Skoči na vsebino

Piaggio Zip 2t


fico182

Priporočene objave

Pozdravljeni, po dolgem času se vračam na forum, in sicer z vprašanjem, kakšne so vaše izkušnje z zgoraj omenjenim motorjem, nameravam si ga nabaviti, Saj sem se je tudi moje navdušenje nad scooter tuningom poleglo, In si želim samo umirjene vožnje in nobenega predelovanja več, ter zajebancije z policijo. Zato me zanima kaj mislite na tega zipa, glede na to da ma piaggio Hiper2 mašino ne bi smel biti slab motor, kako pa je kaj z porabo, in predvsem izkušnjami če ga imate.

Kar se pa tičemoje Area 51, jo bom najverjetneje prodal, takoda če kdo želi informacije, na skuteru je bila pri 20k narejeno komplet generalka pri Aprilijenem serviserju, Artek k2 gred, Skf C4 ležaji, malossi sport 70 ccm, Dellorto 17.5, Laserxpro Chrome. Skuter je res kot nov, zato bi tudi rad da pride nekomu v roke ki bo pazil na njega.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me še nekaj, to je predvsem vprašanje za tiste ki so iz Maribora, pri katerem Piaggiotovem pooblaščenem prodajalcu bi bilo najbolje kupiti nov skuter, glede na to da so v MB 4-je. Sepravi MOTO M, MOTOR JET, PETOVIA in MOTOVOGAL, vendar z njimi nimam dobrih izkušenj. Zanima me tudi kje se najbolj splača narediti te obvezne servise da ne zgubiš garancije, čeprav so več ali manj tako vsi isti.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Skratka, bil sem na ogledu tega zipa 2t, in sem ugotovil, da je veliko premajhen za mojo višino (1.90m) Zato sem se odločil, da si bom vzel novega Typhoona, ki je dosti večji in bolj praktičen od zipa, pa ta nova oblika se mi tudi zdi da ni tako napačna. Mašina je tako Piaggio AC, zanima pa me vseeno če ima kakšen uporabnik na forumu tega novega typhoona, sepravi od 2011 dalje, in če ima, kako se pelje, itd, itd.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Js ga mam. Sem ga kupil nekje v septembru in sem zaenkrat kar zadovolen. Res je da imam samo 250 kilometrov ampak do sedaj so bile same dobre izkušnje. Pelje se super. Nevem kako bi kaj več napisal, ker sem še nov motorist, tako da če imaš kakšno uprašanje kar povej :)

Drugače sem biv pa v isti dilemi kot ti in sem se odločil za Typhoona ker je ZIP res malo majhen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me, če imaš dovolj prostore za noge, ker sem visok meter 90, samo iz slik razvidno in o podatki o mednosni razdalji naj bi bilo veliko prostora, in pa zanima me predvsem kako leži na cesti, če ima dobro razporejeno maso in kako se obnese na kakšnih daljših turah, to sprašujem predvsem zaradi tega ker je zračno hlajen, jas pa sem do sedaj imel skoz vodno hlajenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj so ti policaji zaplenil aprilijo?? Ker drugače ne razumem zakaj bi šel iz dokaj dobrega motorja na slabše, pa čeprav je nov.

Piaggio motorji so odlični, ampak zračno hlajenje... pa še AC motorji imajo krajše prenose, in če imaš veliko ravnin, se boš vozil pod visokimi obrati na končni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne, niso mi je zaplenili, tudi kazni nisem dobo nobene ali kaj podobnega, samo sedaj, ko imam že izpit za avto se mi preprosto neda več ukvarjati z polcijo in izmikanjem, saj je skuter zelo vpadljive barve in tudi resonanca se čuje fajn. Je pa res da je odličen motor ni kaj vse špila kot mora samo prišo je čas ko sem si zaželel spet malo umirjene vožnje pa nič več zajbavanja s polcijo (2x so me vstavli nasrečo je bla nedelja pa ni blo nič). tako da odločitev je padla Area se bo prodala, jas pa si bom nabavil tega novega typhoona in ga bom razen blokad pustil popolnoma v originalu. Kje pa si to čul da majo AC mašine ki majo enak blok kot LC krajše prenose, pa nevem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prenosi so krajši pa če verjameš ali pa ne, tvoj problem... očitno si se že odločil kaj boš naredil, tako da vso srečo pr nakupu...

Sicer pa če misliš dat blokade ven, in bo šel potem skuter 75km/h, potem nisi naredil nič.

Ker se ve koliko lahko 50 ccm skuter gre in ni važno če je to 75 al pa 100km/h...

Tja do 60 še tolerirajo, kar pa je več - zaplemba motorja!

Razmisli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se tiče prenosov, mogoče ima krajše zip, ki ima tudi krajši blok, vendar ne verjamem za typhoona, ki ima normalen piaggio dolgi blok, da bi imel krajše prenose, ampak kakorkoli, pri org skuterju ki ni vpadljiv je veliko lažje priti mimo policije, če ne drugo vsej nimaš problemov pri kontrolah če se kolko tolko normalno voziš, pa tudi omejevalec vrtljajev se da super nastavit na original avspuh, to vem iz izkušenj. Ko pa imaš 1x Areo 51, ki je oranžno črne barve z kromirano resonanco, takoj postaneš tarča modrih, da te vstavljajo in popisujejo in podobno. To je tudi razlog da bom prodal skuter, ker se nočem več ukvarjati z modrimi, če pa si že hočejo napolniti proračun, pa si ga sigurno ne bodo na meni.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ti nekaj razložim, ker vidim da se ravno ne razumeš v te stvari:

Prenosi so zobniki v zadnem delu menjalnika (za sklopko, v olju), odvisno je razmerje zobnikov, ki jih žene jermenica in se prenaša na kolo. Večji ko je zobnik na osi kolesa, manjša je končna hitrost. Koliko je dolg blok motorja, pa nima popolnoma nobene veze s prenosi, ker je važna samo veličina jermenic (ki so več ali manj iste povsod) in prenosov.

Vsi AC motorji (pia/gil, minarelli, peugeot) imajo krajše prenose od istega tipa motorja LC.

Je pa res, da se da prenose zamenjati v kakršno koli razmerje hočeš.

Če si že nakrpal tistih 1700e, dodaj še 300 pa kupi NRG-ja LC. Pa še večji je.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro, pomojem nisi ti tip, da boš meni govoro, v katere stvari se razumem in katere ne, ker mislim da malo dlje tunam skutere in sem v teh stvareh kot ti, tako da nebi od tem, kaj so prenosi. Če si tako prepričan v te trditve, mi povej en objektiven dokaz, kje si to čul,ali videl, da ima AC daljše prenosi od LC. In ne govri na pamet da je nrg večji od Novega Typhoona, ker ima ta veliko več prostora za noge tudi zaradi večje medosne razdalje.

Popravljeno . Popravil fico182
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro, pomojem nisi ti tip, da boš meni govoro, v katere stvari se razumem in katere ne, ker mislim da malo dlje tunam skutere in sem v teh stvareh kot ti, tako da nebi od tem, kaj so prenosi. Če si tako prepričan v te trditve, mi povej en objektiven dokaz, kje si to čul,ali videl, da ima AC daljše prenosi od LC. In ne govri na pamet da je nrg večji od Novega Typhoona, ker ima ta veliko več prostora za noge tudi zaradi večje medosne razdalje, od nrg-ja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hahaha, ti tunaš skuterje wwoooohhohahahahaaaaa, ta je pa dobra, lažnivc!!! še servisa ne znaš sam naredit, saj si sam napisal v uvodnem besedilu, da je servis bil narejen pri Aprilia servisu... plus še od prej vem da nisi odvil vijaka sam na motorju. Sam se izdajaš, pol pa lažeš še zraven. Pa ne bit pameten če nisi. Jst sem ti hotel samo koristno svetovat, ampak če se bomo pa kregal, se pa bomo!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej, ti, tam za drugim ekranom, kakorkoli se že pač kličeš, ali te kličejo, noben te ni nič vprašal, za tvoje bebave nasvete, ker samo smetiš po forumu, jas postavim vprašanje, ti pa butaš z nekimi pričicami o krajših prenosih, ki si jih čul v indiji koromandiji ne? kolikor si vido sem že dobo odgovor ki sem ga hotel in to je bila informacija o piaggio typhoonu, če pa te kaj zanima oz imaš problem, pa mi piši po PM ne pa tukaj, ker se tukaj govori o drugih stvareh. In aja če pa si ti tako pameten da mi boš naredo celotno generalko od A do Ž, če seveda sploh veš kaj to je, se mi javi. Samo prosim ne mi govorit da si mojster, ki vse obvlada in vse zna, taki in podobni so mi že skoraj skuter zajebali, ki se po forumih delajo da so oh in ah, na koncu pa jim pripelješ skuter pa ti ležaje z kladivom not nabijejo, lepo te prosim poldek.

Aja in pa lahko se je kregat preko zaslona, ko si v varnem naslanjaču!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...
  • 3 mesecev pozneje...

Lep pozdrav,

Danes sem namestil prve in zadnje LED smerokaze na Piaggio ZIP 25. Ko sem vse priklopu in prižgal naprimer samo leve žmigavce so utripali vsi štirje(levi spredaj+zadaj) & (desni spredaj+zadaj). Zdi se mi vse skupaj zelo čudno, nato sem priklopu sprednje originalne desnega pa levega in delajo normalno, tako ko morajo.Zdej imam spredaj stare navadne smerokaze zadaj pa LED, rad pa bi imel še spredaj LED smerokaze. Relay ( rele) dela, ki sem ga preveril.

lp, pa hvala za pomoč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je kdo iz maribora ali blizine ki ima pnevmatsko pištolo ali orodje za blokiranje variomata samo da bi mi odstranil tisti obroček na variomatu? Pišite na privat, hvala lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!