavljeno September 25, 2011 http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e04-you-have-0-friends
brojedan Objavljeno September 26, 2011 Opozori Objavljeno September 26, 2011 Uvodni zapis je enkraten! Jasno, da sem tudi jaz na FBooku. Ne vem ali me mora biti sram ali kaj - ampak jaz imam tam le kakih 13 ali 15 prijateljev/ic in to izključno take katere osebno poznam. Tistim, katerih ne poznam osebno, nikoli ne potrjujem "prijateljstva" - ker meni "prijateljstvo" pomeni nekaj velikega, osebnega, intimnega. Nekaj, kar je danes večina že pozabila. Zato pa tudi večina vas ne bo vedela o čem pišem. :unsure: krava in Ninč. 2
DAMI34 Objavljeno September 26, 2011 Opozori Objavljeno September 26, 2011 Uvodni zapis je enkraten! Jasno, da sem tudi jaz na FBooku. Ne vem ali me mora biti sram ali kaj - ampak jaz imam tam le kakih 13 ali 15 prijateljev/ic in to izključno take katere osebno poznam. Tistim, katerih ne poznam osebno, nikoli ne potrjujem "prijateljstva" - ker meni "prijateljstvo" pomeni nekaj velikega, osebnega, intimnega. Nekaj, kar je danes večina že pozabila. Zato pa tudi večina vas ne bo vedela o čem pišem. :unsure: A so te že spustili iz zapora? Pa tak mir je bil do sedaj . p.s. Mogoče si pa presramežljiv pa maš na fb samo osebne znance..pri meni je pa ravno obratno, marsikoga srečam šele po tem, ko ga na FBju poznam kar nekaj časa in do sedaj mi še ni bilo žal. roko, krava, njofra in 4 others 3 4
BlackDoc Objavljeno September 26, 2011 Opozori Objavljeno September 26, 2011 Jaz sem pa čuden in nimam facebooka :unsure: Kaj naj sedaj? Verjeli ali ne, poznam še enega ki je brez bajkr88, Efendi, anja37 in 1 other 4
brojedan Objavljeno September 26, 2011 Opozori Objavljeno September 26, 2011 A so te že spustili iz zapora? Pa tak mir je bil do sedaj .. Nič sramežljiv .. takele FB-budale, ki so mi v začetku srale s takimi pripombami (recimo o zaporih) sem v začetku, ko sem štel še med naivne FB-člane, enostavno blokiral. Potem pa uvidel, da se lahko normalno menim le z ljudmi, s katerimi se osebno poznamn in ti (ker me res poznajo) nimajo nobene želje po zakomplexanem nadrkavanju svojega ega z idiotskimi pripombami na nivoju 3 letnih debilov - kar recimo lahko srečam na Motomarsu kmalu po svojem tretjem postu, če se po daljši pavzi spet odločim za obisk. Ja .. no, in sedaj mi je na FBooku fino, z ljudmi se razumem, ker me ne provocirajo tudi jaz nisem nesramen kot znam biti, če se pokaže potreba, da idiotu povem, da je idiot. Pa ne zaradi idiota (BMQ zanj) - saj tako idiotu še nihče ni dopovedal, da je idiot - zaradi drugih, ki se morajo zavedati, da so v družbi idiota. Saj morda celo kdo pozna tisto narodno: "Povej s kom se družiš in povem ti kdo si!" A razumeš napisano?! Ne? Nič čudnega! :evilgrin: Blond, vuk76, anja37 in 4 others 4 3
brojedan Objavljeno September 26, 2011 Opozori Objavljeno September 26, 2011 Jaz sem pa čuden in nimam facebooka :unsure: Kaj naj sedaj? Verjeli ali ne, poznam še enega ki je brez Nič se ne sekiraj, nič čuden .. jaz jih poznam cel kup - takih. In celo usluge sem jim naredil - poiskal njihove stare prijatelje tako, da so se zmenili po telefonu in šli po starodobno na pivo ali 2. :beer1: :beer1: :beer1: :beer1: krava in anja37 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se