Popularna objava Whiskey Objavljeno September 5, 2012 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno September 5, 2012 Terasasti vrtički okoli Tifouine Most je, mosta ni kar ve samo Alah Takole se je dvigalo na Temdo Če tega mosta ni, moraš nazaj 70 km na Ilissi. Sta pa prej še dve mesti kateri bi ravno tako znali biti neprevozni Pogled na del jezera Bin el Ouidane Še zadnje serpentine ... ... predno se ne spustimo nazaj na ravnino v Fritz, Fantocci, RobiRoberto in 9 others 12
corser Objavljeno September 16, 2012 Opozori Objavljeno September 16, 2012 @whiskey si ti mogoče kje združil na enem mestu (kak www) kje si šel, kaj od opreme si imel s sabo itd... So še kaki plani o povratku v Maroko?
Popularna objava Whiskey Objavljeno September 17, 2012 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno September 17, 2012 Večino fotomateriala imam na svojem serverju. Link je pripet v profilu. Oprema, hja, različno. V glavnem za prespat, preoblečt in kej za pošraufat in zamenjat. Če greš sam, moraš biti čimbolj neodvisen. Je pa potovanje solo tista prava stvar in čisto nič ni dolgčas. Če si pa v kompaniji, je nujno udeleženca/e predhodno zelo dobro poznati. Ne samo s kakega izleta. Drugače se lahko zgodi, da ti takšen vseved, kateri se ti prisesa za ovratnik dela štalo na poti. Maroko? Mislim, da se tja ne bom več vrnil. Zvozil sem praktično vse prelaze Atlasa, puščava pa je predvsem kamnita in posledično manj zanimiva. Vleče me ponovno Mavretanija s tem, da bi podaljšal preko zahodnega Malija do Gvineje. Mali je zelo problematičen. Al Kaida zaseda po zadnjih podatkih že teritorij 200 km južno od Tumbuktuja. So pa američani že poslali vojaške inštruktorje v Niamey v Niger, francozi pa združno z mavretanci delajo novo oporišče blizu vzhodne meje z Malijem. Tako se zna enkrat zgodit, da počistijo s terorjem centralni, najlepši del Sahare. Če se vrnem na Maroko. Po moje zna biti najprimernejši čas za obisk nekje konec aprila, začetek maja. Do takrat se stopi ves sneg po Atlasu in večino cest čez prelaze že popravijo. Temperature v puščavi so še znosne, čeprav sem zasledil, da zna tudi takrat nažigat čez 45 st. Je pa v Maroku podobno kot Albaniji. Cestne povezave se pospešeno posodabljajo. Kmalu bo asfalt povsod :-) Upam, da je slikovna predstavitev zadovoljiva. Opisno nisem šel v detalje. Lahko rečem, da so trase čez prelaze Cirque de Jaafar, Melloul in Tleta zelo zahtevni, čez Ouano je precej lažje samo zelo odvisno od vremena. Ravno tako od Demnate do jezera Bin el Ouidane. V glavnem treba je splanirat ne preveč dolge etape, da se samo ne voziš, ampak tudi kaj vidiš in imaš kaj od vsega. MiNa, zzigon, sohen in 7 others 10
zzigon Objavljeno September 17, 2012 Opozori Objavljeno September 17, 2012 dobri ste, da gresta na takša potovanja sami...jst se česa podobnega ne bi lotil. Še posebej to velja za države izven Evrope recimo. na sploh mi solo potovanja niti malo ne sedejo...izkušnjo je treba z nekom deliti in malce družbe naredi vse skupaj dosti bolj prijetno in varno (vsaj občutek). ampak to je zgolj moje mnenje
Whiskey Objavljeno Oktober 9, 2012 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 9, 2012 Sem na YouTube našel en filmček treh norvežanov (3x Vespe) iz relija Budapest-Bamako kateri so se vozili po isti pisti MS-7 od Zagore do Foum Zguida. Na You Tube baru so tudi še ostale trase. Zanimive so zlasti tiste puščavske. Obilo užitkov ob gledanju. basbas in dromomaniac 2
BelaStrela Objavljeno December 30, 2012 Opozori Objavljeno December 30, 2012 2 kolega sta šla mal po Maroku. Filmček je od on-roada, ker sta za snemanje off-road najbrž mal prenerodna Je pa luštkan vanucci, sohen, logarr in 3 others 6
TakeALookAround Objavljeno December 30, 2012 Opozori Objavljeno December 30, 2012 Hahaha, zacne se dobr! :grim
BelaStrela Objavljeno December 30, 2012 Opozori Objavljeno December 30, 2012 Ja, tip je res model sej je na forumu sam bolj redko objavlja...
Whiskey Objavljeno December 30, 2012 Avtor Opozori Objavljeno December 30, 2012 Sem z obema bil v stiku tudi preko SMS. Prvotni plan, da gresta do Dakarja se jima je sfižil, ker nista imela sabo Karneta du passage. V Rabatu sta dvignila tudi vizi za Mavretanijo, pa do tja nista prišla. Upam, da tudi kaj napišeta in objavita kaj fotk, vsaj Container.
Whiskey Objavljeno Marec 12, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 12, 2013 Jutri bom imel ob 17 uri predavanje v Infoconi, Prevale 9, IOC Trzin. Tema bo Maroko 2012 združen z Zahodno Saharo in Mavretanijo 2011. Malo bolj razširjeno kot že objavljene slike na MS. Vstop je prost. Placa ni ne vem kako veliko. Še link kako do tja: http://www.e-fotografija.si/predavalnica.htm basbas, Kmet2 in BelaStrela 3
BelaStrela Objavljeno Marec 12, 2013 Opozori Objavljeno Marec 12, 2013 (popravljeno) Uh super! A to je po sistemu "prej pride, bolš sedi"? Popravljeno Marec 12, 2013. Popravil BelaStrela
BelaStrela Objavljeno Marec 13, 2013 Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 Whiskey, koliko časa približno traja predavanje?
Whiskey Objavljeno Marec 13, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 Pojma nimam. Vsaj dve uri, ker je 650 fotk v kompjuterju.
BelaStrela Objavljeno Marec 13, 2013 Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 OK, upam, da bova utegnila. Služba kliče, upam, da ne bo prehudo če kakšno minuto zamudiva.
MiNa Objavljeno Marec 13, 2013 Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 Pojma nimam. Vsaj dve uri, ker je 650 fotk v kompjuterju. Super jih je bilo pogledat, in seveda poslušat komentarje. BelaStrela in Whiskey 2
Whiskey Objavljeno Marec 13, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 Hvala, se mi je zdelo, da si ti. Skoda, ker smo na koncu ostali samo motoristi, da bi si segli v roke in se predstavili. No pa ob prvi drugi priliki. Hvala vsem za obisk.
basbas Objavljeno Marec 13, 2013 Opozori Objavljeno Marec 13, 2013 Prav rad bi prišel ,ampak sem zaključil zimsko sezono kot Lyndsey Vonn .....še motorja ne morem na tehnični peljat ...
BelaStrela Objavljeno Marec 14, 2013 Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 Hvala, se mi je zdelo, da si ti. Skoda, ker smo na koncu ostali samo motoristi, da bi si segli v roke in se predstavili. No pa ob prvi drugi priliki. Hvala vsem za obisk. Ja res škoda, sm še jst hotla mal iniciativo prevzet ... ampak v tko moški družbi Drugač pa super predavanje in timing u nulo :lol: Hvala, Johnny Walker
Whiskey Objavljeno Marec 14, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 @Basbas: Kam si pa prste utikal? BelaStrela 1
Sanda7 Objavljeno Marec 14, 2013 Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 škoda k sm šele zdej vidla bi bilo zanimivo....sploh ker načrtujem zopet novoletno turo po afriki in sicer maroko,zahodna sahara,mavretanija,in če bo bog dal še senegal in gambia
basbas Objavljeno Marec 14, 2013 Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 @Basbas: Kam si pa prste utikal? Na Podkorenu me je" vrglo z ovinka" pa sm natrgal ahilovo tetivo ,si nisem nikoli mislil ,da se ti to lahko v pancerjih zgodi
BelaStrela Objavljeno Marec 14, 2013 Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 Upam, da je bla vsaj brzina primerljiva z Lindseyino Pocajti se! basbas 1
Whiskey Objavljeno Marec 14, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 @BelaStrela: A smo se mi štirje na koncu sami pogovarjal, ali si bila tista katera si že prej odšla? Tolk, da te mal spredalčkam. Darči, zaliži rance. Se vidmo.
BelaStrela Objavljeno Marec 14, 2013 Opozori Objavljeno Marec 14, 2013 Jest sm ostala na konc ja. Pa tahitr na rdečm kozolcu. Sej mormo ob prilki na
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se