Skoči na vsebino

Domače sladkarije


Priporočene objave

Danes sem iz prezrelih kakijev, ki so nam ostali v kleti, naredil sladoled.

Maso je okušalo več "strokovnjakov" in kar pohiteti sem moral z zamrzovanjem, da niso vsega polizali.

KAKIJEV SLADOLED – recept

zeloo zrele kakije enega po enega:

- splakneš pod hladno vodo

- izpuliš pecelj z listki in ga odložiš v posebno posodo za odpadke

- kaki enostavno iztisneš (plop) v posodo za maso in dodatno nekoliko ožameš iz njega "marmelado"

- prazno lupino odvržeš v posodo z odpadki in paziš da kak drobec olupka ne privde v maso

- na gajbico kakijev (cca 3 kg) masi dodaš 250g sladkorja in 1 zamašek (poln) ruma

- vse dobro premelješ s paličnim mixerjem

- napolniš v skodelice, poližeš kar je za polizati in skodelice daš v zmrzovalnik

- pred serviranjem vzameš skodelice iz zmrzovalnika, da se sladoled nekoliko odtali in ni pretrd

POZOR:

madeži kakija so praktično večni in zaenkrat čistilo za njih ni znano. Zato - previdno!

:kava:

Popravljeno . Popravil brojedan
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!