Ni3ous Objavljeno Februar 9, 2013 Opozori Objavljeno Februar 9, 2013 (popravljeno) jaz sem skorajda pripravljen... nahrbtnik še spakiram z rezervnimi oblačili, pa bo... tehnikalije in hrana - packed!!! Dobr si se spakiral, nmal "top heavy, ampak, si kar minimalistično zastavu. Ok spalko pa armič vidim. Kje pa je šotor? Kej za preoblečt? Kaj pa za preobut? Prlimam kasneje še moje pakiranje, po vrček pa moram prit! Ob kateri uri predvidevate prihod na lokacijo pr Cenc ? Ker js bom težko štartal z vami s Trojan, morda se pa kje pr Vitanju skonektamo. Aja Elo, tvoj "scrambler" je pa carski! Popravljeno Februar 9, 2013. Popravil Ni3ous ELO 1
ELO Objavljeno Februar 9, 2013 Opozori Objavljeno Februar 9, 2013 zdravo! šotor je notri v košari, izda ga tisti svetleč trak ki se sveti ven... pred njim je gorilec, posoda, naglavna svetilka in neseser z žepnim nože, baterijo, vžigalnikoma, jedilni pribor,... v vrečki poleg sekire je hrana. energijske ploščice, suh kruh, čaji, juhice, čokoladice,... nekaj si še dokupim. kaj mesnatega... lopata je lahka in pri višini težišča ne igra bistvene vloge. še najbolj moteča zadeva mi je pločevinka pasulja v vrečki s hrano, drugače pa je vse relativno lahko. na osnovi lanske izkušnje rezervne obutve ne rabim; imam podložene gumijaste škornje, ki so nepremočljivi in kot taki tudi najboljša izbira za dogodek. rezervne nogavice, rokavice, kapa z naušniki in še par ostalih zadev pa pride v nahrbtnik, katerega moram najprej najti (beri: mojo vprašati, kam ga je "pospravila - skrila" ). glede zgornjih oblačil je tako, da se pripeljem v vsem kar premorem, odvečne zadeve pa olupim dol s sebe in jih pospravim v šotor. glede prihoda v vitanje in poslednjega kosa poti ti naj odgovori drjakob... se mi zdi da lani pred 13:00 uro nismo šli iz vitanja... še kaj kasneje kvečjemu, se mi zdi...
Ni3ous Objavljeno Februar 9, 2013 Opozori Objavljeno Februar 9, 2013 Zdravo, še en mamut je spakiran. Ponavadi gledam da bom čimbolj okreten - weight distribution style... Na drugo stran zadaj pride še šotor, hrana in posoda, drugo je že na motorju. Zadaj na boku spalka, spredaj na maski mala spalka dodatno (baje da pijani mamuti imajo širše žile in se hitreje podhladijo... ) Na bokih rezervoarja pa je za problečt in en debel pulover. Lahko bi še zminimaliziral ampak ni ga čez komot. Poleti bi rabil pa tko al tko pol manj robe za prekampirat dan al dva. DXR16, BMWRIDER, HyperJack in 6 others 9
BremzPenzl Objavljeno Februar 9, 2013 Opozori Objavljeno Februar 9, 2013 do lokacije se pride iz vitanja. na koncu vitanja (levo cerkev, desno šola in avtobusna postaja) zaviješ desno, na ulico z imenom cesta na roglo. http://maps.google.si/maps?hl=sl&safe=off&biw=1680&bih=883&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42080656,d.Yms&q=vitanje+cesta+na+roglo&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x47657d259f3ce055:0xee1113f5aebfa6e3,Cesta+na+Roglo,+3205+Vitanje&gl=si&sa=X&ei=Pu4VUc6ILoOn4gT8oIGYBA&ved=0CCYQ8gEwAA nato se držiš tabel cenc-elo, pa najbrž da bodo tudi table mamutovanje... navodila za prihod so "sharana" tudi na google drive-u... tukaj: https://docs.google.com/file/d/0ByPH-YeqzJ1BWjV1aUpJQjctanc/edit?usp=sharing Hvala za odgovor (torej na vrhu desno dol z asfalta, proti Rogli in nato levo...) jaz pridem iz smeri Stranic ......krenem verjetno petek po 12 iz MB
ELO Objavljeno Februar 9, 2013 Opozori Objavljeno Februar 9, 2013 ja, ko imaš na desni strani leseno avtobusno postajo greš z asfalta na makadam, proti rogli in proti rakovcu. pri rogovilasti tabli pa levo... in nato naravnost še cca 6km do prizorišča.
thumper Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Dobr si se spakiral, nmal "top heavy, ampak, si kar minimalistično zastavu. Ok spalko pa armič vidim. Kje pa je šotor? Kej za preoblečt? Kaj pa za preobut? Prlimam kasneje še moje pakiranje, po vrček pa moram prit! Ob kateri uri predvidevate prihod na lokacijo pr Cenc ? Ker js bom težko štartal z vami s Trojan, morda se pa kje pr Vitanju skonektamo. Aja Elo, tvoj "scrambler" je pa carski! trial stari...TRIAL :lol:
Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Elo, za še bolj indijski vtis te pri meni še vedno čaka lesena gajbica. Nagačeno kuro boš pa moral sam najdet.. ELO 1
marcc Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Plug je v grobem narejen. Ni namenjen za pluženje 40cm snega. Namenjen je za strgat tisti povožen sneg in led do makadama. Danes bodo testiranja pluga. Mogoče še bo potrebna kakšna dodelava. Potem pa še samo pod farbo ELO in DXR16 2
BremzPenzl Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Kaj toti plug vlečeš al tišiš?
BremzPenzl Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Jutri pa še jaz začnem pakirati. Skoraj vse že mam, rabim še mažo proti komarjem, krtačo za tuširat in električni odpirač za konzerve. Dr_Jakob in trebor 2
ELO Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 (popravljeno) Skoraj vse že mam, rabim še mažo proti komarjem, krtačo za tuširat in električni odpirač za konzerve. če nimaš labele in mazila proti hemeroidom je kot da nimaš nič! Popravljeno Februar 10, 2013. Popravil ELO thumper 1
marcc Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Plug se vleče z avtom. Elo pozabil si še omeniti zlavfan olje z upilki!!!
thumper Objavljeno Februar 10, 2013 Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 ja, špene so zakon! za nas ta stare k mamo sam sklepe pa hrbtenico znucan je to že kar malo žaljivo ...
Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2013 Jst mam kr Vazelin s tagrobim šodrom
ELO Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 ena resna: priporočamo vsem, ki se nameravate na mamutovanje odpraviti s cestnimi gumami (tudi chopperji, kruzerji,...) da si priskrbite ustrezno vrv, katero boste namestili na pnevmatike in jim omogočili primeren oprijem na snežni podlagi. vremenske razmere so zimske, organizatorji pa daleč od tega, da bi bili vsemogočni. z enduro in podobnimi profili ne bi smelo biti pretežko, vseeno pa priporočamo obilo modrosti. hvala in srečno!!! bajsi 1
Ni3ous Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 Plug je v grobem narejen. Ni namenjen za pluženje 40cm snega. Namenjen je za strgat tisti povožen sneg in led do makadama. Danes bodo testiranja pluga. Mogoče še bo potrebna kakšna dodelava. Potem pa še samo pod farbo Matr se neki smatram za tehničnega tipa, sam kako ste si pa tale plug zamislil, mi pa ni jasno :grrr Frips 1
Dr_Jakob Objavljeno Februar 11, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 Matr se neki smatram za tehničnega tipa, sam kako ste si pa tale plug zamislil, mi pa ni jasno :grrr Bil bi presenečen kako tale zadeva super funkcionira. Podrajsa sneg in led prav do podna... samo cca 0,5cm čisto strjenega ledu ostane.
BremzPenzl Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 ena resna: priporočamo vsem, ki se nameravate na mamutovanje odpraviti s cestnimi gumami (tudi chopperji, kruzerji,.. .) da si priskrbite ustrezno vrv, katero boste namestili na pnevmatike in jim omogočili primeren oprijem na snežni podlagi. vremenske razmere so zimske, organizatorji pa daleč od tega, da bi bili vsemogočni. z enduro in podobnimi profili ne bi smelo biti pretežko, vseeno pa priporočamo obilo modrosti. hvala in srečno!!! Hrabre spremlja sreča, fukjene pa adrenalin.... marcc, Dr_Jakob, ELO in 3 others 6
BremzPenzl Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 Matr se neki smatram za tehničnega tipa, sam kako ste si pa tale plug zamislil, mi pa ni jasno :grrr Zgleda pa kot oskubljena šasija od Tomo Vinkoviča. Bomo vidli če deluje. Če bo ratalo dam kar za pir.
Dr_Jakob Objavljeno Februar 11, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 Zgleda pa kot oskubljena šasija od Tomo Vinkoviča. Bomo vidli če deluje. Če bo ratalo dam kar za pir. Kako misliš, "če deluje"? Sej smo lih včeraj sprobavali delovanje. Deluje k pr norcih. Za kolk pirov daš pol ?
Dr_Jakob Objavljeno Februar 11, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 UU, pa še nekaj: Da vas ne bo preveč strašila ELOtova objava glede vrvi: Pričakujte podobne pogoje, kot so bili lansko leto. Nič kaj bistveno hujše, niti kaj bistveno lažje ne bo.
ELO Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 mogoče bo celo lažje. na padavičarjevi promenadi okoli ognja bo vsekakor bolj mehko. več snega pa to... trebor in Dr_Jakob 2
BremzPenzl Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 UU, pa še nekaj: Da vas ne bo preveč strašila ELOtova objava glede vrvi: Pričakujte podobne pogoje, kot so bili lansko leto. Nič kaj bistveno hujše, niti kaj bistveno lažje ne bo. Saj maš prav, da so hudi cajti, samo tak pa zopet ne, da bi si štrik zravn noso! trebor, thumper in marcc 3
marcc Objavljeno Februar 11, 2013 Opozori Objavljeno Februar 11, 2013 Trenutno imamo dva pluga na placu. Njuna širina pluženja je primerna za motorje. Torej imamo testar plug za pluženje snega in tenovga za strganje ledu, zvoženega snega, ..... Za naslednje leto se pa obeta teprav badass plug. Za tistega se še js bojim če ga bo vlekla Jakatova micka. Pustimo to za drugo leto. V glavnem se trudimo za vaše udobje Ni3ous, pluga sta na placu tako da bomo vse obdelali in tudi preizkusili če ima kdo željo thumper in Dr_Jakob 2
Priporočene objave