STAR Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Jaz jo imam po vseki furi umazano od spreja za verigo. Za enkrat kar pošpricam s sprejem za čiščenje verige, ampak se bojim, da je agresiven in bo sčasoma kaj razžrlo. Platišča so kovinska, nekatera še zaščitena z lakom: čistila in organska topila jim ne morejo škoditi (le laku, če ni kvaliteten). Mene bi skrbelo, kaj mimo platišča pride na gumo in če jo razžira ali ne! Po vseh sprejih zdaj že dve leti mažem verigo z oljem SAE 90-140 (kot piše v navodilu za verigo) in ker je tako poceni, običajno naoljim preveč :-) Z verige odleti nekaj drobnih kapljic olja tudi na platišče. Da očistim (samo obrišem) celo platišče, porabim le dva suha papirnata robčka ali dve papirnati servieti in platišče se sveti kot novo!
BREITNER Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 (popravljeno) Nekateri pišete s čim čistite verigo? Jaz kaj se tega ne kompliciram ... kupim YAMALUBE (Premium Chain Cleaner) in je stvar rešena. No, itak za vse pri motorju uporabljam Yamalube izdelke. Popravljeno Julij 22, 2012. Popravil BREITNER
GKeko Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Menjaj šprej za verigo in bo... prejšnji mi je tud precej umazal feltno. Ta zdaj je super (NILS) http://www.mxalbatro...ain-offroad.jpg Drugače pa z navadnim razmaščevalcem lepo očistiš.
MARE 65 Objavljeno Julij 22, 2012 Opozori Objavljeno Julij 22, 2012 Kot so že mnogi omenili WD 40 ali podobno, našpricaš na krpo, obrišeš, nato lahko še s suho krpo, zakon, že vsa leta počnem enako, lak nepoškodovan. k0ci in trebor 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se