Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Pozdravljeni!

Moj skuter mi dela izredne težave. Ko sem ga letos kupil mi je bivsi lastnik dejal, da je servis narejen ker mu seveda nisem najbolje verjel sem preveril olje, valčke.. po nekaj narejenih km so se začeli pojavlat problemi. najprej motor ni dobival obrate in se je segreval. Ko sem spucal zračni filter je bila ta napaka odpravljena. Nato sem ugotovil, da motor ne gre več kot 125km/h (prej sem se pelal tudi 155 km/h). sedaj sem opazil tudi da se izpuh ki pride takoj iz celindra tako segreje da je ze kar žareča cev.

ali mi lahko kdo pomaga pri problemu??

hvala za odgovor

Objavljeno

Pozdravljeni!

Moj skuter mi dela izredne težave. Ko sem ga letos kupil mi je bivsi lastnik dejal, da je servis narejen ker mu seveda nisem najbolje verjel sem preveril olje, valčke.. po nekaj narejenih km so se začeli pojavlat problemi. najprej motor ni dobival obrate in se je segreval. Ko sem spucal zračni filter je bila ta napaka odpravljena. Nato sem ugotovil, da motor ne gre več kot 125km/h (prej sem se pelal tudi 155 km/h). sedaj sem opazil tudi da se izpuh ki pride takoj iz celindra tako segreje da je ze kar žareča cev.

ali mi lahko kdo pomaga pri problemu??

hvala za odgovor

Tu imaš pa res smolo in čudne probleme, kar sem prebral iz tvojega navedenega teksta je tu sum na nepravilno izgorevanje (ventili, vbrizg,zmesi,...) ali pa zamašen izpuh, ponavadi se zesuje notranja mrežica katera pol zavira izpušne pline poglej pa še kakšna je svečka in temu motorju najbolj ustreza NGK -CR7EKB.

Najprej poglej kakšen je izpušni sistem pol pa pojdi dalje v notanjost in boš prišel do napake. Lp.

Objavljeno

Tu imaš pa res smolo in čudne probleme, kar sem prebral iz tvojega navedenega teksta je tu sum na nepravilno izgorevanje (ventili, vbrizg,zmesi,.. .) ali pa zamašen izpuh, ponavadi se zesuje notranja mrežica katera pol zavira izpušne pline poglej pa še kakšna je svečka in temu motorju najbolj ustreza NGK -CR7EKB.

Najprej poglej kakšen je izpušni sistem pol pa pojdi dalje v notanjost in boš prišel do napake. Lp.

Zdravo!

Sem dal izpuh dol zadni lonec ampak je še vedno isti problem. Sem dal tudi zračni filter stran pa še vedno isto. Ker je elektronski vbrizg sumim, da je treba mogoče kaj nastavit v računalniku ali kaj podobnega. Je možno, da se je računalnik kaj "zamešalo"? :)

Lp.

Objavljeno

Z računalnikom sigurno ni kaj narobe, problem je treba najdit kot sem ti že dejal se to vrti nekje okrog izgorevanja (ventili,...)

Objavljeno

Ja bom še enkrat pogledal..ka a to si mislu ono loputco katera se odpira in zapira v frgazarju? ali lahko to kaj nastavljaš? ker se men zdi da nima nič za nastavljat. :(

Objavljeno

O podrobnostih ne bova kontaktirala tu in smetila foruma, kontaktiraj me na PM ali GSM in se podrobneje pogovoriva. Lp.

Objavljeno

kakšne barve je svečka?

Objavljeno

Aja svečka je nova in je te oznake kar je napisal burgmaš-x.

Objavljeno

Kakšne barve pa je bila prejšnja svečka (elektroda, jeziček in keramikaI)? sklepam da je šla proti beli...

Objavljeno

Kakšne barve pa je bila prejšnja svečka (elektroda, jeziček in keramikaI)? sklepam da je šla proti beli...

ja mogoce enmal..sam ne pretirano..drugače je bila pa normalne barve..

Objavljeno

Samo mi reči kakšne barve je Piaggio, letnik, prevoženi, pa iz katerega konca Slovenije si ga kupil ?

Objavljeno

modre barve..letnik 2003..kupil sem ga pa v mb? zakaj te pa to zanima?

Objavljeno

Nič takega, sem pred leti slišal za enak primer iz Novega Mesta, samo je bil črne barve...., ni pomembno, upam da rešiš zadevo...

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni!

nič nisem sporočil glede tega problema kot še nisem poklical x raider-ja ker sem imel še vmes majhno poškodbo.

Problem mi je rešil x raider..za kar se mi zele lepo zahvaljujem..motor je sedaj odličen ampak na žalost sedaj pokrit počiva v garaži! Problem v motorju so pa bili ventili in še kakšna stvar..tako da je x raider imel kar nekaj dela..

Vsem drugim pa hvala za odgovore.

Lp.

• Všeč mi je 1
  • 9 let pozneje...
Objavljeno

Sam malo gledam ta model 459 ccm , 28 kW  (38 KM). Evolution. Kaj je potrebno paziti in kaj predlagate, da se ob nakupu preventivno zamenja?

Objavljeno

X9, po poročanju mehanika, zna nagajati elektronika. Mogoče raje glej Beverly, Aprilia Scarabeo in Atlantic Sprint od letnika 2005 naprej. Preventivno ga dati pregledati, če je jermen star, zamenjati. Moj AA 500 Sprint je malo cvilil pri speljevanju, malce potresel, pa sem je vseeno kupil, po posvetu z mehanikom. Potem je preventivni pregled pokazal samo dobro sčistit mašino okrog jermena, kuplunge, mali servis in gasa. V dveh letih mi je crknil nek senzor, pa je ugašal na minimumu, drugače potrošni material, gume, olje, filtri.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!