Skoči na vsebino

Yamaha Aerox GP1 problem


Priporočene objave

Imam namen kupiti rabljen skuter Yamaha Aerox GP1, ki ga je vozil starejši možakar(15 tisoč km). Sedaj pa je problem, zgleda da je nekje zabit dotok goriva do uplinjača, saj skuter ne prižge. Prodajalec mi je rekel, da ko je poskusil gorivo direkt dati v uplinjač, je skuter delal, dokler je bilo gorivo notri, ko pa ga je porabilo, pa je nehal delati. Tako, da po vsej verjetnosti je problem samo v dotoku goriva iz rezervoarja. Drugače ni problema, skuter "kurbla" normalno, vendar ne zažene. Kakšen bi bil maksimalen strošek takšnega servisa, mi lahko okvirno poveste? Je mogoče, da to uredim sam doma, skuterjev do sedaj še nisem imel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živijo!

Pojdi po ceveh dovoda goriva od uplinjača do rezervoarja. Mogoče je kje cev zabita, morda prepognjena. Preveri tudi filter goriva, če ga ima in ga po potrebi zamenjaj. Lahko pa tudi poskusiš pihniti zrak skozi sistem proti rezervoarju, da morebitno smet odnese nazaj v rezervoar, kar pa ni dolgoročna rešitev. Vse te težave lahko sam popraviš, ti ne bo treba vozit skuterja na servis.

LP Robert

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preveri pipico za gorivo če ni zamašena (odklopi jo in odpri oz. v primeru da je vakumska prestavi na PRI). Poglej, če ni zamašen dotok zraka v rezervoar potem preveri cevi in potencialen filter goriva med pipico in fergom, kot je že rekel trebor. Lahko pa da je tud pumpa za gorivo fuč-če jo seveda ta skuter ima-ti je bol problem... Zadeva ni neki komplicirana, če si iz Lj ti jo lahko jst popedenam.

P.S.-če kupuješ skuter, ki ne vžge je temu primerno precej nižja cena, pa tudi če je potrebno 10min dela pa en izvijač, da se napaka odpravi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vzemi dol plastike, da boš videl kje gre cevka od rezervoarja do uplinjača. Potem preveri ali je cevka zabasana. Kje je zdaj tukaj umetnost?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je motor dolgo stal, je verjetno zabita diza. Strošek takega popravila je majhen, vendar če motor ne vžge, nimaš pojma kako deluje in ali je dodatno zjebano še pol stvari. Seveda ni nujno, vendar je možno. Če pa poznaš prodajalca potem je to druga zgodba.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skuterja je vozil en stariejši gospod, tako, da dvomim, da bi bilo kaj drugega narobe, je pa stal ene dve leti, kot je rekel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi je pa mal čudno, da je rekel, da je nalil benz v frgazer, ker je za to moral snet cevko iz pipice in v le to nalit benz. Če je pa že to naredil bi pa tud pipico preveril....mogoč sem pa sam jst tak..sumljivc :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 11 let pozneje...

Meni se je zgodila ista napaka. Vceraj sem sel po skuter in sem ga tam sprobal in se se doma peljal kaksne 3 minute. Vem da odgovarjam pozno ampak a ste resili to zadevo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!