Skoči na vsebino

Suzuki RM 125

aLeS`

Priporočene objave

lp..mam eno težavo..pa bi prašu za rešitev če ve kdo kaj bi lhko blo..mam suzukija rm125 letnik 2000..menjau sm bat..sam mi motor noče tko užgat pa učas ga zalije..če se pa po klancu spustiš pa vžge in gre tako kot mora bit..kaj bi blo?? hvala za odgovore

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp..mam eno težavo..pa bi prašu za rešitev če ve kdo kaj bi lhko blo..mam suzukija rm125 letnik 2000..menjau sm bat..sam mi motor noče tko užgat pa učas ga zalije..če se pa po klancu spustiš pa vžge in gre tako kot mora bit..kaj bi blo?? hvala za odgovore

1. razstelan fergazer

2. mogoce je z lamelami kaj narobe

3. probaj menjat svecko

4. mogoce si dal noter premali bat in je kompresija slaba. ce lahko kurbl z roko na lahko dol potisnes je toto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tut jst mislim da je razstelan ja..kakimi lamelami?..svečko sm dau novo notr..bat je dobr in kompresija ni mjhna,zto k ga maš z nogo kr dost za prtisnt..mislim da bi bla iskra slaba..bi blo lhk pol kej cdi kriv?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

Zdravo. Želel bi kupiti cross za nekje do 1400€. Na avto net sem zasledil Suzukija RM 125 za  1.150€, letnik 1998. Zgleda še kar v redu in piše da je bilo tudi veliko delov zamenjanih. Bi mi lahko kdo svetoval, če je vredu ali naj pogledam raje kaj drugega? Rabil bi ga pretežno za vikende - amatersko.

Hvala za pomoč!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo. Želel bi kupiti cross za nekje do 1400€. Na avto net sem zasledil Suzukija RM 125 za 1.150€, letnik 1998. Zgleda še kar v redu in piše da je bilo tudi veliko delov zamenjanih. Bi mi lahko kdo svetoval, če je vredu ali naj pogledam raje kaj drugega? Rabil bi ga pretežno za vikende - amatersko.

Hvala za pomoč!

Raje daj se kakih 100-200 € vec pa si kupi novejsi motor ker so ze bol sodobni od tistih starih 20 let ce pa nimas financ pa uzemi starejse letnike z. Vikend bojo vredu.

Lahko objavis tudi kak link od oglasa da vidimo kaj si gledau

Zdravo. Želel bi kupiti cross za nekje do 1400€. Na avto net sem zasledil Suzukija RM 125 za 1.150€, letnik 1998. Zgleda še kar v redu in piše da je bilo tudi veliko delov zamenjanih. Bi mi lahko kdo svetoval, če je vredu ali naj pogledam raje kaj drugega? Rabil bi ga pretežno za vikende - amatersko.

Hvala za pomoč!

Raje daj se kakih 100-200 € vec pa si kupi novejsi motor ker so ze bol sodobni od tistih starih 20 let ce pa nimas financ pa uzemi starejse letnike z. Vikend bojo vredu.

Lahko objavis tudi kak link od oglasa da vidimo kaj si gledau

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala Vajenec za mnenje. Na žalost res ne morem vec kot je ta znesek.

Gledal pa sem tega: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=7298240&show=1

Kaj menis? Bi bila dobra izbira? :)

Poglej se druge oglase sej mas poun a.net teh motorjeu pa malo poklici lastnike pa povprasi kako je kej z motorji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo do tega zneska jih je bolj malo. Vsaj jaz nisem zasledil nobenega drugega. Bi mi lahko pomagal prosim s tem da mi zalepis kaksen link od motorja ki se ti zdi v redu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala! Bi mi lahko svetoval se na kaj morem bit najbolj pozoren da je menjano na motorju? Bat vem da je dobro, za drugo pa nevem glih dobro. Se enkrat hvala Rok!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala! Bi mi lahko svetoval se na kaj morem bit najbolj pozoren da je menjano na motorju? Bat vem da je dobro, za drugo pa nevem glih dobro. Se enkrat hvala Rok!

Če se ne razumeš v to, potem poprosi za pomoč koga, ki vozi ali se s tem ukvarja. Spirit je švercer z mopedih, pri njemu se kupujejo deli in ne celi mopedi, ker nikoli ne veš kaj boš dobil noter. Sicer pa bat je ziher moral bit enkrat menjan, samo je bil ta enkrat verjetno 100 ur nazaj :D

Kot drugo...pozoren bodi, da je naveden pravi letnik mopeda. Ob ogledu preglej vzmetenje (če puščajo vilice), vago, špice na feltnah, preveri kompresijo, vprašaj katero olje je uporabljal za mešanico, kok % mešanico je delal, na koliko ur je bilo menjano olje v menjalniku, preglej okvir, da ni bil varjen, okrog mašine, da ne pušča, kiler če je poškodovan...itd itd itd.  Tega je OGROMNO.

Je pa tako, da kdor napiše, da motor ni bil nikoli na progi...jst ne vem za kaj se te mopedi potem kupujejo. Pač novega je verjetno itq kupil nekdo za progo in ga je potem vozil tudi na progi...mogoče ni bil na progi pri trenutnem lastniku.

Poleg zgoraj navedenih delov so pomembni še potrošni materiali, se pravi diski, ploščice, gume, filtri...

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=7316944

Pa tole zgleda ful vredu zadeva. :) Za ena 1100-1200€ bi ga moral dat.

Popravljeno . Popravil budacki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Useno ce nisi se meu motorja al pa usaj kakaega krosa uzemi koga samo ker ti bo bolse pregledau motor kot ti ker bos cez navdusen nad motorjem in bos dolocene stvari pozabil pregledati ki jih bo nekdo drug opazil

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

Motor je letnik 1985 cross.

Imamo problem z elektriko, ne da iskre.

Šrišli smo do zaključka da je elektronika pri balanci (taka majhna črna škatlica) z kablom in konektorjem.

Kje bi se to lahko dobilo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

Vsi motorji imajo neke napake. To je japonc. Se pravi dele dobiš takoj, dost ugodni so in veliko boljše je imet 20 let starega japonca, kot pa novega kitajca.

Za kaj je dober? Dober je za motocross. Za kaj ni dober? Za vse ostalo. :D

Nimaš s tem kaj zgrešit, če dobiš dobro ohranjenega za solidno ceno, ga boš lahko čez 2 leti prodal za isti denar, ker se je 2 taktnim krosom cena že skoraj vstavila. :) Lahak, poskočen, dost enostavno vzdrževanje...ga je pa treba pravilno vzdrževat, ker drugače stroški pridejo hitro. Ni to sam pali pa pelji, kot kšnga 4 taktnega skuterja. :D
Noter davaj kvalitetno olje, s tem oljem delaj pravilno mešanico, pred teranjem v obrate ga ogreješ in delal bo še naslednjih 20 let :)

Bi bilo pa lažje govorit, če bi dodal kakšen LINK od motorja, ki ti je padel v oči, ker tako na pamet govorit...hja. Tudi po letnikih se razlikujejo itd.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!