BIF Objavljeno Januar 24, 2017 Opozori Objavljeno Januar 24, 2017 Temu se reče kozmetični popravek. Duša in srce sta ostala ista... GoBobi, DAMI34, DXR16 in 4 others 7
Popularna objava DXR16 Objavljeno Januar 24, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 24, 2017 Sonce in temperatura OK... Kmet2, DAMI34, gretzky in 15 others 18
Popularna objava Bmflar Objavljeno Januar 24, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 24, 2017 DAMI34, KARMEN1, Akito in 12 others 15
RobiRoberto Objavljeno Januar 25, 2017 Opozori Objavljeno Januar 25, 2017 (popravljeno) Ker tudi kužke celjenje rane srbi tako kot nas ljudi, Bil večkrat "strese z glavo" in zato mu je povoj polezel in že kar doma pokazal polovico njegvega ostalega uhlja , ki pa je videti zelo lepo oskrbljeno. Moja draga mu je zjutraj hotela povoj namestiti nazaj čez operirani uhelj, vendar ji Bil "tega ni dovolil", ker ga uhelj še vedno boli ... Popravljeno Januar 25, 2017. Popravil RobiRoberto KARMEN1, Akito, Frenk 67 in 4 others 7
RobiRoberto Objavljeno Januar 25, 2017 Opozori Objavljeno Januar 25, 2017 (popravljeno) Pravkar me je poklicala moja draga in mi povedala, da ji je zdravnik v Kliniki Loka povedal, da se Bilovo operirano uho lepo celi in naj ga pripelje na pregled zopet čez 14 dni, seveda če se stanje njegovega uhlja v tem času ne bo poslabšalo. Domov se bo Bil vrnil brez povoja in moja draga mi je rekla, da mu manjka približno pol uhlja ... Poleg mene (prometna nesreča) in moje drage (rak na prsih) je sedaj v naš družini že tretji, ki se je moral boriti z svoje življenje, Bil ... Kdaj sem naredil to fotografijo, ker sem šele sedaj na njej opazil, da se se takrat Bilove težave že začele ... Popravljeno Januar 25, 2017. Popravil RobiRoberto Akito, KARMEN1, DXR16 in 6 others 9
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Januar 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 25, 2017 Bil je že doma ... ... in njegova osebna medicinska sestra ga je takoj .............................................. prevohala ... 3nity, KARMEN1, Bmflar in 10 others 13
Popularna objava SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Januar 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 25, 2017 Zima je pravi čas za razvajanje. Kmet2, Yoghurt, bobi1001 in 13 others 16
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Januar 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Akito, Bmflar, DAMI34 in 8 others 11
Akito Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Ob 24. 1. 2017 at 19:38, HD-Dyna pravi: ....krasen muc...samo daj mu dol ta zvonček, neizmerno ti bo hvaležen... TAJAA, KARMEN1, bobi1001 in 4 others 7
Kmet2 Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred 20 minutami, Akito pravi: ....krasen muc...samo daj mu dol ta zvonček, neizmerno ti bo hvaležen... Potem ga ne najde ,ker ima tlA V ISTI barvi Ninč., VS800, Akito in 5 others 8
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Januar 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 (popravljeno) Če je to sploh mogoče, imamo Bila sedaj, po njegovi bolezni, še bolj radi kakor smo ga imeli pred tem, tudi če sedaj ni več "stereo". Popravljeno Januar 26, 2017. Popravil RobiRoberto DXR16, BIF, dr.looney in 9 others 12
Bmflar Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred eno uro, Akito pravi: ....krasna muca...samo daj mu dol ta zvonček, neizmerno ti bo hvaležen... Hmmm, tako vsaj vedno vemo kje je Nima pripomb .. pred 45 minutami, Kmet2 pravi: Potem ga ne najde ,ker ima tlA V ISTI barvi Žlehtnoba Akito 1
Popularna objava cikadina Objavljeno Januar 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Gospod maček. Bmflar, Kmet2, Akito in 10 others 13
Akito Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred 4 urami, HD-Dyna pravi: Hmmm, tako vsaj vedno vemo kje je Nima pripomb .. Žlehtnoba ....itak, da jih ima...samo ti ga ne razumeš...pa se js revež vdal v usodo..... Bmflar, dr.looney, DXR16 in 3 others 6
Bmflar Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Pravkar, Akito pravi: ....itak, da jih ima...samo ti ga ne razumeš...pa se je revica vdala v usodo..... Hehe, kaj pa vem no, ima lepo ime in telefonsko gor pa majhen zvonček, ki vsem miškam pove, da prihaja
KARMEN1 Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Ja, res je. Mucam je to zelo moteče. Lahko probaš tudi tako, da sebi daš zvonček na vrat, da žena vedno ve, kje si. Hahahahahaha, hecam se, sebi ni treba dati zvončka dr.looney, Akito, bobi1001 in 4 others 7
Bmflar Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred 5 minutami, KARMEN1 pravi: Ja, res je. Mucam je to zelo moteče. Lahko probaš tudi tako, da sebi daš zvonček na vrat, da žena vedno ve, kje si. Hahahahahaha, hecam se, sebi ni treba dati zvončka Kinky, nimam nič proti KARMEN1 in bobi1001 2
Akito Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred 17 minutami, HD-Dyna pravi: Hehe, kaj pa vem no, ima lepo ime in telefonsko gor pa majhen zvonček, ki vsem miškam pove, da prihaja ....tole o miškah bi, samo ne bom komentirala....... KARMEN1 in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Pravkar, Akito pravi: ....tole o miškah bi, samo ne bom komentirala....... Kar, kar ....
Alla Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred eno uro, HD-Dyna pravi: Hehe, kaj pa vem no, ima lepo ime in telefonsko gor pa majhen zvonček, ki vsem miškam pove, da prihaja Če je mačka tudi zunanja, je zvonček čisto na mestu, saj se mače težje neopazno prikrade do kakšne ptičje hišice. Mačke namreč polovijo kar hudo število ptic Bmflar in bobi1001 2
Bmflar Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred eno uro, Alla pravi: Če je mačka tudi zunanja, je zvonček čisto na mestu, saj se mače težje neopazno prikrade do kakšne ptičje hišice. Mačke namreč polovijo kar hudo število ptic Ja, tudi zunaj je zelo rada... Zvonček je kar koristen ja . Alla 1
Akito Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 pred 24 minutami, HD-Dyna pravi: Ja, tudi zunaj je zelo rada... Zvonček je kar koristen ja . Ok...vsak ima svoje mnenje in prepričanje ...moje glede cingljanja na ovratnici pri mačkah ostaja enako . Da so mačke po naravi ''predatorji'' tudi vsi vemo kljub ljubki zunanjosti naših ljubljenčkov. Navajam stran in del članka. Obstaja pa tudi nekaj literature. http://www.aler.si/clanki/macke-in-ovratnice.html ZVONČKI NA OVRATNICI: DA ALI NE? Poglavitni razlog za dodajanje zvončka na ovratnico je opozarjanje ptic na mačke. Mačke so namreč odgovorne za manjšanje ptičjih populacij, posebej hišnega vrabca, taščice in sive pevke. Vendar pa novejše raziskave kažejo, da zvonček ne vpliva na učinkovitost mačk pri lovljenju ptic, saj so mačke našle način, kako ga utišati. To storijo tako, da ob lovljenju držijo glavo čisto pri miru. Raziskava je celo pokazala, da so mačke z zvončkom ujele več plena kot ostale, saj so se navadile loviti zelo tiho. Druga študija je pokazala, da so mačke z zvončkom sicer ujele manj glodalcev, vendar na plenjenje ptic zvonček ni vplival. Boljša rešitev bi bila ovratnica žive barve, saj ptice niso tako zaznavne za zvoke, medtem ko barve intenzivno zaznavajo. Poleg tega ni nujno da zvonjenje povežejo z nevarnostjo. Zvončki včasih negativno vplivajo na mačko in povzročijo različne motnje v obnašanju. Mačke imajo namreč zelo občutljiv sluh, zato nekatere nenehno zvonjenje vrže iz tira. Bmflar, maxxa, dr.looney in 2 others 5
KARMEN1 Objavljeno Januar 26, 2017 Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 (popravljeno) Načeloma se popolnoma strjnjam s tabo, mački ne bi nikoli dala gor niti ovratnice, kaj šele z zvončkom, predvsem, če je notranje-zunanja muca. Kljub vsem varovalom, vem za kar nekaj obešenih muc. Vendar glede na to, da se z zvončkom muce ne muči in ogroža kvalitete njenega življenja, je to odločitev skrbnika. Vendar na njihov izredno izostren sluh, ne vem, če si prav želijo živeti z zvoncem za vratom, podnevi in ponoči....... Doma imam dve notranje-zunanji muci, ptičjo krmilnico na dosegu roke, pa na srečo na ptice niti pomislita ne. Ena od njiju je izredna mišelovka, druga pa je romantičar in lovi samo metulje. Popravljeno Januar 26, 2017. Popravil KARMEN1 bobi1001, DXR16, Akito in 4 others 7
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se