Skoči na vsebino

Peugeot vivacity ne vžge


vivacitypeugeot

Priporočene objave

Pozdrav vsem,

Pred kratkim sem kupil Peugeot Vivacity 2002. Motor je zelo težko vžgat, moram uporabiti nožni zagon kakšnih 10x ali še več in noče zalaufat, potem enajstič malo zalaufa, znova za kakšno sekundo, naslednjič za 2 sek, potem za 3 sek, naslednjič skoraj za 5sekund, in potem končno zalaufa. Če med temi kratkimi sekundnim laufanjem (ali tudi potem ko že ubogo laufa) pritisnem malo gasa, crkne! In nato je treba spet ponovit celo proceduro vžiganja.

Kje je problem? Svečka je nova, tudi iskro ima, in ko enkrat vžge, tudi lepo laufa in vse je BP, odlično vžge tudi na elektro vžig. Ko skuter pustim stati dan ali dva, je zgodba z vžiganjem ista.

Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pomoje maš problem z zavgom oz. čokom. Poglej, če ga odpre do konce ter po možnosti očisti vplinjač-posebaj prehode za zavg. (sklepam, da zadeva nima direktnega vbrizga?)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Imam problem z omenjenim skuterjem. Star je okrog 10 let in še nikoli prej ni crknil. Vsi deli so originalni in nikoli ni bil še odprt.

Letos pa se je pojavil problem z vžigom. Ko sem ga hotel vžgati na el. zaganjač ni deloval zato sem zamenjal akumulator in še vedno ne deluje samo malo zajamra. ko sem odprl blok sem ugotovil da se motorček za vžig zavrti ampak ne vžge motorja. (Še lani je vse delovalo normalno)

Ko sem nato probal na nožni zaganjač vžgati pa se je po nekaj poskusih ta zataknil tako da se ga sploh neda več potisniti navzdol. Vsi deli v bloku od nožnega zaganjača pa izgledajo normalno. Nato sem odvil svečko iz cilindra in bat je normalno deloval. ko pa sem dal svečko nazaj pa spet nisem mogel potisniti zaganjača

Če ima kdo kakršnokoli idejo naj pove..

Hvala za odgovore

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!