brojedan Objavljeno Januar 8, 2012 Deli Objavljeno Januar 8, 2012 (popravljeno) Danes sem iz prezrelih kakijev, ki so nam ostali v kleti, naredil sladoled. Maso je okušalo več "strokovnjakov" in kar pohiteti sem moral z zamrzovanjem, da niso vsega polizali. KAKIJEV SLADOLED – recept zeloo zrele kakije enega po enega: - splakneš pod hladno vodo - izpuliš pecelj z listki in ga odložiš v posebno posodo za odpadke - kaki enostavno iztisneš (plop) v posodo za maso in dodatno nekoliko ožameš iz njega "marmelado" - prazno lupino odvržeš v posodo z odpadki in paziš da kak drobec olupka ne privde v maso - na gajbico kakijev (cca 3 kg) masi dodaš 250g sladkorja in 1 zamašek (poln) ruma - vse dobro premelješ s paličnim mixerjem - napolniš v skodelice, poližeš kar je za polizati in skodelice daš v zmrzovalnik - pred serviranjem vzameš skodelice iz zmrzovalnika, da se sladoled nekoliko odtali in ni pretrd POZOR: madeži kakija so praktično večni in zaenkrat čistilo za njih ni znano. Zato - previdno! Popravljeno Januar 8, 2012. Popravil brojedan cikadina in umetnica51 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se