Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Ja, pri vas otrocih. V splošnem pa so namenjeni vožnji po mestu. Ali nisi šel nikoli pogledat prek zahodne meje? In kaj si tam videl?

ne :whistle:

Objavljeno
ne :whistle:

he, he :D Verjamem, da točno veš kaj sem hotel z mojim vprašanjem povedati. ;)

Objavljeno
Ja, pri vas otrocih. V splošnem pa so namenjeni vožnji po mestu. Ali nisi šel nikoli pogledat prek zahodne meje? In kaj si tam videl?

Bil mnogokrat ampak baotiana ali kakega drugega kitajskega sranja pa res še nisem videl da bi italijani vozili.

Objavljeno (popravljeno)

Poglej na kaj se sploh moj odgovor nanaša. :angry:

Sicer pa sem prepričan, da prodajajo kitajska jajca tudi v Italiji. Pa ne zagovarjam kitajske robe, ampak tako je. Mislim, da med nami ni junaka, ki ne bi imel nobenega kitajskega izdelka.

Popravljeno . Popravil jetman
  • 6 mesecev pozneje...
Objavljeno

Ni res skuter je zelo dober in moj z vsemi blokadami potegne 70 km/h.

Objavljeno
po stevcu!
Objavljeno

:lol1: :lol1: :lol1:

Objavljeno

Berem in berem..pa se nekako ne morem načuditi... Sam imam doma Rieju-tov skuter..ampak princip je isti..

Vsi ti motorji uporabljajo GY6 motor, ki je bil konstruiran v 80 letih, konstruiral pa ga ni nihče drug kot HONDA!!!!Več si lahko preberete tukaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_GY6_Engine

V vseh teh kitajskih(in drugih) pa sedaj delujejo kloni tega motorja..ki se je izkazal za dokaj neuničljivega..

Sam sem na mojega skuterja montiral 80CCM kit..zadeva je sorazmerno simpl,potrebno je samo paziti pri sestavljanju motorja - nastavitev ventilov, OT-ja..In sedaj zadeva deluje..Ni še nastavljen(potrebujem večje šobe) a vendar potegne dosti boljše kot je,in menim da na cesti ne oviram nikogar..

Vgradil sem športni izpuh(sem ga prodajal, samo sem si potem premislil),a vendar ima skuter "stock" izgled..Zvok je nekoliko globji, a vendar ne moteč (živim z oknom na dokaj prometno ulico, in SOVRAŽIM zvok nabritih 2-taktnikov-iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)Ker je skuter "diskreten"ne privablja pogledov, policija me tudi še ni ustavila..ko pa bo čas za tehničnega, pa bom verjetno vgradil omejevalec obratov (deluje na vseh motorjih-2 ali 4 taktnih)

To je nekje to.. res mi je žal da se določeni opirajo samo na "firmo"..pa da so "in" če imajo najbolj glasen, ql skuter.. jaz ga rabim za pot v SL, vsak mesec mi prihrani vsaj 20€ stroškov parkinga..

In to je nekje glavno..

LP

Marko

Objavljeno

Sej je res, da teli kitajci ekstremno mal pokurjo, ampak kot da gilera, yamaha pa pokurjo, da clovk bankrotira. Kot da s temi tudi ne mors po kruh in v sluzbo jebote. Pa vsaj dela kot treba, vozi se kot motor in ne bicikl. Blokado das dol je koncno za po cesti, ce je hrib ne umira itd. Ne rabs imet namena frizirat runnerco, ce je lahko tudi za mestni skutr prekleto dober, pa vsaj kvaliteten je v vseh pogledih. Kitajca kupjo ljudje, da resnicno dajo minimalno denarja, ce pa si zaposlen kot jz in si kups skutr za po mestu, ker je avto totaln strosek in ga imam samo se za relacije, potem ti 2k€ ni ne vem kater denar in poraba 3,5l res ugodna.

Objavljeno

:photo: :photo: :photo: :photo: :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: :stupid: :stupid: :stupid: :stupid: :grrr :grrr :grrr :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Objavljeno (popravljeno)

Ti se kr smej. Na youtube bom objavil posnetek ko grem z njim 70 km/h.

Baotian-blue-30km-t.jpg

Popravljeno . Popravil mw43al
Objavljeno

o ja ti kr.. sej čist vrjamem da na števcu pokaže 70 :whistle: sam če boš pa kdaj z gps-om meru boš pa bridko razočaran .)

Objavljeno
Sej je res, da teli kitajci ekstremno mal pokurjo, ampak kot da gilera, yamaha pa pokurjo, da clovk bankrotira. Kot da s temi tudi ne mors po kruh in v sluzbo jebote. Pa vsaj dela kot treba, vozi se kot motor in ne bicikl. Blokado das dol je koncno za po cesti, ce je hrib ne umira itd. Ne rabs imet namena frizirat runnerco, ce je lahko tudi za mestni skutr prekleto dober, pa vsaj kvaliteten je v vseh pogledih. Kitajca kupjo ljudje, da resnicno dajo minimalno denarja, ce pa si zaposlen kot jz in si kups skutr za po mestu, ker je avto totaln strosek in ga imam samo se za relacije, potem ti 2k€ ni ne vem kater denar in poraba 3,5l res ugodna.

Je to vse res samo problem je :whistle: ... da starši nekaterih nočejo kupiti motorja sami pa težko našparajo več kot 1000€, pa vseeno hočejo nov motor

• 6 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Jz sm tut dobu Baotian Tanco BT49QT-18F sam je baje 2 taktn :evilgrin: . Tk da priporocate za kaksno predelavo al pa kj?

Res je da skuter ni Yamaha Aerox ampak jz kok se bom vozu nerabm več.! ;)

http://www.baotianmotor.ro/en/products/bao...18f/#BT49QT-18F <- Evo takega mam HEHE xD

Lp Denis!

Popravljeno . Popravil stashox3
Objavljeno

Vidim da so nekateri tu ki imajo skuterje za zabavo in hočejo hitrost in "kvaliteto" na drugi strani pa ljudje, ki scooter uporabljajo za svoj namen: da prideš iz točke A do točke B. Moram povedati da je scooter čisto lepo prišel v strm hrib potegnu pa 130kg. Res da je šlo bolj počasi ampak šlo je. Sam sem ga vozil in je šlo brez problema 30km/h, več nisem upal ampak je bilo slišati kot da se še prebudil ni (nimam še izpita, sem vozil na parkir placu, pa še komi 3. sem ga vozil). Ima še blokade in gre 55km/h. Če hočeš nekaj s čimer se boš vozil po zadnjem in prehiteval vse živo kupiš gilero ali kaj podobnega, če pa hoče skuterja ki služi svojemu namenu bo pa tudi baotian dober.

No to je z moje strani o Baotian BT49QT-903.

Podoben scooter: (isti model) http://www.forumdesaffaires.fr/images/SCOO...07-CRW_3629.jpg

Objavljeno

ja gre 55 po števcu v resnic pa ne.

Objavljeno

Po števcu gre ja, v resnic je tole enih 45... Kitajci ne gredo nikamor in so resnično samo zato, da daš malo denarja in da ti ekstremno malo kuri. Da boš pa dubu kvaliteto in zabavo zravn, pa good luck.

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

zdravo

oj jest sem novo pečeni lastnik skuterja baoatin bt49qt-18e 2 taktni. zadevca je luštna, lega sedalni položaj vse je cool. sam moti me to ko se esgreje oz. ko naredim nekja kilommetrov se ustavim npr. na semaforju in ko hočem spelat, je ta spelejvanje podobno polžjemu to je tm do nekje 5 km na uro potem se mu pa strga in potegne k pr norcih in ma takoj končno not 45 km/h. a se da t kako rešit s kakimi nastavitvami. ja pa pr spelejvanju ne preseže 3000 obratov.

hvala za odgovore.

Objavljeno

Vplinjač moraš sčistiti, ker se med dolgim transportom po ladiji nabere kondenc v vplinjaču pol pa to rado nagaja ali pa celo trdo vžiga, sem pa že videl da je bilo v novem vplinjaču opilki od kovine in tudi zaradi tega ni imel takojšnih pospeškov, če je nov ga pelji na servis, če ne pa najbolje da snameš vplinjač in ga temeljito očistiš pa še blokada je v njemu. Lp.

Objavljeno

zdravo

oj jest sem novo pečeni lastnik skuterja baoatin bt49qt-18e 2 taktni. zadevca je luštna, lega sedalni položaj vse je cool. sam moti me to ko se esgreje oz. ko naredim nekja kilommetrov se ustavim npr. na semaforju in ko hočem spelat, je ta spelejvanje podobno polžjemu to je tm do nekje 5 km na uro potem se mu pa strga in potegne k pr norcih in ma takoj končno not 45 km/h. a se da t kako rešit s kakimi nastavitvami. ja pa pr spelejvanju ne preseže 3000 obratov.

hvala za odgovore.

evo dons sem šu tankat točen 50 km na tafotu, po me je pa kr na rt vrgel k sem za 50 prevoženih kilometrov tankov 3 litre. a je to normalen. a je kej narobe, k nisem nč prebrov v navodilih kako vozit motor do določene kilometraže. jest sem ga skoz na polno vozu, po sem se pa mal zasikiru k sem prebrav v navodilih da se lahk do 300 kilometrov vozim največ 25 na uro, potem pa do 35 km/h do 1000 km. kaj pa poraba je mogoče zato tolk visoka k se motor še ulafuje a bo skoz taka. sej men avto mn kur k pa tole. a po poj boljš k se blokade ven dajo...?

Objavljeno

Vplinjač moraš sčistiti, ker se med dolgim transportom po ladiji nabere kondenc v vplinjaču pol pa to rado nagaja ali pa celo trdo vžiga, sem pa že videl da je bilo v novem vplinjaču opilki od kovine in tudi zaradi tega ni imel takojšnih pospeškov, če je nov ga pelji na servis, če ne pa najbolje da snameš vplinjač in ga temeljito očistiš pa še blokada je v njemu. Lp.

hvala za odgovor, bom omenu serviserju. sam k je pa mrzu pa dober potegne iz mesta. bo mogoče potem kej boljš k se odblokira.?

Objavljeno

če ti mrzu dobr dela pa vroč ne, pol zamenji še fedrce v sklopki, men je to delalo na runnerci.

Objavljeno

evo dons sem šu tankat točen 50 km na tafotu, po me je pa kr na rt vrgel k sem za 50 prevoženih kilometrov tankov 3 litre. a je to normalen. a je kej narobe, k nisem nč prebrov v navodilih kako vozit motor do določene kilometraže. jest sem ga skoz na polno vozu, po sem se pa mal zasikiru k sem prebrav v navodilih da se lahk do 300 kilometrov vozim največ 25 na uro, potem pa do 35 km/h do 1000 km. kaj pa poraba je mogoče zato tolk visoka k se motor še ulafuje a bo skoz taka. sej men avto mn kur k pa tole. a po poj boljš k se blokade ven dajo...?

To je verjetno taka poraba, ker je stvar še nova - isto skuter baotian, le da je drug model, je na začetku pil 4.5 litre, po nekaj sto kilometrih pa se je stvar umirila na cca 2.5 l, če ga pa mal bolj v hrib voziš pa pride največ do 3 litre / 100 km.

Kakšne so posledice, ko si že od začetka vozil do konca gas, ne vem - jaz sem ga prvih 150 km vozil do 30 na uro, potem pa tistih 45 (blokada) do 500 km. Po prvem servisu je šla blokada stran, lažji valjčki... gre ene 70 km. Po 3000 prevoženih kilometrih dela kot urca.

Za težave sčisti uplinjač in ponovno nastavi mešanico zrak-bencin. .

Objavljeno

To je verjetno taka poraba, ker je stvar še nova - isto skuter baotian, le da je drug model, je na začetku pil 4.5 litre, po nekaj sto kilometrih pa se je stvar umirila na cca 2.5 l, če ga pa mal bolj v hrib voziš pa pride največ do 3 litre / 100 km.

Kakšne so posledice, ko si že od začetka vozil do konca gas, ne vem - jaz sem ga prvih 150 km vozil do 30 na uro, potem pa tistih 45 (blokada) do 500 km. Po prvem servisu je šla blokada stran, lažji valjčki... gre ene 70 km. Po 3000 prevoženih kilometrih dela kot urca.

Za težave sčisti uplinjač in ponovno nastavi mešanico zrak-bencin. .

hvala za odgovore, zdej ga vozim do 30 km/h upam da nau posledic. a je pri tem skuterju blokada tudi v aspuhu. je pa zelo odziven od tistih 5 km/h naprej. se pravi ko bom dajal blokade ven mmorjo biti lažji valčki + trši fesdrčkui na sklopki. je treba glede valčkov in federčkov serviserju kaj omeniti, da je treba tudi to zamenjat pri odblokiranju?. hvala

Objavljeno

Prvo en lep pozdrav.Sm nov na tem forumu in sm si prvič zdaj nabavu moped.Sicer ni ne vem kaj,je en bogi skuterček,ki pa je v bogem stanju.Zato pa bi rabil malo vaših nasvetov,kr vidim da ste kar ornk dohtarji za te zadeve.Prvi problem nastane pri po domače povedano -kurblveli- k naj bi bila po pričevanju lastnika kriva in ima luft,zato ne moreš fizično motorja užgat.Probov na kluč,on vergla,kar se mi zdi dober znak.Užge sicer ne,možno ker nima izpuha,al pa ker je stal eno leto,bomo vidl.Drugi problem je da ma dodatno ugrajeno eno črno škatlco,mislim da CDI enoto in pravi da mu od montaže naprej le te prazni akumulator(montirano na poblščenem servisu).Kam je prkloplena in ali jo lahko demontiram+posledice.Tretja zadeva pa je da bi rabi prvo masko in luč,ter izpuh za skuter,kompleten.Znamka je Baotian 49q-12,bolj točne podatke napišem kasneje ko prepišem iz prometne.Pozna kdo kje bi najceneje to dobil poskušam nekako iz kitajske ali VB,ma kdo motor po delih,maska pa je lahko počena,samo da so vsi deli,bi že dal popravt.Motor se bo itak čez zimo štimal,samo prvo pa ga je treba zalaufat.Hvala za pomoč in odgovore.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!